بازار املاک / «سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

«سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

با اراده قوی دولت، ساخت بیش از یک میلیون واحد مسکونی امکان پذیر است عضو سابق شورای عالی مسکن، توجه ویژه به سامانه املاک و اسکان را از اولویت‌های نخست وزارت راه راه و شهرسازی دانست و پیرامون این مسئله خاطر نشان کرد: وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی، مدیریت و کنترل بازار است و نه ساخت و ساز مسکن.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ سید ابراهیم رئیسی،  در خلل کارزار انتخاباتی خود وعده ثبات بازار مسکن و تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی را به مردم  داد؛ در حال حاضر و پس از گذشت ۵۰ روز از انتخاب «رستم قاسمی» به عنوان وزیر راه و شهرسازی، وی اقدامات و اظهار نظرات مثبتی را پیرامون وعده‌  احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال را داشته و در گفتگو‌های متعدد با اصحاب رسانه زوایای مختلفی از وعده رئیس جمهور منتخب را تشریح کرده است.

علیرغم تمامی نکات مذکور تا کنون وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم نسبت به وضعیت سامانه املاک و اسکان بی اعتنا بوده و تمامی مصاحبه‌های انجام شده پیرامون این مسئله فقط از سوی «محمود محمود زاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهر سازی مطرح شده است.

این درحالی است که توجه به ابعاد نرم افزاری و ایجاد شفافیت در آمار‌های موجود در بازار مسکن به مراتب از اهمیت بیشتری نسبت به رویکرد‌های سخت افزاری در معقوله احداث و در کل ثبات بازار مسکن دارد.

در این راستا، «افشین پروین‌پور» عضو سابق شورای عالی مسکن و کارشناس این حوزه در گفتگو با بازارنیوز به مسئله بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان اشاره و پیرامون این موضوع اظهار کرد: در مرحله نخست باید خاطر نشان کرد که وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی و سیاست‌گذاران حاضر در این وزارتخانه، مدیریت و کنترل بازار مسکن است و نه ساخت و ساز خانه؛ ساخت و ساز مسکن فقط یکی از جنبه‌های وظیفه وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شود.

عضو سابق شورای عالی مسکن ادامه داد: در حال حاضر و در کنار تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی باید از طریق سامانه‌هایی نظیر سامانه املاک و اسکان تنظیم گری و در نتیجه تعادل در عرضه و تقاضای مسکن را برعهده بگیرد و این هدف مهم فقط با استفاده از تولید مسکن میسر نمی‌شود.

وی تشریح کرد: درحال حاضر میزان تعداد مسکن در مقابل تعداد خانوار‌ها بسیار زیاد است چرا که این خانه‌ها به صورت نا عادلانه‌ای توزیع شده است؛ هم اینکه به دلیل تغیر ماهیت مسکن به یک کالای سرمایه‌ای، تاکنونشاهد نوسانات قیمتی متعددی در بازار خود بوده است.

پروین‌پور متذکر شد: درحال حاضر اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی باید حمایت از سامانه املاک و اسکان باشد و در این راستا سیاست‌گذار حاضر در این وزارتخانه باید تمام تلاش خود را بر این مسئله متمرکز کنند؛  پس تحقق این اولویت وزارت راه و شهرسازی  می‌تواند به برسی کامل تقاضا‌هایی مصرفی و سرمایه‌ای موجود در بازار مسکن بپردازند.

این کارشناس مسکن با بیان این که کارکرد سامانه املاک و اسکان می‌تواند تا حدی باعث تعدیل قیمت مسکن در بازار شود گفت: با اجرا این سامانه و به دنبال آن ایجاد شفافیت در بازار مسکن، حباب قیمت‌ها ترکیده و میزان اجاره‌بها خانه‌ها تعدیل و روند کاهشی پیدا خواهد کرد؛ به هر حال سامانه املاک و اسکان ابزار نرم افزاری است که وزارت راه و شهرسازی ناگزیر است از آن استفاده کند.

وی در ادامه تاکید کرد: به اعتقاد من، اجرا و توجه ویژه وزارت راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان باید در دستور کار اصلی این وزارتخانه‌  قرار بگیرد؛ نکته‌حائز اهمیت این است که اولویت اصلی و فرعی برای سیاست‌گذاران وزارت راه و شهرسازی تغییر پیدا کرده است.

عضو سابق شورای عالی مسکن تصریح کرد: تنظیم بازار مسکن از طریق سامانه املاک و اسکان در نهایت به شناخت میزان عرضه و تقاضا و تعیین و تکلیف مالکیت افراد نسبت به املاک ختم می‌شود؛ پس از تحقق این اهداف، وزارت راه و شهرسازی می‌تواند درحوزه ت..

تحقق وعده ساخت مسکن، منوط بر اراده قوی دولت

پروین پور در ادامه به وعده احداث یک میلیون مسکن در سال توسط وزارت راه و شهرسازی اشاره و پیرامون این مسئله اظهار کرد: تحقق این وعده بستگی به اراده دولت دارد؛ زمانی که اراده قوی برای تحقق این هدف در تمامی دستگاه‌های دولتی وجود داشته باشد به طور قطع احداث این تعداد واحد مسکونی هم قابل اجرا خواهد گفت و به جرئت می‌توان گفت که با اراده محکم دولت، امکان ساخت بیش از یک میلیون مسکن در سال هم امکان پذیر خواهد بود.

این کارشناس حوزه درپایان تشریح کرد: این اراده می‌تواند خود را به شکل اعمال حاکمیت دولت بر بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی برای تخصیص زمین‌های خود برای تکمیل این‌پروژه، نشان دهد؛ اگر این اراده در تمامی سطوح دولت جاری شود، یقینا احداث این حجم از احداث مسکن امکان پذیر خواهد بود.


گفتنی است که رستم قاسمی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه مدیران شرکت راه آهن، از راه‌اندازی سامانه ثمن برای ثبت نام متقاضیان جهش تولید از چهارشنبه هفته جاری(۲۸ مهر) خبر داد. اما تا کنون هیچ صحبتی در نورد سامانه‌املاک و اسکان نداشته است.

نیوز

ریزش شدید قیمت مسکن در بالاشهر تهران

قیمت برخی فایل‌های ملکی بخصوص در مناطق شمالی تهران به شکل محسوسی کاهش یافته است و قیمت مسکن در این مناطق کاهش ۱۵ تا ۳۰ درصدی را ثبت کرده است.

بازار مسکن یک نفس راحت می‌کشد

کارشناسان صنفی می گویند خروج اتباع غیرمجاز افغانستانی باعث کاهش نسبی فشاربر بازارمسکن اجاره ای شده وعرضه مسکن دربرخی نقاط را افزایش داده است.

مسکن قفل شد، قیمت ریخت

بازار مسکن طی دو سال اخیر با رکود سنگینی مواجه شده است و شاهد آن بودیم که معاملات بازار مسکن هر روز کاهش قابل توجهی را تجربه می‌کند.

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام...

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

بازار مسکن پس از خروج گسترده اتباع به...

خروج گسترده اتباع غیرمجاز از کشور، زمینه‌ساز کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها و ورود بازار به دوره‌ای از ثبات شده است.

رکود سنگین در بازار ملک

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت فایل‌های فروش در تهران ۸.۵ درصد افت کرده است. همچنین قیمت مسکن در برخی محله‌های منطقه یک، سه و حتی بخش‌هایی از منطقه دو، نسبت به یک ماه گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

خروج اتباع افغان قیمت مسکن در تهران را...

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که با شدت گرفتن خروج اتباع، عرضه مسکن در بخش املاک کلنگی به‌ویژه در مناطق پایین‌شهر افزایش یافته است.

ربزش سنگین قیمت مسکن در راه است

خریداران واقعی نباید فریب تحلیل‌های هیجانی را بخورند؛ کاهش قیمت اگر هم رخ دهد، تدریجی و غیرقابل لمس خواهد بود.

پشت پرده سقوط آزاد قیمت مسکن

باتوجه به داده های مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه ۱۴۰۴ روندی کاهشی داشته است که به نظر می رسد این روند کاهشی بیشتر از آنکه به دلیل ساماندهی بازار خرید و فروش ملک باشد ناشی از عوامل دیگری است.

وضعیت بازار مسکن بعد از جنگ ۱۲ روزه

در بخش مسکن شرایط مثل ماه‌های گذشته است و رونق چندانی نداشته.

خبر مهم برای خریداران مسکن ملی

اصلی‌ترین مانع، کم‌کاری شبکه بانکی در پرداخت وام‌های مسکن و بی‌توجهی به قانون جهش تولید مسکن است.

مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت...

بررسی‌های آماری و داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه امسال روندی کاهشی داشته و نشانه‌هایی از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در این بازار مشاهده می‌شود.

تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

بر اساس دستورالعمل‌ جدید نهادهای انتظامی، اجاره هر نوع ملک به اتباع غیرمجاز از این پس غیرقانونی محسوب می‌شود. در صورت تخلف، نه‌تنها قولنامه تنظیم‌شده فاقد اعتبار است، بلکه ملک مورد نظر نیز پلمپ، مهر و موم و در صورت لزوم، مصادره خواهد شد.

واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و...

تنش‌های اخیر بین ایران و اسرائیل موجب مهاجرت ساکنان تهران به شهر‌های دیگر، به ویژه استان‌های شمالی شده است.

پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

در شرایطی که کشور در بحبوحه تابستان و فصل نقل‌وانتقالات قرار دارد، و هم‌زمان بسیاری از شهرها تحت تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم تنش‌های جنگی و فضای ناامن منطقه‌ای قرار گرفته‌اند، انتظارات عمومی از دولت برای ایجاد تغییرات اساسی در حوزه مسکن بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

مالکان با انصاف شدند

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در شرایط کنونی کشور با همدلی و اتحاد مردم شاهد آن هستیم که بسیاری از مالکان اجاره‌های خود را کاهش و یا بخشیده‌اند.

دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

در نشست شورای مسکن موضوع ساماندهی بازار اجاره و تعیین نرخ کارشناسی اجاره‌بها پیگیری شد.

پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

در حالی‌که فصل‌های بهار و تابستان طبق عرف سال‌های گذشته، همواره به‌عنوان زمان طلایی معاملات مسکن شناخته می‌شدند، فصل‌هایی که به دلیل بهبود شرایط آب‌وهوایی، افزایش جابه‌جایی خانوارها، پایان سال تحصیلی و شروع پروژه‌های ساخت‌وساز، تقاضا برای خرید، فروش و اجاره ملک به اوج می‌رسید، امسال شرایط به‌گونه‌ای متفاوت و نگران‌کننده رقم خورده است.

خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۸۴۰ هزار واحد داریم که از پنج سال پیش عملیات ساخت آنها آغاز شده است و به طور قطع یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در وزارتخانه پیگیر آن خواهیم بود، همین است.

وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه با سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای دهک‌های اول تا سوم از طریق نهادهای حمایتی پرداخت می‌شود و نرخ سود آن نیز ۴ درصد در نظر گرفته شده است.

مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، کاهش توان خرید خانوارها و نبود نظارتی مؤثر، مستأجران را در تنگنای تلخ انتخاب میان «ماندن یا رفتن» قرار داده است.