بازار املاک / خانه‌دار شدن ۶ هزار جوان زرین دشتی

خانه‌دار شدن ۶ هزار جوان زرین دشتی

اجرای طرح ملی مسکن کسب رتبه نخست زرین دشت در تامین زمین با الحاق ۱۷۰ هکتار در فارس با شروع به کار دولت سیزدهم و وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در هر سال بارقه ای از امید در دل جوانان فاقد مسکن در سراسر کشور دمیده شد.مسکنی که اولویت اصلی زندگی هر جوانی برای تشکیل زندگی شده است و حتی در خیلی از موارد نداشتن مسکن مستقل و کشمکش های زندگی مختلط با خانواده ها باعث فروپاشی بنیان خانواده ها شده است.

 جوانی ۳۲  ساله به نظر می‌رسد،سیگار گوشه لبش رو جابجا میکند و دوباره مشتش را زیر چانه اش قرار میدهد.
امتداد نگاهش به زمین های روبرویش میرسد که قرار است یک گوشه از آن سهم زندگیش برای گذران روزگارش باشد. 

هنوز نتوانسته جشن عروسی اش را بر پا کند، شغل کارگری و مزد بخور و نمیر به او اجازه شروع زندگیش را نداده است.
طرح اقدام ملی مسکن امیدی برای او به ارمغان آورده تا روزی بتواند زیر سقفی خستگی در کند که سهم خودش باشد و بی دغدغه صاحبخانه هر جا که دلش خواست قاب زندگیش  را آویزان کند. 

هیجان زده و با کمی تردید از زندگی آپارتمان نشینی میپرسد، و من  بی هیچ وقفه ای از مزایا و معایب  این شیوه از زندگی میگویم. 

لذت خانه دار شدن پس از سالها خانه به دوشی 


از لذت خانه دار شدن‌پس از سالها آواره گی و خانه به دوشی و غرو لُند صاحبخانه میگویم.
 از زندگی اشتراکی در ساختمانی که سهم دیگر ساکنینی  دیگری هم هست که اگر به درستی و با انصاف با یکدیگر مراوده داشته باشند، همانها میشوند عضوی از خانواده ات و در مواقع بحران کنار آدم می مانند. 

از معایب زندگی آپارتمان نشینی هم گفتم که اگر مساحت ساختمان کم باشد روزگار با صاحبخانه سخت تا میکند ولی این جوان با اشتیاق از متراژ ساختمانی گفت که حداقل دو و نیم برابر مساحت ساختمانی بود که روزی در آن زندگی کرده بودم. 
با این اوصاف به نظرم طرح خوبی بود که هم متراژ و متریال آن با مسکن ما فرق داشت و هم اینکه در جای خوب نیز قرار بود احداث شود. 

خانمی نزدیک به چهل ساله توجهم را به خود جلب میکند، با تکه ای از چوب روی زمین طرح میکشد.
در خیالم به این رسیدم که شاید دارد برای ساکن شدن در منزلش رویا بافی میکند، مثل همه زن های دیگر که عاشق چینش لوازم زندگیشان در خانه رویاهای خود هستند‌.

آرام طوری که سررشته خیالش پاره نشود، دقایقی کنارش مینشینم  و او وقتی متوجه حضورم میشود، با لحنی آرام میگوید خدا کند که هر چه زودتر اینجا ساخته شود که دیگر کمرمان زیر اجاره بها خورد شده است. 

همسرش را از دست داده و  و حالا بدون داشته سایه سر به دنبال سرپناهیست که بتواند با دو بچه اش  بدون رنج اجاره نشینی گذران عمر کند. 

دلم میگیرد و تا عمق جان حرفهای او و سایرین را درک میکنم که درد اجاره نشینی گران است و تا زمانی که صاحبخانه نشوی نمیدانی چه نعمتی بدست آورده ای.
 
حرف دل همه متقاضیان همین است تا هر چه زودتر  صاحبخانه شوند، چرا که این روز‌ها، تهیه مسکن برایشان تبدیل به کابوسی شبانه شده است. 

با توجه به قیمت های سرسام آور زمین و مصالح برای ساخت و ساز ، خانه دار شدن و خرید مسکن برای خانواده‌ها خصوصاً زوجین جوان مشکلی بزرگ‌ محسوب شده و اینجاست که ضرورت طرحی به نام نهضت ملی مسکن بیشتر احساس می‌شود. 

 

رتبه نخست فارس در کشور با۱۴۵ هزار نفر واجد الشرایط طرح اقدام‌ملی مسکن


در حال حاضر در فارس ۱۴۵ هزار نفر  در طرح اقدام و نهضت ملی مسکن تایید نهایی شده اند  که باید برای این تعداد متقاضی زمین تامین شود.
تامین ۳۳۰۰ هکتار زمین برای  برای طرح اقدام  و نهضت ملی مسکن در فارس

محمود رضا طالبان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳۰۰ هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن در فارس آماده شده است.
بمنظور تسریع در عملیات ساخت و ساز واحدها، در حال آماده سازی پروانه های ساختمانی هستیم.

 تقریبا پالایش مشخصات متقاضیان تقریبا به اتمام رسیده،افزود: 
در فارس ۴۳۰ هزار نفر در طرح اقدام‌ملی مسکن ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۱۴۵ هزار نفر ایید شده اند.

مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس بیان داشت: 
این طرح به جز شیراز ، مرودشت، فسا و جهرم که شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان هستند.
 به همه شهرهای استان قطعه زمین ۲۰۰ و ۲۵۰ متری بصورت دو طبقه اختصاص داده شده است. 

طالبان با اشاره به پیشرفت فیزیکی طرح اقدام‌ملی مسکن در فارس یادآور شد: 
 در شهرهای اقلید، آباده، نورآباد و داراب پیشرفت فیزیکی این طرح بین  ۳۰ تا ۴۰ است.


بهره برداری از نخستین واحدهای طرح اقدام ملی مسکن تا نیمه اول سال ۱۴۰۲ 

او در پاسخ به این سوال که اولین سری این واحدها کی تحویل میشود، ابراز کرد: 
  اگر مشکلی پیش نیاید، نیمه اول سال ۱۴۰۲ یکسری از واحدهایی که بصورت ویلایی دو طبقه در شهرستان ها در حال احداث است، به بهره برداری می رسد.

دبیر شورای مسکن استان فارس به موانع پیش روی این طرح نیز گریزی زد و گفت: 
مشکل  کمبود زمین در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر مثل شیراز، مرودشت،فسا و جهرم از موانع اصلی این طرح بود که سعی کردیم از طریق خرید زمین و توافق با مالکین این مشکل را مرتفع کنیم. 

سهم هزینه مسکن در کلان شهر شیراز از سبد خانوار ۵۰ درصد است


او میانگین رشد قیمت  مسکن در سالهای اخیر در فارس را منوط به ارائه گزارش توسط  مرکز آمار و اطلاعات استان عنوان کرد و افزود: 
سهم هزینه مسکن در کلان شهری مثل شیراز از سبد خانوار حدود ۵۰ درصد است.
فارس بیشترین میزان تاییدنهایی متقاضیان در طرح ملی مسکن را از بین کلان شهرهای تهران ، اصفهان، مشهد و تبریز با ۱۴۵ هزار نفر تاییدیه نهایی به خود اختصاص داده است. 

او با بیان اینکه کلان شهر تهران با جمعیت ۱۰ میلیون نفر تنها  ۱۱۲ هزار نفر تاییدیه داشته، عنوان کرد: 
 فارس با نفر ۴ و نیم‌میلیون نفرجمعیت توانسته است جمعیتی بالغ بر  ۱۴۵ هزار نفر را در طرح اقدام‌ملی مسکن به مرحله تایید برساند که همین آمار نشان میدهد وضعیت اجاره و  نداشتن مالکیت مسکن توسط متقاضیان در فارس به مراتب نسبت به استانهای حادتر است.

مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس اعلام کرد: با توجه به آمار بالای تایید شدگان در طرح اقدام ملی مسکن، هم اکنون در سراسر این استان حدود ۲۰ هزار واحد در دست ساخت است  که دارای پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۴۰ درصدی است. 

طالبان به اعتراضات مردم شهرستان زرین دشت در ساخت واحدهای مشارکتی ۴ واحدی نیز اشاره کرد و گفت: 


در شهرستان زرین دشت از همان ابتدا بنا بر این بوده است که پروژه های مسکن طرح اقدام ملی بصورت ویلایی در  دو طبقه چهار واحدی احداث شود اما با توجه به اعتراضات برخی از متقاضیان، برخی از واحدها بصورت دو واحدی دو طبقه و برخی دیگر نیز بصورت ۴ واحدی دو طبقه احداث میشود.
در هیچیک از  شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر استان قرار نیست که واحدهای طرح اقدام ملی بصورت آپارتمانی و‌چند طبقه احداث شود و تنها  دو و چهار واحدی احداث میشود. 

در ادامه معاون‌مسکن شهری بنیاد مسکن استان فارس در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به درصد پیشرفت طرح اقدام ملی مسکن در این استان بیان داشت: 
طرح نهضت ملی مسکن به واسطه اینکه در بخشهای مختلف و به شکل گروه ساخت ، انبوه ساز و خودمالک و در شهرستانهای مختلف با تعداد متفاوت در حال ساخت است.
 نمیتوان درصد پیشرفت مشخصی برای آن منظور کرد ولی میتوان گفت که بنیاد مسکن استان فارس در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در کشور جز استانهای پیشرو است.

 تعداد واحدها در شهرهای استان متفاوت است،اعلام کرد: 
واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در شهر نی ریز به دلیل اینکه متقاضیان خودشان اقدام به احداث کرده اند تا یکماه آینده آماده سکونت میشود.

برنامه ساخت مسکن ملی در فارس را معادل ۶۰ درصد ساخت ۴ میلیون مسکن در چهارسال و برابر ۲۴۰ هزار واحد عنوان کرد و گفت: 
این رقم در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و بالای ۱۰۰ هزارنفرجمعیت و همچنین شهرهای جدید است. 

سهم ۲۶ هزار واحدی فارس در طرح اقدام ملی مسکن در هر سال 


تا به الان در سراسر فارس زمین مورد نیاز نزدیک به ۳۰ هزار واحد مسکونی تامین شده که در قالب گروههای ساخت و انبوه سازی  در حال انجام است. 
در این چهار سال سهم بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر ۱۱۰ هزار واحد است که در قالب شهری و روستایی انجام میشود. 
با این تفاسیر تقریبا ۲۶ هزار واحد در سال سهم بنیاد فارس از طرح اقدام ملی مسکن است که از این تعداد تقریبا نزدیک به ۱۵ هزار واحد روستایی و ۱۱ هزار واحد شهری است‌.

 

امید نزدیک به ۶ هزار جوان زرین دشتی برای خانه دار شدن

 
سه شهر حاجی آباد ، دبیران و شهرپیر را ۱۰ هزار و ۶۵۹ نفر اعلام کرد و گفت:  
از این تعداد ۵ هزار ۲۳۴ نفر متقاضی شهر حاجی آباد، هستند که  تعداد هزار و ۱۴۳ نفر تخصیص پروژه و ۵۶۶ نفر هم افتتاح حساب شده اند.


در شهر شهرپیر شهرستان زرین دشت نیز یک هزار و ۹۳۲ نفر متقاضی ثبت نام شده داریم که از این تعداد ۴۷۹ نفر تخصیص پروژه شده  و ۱۸۲ نفر هم افتتاح حساب شده اند‌. 
در شهر دبیران از توابع بخش مرکزی زرین دشت هم تعداد ۳هزار و ۴۹۳ نفر متقاضی وجود دارد که از این تعداد ۷۷ نفر تخصیص پروژه و ۱۲ نفر افتتاح حساب  شده است. 

 براساس برنامه چهار ساله طرح اقدام‌ ونهضت ملی مسکن  در شهرستان زرین دشت، زمین مورد نیاز بصورت صد درصدی تامین شده است . 
رئیس شورای مسکن شهرستان زرین دشت میزان زمینی تامین شده  برای طرح اقدام‌ملی مسکن در این شهرستان ۱۷۶.۸ دهم  هکتار اعلام کرد .

در  حاجی آباد مرکز شهرستان زرین دشت  ۸۴.۶ هکتار زمین، در شهر دبیران ۷۰ هکتار و در شهرپیر نیز ۲۲/۲هکتار زمین به محدوده شهرها بمنظور احداث واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی مسکن ادغام شده است.

 از جایگاه نخست این شهرستان در تامین زمین  این طرح در فارس ابراز خرسندی کرد و گفت: 
شهرستان زرین دشت در نسبت تامین زمین به متقاضیان تایید نهایی شده و نسبت زمین به برنامه ابلاغی، رتبه نخست استان را کسب کرده است.

میزان آورده متقاضیان این طرح را ۴۰ میلیون‌تومان اعلام کرد و از معافیت پرداخت آورده اولیه مددجویان نهادهای حمایتی طبق بخش نامه ارسالی خبر داد . 

فرماندار زرین دشت با تشریح جزییات ساخت و ساز واحدهای طرح اقدام ملی مسکن در این شهرستان بیان‌کرد:
 عملیات احداث واحدهای این طرح بصورت شخصی و خود ساخت است که در شهر حاجی آباد در قطعه ۱۰ هکتاری و ۵۴ هکتاری بصورت واحدهای دوطبقه چهار واحدی و در شهرک ۲۰ هکتاری بصورت دو طبقه دو واحدی مصوب و اجرایی میشود. 

 به نحوه ساخت این طرح ملی در شهرهای دبیران و شهرپیر نیز گریزی زد و گفت: 
در این دو شهر نیز عملیات احداث ساختمان های مسکونی  بصورت دو طبقه دو واحدی به اجرا در می آید.
 همچنین از صدور ۳۲۸ پروانه ساختمانی این طرح در حاجی آباد و ۳۸۴ پروانه در شهرپیر خبر داد. 
فرماندار زرین دشت همچنین تعداد افرادی که از این طرح انصراف داده اند را به تفکیک در شهر حاجی آباد ۳۰۵ نفر، در  شهرپیر ۹۴ نفر و در شهر دبیران را ۱۷۷ نفر عنوان کرد.


او در خاتمه از رفع تصرف ۲۸ هزار متر مربع اراضی دولتی توسط راه و شهرسازی از دست سودجویان تا شهریور سال گذشته در زرین دشت خبر داد و افزود: هفته گذشته نیز ۱۵ هزار متر مربع اراضی دولتی در شهر حاجی آباد  توسط اداره راه و شهرسازی خلع ید و از چنگال متجاوزین به اراضی ملی خارج شد. 

بررسی آخرین وضعیت بازار وام مسکن

اوراق مسکن، همان برگه‌های امتیاز دسترسی آنی به وام ۵۰۰ میلیونی خرید مسکن در تهران، ۴۰۰ میلیونی در شهرهای بزرگ و ۳۰۰ میلیون تومانی در سایر شهرها است.

خریداران عقب نشستند، فروشندگان منعطف‌تر...

بررسی‌های میدانی از دفاتر مشاوران املاک تهران نشان می‌دهد با فروکش کردن فضای هیجانی ماه‌های گذشته، تقاضای خرید کاهش یافته و در مقابل، فروشندگان واقعی برای انجام معامله آمادگی بیشتری برای تعدیل قیمت و توافق دارند

قیمت خانه پس از توافق چه می‌شود؟

در سناریوی حصول توافق و تفاهم، قطعاً شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود تا جایی که شکاف تورمی سال‌های اخیر جبران شود؛ حتی در برخی نقاط این رشد می‌تواند فراتر از انتظارات باشد.

الان خانه بخریم یا صبر کنیم؟

طی ماه‌های گذشته قیمت نهاده‌های ساختمانی تحت تاثیر تورم عمومی روند افزایشی داشته است.

ممنوعیت جدید برای تخلیه مستأجران

بازار مسکن در ماه‌های آینده ممکن است تحت تاثیر اجرای چند تصمیم مهم دولتی، وارد فاز تازه‌ای شود؛ از ممنوعیت صدور حکم تخلیه مستأجران تا تعیین سقف افزایش اجاره‌بها و همچنین اجرای طرح‌های جدید برای حمایت از زوج‌های جوان و اقشار کم‌درآمد.

چرخش جنگی در بازار مسکن؛ خریداران کجا...

همزمان با تشدید تنش‌های منطقه‌ای، بازار ملک با افت شدید تقاضا، کاهش رشد قیمت‌ها و بازگشت فاصله قیمت‌های پیشنهادی و قطعی به سطح تاریخی مواجه شده است.

وام 500 میلیونی ساخت مسکن برای یارانه...

برنامه ساخت 50 هزار واحد مسکونی برای محرومان در حال اجرا است. این طرح در قالب برنامه ساخت 220 هزار واحد مسکونی براش دهک‌های پایین اجرا می‌شود.

بازار مسکن در انسداد کامل کاهش قیمت...

بازار مسکن در شرایطی قرار گرفته که از یک سو قدرت خرید خانوارها برای ورود به بازار به شدت کاهش یافته و از سوی دیگر، افزایش هزینه های ساخت و کاهش حاشیه سود تولیدکنندگان، انگیزه سرمایه گذاری و ساخت وساز را تضعیف کرده است؛

پیش‌بینی تازه از قیمت مسکن در 1405

بازار مسکن درگیر رکود تورمی، افت معاملات و سردرگمی خریداران و فروشندگان است، برخی کارشناسان از احتمال رشد قیمت خانه تا پایان سال 1405 خبر می‌دهند

بازار مسکن زیر سایه تنش‌های نظامی

اگرچه بازار مسکن ذاتاً به دلیل ماهیت داراییِ ثابت، دیرتر از بازارهای مالی (مانند ارز و طلا) به تنش‌های ناگهانی واکنش نشان می‌دهد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که تغییرات رفتاری در میان مالکان و خریداران در شهرهای جنوبی آغاز شده است.

افزایش 25 درصدی رهن و اجاره‌بهای مسکن؛...

قیمت‌های سرسام‌آور رهن و اجاره‌بهای مسکن هر ساله مستأجران را یک گام به عقب می‌کشاند و باعث کوچ اجباری آنها به حاشیه شهرها، شهرستان‌های دورتر و یا حتی روستاها می‌شود.

افزایش سالانه اجاره‌بها از ۵۰ درصد هم...

بازار اجاره مسکن تهران در حال تجربه یک تغییر جدی در الگوی تقاضاست کاهش قدرت خرید خانوارها، افزایش تعداد خانوار‌های تک‌نفره و دشوارتر شدن شرایط اقتصادی برای زوج‌های جوان، بسیاری از مستأجران را از واحد‌های متوسط به سمت آپارتمان‌های زیر ۴۰ مترمربع سوق داده است.

وام ودیعه مسکن چند درصد است؟

وام ودیعه مسکن یکی از مهم ترین تسهیلات حمایتی دولت برای مستاجران محسوب می شود که با هدف کمک به تامین هزینه رهن و اجاره پرداخت می شود.

قیمت مسکن افزایش پیدا می‌کند؟

گودرزی درباره وضعیت خرید و فروش مسکن در پایتخت گفت: در بخش مربوط به خانه اولی‌ها و کسانی که قصد سرمایه‌گذاری دارند فعلا خرید و فروش چندانی انجام نمی‌شود و راکد است اما تعداد محدودی معاملات توسط کسانی که قصد تبدیل به احسن واحدهای مسکونی خود را دارند انجام می‌شود.

سیگنال تازه از بازار مسکن؛ قیمت‌ها به...

بازار مسکن و اجاره در ماه‌های اخیر با تغییراتی در الگوی معاملات و رفتار خریداران و مستأجران همراه شده و به گفته فعالان صنفی، شرایط متفاوتی نسبت به دوره‌های قبل در آن مشاهده می‌شود.

پلتفرم‌ های مجازی عامل قیمت‌ سازی‌ های...

پلتفرم‌های آنلاین هیچ حوزه نظارتی زیر نظر اتحادیه‌ها ندارند و تمام اتفاقات بد، نظیر قیمت‌سازی‌های کاذب و نوسانات شدید قیمت از همان‌جا آب می‌خورد.

محدودیت جدید دولت برای صاحبخانه‌ها

طرحی پیشنهاد شده است که براساس آن موجرها فقط در صورتی که مستاجر به موقع اجاره را نپردازد، واحد نیاز به بازسازی داشته باشد یا مالک قصد سکونت در ملک خود را داشته باشد،

سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

دبیر انجمن سیمان اعلام کرد هزینه سیمان در بدبینانه‌ترین برآوردها کمتر از یک درصد قیمت هر متر مربع مسکن است و نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش قیمت خانه ندارد.

بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد، رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است

سقف قانونی رشد اجاره بها تعیین شد

در بیستمین جلسه شورای عالی مسکن، اختیار تعیین سقف افزایش اجاره‌بها به استانداران تفویض شد.

مسکن جای طلا را در بازار گرفت

افزایش تمایل به خرید مسکن برای حفظ ارزش سرمایه، قیمت‌ها را در تهران و مناطق پرتقاضا در مسیر صعودی قرار داده است