بازار املاک / بهای ساخت مسکن روستایی فرا تر از شهری

بهای ساخت مسکن روستایی فرا تر از شهری

عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها به ضرر روستاییان تمام شد نرخ مصالح ساخت مسکن و نهاده‌های ساختمانی در کشور رو به افزایش است؛ موضوعی که تاثیر مستقیمی بر قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی در شهرها دارد. در این میان گزارشات از پیشی گرفتن روند رشد قیمت تمام‌شده مسکن در روستاها نسبت به شهرها حکایت می‌کند.

 سال‌های متمادی است که مسوولان بر مقاوم‌سازی خانه‌های روستایی در مقابل زلزله تاکید داشته 

از تسهیل شرایط ساخت‌وساز در روستاها صحبت می‌کنند ظاهرا رشد قیمت مصالح ساختمانی موضوعی فراتر از تصمیمات دولت و مجلس در این سال‌ها بوده است و اگر چه در دو سال گذشته سقف وام مسکن روستایی بالاتر از مصوبه دولت رشد داشته است اما همچنان برخی مصالح ساختمانی در روستاها به دلیل دور بودن از مراکز استان‌ها و هزینه‌های رفت و آمد به مراتب رشد قیمتی بیشتری نسبت به شهرها و مراکز استان‌ها را تجربه می‌کنند.

اگر چه این روزها در شهرهای بزرگ متوسط قیمت ساخت مسکن کمتر از شش میلیون تومان نیست و این عدد در روستاها حدودا پنج میلیون تومان است اما آنطور که گفته می‌شود کمبود مصالح ساختمانی در روستاها به بیشترین معضل متقاضیان و ساکنان روستاها تبدیل شده است.

در شرایطی که حدود نیمی از روستاهای کشور طی چهار دهه گذشته مقاوم‌سازی شده است، بنا به دستور رییس‌جمهور، سود تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۱۸ به پنج درصد کاهش یافت.

عواقب عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها

همزمان با اجرای طرح نهضت ملی مسکن با هدف ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، به دستور رییس‌جمهور سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی به یکباره از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود پنج درصد افزایش یافت. 

این افزایش سقف تسهیلات، آن طور که از نوع پرداخت آن مشاهده می‌شد می‌توانست تا حدودی رشد قیمت تمام‌شده ساخت مسکن را از روی دوش متقاضیان مسکن روستایی بردارد اما عدم همکاری سازمان برنامه و بودجه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرداخت تسهیلات مسکن روستایی را متوقف کرده است.

آن طور که طبق برنامه و از سوی بنیاد مسکن اعلام شده تا سال ۱۴۰۵ بالغ بر ۷۰ درصد واحدهای مسکونی باید مقاوم‌سازی شوند اما رشد قیمت تمام‌شده ساخت مسکن از یک سو و عدم پرداخت تسهیلات از سوی دیگر قطعا عدد ۷۰ درصد را کوچک‌تر خواهد کرد.

ساخت‌وساز در روستاها با منابع مالی روستاییان انجام می‌شود

این روزها در اغلب روستاها هر ساخت‌وسازی هم که در حال انجام است فقط و فقط با منابع مالی خود روستاییان شکل می‌گیرد و رشد قیمت انواع مصالح ساختمانی به خصوص سیمان و آهن‌آلات و میلگرد باعث شده تا اغلب ساخت‌وسازها متوقف و نیمه‌کاره باقی بماند.

اما آنطور که از روستاها خبر می‌رسد این روزها در اغلب روستاها هر ساخت‌وسازی هم که در حال انجام است فقط و فقط با منابع مالی خود روستاییان شکل می‌گیرد و رشد قیمت انواع مصالح ساختمانی به خصوص سیمان و آهن‌آلات و میلگرد باعث شده تا اغلب ساخت‌وسازها متوقف و نیمه‌کاره باقی بماند.

در گذشته بیشتر به نوسازی واحدهای آسیب‌دیده در سوانح توجه می‌شد

حمیدرضا سهرابی مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن با بیان اینکه تا قبل از سال ۱۳۸۴ که طرح نوسازی مسکن روستایی شروع شد تنها ۷ درصد واحدها مقاوم بودند اما الان به ۵۰ درصد رسیده است، گفت: البته ۱۰ سال پیش از آن طرح بهسازی داشتیم اما بیشتر به نوسازی واحدهای آسیب‌دیده در سوانح پرداخته می‌شد. از سال ۱۳۸۴ به شکل جدی مقاوم‌سازی سالانه حدود ۲۰۰ هزار واحد کلید خورد که با فراز و فرودها یک میلیون و ۸۵۳ هزار واحد در این ۱۶ سال نوسازی شده است.

اما مجید جودی معاون بازسازی بنیاد مسکن در گفت‌و‌گو با بازار با بیان اینکه سال گذشته از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی که مقرر شده بود وام ۱۰۰ میلیون تومانی دریافت کنند ۱۸۰ هزار فقره را بانک‌ها اجرایی کرده‌اند گفت: از این میزان نیز ۱۲۵ هزار خانوار به بانک‌ها معرفی شده‌اند و ۷۵ هزار خانوار عقد قرارداد کرده‌اند و کار را شروع کرده‌اند. ۲۷ هزار واحد مسکونی نیز کار ساخت خود را به اتمام رسانده‌اند.

لزوم ایجاد سیستم‌های انگیزشی

او در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود با توجه به رشد دستمزدها و سایر اقلام مصالح ساختمانی متوسط ساخت مسکن در روستاها امسال افزایش چشمگیری پیدا کند؟ گفت: متوسط ساخت مسکن در روستاها برای یک واحد مسکونی قابل سکونت و نه اینکه به اتمام برسد، متری ۵/۴ تا پنج میلیون تومان است. اینکه وام ۱۰۰ میلیون تومانی پیشنهاد شد که به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد برای این بود که حداقل ۷۰ درصد هزینه ساخت برای یک واحد مسکونی ۶۰ متری را در بر بگیرد و پوشش دهد. 

جودی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم در این ۱۰ سال و تا ۱۴۱۰ نوسازی و بازسازی مسکن در روستاها شکل بگیرد و سرعت خوبی داشته باشد باید سیستم‌های انگیزشی ایجاد کنیم و تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی را هر چه سریع‌تر اجرایی کنیم ادامه داد:

 به هر حال افزایش دستمزدها و رشد قیمت مصالح ساختمانی در قیمت تمام‌شده ساخت مسکن در روستاها که معمولا مصالح ساختمانی کمیاب‌تر از شهرها است تاثیر بیشتری دارد. امیدواریم که امسال رشد قیمت تمام‌شده ساخت مسکن در روستاها زیاد نباشد تا اگر وام ۲۰۰ میلیون تومانی اجرایی شد و از سوی بانک‌ها به متقاضیان پرداخت شد بتواند حداقل تا ۶۰ درصد هزینه ساخت مسکن را پوشش دهد.

قیمت تمام‌شده ساخت مسکن در روستاها در سال جاری

از طرفی رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این پرسش که امسال با توجه به رشد ۵۷ درصدی دستمزدها و رشد قیمت سیمان و فولاد آیا قیمت تمام‌شده ساخت مسکن نیز بیشتر از ۳۰ درصد خواهد بود؟ گفت: اعتقاد بنده این است که امسال قیمت تمام‌شده مسکن در روستاها ۱۵ درصد افزایش یابد.

اکبر نیکزاد ادامه داد: در این خصوص باید اذعان کنم که چون تولید مصالح ساختمانی را شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد مسکن افزایش خوبی برای تولید مصالح ساختمانی داده‌اند ما اگر بتوانیم وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی را برسانیم بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش قیمت تمام‌شده نخواهیم داشت.

شنیده‌ها حاکی از این است که برخی از متقاضیان ساخت مسکن روستایی به دلیل منتظر ماندن برای دریافت وامی که هنوز از سوی بانک مرکزی اجرایی و عملیاتی نشده است با هزینه تمام‌شده بالاتری نسبت به سال گذشته مواجه شده‌اند. برخی از متقاضیان ساخت مسکن روستایی می‌گویند که اگر وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی را سال گذشته دریافت می‌کردند واحد مسکونی آنها به اتمام رسیده و این روزها با رشد قیمت مواجه نمی‌شدند.

طرح نهضت ملی گلستان نرخ تعدیل هر۳ ماه

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان خبرداد؛ قیمت ۴ میلیون و ۷۲۵ هزار تومانی هر متر مسکن در طرح نهضت ملی گلستان| نرخ تعدیل هر۳ ماه افزوده می شود گرگان- محبوبی، مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: براساس مصوبه شورای تامین مسکن گلستان، قیمت پایه برای هر مترمربع در طرح مسکن ملی، چهار میلیون و ۷۲۵ هزار تومان برای اعلام مناقصه پیمانکاری اعلام شد.

قیمت مسکن در سال جدید

بازار مسکن برخلاف سایر بازارهای رقیب خود به اخبار برجام واکنش خاصی نشان نداد و در حالی که گفت‌وگوهای وین قیمت دلار را از کانال ۳۰ هزار تومان بارها به زیر کشاند و قیمت هر گرم طلا را در مقاطعی از سال گذشته به زیر یک میلیون تومان رساند، مسکن تقریبا روال افزایش قیمت را به صورت پیوسته حفظ کرد. رشد قیمت مسکن در سال ۱۴۰۰ کند شد و آخرین گزارش بانک مرکزی از متوسط قیمت مسکن تهران در بهمن پارسال نشان می‌دهد که رشد ماهانه بهای ملک در بهمن ۱۴۰۰ نسبت به دی ماه همان سال زیر نیم‌ درصد و نزدیک به صفر بوده است .

سهم اجاره‌نشین‌ها از بازار مسکن

ایرانی‌ها بیشتر اجاره‌نشین‌اند یا آلمانی‌ها؟/ چرا مردم سوئیس خانه نمی‌خرند؟ چند درصد از ایرانی‌ها صاحب‌خانه هستند و چند درصد از آنها اجاره‌نشین‌اند؟ این پرسش در سال‌های مختلف در ایران پاسخ‌های مختلفی گرفته، اما از آنجا که مسکن همواره مهم‌ترین موضوعِ اقتصادی در سطح اقتصاد خُرد برای ایرانی‌ها بوده است، پاسخ به این پرسش هم اهمیتی دو چندان پیدا می‌کند.

بهای اجاره مسکن یوسف آباد تهران

یک دستگاه واحد مسکونی حدود ۸۱ متر، واقع در منطقه یوسف آباد با عمر بنای ۲۷ سال، با مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۷ میلیون تومان اجاره داده می‌شود. فهرست رهن و اجاره آپارتمان در منطقه یوسف آباد تهران به شرح زیر است. توجه کنید که قیمت‌ها بر حسب مترمربع به تومان بوده و تقریبی است، چراکه قیمت اجاره مسکن با توجه به نوع ساختمان، امکانات، خیابان و یا نظر مالک تغییر می‌کند.

کلنگ زنی ۱۰۰۰۰ واحد مسکونی

با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی انجام شد؛ کلنگ زنی ۱۰۰۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی در خراسان شمالی خراسان شمالی طی بعد از ظهر امروز ۱۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی در این استان و شهرستان شیروان با حضور معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت راه و شهرسازی کلنگ زنی شد. دکتر فرامرز نجات نیا در این مراسم اظهار کرد: طرح نهضت ملی مسکن یکی از شعارهای دولت مردمی دکتر رئیسی و تعهد دولت است.

حرکتی ویژه برای کاهش قیمت مسکن

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: افزایش عرضه آپارتمان‌های نوساز در بافت فرسوده که بخشی از سند تحول دولت مردمی است، قیمت مسکن را به مرحله ثبات و کاهش رسانده است. محمد آئینی درباره برنامه دولت برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده و تاثیر آن روی کاهش قیمت مسکن، گفت: آمار‌های قبلی نشان می‌دهد که از هر پلاک فرسوده که در موعد نوسازی قرار می‌گیرد، حداقل ۳ واحد آپارتمانی قابل تولید است و یک پلاک فرسوده کم و دو واحد اضافی هم تولید می‌شود.

قیمت مسکن در مناطق لاکشریه تهران

مرکز آمار ایران به تازگی گزارشی را منتشر کرده که نشان می دهد نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اسفند 1400 برای خانوارهای کل کشور (مجموع شهری و روستایی) به 40.2 درصد رسیده است. جدیدترین قیمت مسکن در مناطق لاکچری تهران

ازقیمت تمام شده مسکن طفره نروید

رئیس انجمن انبوه سازان گلستان مطرح کردتورم چندگانه ثمره تاخیر در انعقاد قراردادها گرگان- مرتضوی، رئیس انجمن انبوه سازان گلستان با بیان این که تورم نتیجه تأخیر در انعقاد قراردادهای طرح جهش تولید مسکن است، گفت که دولت باید قیمت تمام شده را به صورت شفاف بیان کند.

نظارت استاندارد برارائه خدمات...

رئیس مرکز اندازه‌شناسی سازمان ملی استاندارد: خرم‌آباد- رئیس مرکز اندازه‌شناسی، اوزان و مقیاس‌های سازمان ملی استاندارد ایران از نظارت این سازمان بر روند ارائه خدمات مراکز اقامتی و رستوران‌ها به مسافران نوروزی خبر داد.

مالیات خانه‌های خالی

پس از کش‌وقوس‌های بسیارمالیات خانه‌های خالی در ۱۴۰۰ کلید خورد پس از معطلی‌های بسیار در سال گذشته برای اخذ مالیات از خانه‌هالی خالی، سازمان امور مالیاتی سرانجام در اواخر دی ماه سال گذشته، لیست خانه‌های خالی را اعلام و فرایند اخذ مالیات از این واحدهای مسکونی را آغاز کرد که توانست حدود یک میلیارد وصول مالیات از این محل داشته باشد.

تأمین مصالح واحدهای مسکونی وجود دارد

دبیر کانون سراسری انجمن های انبوه سازان: توان تأمین مصالح یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد گرگان- پورحاجت، دبیر کانون سراسری انجمن های انبوه سازان با اشاره به طرح جهش تولید مسکن، گفت: توان تولید و تأمین مصالح یک میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. فرشید پورحاجت در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: اولویت بنگاه‌های اقتصادی تولیدی کشور مانند سیمان و فولاد، صادرات است و آنها تحت هیچ شرایطی صادرات خود را قطع نمی‌کنند.

وام ارزان 600 میلیونی دریافت کنید

معاون وزیر راه و شهرسازی از تسهیلات دولت در قالب وام ارزان و تخفیف در پروانه ساخت برای نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی بافت‌های فرسوده خبر داد. در مورد نقش نوسازی بافت‌های فرسوده در ایجاد اشتغال گفت: بخش مسکن به صورت مستقیم ۵ درصد و به صورت غیرمستقیم ۱۲ تا ۱۳ درصد از تولید ناخالص کشور را تشکیل می‌دهد که با ساخت هر یک میلیون واحد مسکونی می‌توان انتظار داشت، حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و یا یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در کشور ایجاد و یا تثبیت شود.

فرار سرمایه گذاران از بازار مسکن

رویکرد تقابلی شهرداری گرگان با سیاست دولت| فرار سرمایه گذاران از بازار مسکن محتمل است قدس مفیدی، عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان گلستان با بیان این که رویکرد شهرداری گرگان در افزایش عوارض با سیاست دولت همخوانی ندارد، گفت: این امر به فرار سرمایه گذاران از بازار ختم می شود.

ساخت ۱۲ واحد مسکونی در محله عشایر

ساخت ۱۲ واحد مسکونی در محله عشایری گراب سبزوار محله عشایری گراب بخش روداب سبزوار در ایام نوروز میزبان گروه‌های جهادی است.

رویکرد کمیسیون عمران در سال جدید

نظارت بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی است.رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از پیگیری اجرای قانون جهش تولید مسکن در سال ۱۴۰۱ در ذیل تحقق شعار سال با عنوان «تولید،دانش بنیان و اشتغالزایی» خبر داد.

قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

گزارش‌های ستاد خدمات سفر حاکی از این است که ظرفیت اقامتی بعضی شهرها از جمله شیراز، مشهد و جزایر جنوبی ۱۰۰درصد تکمیل شده و فعلا جالی خالی برای اسکان مسافران نوروزی در شهرهای بزرگ نیست، حتی در مدارس، حسینه‌ها و یا سالن‌های ورزشی. این وضعیت دست‌مایه‌ای شده تا عده‌ای خانه‌های شخصی خود را با قیمت‌های نجومی به مسافران اجاره بدهند.

شایعه گران شدن شن و ماسه

فشار مضاعف بر مردم زلزله‌زده سی‌سخت با شایعه گران شدن شن و ماسه در روزهایی که بیشتر مردم شهر زلزله‌زده سی‌سخت خانه های خود را تکمیل نکرده‌اند شایعه گران شدن شن و ماسه فشار مضاعقی بر آن ها وارد کرده است.

سیمان در بازار نرخ روز

طبق بررسی های صورت گرفته پاکت های ۵۰ کیلوگرمی سیمان تیپ ۲ سیمان فیروزکوه در بازار ۵۴ هزار تومان قیمت خورده است. به گزارش روزگارمعدن، در علم اقتصاد هر زمان تقاضا از عرضه پیشی گیرد قیمت محصول بالا خواهد رفت. در اواسط سال گذشته قطعی برق‌های گسترده‌ای در کشور ایجاد شد که در راستای آن خط تولید کارخانه‌های سیمان نیز متوقف شد و این امر قیمت سیمان را به سقف رساند.

وام ۶۰۰ میلیونی به چه افرادی تعلق دارد

طبق وعده معاون وزیر راه و شهرسازی، به کسانی که دارای مسکن فرسوده هستند مبلغی بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان وام پرداخت می‌شود روش دریافت این وام چگونه است؟ در شروع سال جدید معاون وزیر راه و شهرسازی، از افزایش سقف وام نوسازی مسکن خبر داد. با این که دریافت وام از بانک مسکن نیاز به سپرده گذاری یا خرید اوارق مسکن دارد. اما این بانک وام نوسازی را برای ملکی که در بافت فرسوده شهر قرار داشته باشد بدون سپرده‌گذاری پرداخت می‌کند.

کاهش اجاره بها در سال ۱۴۰۱

کارشناس بازار مسکن گفت: متأسفانه در کشور ما خانه‌های استیجاری وجود ندارد و باوجود تأکید کارشناسان به این موضوع این بخش هنوز در کشور فعال نشده است. احمدرضا سرحدی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص راهکار‌های کاهش اجاره‌بها در سال ۱۴۰۱، گفت: یکی از کمبود‌هایی که در بخش مسکن و ساخت و ساز کشور احساس می‌شود نبود مسکن استیجاری است.

وام بانکی بدون ضامن دریافت کنید

زمانی که برای خرید کالاها، مسکن، ازدواج، آغاز کسب و کار یا کارهای اینچنینی نیاز به بودجه بالایی داریم، یکی از راه‌های متداول پیش رو، وام گرفتن از بانک است. بانک‌ها وام‌های مختلفی را به منظورهای متنوعی به متقاضیان ارائه می‌کنند که هر کدام شرایط و مبالغ مختلفی دارد.