بازار املاک / علت رسوب فایل‌های نوساز در بازار مسکن

علت رسوب فایل‌های نوساز در بازار مسکن

اگرچه از تعداد آپارتمان‌های نوساز عرضه شده به بازار مسکن طی حداقل دو ماه اخیر کاسته شده است، اما معدود آپارتمان‌های نوساز که همچنان در بازار فروش باقی مانده‌اند، اتفاقا فایل‌های «خوش قیمت» به شمار می‌آیند.

 با این وجود تحقیقات میدانی از واسطه‌های ملکی نشان می‌دهد حتی فایل‌های نوساز‌ با قیمت مناسب و منطقی نیز در هفته‌های اخیر، متقاضی نداشته‌اند و تبدیل به فایل رسو‌بی شده‌اند.

تحقیقات میدانی از فعالان بازار مسکن نشان می‌دهد علت اصلی رسوبی شدن فایل‌های نوساز در بازار مسکن، از جنس قیمتی نیست. به عبارت دقیق‌تر اینکه نوسازها عموما قیمت پیشنهادی به‌اصطلاح تندتری نسبت به سایر گروه‌های سنی ملکی دارند، اگرچه در سال‌های اخیر یک دلیل عمده عدم اقبال به خرید این واحدها بوده است

اما دست‌کم در طول هفته‌های سپری شده از پاییز ۱۴۰۰، این ماجرا صدق نمی‌کند، چراکه به گفته واسطه‌ها، نه تنها مالکان در اعلام قیمت پیشنهادی واحدهای نوساز انعطاف نشان می‌دهند، بلکه حتی قیمت اعلامی خود را در مهرماه نسبت به شهریور کاهش دادند.

به گفته فعالان بازار مسکن، فروشندگان واحدهای نوسازی که اکنون در بازار حضور دارند، به دلیل نیاز مالی یا به هر علت دیگری «فروشنده واقعی» به شمار می‌آیند و این موضوع در اعلام قیمت پیشنهادی آنها موثر بوده است. اما از یکسو تقاضای خرید آپارتمان در تمام گروه‌های سنی به‌شدت اندک است و از سوی دیگر «نداشتن سند» واحدهای تکمیل شده مانعی بر سر راه خریداران به شمار می‌آید.


در واقع واحدهای نوساز بدون سند عرضه شده در بازار مسکن حتی اگر با قیمت مناسب عرضه شوند، مورد اقبال متقاضیان خرید قرار نمی‌گیرند و این علت اصلی رسوب واحدهای نوساز در شرایط فعلی بازار مسکن است.

اما مشکل خانه‌های بی‌سند، باوجود اینکه مالک وعده آماده شدن سند ظرف یک یا چند ماه آینده را می‌دهد، چیست؟ تحقیق میدانی از متقاضیان خرید این واحدها حاکی از وجود دو ترس عمده در این رابطه در میان آنهاست. 

ترس اول آنها از این است که سازنده به هر دلیل با نهادهای قانونی از قبیل شهرداری برای اخذ گواهی‌های قانونی نظیر پایان‌کار دچار مشکل شود و نتواند به تعهد خود در قبال اخذ سند ملکی عمل کند. آنها معتقدند حتی اگر ضرر و زیان سنگینی برای این موضوع تعیین شود، باز هم وصول این ضرر و زیان در پیچ و خم رسیدگی به شکایات حقوقی دشوار و بسیار زمان‌بر خواهد بود.

ترس دوم آنها نیز این است که متراژ مورد ادعای مالک در زمان اخذ سند تغییر کند که در صورت افزایش، موظف به پرداخت هزینه بیشتری خواهند شد که ممکن است از استطاعت آنها خارج باشد و در صورت کاهش متراژ نیز اگرچه حساب پرداخت مورد بازنگری قرار می‌گیرد، اما خریداران تمایل ندارند نقدینگی آنها بی‌جهت برای مدت طولانی نزد مالک قبلی باقی بماند.

علاوه بر این، عدم امکان تقاضای دریافت وام بانکی خرید مسکن برای واحدهایی که سند آنها آماده نیست، سبب شده معدود متقاضیان مسکن حاضر در بازار نیز دست‌شان از خرید واحدهای مذکور کوتاه باشد.


به گزارش ساختمان آنلاین

مصالح ساختمانی در تعقیب ملک

رشد تند قیمت مصالح ساختمانی در تهران طی بهار امسال، یک پیام ساده دارد و یک پیام «نیازمند رمزگشایی». پیام اول، تغییر معادله هزینه ساخت مسکن است که دست‌کم حدود ۲۰درصد نسبت به ابتدای سال افزایش یافته است. این میزان تورم فصلی در بازار نهاده‌های ساخت خانه، سومین صعود بزرگ قیمت‌ها در این بازار طی یک‌سال گذشته است. اما پیام دوم با «دید کامل به نبض بلندمدت قیمت‌ها» قابل دریافت است. طی دوره جهش، تورم مصالح‌ساختمانی از تورم مسکن جاماند و اکنون در فاز تنظیم است. سه سناریو از آینده ساخت، بررسی شد.

ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در...

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان خبر داد؛ زنجان-مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ساخت ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی طی چهار سال آینده در استان زنجان برنامه ریزی شده است.

قیمت اوراق مسکن

ارزش اوراق مسکن در روند معاملات امروز بازار سرمایه، تغییراتی را تجربه کرده است.

آمار بانک مرکزی از قیمت مسکن اشتباه است

معاون وزیر راه و شهرسازی آمار بانک مرکزی از قیمت مسکن اشتباه است/ خردادماه در ۲۵۵ محله تهران هیچ معامله‌ای منعقد نشد/ در ۸۰ محله تهران کمتر از ۱۰ معامله به قرارداد رسید

سیگنال مثبت برای خریداران پیش‌فروش مسکن

سیگنال مثبت برای خریداران پیش‌فروش مسکنکارشناس بازار مسکن گفت: بازار پیش فروش مسکن برای خریداران هم اکنون دربردارنده یک فرصت مهم است که ورود به این بازار را برای متقاضیان، توجیه پذیر می‌کند.

قیمت مسکن تا شهریور 1400 کاهش پیدا می...

در دو سال اخیر با گرانی بیش از حد مسکن خیلی ها از کاهش قیمت آن ناامید شده اند و توان خرید آن را ندارند.

۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر تکمیل نشده است

بر اساس اطلاعات بانکی با وجود گذشته نزدیک به یک دهه از شروع پروژه مسکن مهر، نزدیک به ۳۰۰ هزار واحد مسکونی از این پروژه همچنان باقی مانده و تکمیل نشده است.

سوادکوه زیر تیغ ساخت و ساز

ساخت و سازهای انبوه چهره روستای منطقه سوادکوه را به شهری تغییر داده است.

گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در...

روند نزولی رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن معامله شده در شهر تهران در ماه گذشته تداوم یافت؛ بر این اساس متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در خرداد ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل 56.6 درصد افزایش یافته است، این در حالی است که رشد این نرخ در فروردین و اردیبهشت 1400 به ترتیب، 91.7 و‌ 69.7 درصد بوده است.

راه‌اندازی صندوق زمین و ساختمان در بورس...

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در صورت صدور مجوزهای مربوطه از سوی سازمان بورس و طبق برنامه‌ها، این صندوق از نیمه دوم سال راه‌اندازی می‌شود.

شامخ ساختمان در تیرماه افت کرد/ افزایش...

گزارش شامخ بخش ساختمان تیرماه نشان می‌دهد نسبت به خردادماه امسال، تیراژ ساخت و ساز کاهش و قیمت نهاده‌های ساختمانی افزایش یافته است.

۴ شهر حاشیه‌ای، بحران بازار مسکن تهران...

دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه قیمت مسکن در اطراف تهران یک چهارم پایتخت است گفت: اگر این ۴ شهر جدید حاشیه پایتخت نبود چه بسا بحران بازار مسکن عمیق‌تر می‌شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین

مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی املاک اجاره ای تمدید شد مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین گفت: با تصویب ستاد کرونا، مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری یک هفته تمدید شد.

حل مشکل مسکن تعامل فراقوه‌ای می‌خواهد

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان"مسائل حوزه مسکن و راه نیازمند همکاری بین بخشی و فراقوه‌ای است گفت: باید مشکلات به صورت راهبردی عارضه‌یابی و حل شود.

آیا فردا سه شنبه 26 مرداد 1400 تعطیل...

ساعات کاری ادارات و بانک ها سه شنبه 26 مرداد 1400 : تعطیلی ادارات تهران,تعطیلی ادارات دولتی,تعطیلی ادارات تهران فردا,تعطیلی ادارات تهران کرونا,تهران تعطیل شد,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تعطیلی ادارات کرونا,وضعیت تعطیلی تهران,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تهران تعطیل شد,تعطیلی بانکها در پنجشنبه,وضعیت تعطیلی تهران,تعطيلي بانك ها,ساعت کاری بانک ها ۱۴۰۰,تعطیلی تهران فردا,بانک ها فردا باز است

بررسی ماهیانه بازار معاملات مسکن شهر...

گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ که توسط اداره بررسی ­ها و سیاست ­های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است، مورد بررسی قرار گرفته است

واکسیناسیون سراسری خانواده بانک مسکن...

در این طرح قرار است ظرف حداکثر یک هفته تمامی کارکنان بانک اعم از شاغل و بازنشسته واکسینه شوند.

علت کمبود سیمان در بازار/ قیمت‌ سیمان...

در شرایطی که سیمان در بازار ایران کمیاب شده، صادرات آن به عراق و افغانستان ادامه دارد

اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار...

عضو هیئت‌مدیره بانک از اعطای تسهیلات به ۲۲ هزار و ۱۰۷ واحد در بافت فرسوده به متقاضیان نوسازی واحدها معادل هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان خبر داد.

اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را...

اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اجاره املاک مسکونی را ابلاغ کرد.