بازار املاک / معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

فاطمی عقدا: امکان ساخت ۱ میلیون مسکن وجود دارد/ دهک‌های درآمدی تفکیک شود


معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دولت آقای رئیسی سال آینده یعنی بعد از یک سال از آغاز دوره کاری خود باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته باشد. این وعده‌ای است که رئیس دولت به مردم برای چهار سال آینده داده است. حال این وعده تا چه حد شدنی و قابل تحقق است و چه امکانات و لوازمی برای اجرایی شدن آن باید در دسترس باشد را سید محمود فاطمی؛ کارشناس مسکن و معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی برای ما توضیح داده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی با تاکید براینکه امکان ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال وجود دارد گفت: قطعا امکان ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی درسال وجود دارد، اما باید لوازم آن مهیا شود. تامین زیر ساخت‌های لازم می‌تواند زمینه‌های تحقق وعده آقای رئیس جمهور را ایجاد کند.

فاطمی عقدا در خصوص مولفه‌های لازم برای تحقق وعده ساخت و ساز مسکن در دولت سیزدهم گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند. در حال حاضر عوامل اجرایی مثل صنعتی سازان، انبوه سازان، سیستم‌های حمایتی در بخش تامین منابع در کشور وجود دارد از این نظر مشکل چندانی وجود ندارد، مساله مهم تفکیک اولویت‌ها و مولفه‌ها از یکدیگر است.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: قطعا نیازی نیست که یک میلیون واحد مسکونی در سال با حمایت همه جانبه وتامین مالی دولتی ساخته شود. بخشی از هزینه ساخت و ساز را افراد پردرآمد و دهک‌های بالا متقبل می‌شوند چرا که از عهده پرداخت اقساط و وام‌های نسبتا سنگین بانکی برمی آیند؛ لذا در این موضوع نیازی به حمایت مالی آنچنانی دولت وجود ندارد.

 فاطمی عقدا خاطر نشان کرد:، اما برخی از دهک‌های جامعه به دلیل عدم تامین منابع مالی و یا عدم توانایی پرداخت قسط‌های سنگین بانکی باید به صورت مستقیم مورد حمایت مالی دولت در ساخت و ساز‌های مسکن قرار بگیرند. جامعه هدف یعنی دهک‌های کم درآمد باید مورد حمایت‌های بیشتر دولتی قرار بگیرند، پس تفکیک دهک‌های نیازمند به ساخت و ساز و خرید مسکن برای حمایت‌های دولتی موضوع مهمی است.

وی در این باره تصریح کرد: اگر دولت این موضوع و موارد را از هم تفکیک دهد پروژه انجام شدنی است و دولت از نظرتامین منابع ساخت و ساز با مشکل چندانی رو به رو نمی‌شود. دولت برای این منظور می‌تواند از منابع تعیین شده در طرح رشد و جهش تولید برای دهک‌های کم درآمد استفاده کند و دهک‌های شش به بالا در تامین هزینه‌های ساخت و ساز مسکن مورد نیاز خود یا فرزندانشان باید مشارکت مالی داشته باشند

اما دهک‌های شش به پایین جامعه حتما باید مورد پوشش‌های حمایتی مالی و تسهیلات بلند مدت دولتی قرار بگیرند.

سید محمود فاطمی عقدا درباره هدایت منابع بانکی به سمت ساخت و ساز مسکن برای تحقق وعده رئیس جمهور گفت: اگر تمامی منابع و تسهیلات بانکی در حوزه مسکن چه در بانک مسکن و سایر بانک‌ها به سمت تولید مسکن هدایت شوند و خانه‌های خالی که در بازار وجود دارد با قوانین سخت گیرانه مالیاتی عرضه شوند، از آن سود دولت نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد بهای خانه را وام آن هم با اقساط طولانی مدت پرداخت کند قطعا می‌توان منتظر تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال بود.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: این طرح شدنی است، چرا که خوشبختانه کشور هم از توان فنی و اجرایی بالایی برای ساخت و ساز مسکن برخوردار است وهم اگر دولت سنجیده عمل می‌کند می‌تواند با استفاده از منابع صندوق حمایت از تولید و جذب منابع مالی بزرگی از بازار سرمایه و حتی جذب سرمایه‌های خارجی بخش مسکن را دچار رونق کند.

فاطمی عقدا خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بازار ایران جذاب است دولت و مجلس با وضع قوانین مطلوبی در این موضوع می‌توانند در‌های کشور را به روی سرمایه‌های خارجی باز کنند تا خارجی‌ها با سرمایه‌های خود مسکن بسازند و در یک بازار رقابتی به فروش برسانند، قطعا آن‌ها هم مشتریان خاص خود را خواهند داشت. اگر روال براین اساس مدیریت شود حتما می‌توانیم در سال یک میلیون مسکن بسازیم. یعنی اصل قصه ساخت یک میلیون واحد در سال شدنی است.

وی دراین باره توضیح داد: اگر زمینه‌ها برای سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن فراهم شد مثل مسکن مهر باید به سرمایه گذار خارجی زمین داده شود، اما با سرمایه‌های آن‌ها ساخت و ساز مسکن کلید زده شود. 

وقتی چنین موضوعی محقق شود مسکن تولید شده در یک بازار رقابتی با قیمت عادلانه به فروش می‌رسد. ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی در ایران امکان پذیر است، مشروط به اینکه ساختار اجرایی این طرح و پروژه ملی به صورت کامل تعریف شود و سهم هر کدام از دستگاه‌ها مشخص باشد.

 در کنار انبوه سازان و وزارت راه و شهرسازی، بهزیستی؛ کمیته امداد نیز اقشار مورد حمایت خود را این بار به صورت ویژه‌تر برای خانه دار شدن مورد حمایت قرار دهند. بی تردید با هدایت و نظارت صحیح می‌توان به تحقق وعده رئیس جمهور امیدوار بود.

شاهکار بانک مسکن

شاهکار بانک مسکن: ۳۰۰ وام می‌دهد و یک میلیارد پس می‌گیرد! انتقاد از وام مسکن و بازپرداخت آن در ۱۲ سال، با انتقاد روزنامه‌نگاران همراه شد.

صدور سند برای اراضی تصرفی

معاون وزیر راه: صدور سند مالکیت برای اراضی تصرفی بدون معارض تسهیل می‌شود به گزارش ایران آنلاین،معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با توجه به لزوم تعیین تکلیف اراضی تصرفی بدون معارض، فرآیندهای صدور سند مالکیت برای صاحبان املاک و ساختمان های احداثی در این اراضی تسهیل می‌شود.

وزارت مسکن تغییر قانون نظام مهندسی

مهندس غرضی، رییس سابق نظام مهندسی: «وزارت مسکن در تغییر قانون نظام مهندسی دست برده است»/ به جای اینکه متخصص نظر بدهد سیستم اداری جواب می‌دهد و از این گرفتاری‌ها ‹حادثه متروپل› در آینده بیشتر هم می‌شود مهندس محمد غرضی، رییس پیشین نظام مهندسی درباره روند ساخت و ساز ساختمان ها در ایران و جلوگیری از پیشامد حوادثی نظیر متروپل آبادان در آینده اظهار داشت:

سیاست مالیاتی بازار مسکن

سیاست مالیاتی موثر بر وضعیت بازار مسکن مقایسه آماری فعالیت‌های ساختمانی و وضعیت معاملات نشان می‌دهد در تهران میزان عرضه و تقاضای آپارتمان‌های تازه‌ساز در صورتی که با کاهش ریسک متغیر غیراقتصادی (مذاکرات رفع تحریم‌ها) همراه شود، تقریبا برابر است.جریان ورودی آپارتمان به بازار مسکن تهران و کشور طی پارسال و البته سه سال جهش قیمت -۹۷ تا ۱۴۰۰- نزدیک به ۵۰درصد کاهش پیدا کرد و باعث شد خشکسالی کاملا بحرانی و پرمخاطره در بازار معاملات خانه‌های نو شکل بگیرد.

جزییات ساخت مسکن مددجویان تهران

در گفتگو با مهر مطرح شد؛ جزییات ساخت مسکن مددجویان استان تهران تعمیر ۱۵۱۱ واحد مسکونی مدیر کل کمیته امداد استان تهران جزئیات تامین و تعمیر مسکن مددجویان تحت پوشش این استان را تشریح کرد.

خبر مدیرعامل بانک مسکن

خبر بد مدیرعامل بانک مسکن برای خریداران خانه مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام...

مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام مسکن۷۰۰ میلیون تومانی وام مسکن چقدر شد؟ مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه ، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

شناسایی ۳۷۰۰ سازه با نقص ایمنی در کرج رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰، سه هزار و هفتصد دستگاه سازه با نقص ایمنی آتش‌نشانی در کرج شناسایی شد.

طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

از ۳ برابر شدن جریمه‌ها تا الزام به ارسال قرارداد متن کامل طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی که دو فوریت آن اخیرا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسیده بود؛ منتشر شد.جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را تهیه و تدوین کرده اند؛ دو فوریت این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است و برای بررسی های لازم به کمیسیون عمران ارسال شده است.

اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مطرح کرد اجاره داری حرفه‌ای راهی برای حل مشکلات بخش مسکن عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به افزایش اجاره‌نشینی به ۴۳ درصد، گفت: کاستی‌ها در حوزه تولید مسکن طی سال‌های گذشته منجر به افزایش اجاره‌ها و اجاره‌نشینی شده است.

شرایط دریافت وام مسکن

چندی پیش بود که وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن ۷۰۰ میلیون تومانی را داد. اما در ازای دریافت این وام افراد چقدر باید بازپرداخت داشته باشند؟ طبق محاسبات، اقساط تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت بازپرداخت ۱۲ ساله به حدود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد؛ این در شرایطی است که بسیاری از اقشار جامعه توان پرداخت چنین تسهیلاتی را ندارند. بر همین اساس، کارشناسان اعتقاد دارند این وام تاثیری در قدرت خرید متقاضیان واقعی خرید خانه ایجاد نمی‌کند.

تاثیر حذف ارز بر قیمت مسکن

یک کارشناس مسکن معتقد است که بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از تورم تاثیر می‌گیرد که دولت باید تلاش کند ترمز آن را بکشد، کما اینکه قیمت مسکن در تهران از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۶۰۰ درصد رشد کرده و به متوسط ۳۴ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است. بسیاری از کارخانجات تولید نهاده‌های ساختمانی طی چهار سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کردند اما از آن زمان تاکنون نه قیمت مصالح کاهش یافت و نه رشد قیمت مسکن کاملا متوقف شد؛ بر این اساس یک کارشناس مسکن معتقد است بازار مسکن، نه از ارز ترجیحی بلکه از

۳۰۰۰۰ مستأجر در استان خراسان شمالی

30000 مستأجر در استان خراسان شمالی گرفتار بروکراسی بانکی برای دریافت وام ودیعه مسکن بنا بر برآوردها٬ بیش از ۳۰ هزار نفر در استان خراسان شمالی مستأجر یا همان خوش‌نشین‌های سابق هستند که بیش از ۲۰ هزار نفر آنان در مرکز استان ساکن شده‌اند.که بیش از 20 هزار نفر آنان در مرکز اسان ساکن شده‌اند.

ساخت روستای جدیدجاسک

فرمانده نیروی دریایی سپاه: روند ساخت روستای جدیدالاحداث «لیره ای» جاسک ۹۰ درصد پیشرفت دارد روستای مسکونی جدیدالاحداث لیره ای جاسک توسط مهندسی نیروی دریایی سپاه با پیشرفت بالای ۹۰ درصدی در حال ساخت است.

دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی

دَرد مسکن و هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی| ۳.۵میلیارد مالیات به مالکان تعلق گرفت بیرجند-درحالی یک هزار و ۶۵ خانه خالی در خراسان جنوبی شناسایی شده که بسیاری از مردم در زمینه تامین و اجاره مسکن با مشکل مواجه هستند و طرح مالیات برخانه های خالی هنوز گرهی از بازار مسکن باز نکرده است.

نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد

با حضور جمعی از مسئولین استانی؛ عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد یاسوج- با حضور جمعی از مسئولین استانی عملیات ساخت سه هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد. نماینده ولی فقیه در استان در این مراسم گفت: یکی از مشکلات مردم موضوع مسکن است که باید مسئولان به این موضوع توجه جدی داشته باشند.

تهران وام اجاره‌خانه ۱۰۰ میلیونی شد

وام کمک ودیعه مسکن از سال ۱۳۹۹ در راستای حمایت از مستاجران وارد شبکه بانکی کشور شد که اکنون با موافقت شورای پول و اعتبار، سقف پرداخت این تسهیلات در سال جاری افزایش یافته است. با شیوع ویروس کرونا، یکی از برنامه‌های ستاد ملی کرونا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن برای حمایت ستاجران بود که در سال ۱۳۹۹ پرداخت این وام در شبکه بانکی آغاز شد.

ساخت هزاران خانه توسط تعاونی ها

در راستای اجرای پروژه ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور، هدفگذاری ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در چهار سال آینده به تعاونی‌ها سپرده شده است. به گزارش منیبان، با ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، طرح دولت سیزدهم درباره ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی از پشتوانه قوی قانونی برخوردار شد. دولت در این راستا بخش تعاون را مکلف کرده که از ۴ میلیون واحد مسکونی، ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.

سرمایه گذاری در املاک

اگر قصد سرمایه گذاری در حوزه املاک را داریدسرمایه‌ گذاری در املاک، مسئله‌ای است که افراد زیادی را به سمت خود جذب می‌کند. این روش سرمایه‌ گذاری، اگر با دقت کافی و رعایت نکات و قوانین انجام شود. سود کلانی برای شما به همراه دارد. این املاک می‌تواند خانه یا مغازه باشد. اما سوال اصلی این است که خرید کدام یک بهتر است؟

خانه دار شدن مردم

تصمیم دولت برای خانه دار شدن مردم؟ فردین یزدانی کارشناس مسکن گفت: هیچ سیاستی برای بهبود بازار مسکن نمی تواند در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر بازار بگذارد ولی سیاست هایی مثل تولید مسکن اجاره ای و کمک به سرمایه گذاری برای ساخت و عرضه مسکن می تواند به بهبود وضع بازار کمک کند. بازار نابسامان مسکن در سال های اخیر بسیاری از اقشار کم در آمد را برای خرید خانه و تمدید اجاره بها با مشکل روبرو کرده است.

طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره‌بهای مسکن

نماینده مردم تهران در مجلس جزئیات طرح دو فوریتی ساماندهی اجاره بهای مسکن را تشریح کرد. علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مجلس با اشاره به تصویب طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: تصویب دوفوریتی طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی در صحن علنی نشان دهنده دغدغه نمایندگان در این مورد است.