بازار املاک / «سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

 «سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

«سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

با اراده قوی دولت، ساخت بیش از یک میلیون واحد مسکونی امکان پذیر است عضو سابق شورای عالی مسکن، توجه ویژه به سامانه املاک و اسکان را از اولویت‌های نخست وزارت راه راه و شهرسازی دانست و پیرامون این مسئله خاطر نشان کرد: وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی، مدیریت و کنترل بازار است و نه ساخت و ساز مسکن.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ سید ابراهیم رئیسی،  در خلل کارزار انتخاباتی خود وعده ثبات بازار مسکن و تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی را به مردم  داد؛ در حال حاضر و پس از گذشت ۵۰ روز از انتخاب «رستم قاسمی» به عنوان وزیر راه و شهرسازی، وی اقدامات و اظهار نظرات مثبتی را پیرامون وعده‌  احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال را داشته و در گفتگو‌های متعدد با اصحاب رسانه زوایای مختلفی از وعده رئیس جمهور منتخب را تشریح کرده است.

علیرغم تمامی نکات مذکور تا کنون وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم نسبت به وضعیت سامانه املاک و اسکان بی اعتنا بوده و تمامی مصاحبه‌های انجام شده پیرامون این مسئله فقط از سوی «محمود محمود زاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهر سازی مطرح شده است.

این درحالی است که توجه به ابعاد نرم افزاری و ایجاد شفافیت در آمار‌های موجود در بازار مسکن به مراتب از اهمیت بیشتری نسبت به رویکرد‌های سخت افزاری در معقوله احداث و در کل ثبات بازار مسکن دارد.

در این راستا، «افشین پروین‌پور» عضو سابق شورای عالی مسکن و کارشناس این حوزه در گفتگو با بازارنیوز به مسئله بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان اشاره و پیرامون این موضوع اظهار کرد: در مرحله نخست باید خاطر نشان کرد که وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی و سیاست‌گذاران حاضر در این وزارتخانه، مدیریت و کنترل بازار مسکن است و نه ساخت و ساز خانه؛ ساخت و ساز مسکن فقط یکی از جنبه‌های وظیفه وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شود.

عضو سابق شورای عالی مسکن ادامه داد: در حال حاضر و در کنار تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی باید از طریق سامانه‌هایی نظیر سامانه املاک و اسکان تنظیم گری و در نتیجه تعادل در عرضه و تقاضای مسکن را برعهده بگیرد و این هدف مهم فقط با استفاده از تولید مسکن میسر نمی‌شود.

وی تشریح کرد: درحال حاضر میزان تعداد مسکن در مقابل تعداد خانوار‌ها بسیار زیاد است چرا که این خانه‌ها به صورت نا عادلانه‌ای توزیع شده است؛ هم اینکه به دلیل تغیر ماهیت مسکن به یک کالای سرمایه‌ای، تاکنونشاهد نوسانات قیمتی متعددی در بازار خود بوده است.

پروین‌پور متذکر شد: درحال حاضر اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی باید حمایت از سامانه املاک و اسکان باشد و در این راستا سیاست‌گذار حاضر در این وزارتخانه باید تمام تلاش خود را بر این مسئله متمرکز کنند؛  پس تحقق این اولویت وزارت راه و شهرسازی  می‌تواند به برسی کامل تقاضا‌هایی مصرفی و سرمایه‌ای موجود در بازار مسکن بپردازند.

این کارشناس مسکن با بیان این که کارکرد سامانه املاک و اسکان می‌تواند تا حدی باعث تعدیل قیمت مسکن در بازار شود گفت: با اجرا این سامانه و به دنبال آن ایجاد شفافیت در بازار مسکن، حباب قیمت‌ها ترکیده و میزان اجاره‌بها خانه‌ها تعدیل و روند کاهشی پیدا خواهد کرد؛ به هر حال سامانه املاک و اسکان ابزار نرم افزاری است که وزارت راه و شهرسازی ناگزیر است از آن استفاده کند.

وی در ادامه تاکید کرد: به اعتقاد من، اجرا و توجه ویژه وزارت راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان باید در دستور کار اصلی این وزارتخانه‌  قرار بگیرد؛ نکته‌حائز اهمیت این است که اولویت اصلی و فرعی برای سیاست‌گذاران وزارت راه و شهرسازی تغییر پیدا کرده است.

عضو سابق شورای عالی مسکن تصریح کرد: تنظیم بازار مسکن از طریق سامانه املاک و اسکان در نهایت به شناخت میزان عرضه و تقاضا و تعیین و تکلیف مالکیت افراد نسبت به املاک ختم می‌شود؛ پس از تحقق این اهداف، وزارت راه و شهرسازی می‌تواند درحوزه ت..

تحقق وعده ساخت مسکن، منوط بر اراده قوی دولت

پروین پور در ادامه به وعده احداث یک میلیون مسکن در سال توسط وزارت راه و شهرسازی اشاره و پیرامون این مسئله اظهار کرد: تحقق این وعده بستگی به اراده دولت دارد؛ زمانی که اراده قوی برای تحقق این هدف در تمامی دستگاه‌های دولتی وجود داشته باشد به طور قطع احداث این تعداد واحد مسکونی هم قابل اجرا خواهد گفت و به جرئت می‌توان گفت که با اراده محکم دولت، امکان ساخت بیش از یک میلیون مسکن در سال هم امکان پذیر خواهد بود.

این کارشناس حوزه درپایان تشریح کرد: این اراده می‌تواند خود را به شکل اعمال حاکمیت دولت بر بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی برای تخصیص زمین‌های خود برای تکمیل این‌پروژه، نشان دهد؛ اگر این اراده در تمامی سطوح دولت جاری شود، یقینا احداث این حجم از احداث مسکن امکان پذیر خواهد بود.


گفتنی است که رستم قاسمی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه مدیران شرکت راه آهن، از راه‌اندازی سامانه ثمن برای ثبت نام متقاضیان جهش تولید از چهارشنبه هفته جاری(۲۸ مهر) خبر داد. اما تا کنون هیچ صحبتی در نورد سامانه‌املاک و اسکان نداشته است.

نیوز

  • پیش‌بینی مهم درباره بازار مسکن تا پایان ۱۴۰۴

    پیش‌بینی مهم درباره بازار مسکن تا پایان...

    آمار‌های رسمی جدید، نشان می‌دهند که میانگین سهم مسکن از کل هزینه‌های خانواده از مرز ۳۸ درصد عبور کرده‌است. این روند که قدرت خرید خانوار در سایر بخش‌ها را تحلیل می‌برد، نشان‌دهنده عمیق‌تر شدن یک بحران ساختاری در اقتصاد و معیشت شهروندان‌است.

  • بساز بفروش‌ها نابود شدند!

    بساز بفروش‌ها نابود شدند!

    هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در تهران بدون احتساب قیمت زمین به ۳۰ میلیون تومان رسیده است؛ فعالان صنعت ساختمان خواستار مشارکت گسترده‌تر بخش خصوصی و اصلاح قوانین محدودکننده در اجرای طرح نهضت ملی مسکن شدند.

  • چوب حراج به بازار مسکن

    چوب حراج به بازار مسکن

    تعداد پیامک‌های «فروش واحد مسکونی با تخفیف‌های ۱۰ درصد، ۱۵ درصد و ۲۰ درصد» در بازار مسکن تهران به شکل محسوس افزایش یافته است.

  • خدمات بدون ثبت‌نام متوقف می‌شود

    خدمات بدون ثبت‌نام متوقف می‌شود

    مطابق اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴، ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان کشور به موجب تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر و با هدف شناسایی برخط مالکان و ساکنان واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی و اداری، بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شد.

  • گران‌سازی مسکن توسط مشاوران املاک

    گران‌سازی مسکن توسط مشاوران املاک

    درحالی که بازار مسکن با کاهش تقاضا مواجه شده است اما عده‌ای به دنبال افزایش قیمت در همین شرایط هستند. با نگاهی به آگهی‌های موجود در پلتفرم‌های مجازی، بازار اجاره‌ مسکن این روزها شاهد پدیده‌ «فروش دلاری» است.

  • قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

    قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

    کاهش چند درصدی قیمت‌ها در شمال تهران به دلیل جنگ، تقریبا همزمان با اخراج اتباع غیرمجاز رخ داد که باعث شد اجاره‌بها در مناطق جنوبی تهران هم نزولی شود. اینها در کنار رکود معاملات در سایر مناطق، این تصور را ایجاد کرد که شاید بازار وارد مسیر تازه‌ای شود، اما چندی نگذشت که خبر بازگشت معاملات و ثبات نسبی شرایط منتشر شد.

  • وضعیت نابسامان بازار مسکن

    وضعیت نابسامان بازار مسکن

    وضعیت نابسامان بازار مسکن سبب شده تا بسیاری از زوج‌های جوان توانایی مالی برای خرید یا رهن مسکن را نداشته باشند.

  • مستأجران، قربانی آمار

    مستأجران، قربانی آمار

    میانگین رشد تورم اجاره شهری در مردادماه امسال نسبت به سال قبل 34.6‌درصد بوده که 8 واحد درصد کمتر از دوره مشابه (مرداد1403 نسبت به مرداد1402) است.

  • نسخه کره جنوبی برای مستاجران ایرانی

    نسخه کره جنوبی برای مستاجران ایرانی

    بازار اجاره در ایران همواره یکی از پرچالش‌ترین حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی بوده است. نوسان‌های شدید، تورم عمومی و کمبود عرضه مسکن سبب شده‌اند که مستاجران در شرایط دشواری قرار گیرند.

  • حباب قیمت مسکن ترکید

    حباب قیمت مسکن ترکید

    با توجه به تغییر سبک زندگی در کشورمان، جنس تقاضای مسکن تغییر کرده است.

  • تورم اجاره مسکن به کف رسید

    تورم اجاره مسکن به کف رسید

    تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن در شهرهای کشور به ۳۴.۶ درصد رسیده که کمترین میزان طی دست‌کم چهار سال اخیر است.

  • مصائب متقاضیان مسکن ملی

    مصائب متقاضیان مسکن ملی

    کامل کردن واحد مسکن ملی با خرید تجهیزات داخلی مانند کابینت، پکیج، شیرآلات، در و پنجره و... چقدر بودجه نیاز دارد

  • وضعیت بازار اجاره مسکن در سال ۱۴۰۴

    وضعیت بازار اجاره مسکن در سال ۱۴۰۴

    امسال بازار اجاره در بخش تمدیدها متعادل‌تر از سال گذشته بود و یکی از عوامل اثرگذار بر کاهش تقاضا، تغییرات جمعیتی بوده است.

  • آغاز ثبت‌نام جدید مسکن ملی

    آغاز ثبت‌نام جدید مسکن ملی

    طرح نهضت ملی مسکن یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های دولت برای تأمین سرپناه اقشار مختلف جامعه است. این طرح که در ادامه سیاست‌های «مسکن مهر» اجرا می‌شود، با هدف ساخت میلیون‌ها واحد مسکونی در سراسر کشور دنبال می‌شود.

  • وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

    وضعیت بازار مسکن حسابی وخیم شد

    بازار مسکن کشورمان که در سال‌های اخیر جهش مستمر و افسارگسیخته قیمت‌ها را تجربه کرده بود، در روزهای بعد از جنگ ۱۲ روزه فصل جدیدی را آغاز کرد.

  • وعده جدید برای متقاضیان مسکن ملی

    وعده جدید برای متقاضیان مسکن ملی

    تورم و افزایش قیمت مصالح ساختمانی فشار را به مبلغ آورده اولیه متقاضیانی که باید به تدریج مبلغ خرید مسکن از نهضت ملی را پرداخت کنند، به شدت افزایش داده است.

  • کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران

    کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران

    کارشناس بازار مسکن گفت: مستاجران و حتی صاحبخانه‌ها به دلیل نبود ثبات در وضعیت سیاسی کشور ترجیح داده‌اند که جابجایی محل سکونت را به تعویق بیندازند و تا حد امکان انجام ندهند و طوری که وضعیت بازار نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته جابجایی مردم در شهر تهران کاهش داشته است.

  • منتظر سقوط شدید قیمت مسکن باشید

    منتظر سقوط شدید قیمت مسکن باشید

    بازار مسکن پس از تخلیه کامل حباب قیمتی، در مسیر ثبات قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا دو سال آینده خبری از افزایش قیمت‌ها نباشد؛ این در حالی است که به گفته رئیس کانون انبوه‌سازان، در برخی مناطق حتی کاهش نرخ نیز مشاهده شده است.

  • سقوط تاریخی بازار اجاره

    سقوط تاریخی بازار اجاره

    در سال ۱۴۰۲، بحران مسکن در ایران وارد مرحله‌ای بی‌سابقه و نگران‌کننده شد؛ مرحله‌ای که نه‌تنها امید بسیاری از خانوارهای مستأجر برای ورود به بازار خرید یا بهره‌مندی از طرح‌های ملی مسکن را به یأس بدل کرد، بلکه شمار زیادی از آنان را به دلیل فشار طاقت‌فرسای اجاره‌بها و هزینه‌های جانبی تأمین سرپناه، به مرز فروپاشی اقتصادی کشاند.

  • ناترازی بانک‌ها سد راه پرداخت وام نهضت ملی مسکن

    ناترازی بانک‌ها سد راه پرداخت وام نهضت...

    علیرضا نوین، عضو کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از عملکرد بانک‌ها و وزارت راه در اجرای نهضت ملی مسکن، ناترازی مالی، اختلاف آماری، احتکار زمین و اختلال سامانه ثبت‌نام را از مهم‌ترین موانع ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی دانست و خواستار هماهنگی جدی میان دستگاه‌ها شد.

  • مسکن ایران در کما

    مسکن ایران در کما

    بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند. رکودی که … آرمان امروز: بازار مسکن ایران وارد بحرانی شده که بسیاری از کارشناسان آن را «کم‌سابقه» و برخی «بی‌سابقه در ۵۰ سال گذشته» توصیف می‌کنند.