بازار املاک / گزارش عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن

گزارش عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن

گزارش عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن در دولت سیزدهم؛ کمک به تکمیل۲۶ هزار و ۸۸۸ واحد مسکونی در ۱۳۷ شهر| رفع تعرض از هزار و ۳۴۱ هکتار زمین عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن از ابتدای دولت سیزدهم تا تیرماه سال جاری حاکی از کمک به تکمیل۲۶ هزار و ۸۸۸ واحد مسکونی در ۱۳۷ شهر و رفع تعرض از یک هزار و ۳۴۱ هکتار زمین است.

ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار مسکن با افزایش تولید و عرضه از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم قرار گرفت تا بتواند ضمن ساماندهی در حوزه مسکن به عنوان پیشران اقتصاد کشور علاوه بر اشتغالزایی، از سهم هزینه مسکن در سبد خانوار به ویژه اقشار کم برخوردار بکاهد.

به همین منظور اجرای طرح عظیم نهضت ملی مسکن با تفاوت‌های جدی با مسکن مهر و رفع نواقص آن، در کشور آغاز شد.

از بین زیرمجموعه‌های وزارت راه وشهرسازی سازمان ملی زمین و مسکن به عنوان متولی اصلی برای تامین زمین وارد عمل شد و با توجه به تاکید رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی بر شهرسازی بجای ساخت مسکن صرف، اقدامات زیربنایی و روبنایی برای سکونت خانوارها، در این سازمان به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی شروع شد.

از آنجایی که تکمیل واحدهای باقی‌مانده از مسکن مهر نیز در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار داشت، سازمان ملی زمین و مسکن اقداماتی در جهت کمک به تکمیل ۲۰۷ پروژه معادل ۲۶ هزار و ۸۸۸ واحد مسکونی در ۱۳۷ شهر از شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت از واحدهای مساکن مهر انجام داد که اعتبار آن به میزان ۶۴۳.۳ میلیارد ریال از محل بند ب تبصره ۸ قانون بودجه کشور سال ۱۴۰۰ بود.

احداث ۵۴ مدرسه در ۴۷ شهر

این سازمان همچنین از ابتدای دولت سیزدهم تا دوازدهم تیرماه سال جاری خدمات روبنایی به مبلغ ۲۴۱.۳ میلیارد ریال را انجام داده که کمک به احداث ۵۴ مدرسه در ۴۷ شهر، کمک به احداث ۲۱ باب کلانتری در ۱۸ شهر و همچنین کمک به احداث ۴۱ پروژه شامل مسجد، کتابخانه و مراکز درمانی و ... در ۳۸ شهر از جمله این خدمات است.

از جمله خدمات زیربنایی این سازمان نیز اجرای ۴۹ پروژه به مبلغ ۹۲ میلیارد ریال برای کمک به تاسیسات زیربنایی(آب، فاضلاب و برق) در اراضی مسکن مهر در ۳۰ شهر بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت بوده است.

سازمان ملی زمین و مسکن تاکنون طرح ۱۲۸ پروژه مختلف جمعاً به مبلغ ۱۹۸ میلیارد ریال را نیز تهیه کرده است که شامل مطالعات امکان سنجی توسعه اراضی به تعداد ۱۹ پروژه جهت بررسی امکان توسعه اراضی مورد نظر متناسب با سیاست‌های سازمان، وزارت متبوع و دولت، مطالعات رفع خطر سیلاب و آبگرفتگی به تعداد ۳ پروژه جهت بررسی خطرات سیلاب و آبگرفتگی در پروژه های مورد عمل و در معرض خطر و مطالعات ژئوتکنیک اراضی برای ۱۳ پروژه جهت بررسی خطر زلزله و خطرات زمین ساخت، می‌شود.

این سازمان از ابتدای دولت سیزدهم تا زمان یاد شده ۴۵ طرح آماده‌سازی زمین جهت توسعه اراضی، ۴۲ مورد طرح برای پروژه‌های ساخت و ساز و ۶ مورد پروژه‌های تخریب و نوسازی خانه‌های سازمانی را تهیه کرده است.

بررسی و تصویب ۴۰طرح آماده‌سازی زمین، ۳۹طرح ساختمانی و ۱۷ طرح غیر ساختمانی (از جمله دیوار حائل و ...) از اقدامات انجام گرفته توسط کمیته‌های فنی بررسی و تصویب طرح های مورد عمل سازمان ملی زمین و مسکن است.

این سازمان زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی در زمینه پژوهش نیز طرح‌هایی را تهیه کرده و به مرحله تصویب رسانده است.

طراحی و ارائه مدل ساختمان‌های سبز و پایدار و تهیه شرح خدمات مهندسین مشاور برای آن و همچنین بررسی راهکارها و قوانین تشویقی جهت توسعه ساخت ساختمان‌های سبز و پایدار از جمله این پروژه‌های پژوهشی است.

تعدادی از طرح‌های جاری نیز در دولت دوازدهم آغاز شده و در دولت سیزدهم در حال انجام است که شامل تهیه و تدوین ویرایش پنجم آئین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) ایران به همراه تفسیر آن می‌شود.

امکان‌سنجی روش‌های اجرای ساختمان‌های مسکونی بتن مسلح پیش ساخته مدولار تا ۱۰ طبقه و با هدف تهیه الگویی مناسب جهت انبوه‌سازی و ارزیابی الگو و شاخص‌های بومی سرزمینی طراحی نما در معماری تاریخی ایران از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است .

که شامل انتشار نتایج حاصل از طرح پژوهشی با عنوان «طراحی و ارائه مدل ساختمان های سبز و پایدار» و تهیه شرح خدمات مهندسین مشاور برای آن و همچنین بررسی راهکارها و قوانین تشویقی جهت توسعه ساخت ساختمان های سبز و پایدار در قالب کتاب با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان مجری این طرح، می‌شود.

معاونت املاک و حقوقی سازمان ملی زمین و مسکن نیز از ابتدای دولت سیزدهم تا زمان یاد شده به تحصیل ۲,۲۴۲ هکتار اراضی داخل محدوده و ۲۴,۴۲۸ هکتار اراضی داخل حریم اقدام کرده است که واگذاری مسکونی ۹ هزار و ۴۷۴ واحد معادل ۱۴۱ هکتار از دیگر اقدامات این معاونت به شمار می‌آید. همچنین ۳۶۲ قطعه به مساحت ۳۵۵ هکتار نیز واگذاری غیر مسکونی شده است.

واگذاری زمین به ۲ هزار و ۳۵ نفر از اقشار ویژه از دیگر اقدامات معاونت املاک و حقوقی سازمان ملی زمین و مسکن طی عمر دولت سیزدهم تا دوازدهم تیرماه ۱۴۰۱ است.

رفع تعرض از هزار و ۳۴۱ هکتار زمین
یگان حفاظت سازمان ملی زمین ومسکن نیز طی این مدت به رفع تعرض از یک هزار و ۳۴۱ هکتار زمین پرداخته که برای ۳۵۰ فقره به مساحت ۴۷۹ هکتار به ارزش ۱۲ هزار و ۱۲ میلیارد تومان اجرای حکم انجام شده است.

تعمیر و مرمت ۱۶۰ واحد مسکونی در زنجان

تعمیر و مرمت ۷۲ باب منزل مسکونی انجام‌شده است ۱۶۰ باب هم در ذیل تفاهم‌نامه منعقده ساخته خواهد شد. در جلسه شورای هم‌اندیشی گروه‌های جهادی که در محل کمیته امداد استان برگزار شد

انفجار گاز در یک مجتمع مسکونی

انفجار مهیب گاز شهری در یک مجتمع مسکونی ۵ طبقه، خسارت های هنگفتی را به بار آورد و طبقه همکف این ساختمان را ویران کرد. این حادثه دلهره آور صبح روز گذشته در بولوار شهید مطهری مشهد هنگامی رخ داد که صدای وحشتناک ناشی از انفجار در ساختمان ، اهالی محل را از منازل بیرون کشید.

راه کاهش قیمت تمام شده مسکن

با عرضه محصولات و کالاهای مختلف در بورس کالا (از جمله مصالح ساختمانی) می‌توان هزینه های توزیع را کاهش داد. علی اصغر ضیاچی، کارشناس بازار سهام با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا فرآیند بورس کالا به حذف قیمت‌گذاری دستوری و کشف قیمت بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا کمک می‌کند. عرضه خودرو در بورس کالا، خودروسازان امکان فروش محصول با قیمت بالاتر را دارند و صد البته که این اقدام به نفع شرکت‌ها است و فروش خودرو خارج از بورس کالا هیچ منطقی ندارد.

بازار مسکن از خواب زمستانه بیدار شد !

پشت پرده افزایش قیمت مسکن تازه‌ترین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در آبان‌ماه دست‌کم سه میلیون تومان معادل 6.7 درصد افزایش یافته است اگرچه رقم اعلامی تنها ناظر بر متوسط قیمت واحدهای مسکونی معامله‌شده است تمام واقعیت را نشان نمی‌دهد اما به هر روی بیانگر حرکت تورمی بازار مسکن در هشتمین ماه سال است.

رقابت مسکن و دلار

تحرک بازار مسکن در دومین ماه از پاییز امسال در حالی رقم خورد که به دلیل پایان فصل جابه‌جایی انتظار رشد حدود ۷ درصد قیمت‌ها و ۴۸ درصد معاملات دور از ذهن بود؛ اما کارشناسان معتقدند نوسانات نرخ ارز، بخشی از سرمایه‌ها را به منظور محافظت در برابر تورم به سمت بازار ملک سوق داد.

بازار سیمان و عرضه‌ در بورس کالا

بررسی روند معاملات سیمان طی یک ماه گذشته در بورس کالای ایران بیانگر ثبات و آرامش ادامه‌دار این معاملات است. نهم شهریور سال ۱۴۰۰ بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از تولیدکنندگان و حذف قیمت‌های کاذب بازار، عرضه کل سیمان کشور در بورس کالای ایران را مصوب کرد.

گزارش تحولات بازار معاملات مسکن

تعداد آپارتمان های مسکونی معامله شده در شهر تهران در آبان ماه سال ۱۴۰۱، به ۸ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۴۷.۸ و ماه مشابه سال قبل ۹.۶ درصد افزایش نشان می دهد.

خانه 500 میلیاردی در تهران آگهی شد!

زعفرانیه و نیاوران یکی از گران‌ترین مناطقی هستند که بیشترین آگهی فروش ویلاهای سوپرمیلیاردی و لوکس را به خود اختصاص داده‌اند. در زعفرانیه یک عمارت و ویلای فول امکانات ۲۵۰۰ متری (با قدمت ۳۰ سال) ۵۰۰ میلیارد تومان آگهی شده یعنی متری ۲۰۰ میلیون تومان.

کمبود یونولیت در بازار مسکن

پور حاجت گفت:کمبود یونولیت همچنان در بازار وجود دارد و این موضوع روز به روز بر قیمت مسکن اثرگذارتر می شود. فرشید پور حاجت با تاکید بر کمبود یونولیت در بازار گفت: با وجود پیگیری های صورت گرفته هنوز تغییری در قیمت یونولیت ساختمانی صورت نگرفته است و همچنان قیمت آن نسبت به چند ماه گذشته بیش از ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.

سقف بیمه ساختمانی ۳۰ میلیون تومان شد

هیات وزیران به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی و در اجرای ماده (۲) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی حداکثر تعهد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان به ازای هر واحد مسکونی را تعیین کرد.

کلید حل بحران بازار مسکن

ساخت مسکن در سال‌های گذشته ۵۰ درصد کاهش یافت دریافت مالیات املاک، دولت همانند بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته بایستی با یک اهرم مالیاتی مؤثر، سوداگری در بازار مسکن را کاهش داده و بازار مسکن را به سمت مصرفی بودن هدایت کند. گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در چند سال اخیر و با رشد مداوم نرخ اجاره و خرید مسکن، تهیه سرپناه برای تمام اقشار جامعه به‌خصوص جوانان در شرف ازدواج به رویا تبدیل شده است.

اعجاب انگیزترین طرح شهرسازی در مرکز...

ساختمان‌هایی با معماری متفاوت و سبز در مهم‌ترین منطقه تجاری آمستردام هلند مجموعه مسکونی، اداری و تجاری «دره» به عنوان یکی از نوین ترین طرح‌های شهرسازی خودنمایی می‌کند. این مجموعه قلب بافت تجاری منطقه «زویداس» را تبدیل به منطقه مسکونی با حفظ فضای سبز و منظر مناسب شهری کرده است.

چشم انداز منفی واردات فولاد

تحلیلگران بازار چین معتقدند واردات فولاد به این کشور در کوتاه مدت روند نزولی خواهد داشت. در اکتبر نیز آمار ضعیفی ثبت شده چراکه بازار مسکن در رکود به سر می برد و تقاضای فولاد کم بود. واردات محصولات نیمه نهایی فولادی در اکتبر ۵۴۵ هزار تن ثبت شد که ۱۹.۳ درصد نسبت به ماه قبل و ۶۰ درصد در مقایسه با اکتبر سال گذشته افت داشت.

نوسانات بازار مسکن با دلار

در حالی که بازار ارز کشور در چند وقت اخیر با رشد قیمتی روبرو بوده است که بازار مسکن به ویژه مصالح ساختمانی از این بازار تاثیر ۱۰۰ درصدی گرفته است. ارزیابی‌های صورت گرفته در ماه گذشته در بازار مسکن حاکی از آن است . که بازار مسکن همزمان با افزایش قیمت دلار شاهد نوسانات جدیدی در حوزه قیمت گذاری شده . همین امر خود در کاهش حجم تقاضا و همچنین وارد شدن این بازار به جریان رکود تورمی اثر بسیار زیادی خواهد گذاشت.

نه کارگران مشغول کارند، نه مسکن در حال...

دولت سیزدهم ماموریت ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال برای چهار سال متوالی را در دستور کار قرار داده است؛ اما کارنامه یک‌ساله اجرای این برنامه، عملکرد مطلوب و موفقی را نشان نمی‌دهد. برای آنکه وزیر جدید راه و شهرسازی (وزیر مسکن) بتواند بر مشکلات موجود در این بخش غلبه کند، یک پازل پیش‌روی خود دارد که برای حل آن باید چهار حرکت اصلی انجام دهد.

کوچ اجاره‌نشینان به مناطق حاشیه‌ای شهر

​یک کارشناس مسکن درباره وضعیت کنونی بازار اجاره می‌گوید: با توجه به این‌که قیمت مسکن افزایش پیدا کرده، گروهی که قبلا قصد خرید مسکن را داشتند، به سمت بازار اجاره رفته و به همین دلیل در فصل غیراجاره شاهد رشد اجاره‌بها هستیم. نرخ اجاره‌بها متاثر از تورم موجود در بازار مسکن روند رو به رشدی داشته است. آمارهای رسمی چنین شرایطی را تایید می‌کند؛ به طوری که آخرین گزارش بانک مرکزی که مربوط به مهرماه امسال است، نشان می‌دهد که در شهر تهران اجاره‌بها رشد ۴۰.۹ درصدی داشته است.

پردیس و تهرانپارس محبوب‌ترین در تهران

برای خرید خانه خصوصا در کلانشهرها، نکات بسیاری وجود دارد که باید به آن توجه کنید. برای مثال از موارد اولیه که باید درنظر داشت، تعیین محدوده جغرافیایی خانه است، چرا که هر منطقه‌ای از شهر تهران مزایا و معایب خاص خود را دارد و شما باید براساس نیاز و شرایطی که دارید منطقه مورد نظر را انتخاب کنید.

پرداخت وام مسکن روستایی

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره تسهیلات مسکن روستایی آخرین اخبار را اعلام کرد. در خصوص وضعیت مقاوم‌سازی واحد‌های مسکونی روستایی، پیشرفت واحد‌های مقاوم‌سازی شده وضعیت بازسازی و نوسازی مناطق زلزله زده و سیل‌زده توضیحاتی را ارایه کرد. رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در کشور ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد

خطر گرانی مصالح

افزایش عجیب قیمت یونولیت، زمزمه گرانی سیمان، سه برابر شدن قیمت میلگرد در حالی که رکود کم سابقه ای در ساخت و ساز مسکن حاکم شده ،هزینه های ساخت مسکن هرروز بیشتر می شود! به گزارش دنیای معدن، دو روز پیش رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی از نصف شدن فروش مصالح ساختمانی در ماه‌های اخیر خبر داده و گفته بود که بازار ساخت‌وساز قفل شده است. اما نکته عجیب این است که همزمان با این رکود،برخی خبرها از افزایش عجیب ساخت و ساز حکایت دارد.

بازار آجر یزد

بازار آجر یزد در دست اتباع بیگانه کیفیت پایین تولید آجر باعث کاهش تقاضا و عرضه در بازار است افزایش افسار گسیخته قیمت مسکن و نبود شرایط خرید آن از چالش‌های اساسی برای بسیاری از خانواده‌ها و جوانان است که علت بخشی از این گرانی هم افزایش بی‌رویه و خارج از چارچوب قیمت مصالح ساختمانی است.

آیا در زعفرانیه، زعفران کشت می‌شد؟

چند روایت متفاوت درباره نامگذاری محله اعیانی تهران محله زعفرانیه را با آپارتمان‌های اعیانی و خانه‌های گرانقیمت می‌شناسیم؛ محله‌ای که چند دهه پیش، پر بود از مزارع گندم و سر و شکل روستایی داشت. درباره وجه تسمیه محله زعفرانیه هم روایت‌های مختلفی وجود دارد؛ از کشت گل زعفران تا املاکی که به نام زعفران‌باجی بود. این روایت‌ها را در ادامه بخوانید.