بازار املاک / حرکتی ویژه برای کاهش قیمت مسکن

حرکتی ویژه برای کاهش قیمت مسکن

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: افزایش عرضه آپارتمان‌های نوساز در بافت فرسوده که بخشی از سند تحول دولت مردمی است، قیمت مسکن را به مرحله ثبات و کاهش رسانده است. محمد آئینی درباره برنامه دولت برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده و تاثیر آن روی کاهش قیمت مسکن، گفت: آمار‌های قبلی نشان می‌دهد که از هر پلاک فرسوده که در موعد نوسازی قرار می‌گیرد، حداقل ۳ واحد آپارتمانی قابل تولید است و یک پلاک فرسوده کم و دو واحد اضافی هم تولید می‌شود.

بر این اساس نوسازی بافت فرسوده و محلات هدف بازآفرینی، باعث افزایش عرضه مسکن به بازار خواهد شد و طبق اصول پایه اقتصادی افزایش عرضه در تعدیل قیمت موثر است.

معرفی ۱۲ هزار واحد برای دریافت تسهیلات نوسازی به بانک‌ها

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در دوماه اخیر حدود ۱۲ هزار واحد برای دریافت تسهیلات نوسازی به بانک معرفی شده است، گفت: اکنون در ۲ هزار و ۴۰۰ نقطه عملیات ساخت و ساز در بافت فرسوده انجام می‌شود که ضمن القای تولیدات وسیع در بخش مسکن و کنترل قیمت‌ها، عرضه را افزایش داده و می‌تواند باعث ثبات، تعدیل و حتی کاهش قیمت شود.

وجود ۱۶۰ هزار هکتار بافت فرسوده در شهر‌ها

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که چرا برنامه نوسازی بافت فرسوده در سال‌های گذشته رشد قابل ملاحظه‌ای نداشت، گفت: بر اساس آمار و مستندات از سرشماری مسکن سال ۹۵، بیش از ۱۶۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری وجود دارد که نیازمند نوسازی و مقاوم‌سازی است.


 در مجموع بیش از ۲ میلیون و ۶۳۰ هزار ساختمان و ابنیه مسکونی در بافت فرسوده وجود دارد که فاقد هرگونه سازه اعم از بتنی و فلزی است. این موضوع به مفهوم این است که این بنا‌ها به شدت نامقاوم و در معرض خطر قطعی قرار دارند.
مجموع واحد‌هایی که از زمان شروع رسمی برنامه بهسازی در زمان برنامه چهارم محل توسعه قرار گرفته است، حدود ۶۵۰ هزار واحد بوده که نوسازی شده است. در واقع کمی بیش از ۲۰۰ هزار پلاک فرسوده تخریب و به جای آن این واحد‌ها ساخته شده است.

فقط ۱۰ درصد بافت فرسوده نوسازی شد

به گفته آیینی در مجموع ۱۰ درصد نوسازی دربافت فرسوده انجام شده است و دولت مردمی با ۹۰ درصد ابنیه باقی مانده مواجه است که باید نوسازی و مقاوم‌سازی شود و کار وسیعی باقی مانده است.

معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه باید شتاب نوسازی را بالاببریم و حداقل ۱۰ برابر سال‌های اخیر کار تعریف و انجام شود، گفت: در این صورت روند معکوس می‌شود و نوسازی بر فرسودگی پیشی می‌گیرد.

آئینی خبر داد که برنامه نوسازی به عنوان موضوع اصلی در سند تحول دولت مردمی آورده شده است و به عنوان یکی از چهار چالش بخش مسکن و شهرسازی از آن یاد شده است.

نوسازی به صورت محله‌ای و نه تک پلاکی انجام شود

معاون وزیر راه وشهرسازی افزود:

 راهبرد هم این است که به سمتی رویم که لشکر انبوه‌ساز و توسعه‌گران را بسیج کنیم و بستر را فراهم کنیم تا وارد محلات هدف بازآفرینی شوند و به صورت محله‌ای نه تک پلاکی اقدام به نوسازی شود.
 به جهت اینکه توسعه‌گران و انبوه‌سازان افراد حرفه‌ای هستند و می‌توانند با استفاده از کارگزاران، مالکان را آماده مشارکت در نوسازی محله‌ای کنند و خود هم منابع لازم را تامین کنند، دولت قرار است در برنامه نوسازی از این افراد استفاده کند.

به گفته آیینی اگر دولت بتواند حداقل هزار توسعه گر را در این محلات وارد کند سرعت نوسازی بالا خواهد رفت.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: توسعه‌گران هم برای قبول این مسئولیت نیازمند فضای تشویقی خوب هستند تا این محلات را به سایر محلات برخوردار شهری برای سرمایه‌گذاری و ساخت مسکن ترجیح دهند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار درباره چرایی سختی کار در محلات بازآفرینی شهری افزود: از آنجایی که مشکل اشتغال و بهداشت و معیشت در این محلات وجود دارد دولت باید واسطه‌گری کند و نهاد‌های حمایتی وارد این محلات شوند و شرایط ساکنان محلات را ارتقا دهند. به اعتقاد ما تا مشکلات معیشتی مردم این محلات حل نشود آماده مشارکت در برنامه نوسازی نخواهند بود.

معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: حمایت نهادهایی، چون ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، آستان مقدس قدس رضوی و سازمان بهزیستی برای رفع محرومیت این بخش لازم است. بر این اساس برای نوسازی در بافت فرسوده در گام اول محرومیت زدایی، درگام دوم مردمی‌سازی و در گام سوم به جهت ارتقای همگرایی شهری استفاده از جوانان محلات برخوردار و معرفی سرمایه گذارانی که وارد این بافت‌ها خواهند شد انجام خواهد گرفت.


خبر داغ درباره وام ودیعه مسکن

وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۲ به تأخیر افتاد و در قالب یک بخشنامه توسط بانک مرکزی به بانک‌های مختلف ابلاغ شد. از امروز به بعد، متقاضیان این تسهیلات می‌توانند بسته به محل سکونت خود، درخواست و ثبت نام برای وام ودیعه مسکن را انجام دهند. جامعه هدف وام مسکن طبق روال سال‌های گذشته مستاجران متاهل هستند، اما آقایان مستاجر بالای ۴۵ سال و خانم‌های مستاجر بالای ۳۵ سال هم در زمره متقاضیان وام قرار می‌گیرند.

قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

بازار ساخت و معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ روند مثبتی نداشت و سیاست‌های انقباضی دولت نیز با وجود ایجاد آرامش موقتی در این عرصه عملا مشکلی بر مشکلات قبلی اضافه کرد.ساخت و ساز مسکن امسال را در رکود گذراند. فعالان این حوزه نیز معتقدند دیگر توانی نزد مردم برای خرید خانه باقی نمانده است. اما با این شرایط چه افقی می‌توان برای بازار معاملات و ساخت مسکن در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفت؟

پس از ورود چین به بازار املاک ایران...

ماجرای ساخت خانه توسط چینی ها هنوز بر سر زبان هاست. این داستان اولین بار نیست که درباره آن صحبت می شود. یک بار دو سال پیش، یعنی در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با ساخت مسکن دولتی، گمانه زنی شد که چینی ها وارد ساخت مسکن در ایران می شوند، اما بعد از آن دیگر صحبتی از آن نشد. او تا به حال داستان شکل جدیدی به خود گرفته است.

انتظار کاهش قیمت مسکن در سال 1403

مسکن در روزهای پایانی سال، بازار آرام و باثباتی دارد و آمارهای رسمی و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد اگر مؤلفه‌های تأثیر‌گذار بر قیمت مسکن دچار تغییرات ناگهانی نشود، چشم‌انداز بازار مسکن در سال آینده نیز روند کاهشی قیمت‌‌ها را نشان می‌دهد.

این پنج دلیل پیشبینی بازار مسکن را جابه...

بعضی از پژوهشگران با توجه به رشد نقدینگی، وضعیت سایر بازارهای دارایی و انتظارات، نوسانات در بازار مسکن را توجیه می‌کنند. آنها در روایت رسمی این وضعیت را بهبودی و آرامش در بازار مسکن در پایان ماه‌های آخر سال ۱۴۰۲ می‌دانند. با این حال، روند این متغیرها بازارمسکن در سال آینده به گونه‌ای است که ممکن است دوباره این بازار مسکن مهم را به نوسان و تغییر وضعیت بیندازد.

سمت‌وسوی بازار مسکن در سال پیش رو

کارشناسان معتقدند حوزه مسکن، سال آینده را هم با رکود در معاملات و نبود تقاضای مصرفی در پی کاهش شدید قدرت خرید متقاضیان واقعی سپری می‌کند و صرف‌نظر از نوسان‌های احتمالی ارز، به طور بنیادین، زمینه‌ای برای افزایش قیمت در این بازار دیده نمی‌شود.

فرمول قسط بندی وام تغییر کرد

بر اساس فرمول قبلی متقاضیان باید طی ۲۰ سال، ۲۴۰ قسط به مبلغ هشت میلیون و ۴۸۸ هزار تومان پرداخت می‌کردند، اما با تصمیم دولت قرار شد اقساط وام ۵۵۰ میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن با روش پلکانی محاسبه شود.

تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن برای...

معاون بازسازی بنیاد مسکن گفت: در صورت همکاری بانک‌ها، به متقاضیانی که قصد بازگشت به روستاها را دارند، تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن پرداخت می‌شود.

پیش بینی وضعیت بازار مسکن تا پایان سال

سال 1402 به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و همین عامل باعث شده است برخی کارشناسان اعتقاد داشته باشند به‌طور سنتی جنب و جوشی در بازار حاکم شده است؛ هیجاناتی نسبی که نوسان قیمت دلار می‌تواند به آن دامن بزند. اما در مقابل برخی دیگر از کارشناسان نیز معتقدند شرایط بازار مسکن بحرانی‌تر از آن است که این اتفاقات بتواند محرکی برای آن باشد. مجید گودرزی، کارشناس مسکن وضعیت بازار را تا پایان سال پیش‌بینی کرده است.

افزایش ۳ برابری اجاره ویلا در تعطیلات...

هرچند در فصل سرد سال، انتظار می‌رفت نرخ اجاره روزانه ویلا خصوصا در مناطق شمالی ایران کاهشی شود؛ اما بررسی ها از سایت‌های اجاره ویلا در دو استان مازندران و گیلان نشان می‌دهد که، اجاره ویلا در شمال کشور چندان نسبت به فصل سفرها کاهش محسوسی نداشته است.

مسیر خانه دار شدن مردم هموار شد

رئیس انجمن انبوه سازان از پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در تهران خبر داد. ایرج رهبر در خصوص وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن استان تهران اظهار کرد:‌ حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار واحد این طرح با احتساب واحدهای طرح اقدام ملی دولت قبل در تهران توسط انبوه‌سازان در حال ساخت است.

قیمت خانه‌های 100 متری در تهران چند؟

واحد های ۱۰۰ متری تهران عاقلانه‌ترین گزینه خرید برای سکونت و یا سرمایه‌گذاری در این شهر هستند، اگر خانواده باشید و یا حتی مجرد باشید، واحد آپارتمان های ۱۰۰ متری مناسب برای سکونت شما هستند که در تمامی مناطق تهران این واحد ها رو میتوان پیدا کرد.

احتمال ثبت نام جدید نهضت ملی مسکن برای...

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سیاست وزارت راه این است که فعلا افرادی که ثبت نام کرده‌اند ساماندهی شوند و پس از آن، سایت برای متقاضیان جدید باز می‌شود.

نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک...

با توجه به گفته مشاوران املاک، تقاضای خریداران و فروشندگان ملک برای گرفتن اطلاعات درباره وضعیت بازار املاک افزایش یافته است. این افزایش تقاضا باعث امیدواری شده است که بازار در زمان محدودی که تا پایان سال باقی مانده است، بهبود یابد.

خروج سازندگان از بازار

دبیر انجمن انبوه‌سازان مسکن گفت: بازار مسکن در حال حاضر با افزايش قیمت، صرفه اقتصادی برای سازندگان ندارد.

حال خراب بازار مسکن

حال بازار مسکن خوب نیست؛ این تصویری است که این روزها آگاهان به حوزه مسکن عنوان می‌کنند. نمودار تعداد پروانه‌های ساختمانی حاکی از آن است که بازار مسکن از سال ۹۰ تاکنون با ریزش عجیب در صدور تعداد پروانه‌های ساختمانی برای ساخت مسکن روبه‌رو بوده است.

رواج اجاره ساعتی خانه‌ها

رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: یکی از سایت‌های معروف به وضوح اقدام به درج آگهی خانه‌های ساعتی می‌کند که از مسئولان مربوطه تقاضا داریم این پدیده نوظهور را رصد و ساماندهی کنند.مشاوران املاک به هیچ عنوان در موضوع خانه‌هایی که به شکل ساعتی اجاره داده می‌شود ورود نکرده و صرفا به بحث اجاره سالانه مطابق با شرح وظایفشان در قانون عمل می‌کنند.با این حال، شنیده می‌شود که بعضی مواقع در نقاطی از کشور، خانه‌ها به صورت ساعتی اجاره داده می‌شود که آگهی آنها در اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها درج می‌شود.

1900واحد مسکونی در حال ساخت

یک میلیون و 900 هزار واحد مسکونی در سراسر کشور در حال ساخت است. رییس‌جمهوری در جمع ائمه جمعه سراسر کشور بر اهمیت ساخت مسکن در دولت سیزدهم تاکید کرد و گفت: با تلاش‌های انجام شده هم اکنون یک میلیون و 900 هزار واحد مسکونی نهضت ملی در سراسر کشور در حال ساخت است و کار واگذاری زمین به متقاضیان در شهرهای کوچک نیز در حال انجام است.

مهم‌ترین وام‌ها در سال ۱۴۰۳

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه خرید مسکن در سال آینده، برای خانوار‌های دارای سه فرزند و بیشتر که بعد از سال ۱۳۹۹ به دنیا آمده است، ۳۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شد.رحیم زارع گفت: کمیسیون تلفیق تصویب کرد که ۳۱ هزار میلیارد تومان از منابع بودجه عمومی برای حوزه اشتغال اختصاص پیدا کند که هر استان ۷۰ درصد ۳۱ همت را می‌گیرد.

تسهیلات حمایتی مسکن

پرداخت بیش از ۲۴۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی در قالب طرح جهش تولید مسکن توسط بانک سپه در راستای اجرای تکالیف ابلاغی بانک مرکزی از محل بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، از بین ۶۵ هزار و ۲۳۴ واحد مسکونی شهری به ارزش ۲۶۵ هزار و ۷۲۳ میلیارد ریال که در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت. بانک در قالب طرح جهش تولید مسکن. سپه معرفی شد، این بانک مبلغ ۱۳۹ هزار و ۱۱۹ میلیارد ریال به ۳۵ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی پرداخت کرد که این تسهیلات همچنان به مشمولان در حال پرداخت است.

املاک دولت در بورس کالا

با معامله ۴ ملک سازمان خصوصی سازی واقع در بابل، فرآیند مولدسازی املاک مازاد دولت از مسیر بورس کالای ایران آغاز شد. از ۶ عرضه املاک سازمان خصوصی که دیروز در تالار املاک و مستغلات بورس کالا عرضه شده بود ۴ واحد آپارتمانی مورد معامله قرار گرفت که همگی این املاک در استان مازندران شهرستان بابل واقع شده اند. آپارتمان های عرضه شده در روز جاری مسکونی بوده و همگی دارای مساحت عرصه ۱۷ هزار و ۵۵۸ متر مربع و اعیان ۱۴۴.۵ مترمربع بودند. از ۴ آپارتمان به فروش رفته، معامله یک ملک با رقابت خریداران مواجه شد.