بازار املاک / معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

فاطمی عقدا: امکان ساخت ۱ میلیون مسکن وجود دارد/ دهک‌های درآمدی تفکیک شود


معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دولت آقای رئیسی سال آینده یعنی بعد از یک سال از آغاز دوره کاری خود باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته باشد. این وعده‌ای است که رئیس دولت به مردم برای چهار سال آینده داده است. حال این وعده تا چه حد شدنی و قابل تحقق است و چه امکانات و لوازمی برای اجرایی شدن آن باید در دسترس باشد را سید محمود فاطمی؛ کارشناس مسکن و معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی برای ما توضیح داده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی با تاکید براینکه امکان ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال وجود دارد گفت: قطعا امکان ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی درسال وجود دارد، اما باید لوازم آن مهیا شود. تامین زیر ساخت‌های لازم می‌تواند زمینه‌های تحقق وعده آقای رئیس جمهور را ایجاد کند.

فاطمی عقدا در خصوص مولفه‌های لازم برای تحقق وعده ساخت و ساز مسکن در دولت سیزدهم گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند. در حال حاضر عوامل اجرایی مثل صنعتی سازان، انبوه سازان، سیستم‌های حمایتی در بخش تامین منابع در کشور وجود دارد از این نظر مشکل چندانی وجود ندارد، مساله مهم تفکیک اولویت‌ها و مولفه‌ها از یکدیگر است.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: قطعا نیازی نیست که یک میلیون واحد مسکونی در سال با حمایت همه جانبه وتامین مالی دولتی ساخته شود. بخشی از هزینه ساخت و ساز را افراد پردرآمد و دهک‌های بالا متقبل می‌شوند چرا که از عهده پرداخت اقساط و وام‌های نسبتا سنگین بانکی برمی آیند؛ لذا در این موضوع نیازی به حمایت مالی آنچنانی دولت وجود ندارد.

 فاطمی عقدا خاطر نشان کرد:، اما برخی از دهک‌های جامعه به دلیل عدم تامین منابع مالی و یا عدم توانایی پرداخت قسط‌های سنگین بانکی باید به صورت مستقیم مورد حمایت مالی دولت در ساخت و ساز‌های مسکن قرار بگیرند. جامعه هدف یعنی دهک‌های کم درآمد باید مورد حمایت‌های بیشتر دولتی قرار بگیرند، پس تفکیک دهک‌های نیازمند به ساخت و ساز و خرید مسکن برای حمایت‌های دولتی موضوع مهمی است.

وی در این باره تصریح کرد: اگر دولت این موضوع و موارد را از هم تفکیک دهد پروژه انجام شدنی است و دولت از نظرتامین منابع ساخت و ساز با مشکل چندانی رو به رو نمی‌شود. دولت برای این منظور می‌تواند از منابع تعیین شده در طرح رشد و جهش تولید برای دهک‌های کم درآمد استفاده کند و دهک‌های شش به بالا در تامین هزینه‌های ساخت و ساز مسکن مورد نیاز خود یا فرزندانشان باید مشارکت مالی داشته باشند

اما دهک‌های شش به پایین جامعه حتما باید مورد پوشش‌های حمایتی مالی و تسهیلات بلند مدت دولتی قرار بگیرند.

سید محمود فاطمی عقدا درباره هدایت منابع بانکی به سمت ساخت و ساز مسکن برای تحقق وعده رئیس جمهور گفت: اگر تمامی منابع و تسهیلات بانکی در حوزه مسکن چه در بانک مسکن و سایر بانک‌ها به سمت تولید مسکن هدایت شوند و خانه‌های خالی که در بازار وجود دارد با قوانین سخت گیرانه مالیاتی عرضه شوند، از آن سود دولت نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد بهای خانه را وام آن هم با اقساط طولانی مدت پرداخت کند قطعا می‌توان منتظر تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال بود.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: این طرح شدنی است، چرا که خوشبختانه کشور هم از توان فنی و اجرایی بالایی برای ساخت و ساز مسکن برخوردار است وهم اگر دولت سنجیده عمل می‌کند می‌تواند با استفاده از منابع صندوق حمایت از تولید و جذب منابع مالی بزرگی از بازار سرمایه و حتی جذب سرمایه‌های خارجی بخش مسکن را دچار رونق کند.

فاطمی عقدا خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بازار ایران جذاب است دولت و مجلس با وضع قوانین مطلوبی در این موضوع می‌توانند در‌های کشور را به روی سرمایه‌های خارجی باز کنند تا خارجی‌ها با سرمایه‌های خود مسکن بسازند و در یک بازار رقابتی به فروش برسانند، قطعا آن‌ها هم مشتریان خاص خود را خواهند داشت. اگر روال براین اساس مدیریت شود حتما می‌توانیم در سال یک میلیون مسکن بسازیم. یعنی اصل قصه ساخت یک میلیون واحد در سال شدنی است.

وی دراین باره توضیح داد: اگر زمینه‌ها برای سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن فراهم شد مثل مسکن مهر باید به سرمایه گذار خارجی زمین داده شود، اما با سرمایه‌های آن‌ها ساخت و ساز مسکن کلید زده شود. 

وقتی چنین موضوعی محقق شود مسکن تولید شده در یک بازار رقابتی با قیمت عادلانه به فروش می‌رسد. ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی در ایران امکان پذیر است، مشروط به اینکه ساختار اجرایی این طرح و پروژه ملی به صورت کامل تعریف شود و سهم هر کدام از دستگاه‌ها مشخص باشد.

 در کنار انبوه سازان و وزارت راه و شهرسازی، بهزیستی؛ کمیته امداد نیز اقشار مورد حمایت خود را این بار به صورت ویژه‌تر برای خانه دار شدن مورد حمایت قرار دهند. بی تردید با هدایت و نظارت صحیح می‌توان به تحقق وعده رئیس جمهور امیدوار بود.

۲ برابر شدن وام اجاره مسکن

تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن که در قالب طرح اجاره بهای املاک مسکونی توسط مجلس به تصویب رسیده در انتظار تایید شورای نگهبان است و در صورت تایید شورا ابلاغ خواهد شد.

رؤیای خانه‌دار شدن این بار به واسطه...

رشد نجومی قیمت خانه طی سال‌های اخیر امکان خرید در بازار مسکن برای دهک‌های پایین و متوسط را شاید برای تمام عمر تبدیل به آرزویی محال کرده است، به همین جهت بود که از سال 1399 بحث فروش متری زمین از سوی مسئولان وزارت و راه و شهرسازی به منظور کنترل بازار مسکن و تقاضا مطرح شد، همچنین دولت می‌گویید با این طرح افراد می‌توانند با هر متراژی که توان پرداخت دارند مسکن تهیه کنند به طوری که بعد از چند سال امکان مالکیت واحد برای متقاضیان فراهم شود.

اتفاقی عجیب در بازار مسکن

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره ماجرای فروش دلاری مسکن توضیح داد.

کمبود زمین برای توسعه محدوده تهران

استاندار تهران با اشاره به اینکه به شرط تامین زیرساختها، توسعه افقی شهرها می تواند نسخه اثربخشی برای حل مشکل مسکن باشد در عین حال اجرای این سیاست را در استان تهران به دلیل معضل زمین، محدود ارزیابی کرد.

نمایشگاه بین المللی، عامل محرکی برای...

دبیر و عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در جریان بازدید از بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان، آنرا عاملی برای ایجاد انگیزه و تحرک در این صنعت برشمرد.

آغاز ثبت‌نام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای عدالت محوری و شایسته گزینی و به منظور تامین و تکمیل بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز، بر اساس ضوابط، مقررات و آیین نامه داخلی خود، از بین متقاضیان مرد و زن واجد شرایط، پس از کسب موفقیت در آزمون کتبی تخصصی، مصاحبه های تخصصی و عمومی و طی مراحل اداری، با انعقاد قرارداد خرید خدمت با مدت معین و بیمه و بازنشستگی تامین اجتماعی به کارگیری می‌کند.

لزوم به صنعتی‌سازی ساختمان توسط...

عضو کمیسیون صنایع مجلس با تاکید بر اینکه موفقیت طرح نهضت ملی مسکن در گرو بکارگیری شیوه های نوین ساخت است گفت: در ساخت مسکن باید از شرکتهای دانش بنیان و صنعتی سازی ساختمان بهره بگیریم.

طرح اجاره ارزان مسکن برای زوج‌های جوان

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از رایزنی با برخی سازنده های پایتخت با هدف زمینه سازی اجاره برخی واحدها به زوجین در ازای حق توسعه شهر خبر داد و در عین حال تاکید کرد اجرای این سیاست با اخذ مجوز از شورای شهر تهران اجرایی خواهد شد.

رهن مسکن با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در...

با ۱۰۰ میلیون در این محلات تهران خانه رهن کنید. در این گزارش اجاره یک واحد ۵۶ تا ۹۵ متری در تمام منطقه‌های تهران را بررسی کرده ایم.

فرآیند تولید مسکن باید صنعتی شود

عضو کمیسیون عمران مجلس بر لزوم تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی تاکید کرد و گفت: مسکن با مشکلات عدیده ای شامل سنتی سازی، معماری بی هویت و ناهمگون، بافتهای ناکارآمد شهری و... مواجه است.

استقبال از انعقاد تفاهم‌نامه تسهیل صدور...

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور(حمزه شکیب) گفت: از پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه بین عوامل ذی مدخل در حوزه ساخت وساز، با هدف تسهیل فرآیندها و کاهش زمان صدور پروانه ساخت قویا استقبال می کنیم.

شرط عجیب خرید ملک در تهران

پس از افزایش تورم و رشد بی حد و مرز قیمت ها در بازارها شاهد اتفاقات جالب و البته عجیب و غریب بودیم. همانند سایر بازارها، بازار مسکن نیز از قافله گرانی ها عقب نماند و با رشد سرسام آور قیمت واحد های مسکونی حسابی دل مردم را به درد آورد.

با ۱.۵ میلیارد تومان کجای تهران می توان...

قیمت آپارتمان‌ های کوچک یا به قول معروف نقلی در تهران از حدود ۱.۵ میلیارد تومان تا بیش از ۴ میلیارد

آغاز اجرای عملیات ساخت ۴۸۶ واحد مسکونی...

عملیات اجرایی ساخت ۴۸۶ واحد مسکونی در قالب اجرای طرح جهش ملی مسکن روز چهارشنبه با حضور استاندار مازندران، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شماری دیگر مسوولان دستگاه های اجرایی در منطقه "گله دون" از توابع شهرستان ساری آغاز شد.

وام جدید مسکن به کار چه کسانی می‌آید؟

سقف وام مسکن در تهران برای زوجین با احتساب جعاله به ۹۶۰ میلیون تومان رسیده است اما همچنان تکافوی لازم برای خرید مسکن توسط خانه اولی‌ها را ندارد.

ساختمان‌ها، بزرگترین منابع اتلاف انرژی

رئیس هیات مدیره انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با اشاره به اینکه ساختمان ها یکی از عوامل اتلاف انرژی هستند در عین حال بکارگیری فناوری های نوین را از جمله مکانیزمهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانها ارزیابی کرد.

بخش مسکن نیازمند نگاه راهبردی و...

رییس انجمن انبوه سازان استان تهران ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از نگاه تک بعدی به حوزه مسکن، خواستار ایجاد تعامل بین وزارتخانه های مربوطه در حوزه مسکن و تبعیت از طرح های جامع و راهبردی شد و گفت: غفلت از طرح آمایش سرزمینی، سبب شکل گیری پدیده مهاجرت مردمی و به دنبال آن تعمیق مشکلات مسکن در شهرهای بزرگ شده است.

سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

اخیرا یک مقام مسوول وزارت راه ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از ساخت و ساز در بیابانها در عین حال تاکید کرد که به جای آن بهتر است دولت به احیای بافتهای فرسوده که خدمات رسانی به آنها آسان تر است اقدام کند.

رونق انبوه‌سازی در جنوب غربی پایتخت

شهردار منطقه ۱۸ با اشاره به اینکه بعد از چهار دهه مشکل شن چاله ها در این منطقه حل شد تاکید کرد: با توجه به ظرفیتی که در منطقه ۱۸ برای ساخت و ساز وجود دارد پیش بینی می شود که اتفاقات خوبی در بخش مسکن در این منطقه به زودی رخ دهد.

ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به...

نماینده مجلس خواستار انعطاف دولت در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در خانه باغ‌ها و نیز سکونت گاه های غیررسمی شد و گفت: با توجه به اینکه برخی از ساخت و سازها در باغ ها، به محل اسکان مردم فاقد مسکن تبدیل شده است، بنابراین دستگاه های خدمات رسان به صورت مشروط نسبت به خدمات رسانی به این خانه باغ ها اقدام کند.

فارس بیش از ۶۰ هزار مسکن فرسوده دارد

شیراز - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس از شناسایی ۶۰ هزار واحد مسکونی فرسوده در استان فارس خبر داد.