بازار املاک / خبر خوب: مسکن ارزان شد

خبر خوب: مسکن ارزان شد

تامین مسکن مورد نیاز افراد جامعه یکی از مهم ترین سیاست های هر دولتی است. در کشور ما پیش از این طرح هایی مختلفی مانند مسکن مهر و ملی برای خانه دار شدن مردم انجام گرفته که توانسته بخشی از نیاز جامعه را نیز پاسخ دهد. در جدید ترین این اقدامات دولت سیزدهم برای تامین این نیاز جامعه طرح نهضت ملی مسکن را کلید زد.

طرحی که به گفته برخی از کارشناسان و فعالان این حوزه می تواند در تامین سرپناه حداقل برای قشر متوسط و ضعیف جامعه موثر واقع شود.
درباره اینکه این طرح تا چه حد می تواند سیاست های دولت در بازار مسکن را اجرا کند و همچنین وضعیت کنونی بازار مسکن، با رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفتگو کرده ایم که در ادامه می خوانید.
کاهش ۸ تا ۱۰ میلیون تومانی هر متر مسکن
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به کاهش ۸ تا ۱۰ میلیون تومانی هر متر مسکن در تهران ثبت نام برای نهضت ملی مسکن را دلیل این افت اعلام کرد.

مصطفی قلی خسروی گفت:  این یک واقعیت مسلم است که هر تسهیلات و برنامه ای که دولت و وزارت راه و شهرسازی در حوزه توسعه ساخت مسکن انجام بدهد قطعا تاثیرمطلوبی بر قیمت مسکن و بهبود شرایط برای اقشار آسیب پذیر می گذارد.
وی تصریح کرد: از سویی در کنار سیاست های حمایتی دولت برای گسترش ساخت مسکن، فناوری جدید خط تولید انبوه مسکن که برای اولین بار در کشور از سوی وزارت دفاع طراحی و عملیاتی شده هم بر وضعیت قیمت ها در بازار مسکن اثرگذاشته است. این خط تولید پیشرفته  قادر است در مدت زمان کوتاهی ساختمان های مسکونی تا ۱۵ طبقه را ساخته و آماده بهره برداری کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: اکنون شاهد هستیم که همزمان با آغاز اجرای سیاست جدید دولت برای حمایت از ساخت مسکن برای اقشار مختلف جامعه و برنامه ها و اقدامات وزارت راه و شهرسازی در این رابطه و ثبت نام بیش از ۲ میلیون نفر در طرح نهضت ملی مسکن، در کنار پیشرفت های جدید در تولید انبوه مسکن در کشور، به شکل محسوسی بر قیمت ها در بازار مسکن اثرگذار بوده است. برای مثال در مناطق مختلف سطح شهر متوسط قیمت مسکن متری ۸ میلیون تومان تا ۱۰ میلون تومان کاهش پیدا کرده است.

مصطفی قلی خسروی افزود: متاسفانه در هشت سال گذشته هیچ قدم مثبت و جدی برای حمایت از تولید مسکن برای اقشار مختلف جامعه انجام نشده بود و این عدم حمایت دولت در سالهای گذشته باعث کاهش عرضه مسکن، رشد قیمت ها و افزایش تقاضا در بازار شده بود.

وی ادامه داد: اکنون می بینیم که همزمان با آغاز اجرای طرح نهضت ملی و انجام کارهای زیرساختی و مقدماتی برای شروع به ساخت ۴ میلیون مسکن جدید به طور محسوسی بازار با کاهش قیمت ها به این طرح جدید دولت واکنش نشون داده و قیمت ها به سمت منطقی شدن و کاهش پیش می روند.

قلی خسروی درباره وضعیت قیمت های کنونی بازار مسکن و میزان عرضه و تقاضا گفت:  واقعیت این است که در بازار وضعیت و میزان عرضه و تقاضا و نظر مالک به عنوان فروشنده و خریدار قیمت ها را تعیین می کند و تجربه نشان داده است که به صورت بخشنامه ای و دستوری نمی توان برای بازار قیمت تعیین کرد.

رئیس اتحادیه مشاوران ملاک خاطر نشان کرد: طی سالهای اخیر متاسفانه دستگاهها و مراجعی مانند بانک مرکزی و مرکز آمار بر پایه داده های غلطی که به دستشون می رسید اطلاعات غیرواقعی و نادرستی به افکار عمومی می دهند و نرخ هایی را به عنوان نرخ افزایش قیمت و تورم در بازار مسکن ارائه می کنند که باعث ایجاد تنش و تشنج در بازار می شود.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به اینکه دولت چه کارهای دیگری در کنار نهضت ملی مسکن می تواند انجام دهد گفت:شرایط سخت دولت به لحاظ کسری بودجه و شرایط ارزی را همه در جریان هستند، ولی دولت برای گشودن گره و رفع مشکل کنونی بازار مسکن و در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر بدون مسکن، باید در کنار اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تسهیلات مناسب در اختیار مردم و سازندگان قرار دهد که صنعت ساخت و ساز با رکود مواجه نشود.

وی در پایان گفت: واقعیت این است که بیش از ۸۰ شغل کلیدی در جامعه به طور مستقیم وابسته به صنعت ساختمان سازی و تولید مسکن در کشور است. اگر این صنعت دچار رکود شود علاوه بر مشکلی که برای تامین مسکن اقشار مختلف مسکن با آن مواجه می شویم دارندگان این مشاغل هم دچار مشکل می شوند.

نهضت ملی مسکن قشر متوسط را امیدوار کرد
همچنین یک مشاور املاک نیز در این باره می گوید: دولت با تمام توان سعی در کاهش قیمت ها و جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت ها دارد.

وی گفت: طرح جدید مسکنی دولت باعث می شود که طبقه متوسط بتوانند لااقل برای تامین اساسی ترین نیاز خود اقدام کنند.

این مشاور املاک گفت: هر چند شاید این افراد  هم نتوانند از این مسکن استفاده کنند ولی حداقل یه اطمینان خاطر دارند و امیدوار به ادامه راه هستند. وی با بیان اینکه باید مراقب سوداگری در این زمینه نیز بود، درباره قیمت ها در بازار گفت: به صورت کلی در بازار رونق خاصی اتفاق نیفتاده است.

این مشاور املاک تصریح کرد: هر چند گاهی موج هایی در بازار ایجاد می شود اما هنوز کاهشی قیمتی که ناشی از رکود باشد در بازار مشاهده نشده است.

 

منبع: ایران آنلاین

قیمت دلار در خانه جدید

عده‌ای از تحلیلگران و کارشناسان بازار آزاد ارز تهران در رابطه با بازگشت قیمت دلار از سطح ۲۶ هزار و ۴۰۰ تومان به نرخ میانگین هفته یعنی ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان، احتمال برخورد دلار به هسته سخت دوم خود را مطرح کردند. دلار در خانه جدید در ابتدای زمستان نرخ دلار در کانال ۳۰ هزار تومانی معامله می‌شد، اما در نیمه دوم زمستان، این نرخ تا کانال ۲۶ هزار تومان افت کرده است. به نظر می‌رسد افزایش درآمد‌های نفتی ایران در ماه‌های اخیر و اخبار مثبت سیاسی در این عقب‌نشینی قیمت نقش اساسی را ایفا خواهد کرد.

رشد شکاف عرضه و تقاضا با افزایش عوارض...

کارشناس حوزه مسکن طرح کرد: بازار مسکن گرگان ملتهب تر می شود گرگان- زهتابیان، کارشناس حوزه مسکن با اشاره به افزایش عوارض شهری در گرگان، گفت: این امر سبب التهاب بازار مسکن شده و شکاف بین عرضه و تقاضا را عمیق تر می کند.

وام مسکن آمپر چسباند !

تخفیف ۵۰ درصدی دریافت تسهیلات اوراق مسکن در حالی تمدید شده است که قیمت این اوراق از ۱۴۰ هزار تومان نیز گذر کرده است و اکنون زوج‌های تهرانی برای دریافت این وام باید بیش از ۶۹ میلیون تومان هزینه کنند، درحالی که این میزان هفته قبل حدود ۵۶ میلیون تومان بود.

مشکل مسکن فراتر از توان شهرداری

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: بخشی از روند کنترل مشکل مسکن باید بر اساس سیاست عمومی کشور برای آسان کردن مسیر ساخت و ساز مسکن ارزان قیمت پیش برود.

قیمت‌گذاری مسکن یک بحران اجتماعی است

اگر قرار باشد باز هم طرح جدید دولت برای ساخت مسکن دچار همان شرایط سابق شود و به دست عده‌ای دلال قیمت‌ها رقم بخورد، هرگز مشکل مسکن حل نمی‌شود. نماینده ورامین در مجلس اظهار کرد: موضوع مسکن یکی از مسائل مهم و اثرگذار اقتصاد است. در حال حاضر، بخش مهمی از درآمد مردم صرف اجاره یا خرید خانه می‌شود که البته با شرایط کنونی اگر کسی در گذشته خانه‌دار نشده، اکنون بعید است بتواند خانه بخرد!

تحویل ۴۷ واحد مسکونی به مددجویان...

۴۷ واحد مسکونی همزمان با دهه فجر افتتاح و کلید آن‌ها به مددجویان بهزیستی استان قزوین تحویل داده شد.مرکز قزوین، علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی استان گفت: امروز به مناسبت ایام الله دههتحویل ۴۷ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی قزوین فجر در جلسه‌ای ویدئو کنفرانسی با حضور علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور، ۴۷ واحد مسکونی مددجویی در استان قزوین با بیش از هفت میلیارد تومان اعتبار افتتاح شد.

افتتاح پروژه از ۳ طرح عمرانی در تربت...

در ششمین روز دهه فجر انقلاب اسلامی از ۳ طرح عمرانی در روستاهای بخش مرکزی تربت حیدریه بهره برداری شد. عبدالله زاده مدیر کمیته امداد تربت حیدریه اظهار کرد: در ششمین روز دهه فجر انقلاب اسلامی از ۳ طرح عمرانی در روستاهای بخش مرکزی تربت حیدریه بهره برداری شد.

ساخت چهار میلیون واحد مسکونی از برنامه...

رییس کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: در حال حاضر متاسفانه از برنامه زمان بندی ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال عقب هستیم.محمدرضا رضایی کوچی درباره اخرین وضعیت و پیشرفت پروژه نهضت ملی مسکن، اظهار داشت: تنها یک وزارتخانه راه‌وشهرسازی نمی‌تواند ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال یا همان طرح نهضت ملی مسکن را جلو ببرد باید کل حاکمیت و دولت پای کار بیایند اما متاسفانه در حال حاضر هماهنگی‌های مناسبی بین دستگاه‌ها برای اجرای این طرح وجود ندارد.

خانه های که از سیلو های قدیمی غلات به...

خلاقیت برای تبدیل سازه‌های قدیمی به خانه‌های ساده و کم هزینه ادامه دارد و این بار یک سیلوی قدیمی غلات به خانه‌ای کوچک و دوطبقه مبدل شده است. پیش از این اخباری در مورد تبدیل زباله دانی های بزرگ یا کارگاه‌ها و کارخانه‌های قدیمی به خانه و مجتمع مسکونی منتشر شده بود . این بار استلا ون بی رز فارغ التحصیل آکادمی طراحی آیندهوون مستقر در هلند از یک سیلو غلات قدیمی، خانه‌ای منحصر به فرد ساخته شده است.

دارندگان ملک با امضای قطعنامه ۵۹۸ سکته...

رئیس اتحادیه مشاوران املاک .وضعیت قیمت مسکن بعد از احیای برجام.خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه وعده های رئیسی برای ساخت ۴ میلیون مسکن دور از دسترس نیست، گفت: قیمت مسکن بعد از احیای برجام ابتدا به ثبات و سپس کاهش می یابد.گروه راه و مسکن: اولین تاثیر بازگرداندن معافیت تحریمی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را امروز در بازار ارز دیدیم و آنطور که از این بازار گزارش شد روند نزولی به خود گرفت و آنطور که فعالان بازار ارز وعده می دادند اگر برجام احیا شود قیمت ها روند نزولی خود را ادامه

سودهای کلان برای دلال‌ها، فقر برای...

قدرت خرید کارگران هر روز کمتر می‌شود دستمزد توافقی یعنی پذیرش بی‌قید و شرط سازکار بازار وقتی در بلند مدت به روند قیمت‌ها نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم کسی که ارز و طلا و زمین و مسکن خریده سود هنگفتی نصیبش شده، در صورتی که قدرت خرید مزد بگیران روز به روز کاهش پیدا کرده است. به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم و این روزها خبرهایی که از جلسات شورایعالی کار در رابطه با تعیین حداقل دستمزد بیرون می‌آید برای کارگران اهمیت زیادی دارد.

کارشناس حوزه مسکن مطرح کرد

چسبندگی قیمت عامل گرانی مِلک مَسکن مانند بازارهای موازی ریزش قیمت ندارد گرگان- دامرودی، کارشناس مسکن و مدیرعامل استارتاپ هومنگر گفت: بارها شاهد کاهش قیمت دلار در کشور هستیم اما چسبندگی قیمت مسکن سبب می شود نه تنها کاهشی اتفاق نیفتد بلکه انتظار افزایش قیمت هم وجود دارد. داود دامرودی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهارکرد: قیمت مسکن منطبق با شیب تورم است، به عنوان مثال در سال ۱۳۸۰ قیمت آپارتمان در منطقه سروش جنگل گرگان متری یک میلیون تومان بوده و در آن زمان قیمت دلار هم هزار تومان بود.

سال آینده مسکن به کدام سو می رود

کاهش انتظارات تورمی به دلیل اخبار مثبت از مذاکرات هسته‌ای و ثبات بازار ارز در آرامش بازار مسکن تاثیرگذار بوده و برخی افراد منتظر افت قیمت مسکن هستند اما اگرچه قیمت خانه در یک سال گذشته افزایش محسوسی نداشته، با کاهش نیز مواجه نشده است. از طرف دیگر رشد تا ۵۰ درصدی قیمت ساخت می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده در کاهش قیمت خانه عمل کند.

با شعار‌های توخالی مشکلات ‌مردم حل...

کرباسچی: بحران‌های اقتصادی شدیدتر از آن است که به دعواهای سیاسی‌ ادامه دهیم.وضعیت اقتصادی این روزهای ایران به‌قدری سخت است که شاید مردم هیچ‌گاه در چهار دهه گذشته چنین شرایطی را تجربه نکرده باشند.گرانی‌ها به میزانی بر مردم فشار آورده که حتی خرید نان هم برای بخش‌هایی از مردم به یک‌ بحران تبدیل شده است، چه رسد به نیازهای اساسی دیگر مانند مسکن، پوشاک، آموزش و… . چنین شرایطی پیامدهای جانبی بسیاری را هم به‌ دنبال داشته است.

۷۰ تا ۸۰ متری‌های پایتخت

در بازار مسکن برای خرید آپارتمان‌های 70 تا 80 متری نوساز تا 16 سال باید بودجه‌ای بین حدود یک میلیارد و 700 میلیون تا 7.5 میلیارد تومان در نظر بگیرید. بررسی فایل‌های فروش آپارتمان‌های 70 تا 80 متری نشان می‌دهد در قیطریه و در نزدیکی پارک یک واحد 80 متری را می‌توان به قیمت 93 میلیون و 750 هزار تومان و با قیمت کل 7.5 میلیارد تومان خریداری کرد.

افتتاح و کلنگ زنی۳۶ پروژه در لردگان

فرماندار لردگان: لردگان- فرماندار لردگان از کلنگ زنی و افتتاح ۳۶ پروژه همزمان با دهه فجر در این شهرستان خبر داد. رضا بابامیر در گفتگو اظهار کرد: همزمان با دهه فجر ۲۸ پروژه در شهرستان لردگان افتتاح و به بهره برداری می‌رسد.

یک نفر رانتی ۳۰۰۰ واحد مسکن مهر را به...

فردی که ۳۰۰۰ واحد را به تملک خود درآورده ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه دارد؛ در حالی که اوایل دهه ۹۰ تمامی این واحدها را کمتر از ۸۰ میلیارد تومان خریداری کرده است.روز گذشته خبر رسید که یک نفر ۳۰۰۰ واحد مسکن مهر در اختیار دارد؛ این در حالی است که ارزش این تعداد واحد در اوایل دهه ۹۰ به کمتر از ۸۰ میلیارد تومان می‌رسید، حالا اما به دلیل برخورداری مالک این تعداد واحد از زیرساخت‌ها و امکانات دولتی، صاحب حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه است.

خرید زمین خارج از محدوده شهر خودداری...

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم گفت: شهروندان باید از خرید زمین خارج از محدوده و در حریم شهری خودداری کنند و قبل از خرید زمین در هر منطقه از شهر، استعلامات لازم از شهرداری در خصوص کاربری آن بگیرند تا دچار مشکل نشوند.

تسهیلات ۹۲ میلیون یورویی پرداختی یک...

سرپرست معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری گلستان از پرداخت تسهیلات ۹۲ میلیون یورویی یک بانک در چند سال اخیر به یک فرد خاص خبر داد. سیدمحمد دهنوی سرپرست معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری گلستان بعدازظهر امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان گلستان اظهار کرد: این تسهیلات میلیاردی به یک فرد خاص با ضمانت ملک یک فرد خاص پرداخت شده آن وقت تولیدکننده ما در استان باید پشت درب بانک‌ها التماس کند و ضجه بزند تا بتواند یک تسهیلات چندصد میلیون تومانی دریافت کند.

مشکل اسناد مالکیت در محلات شهر بندرعباس...

فاطمه جراره رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس از تلاش برای رفع مشکل سند مالکیت منازل مسکونی در محلات بافت محله‌ چاهستانی‌های و..بندرعباس خبرداد.هدف از تشکیل جلسات در مساجد و دل محلات دیدن و شنیدن مشکلات مردم از نزدیک است چرا که یکی انتقاداتی که در سال‌های گذشته وجود داشت همین عدم حضور مسئولین در بین مردم بود و بنای شورای ششم بر حضور بین مردم قرار گرفته‌ است که هم مشکلات ببینیم، هم بشنویم و هم از شهرداری دعوت کنیم تا آن‌ها هم موضوعات را زبان مردم بشنوند.

مالیات بر خودرو و مسکن دلال‌ها پولدارتر...

حجم مالیات‌های دریافتی از دارایی‌هایی، چون خودرو و مسکن به اندازه‌ای نازل است که کمکی به حل مشکل کسری بودجه نمی‌کند، تنها تاثیری که این تصمیم در ساختار اقتصادی کشور به جای می‌گذارد آن است که باعث افزایش قیمت خودرو می‌شود.آلبرت بغزیانآلبرت بغزیان؛ این روزها، موضوع دریافت مالیات از ثروت که اخیرا از سوی دولت در بطن بودجه ۱۴۰۱ گنجانده شده، منشأ مباحث فراوانی در فضای عمومی و محافل تخصصی کشور شده است.