بازار املاک / نهضت ملی مسکن

نهضت ملی مسکن

طرح "نهضت ملی مسکن" راهی برای آرامش بازار مسکن در لرستان؛ دستگاه‌های اجرایی استان برای تامین زمین همکاری کنند.راهی برای آرامش بازار مسکن در لرستان؛ دستگاه‌های اجرایی استان برای تامین زمین همکاری کنندگروه استان‌ها- مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه با اجرای "طرح نهضت ملی مسکن" دراستان شاهد کنترل افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها خواهیم بود گفت: دستگاه‌های اجرایی استان درتامین زمین همکاری و طبق قانون زمین‌هایی که در اختیار دارند معرفی کنند.

وحید کرم الهی درگفت‌و گو با خبرنگار تسنیم درخرم‌آباد، با بیان اینکه مسئله مسکن یکی ازمسائل مهم و نیازهای اساسی مردم است اظهارداشت:

 در حال حاضر درارتباط با مسئله مسکن در زمینه هزینه ساخت، خرید واجاره در جامعه ما مشکلات محسوسی وجود دارد و قشرزیادی از جامعه را با مشکل روبرو کرده است.
همین راستا وزارت راه و شهرسازی به طورعام و ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها ماموریت دارند با منابع موجود وظرفیت‌های قانونی که فراهم شده در راستای کاهش مشکل مسکن جامعه تلاش کنند.

یکی از برنامه‌های مهم دولت سیزدهم طرح نهضت ملی است که درقالب قانون جهش تولید مسکن از شهریورامسال به تایید مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان رسیده و جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی و کلیه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه قیمت مسکن مانند کالاهای دیگر ارتباط تنگاتنگی با عرضه و تقاضا دارد عنوان کرد: به دلیل جهشی که در اجاره‌بها و قیمت مسکن در جامعه بروزپیدا کرده ادارات کل راه و شهرسازی در قالب قانون جهش تولید مسکن به دنبال تولید مسکن هستند.

در استان لرستان براساس مطالعات دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی انجام شده از 4 میلیون مسکنی که بناست درکشور ساخته شود دربخشی که مشمول طرح جامع حمایتی مسکن به صورتی که زمین مورد نیاز توسط دولت تامین و درقالب اجاره 99 ساله در اختیار مردم قراربدهد که دراستان هدف گذاری شده طی 4 سال حدود  88 هزار واحد مسکونی دراحداث شود.

از اول مهرماه سامانه ثبت نام ملی مسکن دراستان باز شده ومردم همچنان درحال ثبت نام هستند که پس ازنیازسنجی دقیق متقاضیان درکلیه  شهرهای مختلف استان متقاضیان ثبت نام می‌کنند و به دنبال تامین زمین در سراسراستان هستیم.

تاکنون 83 هزار نفر در استان لرستان در سامانه ملی مسکن ثبت نام کردند.
 این سامانه به صورت هوشمند با توجه به لینک‌هایی که با سایر سامانه‌های سازمان ثبت اسناد،  فرم «ج» و سامانه ثبت احوال دارد سه شرط از چهار شرط  قانونی نداشتن مالکیت از سال 84 به بعد، نداشتن سابقه فرم«ج»، متاهل بودن و سابقه 5 سال سکونت درشهرمورد تقاضا اعلام شده توسط وزارت راه و شهرسازی بررسی می‌شود.
البته در حال حاضربراساس تصمیم گرفته شده افراد مجرد نیز می‌توانند در این طرح ثبت نام کنند.

مدیرکل راه وشهرسازی لرستان خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های طرح نهضت ملی مسکن در استان لرستان بحث تامین زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن است 
 با توجه به رصدی که انجام داده‌ایم ازابتدای شروع ثبت نام تاکنون 46 هزارنفر ازافرادی که درسامانه ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند.
 سه شرط لازم استفاده ازاین طرح را داشته‌اند که حدود هزار و 300 هکتار زمین مورد نیاز است ولی تاکنون 583هکتار تامین شده و از این میزان 434 هکتار مربوط به شهرستان بروجرد است.
در سایر شهرهای استان مشکل تامین زمین داریم.


زمین برای ساخت بیش از 15 هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در کرمانشاه نیاز است

وزیر راه در اسلام‌آباد غرب: هزار میلیارد تومان اعتبار برای حوزه مسکن سال آینده در نظر گرفته شده است

وی اظهار داشت: به طور یقین  با تولید مسکن  در قالب طرح نهضت ملی مسکن به شکل انبوه در استان شاهد کنترل افزایش قیمت مسکن و اجاره بها خواهیم بود .
 با توجه به اینکه ظرفیت های قانونی خوبی پیش بینی شده ازکلیه دستگاه‌های اجرایی استان انتظارداریم در تهیه و تامین زمین این طرح بزرگ اداره کل راه و شهرسازی را یاری و طبق ماده 10 و 12 قانون جهش تولید مسکن احصاء شده زمین‌هایی که در اختیار دارند معرفی کنند.

یکی ازبخش های مهم تولید مسکن در طرح نهضت ملی مسکن ساماندهی تولید مسکن در بافت‌های فرسوده ،محلات هدف بازآفرینی و سکونتگاه های غیر رسمی است است.
 طوری که افراد ساکن در این مناطق با شرط داشتن پروانه ساخت و سند می‌توانند ازتسهیلات نهضت ملی مسکن به صورت خود مالکی استفاده کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه شهرهای خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت و دورود دارای محلات کد دار بازآفرینی هستند عنوان کرد: 

درشهر خرم‌آباد حدود 10 هزار واحد مسکونی در سکونتگاه‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند که مشکل اصلی آنها نداشتن سند است .
 متاسفانه با توجه به شرط  داشتن سند برای استفاده ازتسهیلات نهضت ملی مسکن نمی‌توانند این از این تسهیلات استفاده کنند.

حدود 25 درصد ساکنان شهرهای استان لرستان در سکونتگاه‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند که ساماندهی این سکونتگاه‌ها کار یک سازمان و دستگاه خاص نیست بلکه نیازمند یک حرکت فرابخشی و فرا سازمانی توسط شهرداری ها، ادارات کل راه و شهرسازی، وزارت کشور و دفاتر تسهیل گری است.

لینک خبر :

https://qwp.ir/nf-a 

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام...

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

بازار مسکن پس از خروج گسترده اتباع به...

خروج گسترده اتباع غیرمجاز از کشور، زمینه‌ساز کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها و ورود بازار به دوره‌ای از ثبات شده است.

رکود سنگین در بازار ملک

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که قیمت فایل‌های فروش در تهران ۸.۵ درصد افت کرده است. همچنین قیمت مسکن در برخی محله‌های منطقه یک، سه و حتی بخش‌هایی از منطقه دو، نسبت به یک ماه گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

خروج اتباع افغان قیمت مسکن در تهران را...

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که با شدت گرفتن خروج اتباع، عرضه مسکن در بخش املاک کلنگی به‌ویژه در مناطق پایین‌شهر افزایش یافته است.

ربزش سنگین قیمت مسکن در راه است

خریداران واقعی نباید فریب تحلیل‌های هیجانی را بخورند؛ کاهش قیمت اگر هم رخ دهد، تدریجی و غیرقابل لمس خواهد بود.

پشت پرده سقوط آزاد قیمت مسکن

باتوجه به داده های مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه ۱۴۰۴ روندی کاهشی داشته است که به نظر می رسد این روند کاهشی بیشتر از آنکه به دلیل ساماندهی بازار خرید و فروش ملک باشد ناشی از عوامل دیگری است.

وضعیت بازار مسکن بعد از جنگ ۱۲ روزه

در بخش مسکن شرایط مثل ماه‌های گذشته است و رونق چندانی نداشته.

خبر مهم برای خریداران مسکن ملی

اصلی‌ترین مانع، کم‌کاری شبکه بانکی در پرداخت وام‌های مسکن و بی‌توجهی به قانون جهش تولید مسکن است.

مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت...

بررسی‌های آماری و داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه امسال روندی کاهشی داشته و نشانه‌هایی از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در این بازار مشاهده می‌شود.

تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

بر اساس دستورالعمل‌ جدید نهادهای انتظامی، اجاره هر نوع ملک به اتباع غیرمجاز از این پس غیرقانونی محسوب می‌شود. در صورت تخلف، نه‌تنها قولنامه تنظیم‌شده فاقد اعتبار است، بلکه ملک مورد نظر نیز پلمپ، مهر و موم و در صورت لزوم، مصادره خواهد شد.

واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و...

تنش‌های اخیر بین ایران و اسرائیل موجب مهاجرت ساکنان تهران به شهر‌های دیگر، به ویژه استان‌های شمالی شده است.

پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

در شرایطی که کشور در بحبوحه تابستان و فصل نقل‌وانتقالات قرار دارد، و هم‌زمان بسیاری از شهرها تحت تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم تنش‌های جنگی و فضای ناامن منطقه‌ای قرار گرفته‌اند، انتظارات عمومی از دولت برای ایجاد تغییرات اساسی در حوزه مسکن بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

مالکان با انصاف شدند

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در شرایط کنونی کشور با همدلی و اتحاد مردم شاهد آن هستیم که بسیاری از مالکان اجاره‌های خود را کاهش و یا بخشیده‌اند.

دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

در نشست شورای مسکن موضوع ساماندهی بازار اجاره و تعیین نرخ کارشناسی اجاره‌بها پیگیری شد.

پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

در حالی‌که فصل‌های بهار و تابستان طبق عرف سال‌های گذشته، همواره به‌عنوان زمان طلایی معاملات مسکن شناخته می‌شدند، فصل‌هایی که به دلیل بهبود شرایط آب‌وهوایی، افزایش جابه‌جایی خانوارها، پایان سال تحصیلی و شروع پروژه‌های ساخت‌وساز، تقاضا برای خرید، فروش و اجاره ملک به اوج می‌رسید، امسال شرایط به‌گونه‌ای متفاوت و نگران‌کننده رقم خورده است.

خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۸۴۰ هزار واحد داریم که از پنج سال پیش عملیات ساخت آنها آغاز شده است و به طور قطع یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در وزارتخانه پیگیر آن خواهیم بود، همین است.

وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه با سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای دهک‌های اول تا سوم از طریق نهادهای حمایتی پرداخت می‌شود و نرخ سود آن نیز ۴ درصد در نظر گرفته شده است.

مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، کاهش توان خرید خانوارها و نبود نظارتی مؤثر، مستأجران را در تنگنای تلخ انتخاب میان «ماندن یا رفتن» قرار داده است.

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

وام ودیعه مسکن، نوعی کمک‌هزینه بانکی است که به مستاجران پرداخت می‌شود تا بخشی از ودیعه (رهن) یا اجاره ماهانه مسکن را تأمین کنند. در سال ۱۴۰۴، این وام به‌صورت هدفمندتر از سال‌های گذشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی، وضعیت تاهل و میزان درآمد خانوار، به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

کاهش نرخ اجاره خانه‌های کلنگی

نایب رئیس اول اتحادیه املاک گفت: در پی خروج گسترده اتباع، عرضه خانه‌های کلنگی افزایش یافته و نرخ اجاره در این بخش کاهش پیدا کرده است، اما سامانه‌های ثبت قرارداد همچنان با مشکل مواجه‌اند.

اجاره مسکن از حقوق ماهانه پیشی گرفت

بسیاری از اجاره‌نشین‌ها با این دغدغه روبه‌رو هستند که آیا توان پرداخت مبلغ بالاتر اجاره را خواهند داشت یا نه، و این موضوع نگرانی‌هایی درباره تأمین هزینه‌های روزمره زندگی‌شان ایجاد می‌کند.