بازار املاک / خبر خوب: مسکن ارزان شد

خبر خوب: مسکن ارزان شد

خبر خوب: مسکن ارزان شد

تامین مسکن مورد نیاز افراد جامعه یکی از مهم ترین سیاست های هر دولتی است. در کشور ما پیش از این طرح هایی مختلفی مانند مسکن مهر و ملی برای خانه دار شدن مردم انجام گرفته که توانسته بخشی از نیاز جامعه را نیز پاسخ دهد. در جدید ترین این اقدامات دولت سیزدهم برای تامین این نیاز جامعه طرح نهضت ملی مسکن را کلید زد.

طرحی که به گفته برخی از کارشناسان و فعالان این حوزه می تواند در تامین سرپناه حداقل برای قشر متوسط و ضعیف جامعه موثر واقع شود.
درباره اینکه این طرح تا چه حد می تواند سیاست های دولت در بازار مسکن را اجرا کند و همچنین وضعیت کنونی بازار مسکن، با رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفتگو کرده ایم که در ادامه می خوانید.
کاهش ۸ تا ۱۰ میلیون تومانی هر متر مسکن
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به کاهش ۸ تا ۱۰ میلیون تومانی هر متر مسکن در تهران ثبت نام برای نهضت ملی مسکن را دلیل این افت اعلام کرد.

مصطفی قلی خسروی گفت:  این یک واقعیت مسلم است که هر تسهیلات و برنامه ای که دولت و وزارت راه و شهرسازی در حوزه توسعه ساخت مسکن انجام بدهد قطعا تاثیرمطلوبی بر قیمت مسکن و بهبود شرایط برای اقشار آسیب پذیر می گذارد.
وی تصریح کرد: از سویی در کنار سیاست های حمایتی دولت برای گسترش ساخت مسکن، فناوری جدید خط تولید انبوه مسکن که برای اولین بار در کشور از سوی وزارت دفاع طراحی و عملیاتی شده هم بر وضعیت قیمت ها در بازار مسکن اثرگذاشته است. این خط تولید پیشرفته  قادر است در مدت زمان کوتاهی ساختمان های مسکونی تا ۱۵ طبقه را ساخته و آماده بهره برداری کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: اکنون شاهد هستیم که همزمان با آغاز اجرای سیاست جدید دولت برای حمایت از ساخت مسکن برای اقشار مختلف جامعه و برنامه ها و اقدامات وزارت راه و شهرسازی در این رابطه و ثبت نام بیش از ۲ میلیون نفر در طرح نهضت ملی مسکن، در کنار پیشرفت های جدید در تولید انبوه مسکن در کشور، به شکل محسوسی بر قیمت ها در بازار مسکن اثرگذار بوده است. برای مثال در مناطق مختلف سطح شهر متوسط قیمت مسکن متری ۸ میلیون تومان تا ۱۰ میلون تومان کاهش پیدا کرده است.

مصطفی قلی خسروی افزود: متاسفانه در هشت سال گذشته هیچ قدم مثبت و جدی برای حمایت از تولید مسکن برای اقشار مختلف جامعه انجام نشده بود و این عدم حمایت دولت در سالهای گذشته باعث کاهش عرضه مسکن، رشد قیمت ها و افزایش تقاضا در بازار شده بود.

وی ادامه داد: اکنون می بینیم که همزمان با آغاز اجرای طرح نهضت ملی و انجام کارهای زیرساختی و مقدماتی برای شروع به ساخت ۴ میلیون مسکن جدید به طور محسوسی بازار با کاهش قیمت ها به این طرح جدید دولت واکنش نشون داده و قیمت ها به سمت منطقی شدن و کاهش پیش می روند.

قلی خسروی درباره وضعیت قیمت های کنونی بازار مسکن و میزان عرضه و تقاضا گفت:  واقعیت این است که در بازار وضعیت و میزان عرضه و تقاضا و نظر مالک به عنوان فروشنده و خریدار قیمت ها را تعیین می کند و تجربه نشان داده است که به صورت بخشنامه ای و دستوری نمی توان برای بازار قیمت تعیین کرد.

رئیس اتحادیه مشاوران ملاک خاطر نشان کرد: طی سالهای اخیر متاسفانه دستگاهها و مراجعی مانند بانک مرکزی و مرکز آمار بر پایه داده های غلطی که به دستشون می رسید اطلاعات غیرواقعی و نادرستی به افکار عمومی می دهند و نرخ هایی را به عنوان نرخ افزایش قیمت و تورم در بازار مسکن ارائه می کنند که باعث ایجاد تنش و تشنج در بازار می شود.

این کارشناس بازار مسکن در پاسخ به اینکه دولت چه کارهای دیگری در کنار نهضت ملی مسکن می تواند انجام دهد گفت:شرایط سخت دولت به لحاظ کسری بودجه و شرایط ارزی را همه در جریان هستند، ولی دولت برای گشودن گره و رفع مشکل کنونی بازار مسکن و در راستای حمایت از اقشار آسیب پذیر بدون مسکن، باید در کنار اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تسهیلات مناسب در اختیار مردم و سازندگان قرار دهد که صنعت ساخت و ساز با رکود مواجه نشود.

وی در پایان گفت: واقعیت این است که بیش از ۸۰ شغل کلیدی در جامعه به طور مستقیم وابسته به صنعت ساختمان سازی و تولید مسکن در کشور است. اگر این صنعت دچار رکود شود علاوه بر مشکلی که برای تامین مسکن اقشار مختلف مسکن با آن مواجه می شویم دارندگان این مشاغل هم دچار مشکل می شوند.

نهضت ملی مسکن قشر متوسط را امیدوار کرد
همچنین یک مشاور املاک نیز در این باره می گوید: دولت با تمام توان سعی در کاهش قیمت ها و جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت ها دارد.

وی گفت: طرح جدید مسکنی دولت باعث می شود که طبقه متوسط بتوانند لااقل برای تامین اساسی ترین نیاز خود اقدام کنند.

این مشاور املاک گفت: هر چند شاید این افراد  هم نتوانند از این مسکن استفاده کنند ولی حداقل یه اطمینان خاطر دارند و امیدوار به ادامه راه هستند. وی با بیان اینکه باید مراقب سوداگری در این زمینه نیز بود، درباره قیمت ها در بازار گفت: به صورت کلی در بازار رونق خاصی اتفاق نیفتاده است.

این مشاور املاک تصریح کرد: هر چند گاهی موج هایی در بازار ایجاد می شود اما هنوز کاهشی قیمتی که ناشی از رکود باشد در بازار مشاهده نشده است.

 

منبع: ایران آنلاین

  • کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    توجه دولت به نیازهای اساسی کارمندان، به‌ویژه در حوزه مسکن، به یکی از مهم‌ترین موضوعات رفاهی و اجتماعی تبدیل شده است؛ اقدامی که می‌تواند نه‌تنها کیفیت زندگی کارکنان را ارتقا دهد، بلکه اعتماد عمومی به سیاست‌های حمایتی دولت را نیز تقویت کند.

  • نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    اقساط سنگین و بی‌تعهدی بانک‌ها در حوزه مسکن، دوره انتظار خانه‌دار شدن مردم را به حدود ۱۰۰ سال رسانده است.

  • وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

    وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در...

    نوسازی و مقاوم‌سازی این واحد‌ها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود ۷ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

  • زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که منابع خرید 10 هزار مسکن استیجاری از طریق فروش یا تهاتر املاک لوکس وزارت راه و شهرسازی تامین می‌شود،

  • وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    رکود در بازار مسکن با قیمت بالا، تورم و وام‌های ناکافی، ساخت و ساز را متوقف کرده است.

  • عقب‏‏‏‏‌نشینی قیمت مسکن

    عقب‏‏‏‏‌نشینی قیمت مسکن

    هفته‌‌‌‌‌ای که گذشت، قیمت مسکن نه‌تنها از «ثبات نسبی» برخوردار بود که در مقایسه با هفته قبل از آن، سطح قیمت میانگین «فایل‌‌‌‌‌های عرضه‌‌‌‌‌شده به بازار» در تهران ۲‌درصد افت کرد.

  • ۳ عامل اصلی گرانی مسکن در ایران

    ۳ عامل اصلی گرانی مسکن در ایران

    بازار مسکن در پایتخت و کلان‌شهرها همچنان در مسیر افزایش بی‌وقفه قیمت‌ها حرکت می‌کند؛ به‌گونه‌ای که قدرت خرید خانوارهای متوسط با فاصله‌ای چشمگیر از رشد قیمت‌ها عقب مانده و بسیاری از خانواده‌ها ناچارند بیش از نیمی از درآمد ماهانه خود را صرف اجاره یا خرید مسکن کنند.

  • جهش 200 درصدی قیمت مسکن

    جهش 200 درصدی قیمت مسکن

    بر پایه داده های ثبت شده از فایل های مسکونی در چند محله غرب تهران، مقایسه قیمت مسکن در سال های 1400 و 1404 نشان می دهد که نرخ هر متر واحدهای مشابه در این مناطق طی چهار سال با افزایشی بین 170 تا 230 درصد همراه بوده است.

  • وقت خرید خانه است؟

    وقت خرید خانه است؟

    یکی از مشکلات اصلی در بازار مسکن، مربوط به عدم انتشار آمارهای واقعی است. چندین ماه است که دولت از انتشار آمارهای دقیق مسکن خودداری کرده و می‌داند که اگر این آمارها منتشر شوند، قیمت‌ها بسیار کمتر از آنچه که اکنون در بازار وجود دارد خواهد بود.

  • خرید و فروش ملک تقریبا متوقف شد

    خرید و فروش ملک تقریبا متوقف شد

    به دلیل نبود مشتری و رکود بازار، سازندگان بعضا از سود خودشان می‌زنند تا واحدها متناسب با توان متقاضیان به فروش برسد.

  • بانک‌ها جای مردم خانه خریدند

    بانک‌ها جای مردم خانه خریدند

    سهم پرداخت تسهیلات مسکن از سوی بانک‌ها در سال جاری به سه درصد رسیده است درحالی که دارایی‌های ملکی بانک‌ها نزدیک به ۵۰ درصد است.

  • تعرفه معاملات مسکن در بازار مسکن

    تعرفه معاملات مسکن در بازار مسکن

    به فاصله دو ماه از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، به نظر می‌رسد مشاوران املاک در حال حذف از فرآیند خرید و فروش مسکن شده و حق‌الزحمه بنگاههای ملکی به جیب دفاتر اسناد رسمی می‌رود؛

  • بانک‌ها بازار مسکن را به شدت بر هم زدند

    بانک‌ها بازار مسکن را به شدت بر هم زدند

    انباشت ۳۷ میلیون مترمربع املاک در تملک بانک‌ها تعادل بازار را بر هم زده و اگر مدیریت انتظارات و آرام‌سازی بازارهای موازی انجام نشود، جهش‌های کاذب قیمت تداوم دارد.

  • وام مسکن ۲ میلیارد تومانی

    وام مسکن ۲ میلیارد تومانی

    حدود ۲ سال قبل و در راستای اجرا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، سقف تسهیلات خرید و تعمیر مسکن از محل اوراق ممتاز به‌ازای هر فرزند زیر ۲۰ سال و حداکثر تا ۴ فرزند افزایش یافت.

  • سه نشانه جدید از افزایش قیمت مسکن

    سه نشانه جدید از افزایش قیمت مسکن

    سرعت افزایش قیمت مصالح‌ساختمانی در بازار ساختمانی تهران در تابستان به‌رغم «افزایش ریسک‌های تورم‌ساز»، کاهش پیدا کرد.

  • چهار تهدید جدی برای مستاجران

    چهار تهدید جدی برای مستاجران

    سیاستگذاران به کاهش نسبی تورم اجاره دلخوش هستند؛ اما نتایج یک مطالعه درباره زیرپوست بازار اجاره‌نشین‌ها از «ناتوانی دهک‌های پایین و قدرت شکننده دهک‌های میانی در پرداخت ارقام فعلی اجاره‌خانه» حکایت دارد.

  • پیش‌بینی حیاتی از قیمت مسکن تا پایان سال

    پیش‌بینی حیاتی از قیمت مسکن تا پایان...

    متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن در تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده و این رقم با توجه به تورم موجود در قیمت مصالح هر ۱۵ روز به‌روزرسانی می‌شود.

  • مسکن همچنان روی موج گرانی

    مسکن همچنان روی موج گرانی

    بازار مسکن ایران در فشار بی‌سابقه؛ کارشناسان هشدار می‌دهند که کمبود عرضه و توقف ارائه زمین به متقاضیان، روند افزایش قیمت‌ها را تشدید کرده و بسیاری از خانوارها را در معرض بحران تأمین مسکن قرار داده است.

  • بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

    بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

    در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵، بازار املاک مسکونی در دبی روند صعودی خود را حفظ کرد و فروش پیش‌فروش به عنوان محرک اصلی رشد ظاهر شد. جدیدترین تحلیل بازار کاوندیش مکسول بیان می‌کند که تقاضا ناشی از اعتماد سرمایه‌گذاران و گسترش جمعیت بوده است که منجر به افزایش ۱۷.۱ درصدی کل معاملات مسکونی نسبت به سال گذشته به ۵۵۳۰۰ قرارداد شده است.

  • طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

    طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

    دولت قصد دارد تا پایان سال با اجرای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن استیجاری در کلان شهر‌ها به کمک بازار اجاره آید.

  • خریداران از بازار مسکن فرار کردند

    خریداران از بازار مسکن فرار کردند

    در حال حاضر نه تنها حباب بازار مسکن تخلیه شده بلکه واحدها بر روی دست سازندگان مانده و فروش نمی‌رود. به طوریکه دیگر ساخت و تولید دوباره مسکن برای همان سازندگان به صرفه نیست.