بازار املاک / انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند صدور پروانه ساخت

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند صدور پروانه ساخت

معاون وزیر راه و شهرسازی برای چندمین بار نسبت به طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان را به عنوان یکی از عوامل اطاله زمان صدور مجوزهای ساختمانی عنوان کرد.

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند صدور پروانه ساخت<="" div="">

در جریان برگزاری نشست خبری “نقش انبوه‌سازان در نهضت ملی مسکن با محوریت تحقق بازآفرینی شهری” 

که ظهر امروز در محل نمایشگاه بین المللی برگزار شد دکتر محمد آیینی ضمن بیان مطلب فوق گفت: نوسازی بافتهای فرسوده یکی از بهترین روشها برای ساخت مسکن است و به دلیل سهولت خدمات رسانی در این بافتها، ساخت مسکن در بافتهای ناکارآمد شهری به صرفه تر است، ضمن اینکه دستگاه های خدمات رسان نظیر وزارت نیرو نیز تاکید دارند که خدمات رسانی در بافتهای فرسوده نسبت به سایر مناطق برای آنها به مراتب سهل تر است.

وی آزاد سازی زودهنگام سرمایه بخش خصوصی را از دیگر مزیتهای ساخت و ساز در بافتهای فرسوده برشمرد و خاطر نشان ساخت: در بافتهای ناکارآمد شهری، سرمایه گذاران به سرعت می توانند سرمایه خود را آزاد کنند و سپس در سایر پروژه ها از آنها استفاده کنند.

این مقام مسوول برای چندمین بار متوالی نسبت به طولانی بودن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و به مصوبه شورای عالی اداری اشاره کرد و اذعان داشت:

بر اساس مصوبه شورای عالی اداری مصوب سال۷۱، متقاضیان پروانه فرصت دارند حداکثر ظرف ۷ روز مدارک خود را به منظور دریافت پروانه ساخت ارایه کنند و در مقابل شهرداری ها ظرف حداکثر ۵ روز ملزم هستند که نسبت به صدور پروانه ساختمانی اقدام کنند.

آیینی در عین در توصیف ظرفیت باز آفرینی در بافتهای ناکارآمد شهری تصریح کرد:


بر روی کاغذ ظرفیت بالای برای نوسازی بافت فرسوده داریم.حدود ۲.۷ میلیون بنای ناپایدار در کشور داریم. در تهران هر واحد ویلایی ۱.۵ طبقه به ساختمان ۵ واحدی تبدیل می‌شود. متوسط کشوری نیز به ازای یک واحد، ۳ واحد است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این‌که ظرفیت ساخت ۴ میلیون مسکن در بافت فرسوده وجود دارد با طرح این پرسش که چرا این کار انجام نمی‌شود،‌ افزود: به سه دلیل ناتوانایی مالی ساکنان، عدم رغبت سازندگان به حضور در بافت فرسوده و نبود حلقه واسط بین ساکنان و سازندگان ساخت و ساز مسکن در بافت‌های فرسوده مناسب نیست.

آئینی اظهار کرد: سازندگان تهران برای ساخت و ساز به سه قسمت تقسیم می‌کنند؛ خط بالای همت، بین همت و آزادی و پایین آزادی. سازندگان می‌دانند سود ساخت و ساز در خط بالای همت چقدر است!

وی با اشاره به این‌که متوسط صدور پروانه ساختمانی در کشور و تهران به ترتیب ۶ و ۸ ماه است،‌ تاکید کرد: در روند طولانی شدن پروانه ساختمانی در سازمان نظام مهندسی ساختمان “درد” داریم. برای یک مورد حدود ۷ ماه طول کشید و در نهایت با زور سیاسی توانستیم پروانه را دریافت کنیم.

آیینی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ساختمان آنلاین درخصوص صنعتی سازی در بافتهای فرسوده نیز گفت:

ساخت مسکن به روش صنعتی در بافتهای فرسوده دشوار است چرا که صنعتی سازی در این بافتها اساسا اراضی هندسی خاص خود را می طلبد و در این راستا قرار است که با شرکتهای دانش بنیان تعامل داشته باشیم

بخش مسکن نیازمند نگاه راهبردی و...

رییس انجمن انبوه سازان استان تهران ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از نگاه تک بعدی به حوزه مسکن، خواستار ایجاد تعامل بین وزارتخانه های مربوطه در حوزه مسکن و تبعیت از طرح های جامع و راهبردی شد و گفت: غفلت از طرح آمایش سرزمینی، سبب شکل گیری پدیده مهاجرت مردمی و به دنبال آن تعمیق مشکلات مسکن در شهرهای بزرگ شده است.

سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

اخیرا یک مقام مسوول وزارت راه ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از ساخت و ساز در بیابانها در عین حال تاکید کرد که به جای آن بهتر است دولت به احیای بافتهای فرسوده که خدمات رسانی به آنها آسان تر است اقدام کند.

رونق انبوه‌سازی در جنوب غربی پایتخت

شهردار منطقه ۱۸ با اشاره به اینکه بعد از چهار دهه مشکل شن چاله ها در این منطقه حل شد تاکید کرد: با توجه به ظرفیتی که در منطقه ۱۸ برای ساخت و ساز وجود دارد پیش بینی می شود که اتفاقات خوبی در بخش مسکن در این منطقه به زودی رخ دهد.

ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به...

نماینده مجلس خواستار انعطاف دولت در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در خانه باغ‌ها و نیز سکونت گاه های غیررسمی شد و گفت: با توجه به اینکه برخی از ساخت و سازها در باغ ها، به محل اسکان مردم فاقد مسکن تبدیل شده است، بنابراین دستگاه های خدمات رسان به صورت مشروط نسبت به خدمات رسانی به این خانه باغ ها اقدام کند.

فارس بیش از ۶۰ هزار مسکن فرسوده دارد

شیراز - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس از شناسایی ۶۰ هزار واحد مسکونی فرسوده در استان فارس خبر داد.

قیمت وام مسکن تغییر کرد!

درحالی که مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار از افزایش وام مسکن تا ۹۶۰ میلیون تومان حکایت دارد، متاهل‌های ساکن تهران برای اخذ این وام باید بیش از ۱۶۷ میلیون تومان پرداخت کنند.

مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه...

مالک یک خانه دوخوابه و معمولی در مرکز تهران ۲۰۰ میلیون پول پیش می‌گیرد و رقم اجاره را ماهی ۱۰ میلیون تعیین کرده است. با نصف این بودجه در جنوب تهران گزینه‌های بهتری وجود دارد

تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در ساخت مسکن نقش تسهیل گر دارد در خصوص زمان بندی اتمام پروژه های مسکونی شهرداری تهران اظهار داشت: در مورد پیشرفت فیزیکی و زمان اتمام پروژه های مسکونی مرتبط با شهرداری باید از نهادهای متولی پرس و جو کرد.

کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

طی روزهای اخیر در حالی برخی از رسانه ها بر ریزش قیمت برخی واحدهای مسکونی در بازار مسکن تاکید کرده اند که بررسی حاکی از آن است که این ریزش محدود قیمتها بیش از هر چیز ریشه در کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن که سبب رکود معاملات شده است دارد.

صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان با یادآوری این موضوع که صنعتی سازی راهکار برون رفت از مشکلات بخش مسکن است در عین حال بر لزوم الگوبرداری از کشور ترکیه برای احیای بافتهای ناکارآمد شهری تاکید کرد و گفت: این انجمن نشست مشترکی با متصدیان حوزه ساخت و ساز در کشور ترکیه انجام و قرار شده است که در توانمند سازی بافتهای فرسوده شهر استانبول همکاری داشته باشد.

کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

درحالی اوایل امسال قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر پردیس به مرز ۴ میلیارد تومان رسیده بود که قیمت پیشنهادی همین واحد در زمان حاضر کمتر از ۳ میلیارد تومان است.

نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای...

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دقت و کیفت در پروژه های شهرداری تهران نباید فدای سرعت شود تاکید کرد: با توجه به مشکلات مربوط به حوزه مسکن، ورود شهرداری تهران به ساخت مسکن ضروری بوده است، اما کیفیت ساخت نباید فدای بهره برداری از پروژه های عمرانی شود.

تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح...

طی روزهای اخیر در حالی برخی از نمایندگان مجلس و فعالان حوزه مسکن، با اتکاء به "طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی" بر فراهم شدن زمینه مهار قیمت ها در بازار مسکن تاکید دارند که بر خلاف آنچه که عنوان می شود تا زمانی که رویه های معیوب این بازار اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان به ساماندهی این بازار دلخوش بود.

سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های...

نائب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حرکت ایمن سازی ساختمانهای ناایمن لاک پشتی است تاکید کرد: در شورای شهر تهران موضوع تعامل با قوه قضائیه در حال پیگیری است تا به فرآیند موثر و صحیحی دست پیدا کنیم.

قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از اعلام نهایی قیمت تمام شده مسکن ملی در استان تهران تا ۴۸ ساعت آینده خبر داد و در عین حال تاکید کرد که این قیمت کاملا کارشناسی و بر اساس جمع بندی اعضای حاضر در جلسه شورای مسکن استان تهران تعیین شده است.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند...

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر لزوم بازنگری در قوانین حوزه ساخت و ساز تاکید کرد و خواستار سپردن فرآیند نظارت بر عملکرد مهندسان ناظر به شهرداری شد.

صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

شهردار تهران با اشاره به اینکه حرکت به سمت صنعتی سازی مسکن از جمله راهکارهای افزایش عمر مفید ساختمان ها است در عین حال پایین بودن سن بناهای ساختمانی را فاجعه بار قلمداد کرد که به گفته وی سبب هدر رفت سرمایه های ملی می شود.

امید به خانه دار شدن با فروش متری مسکن...

در حالی خرید خانه در تهران دیگر رویاست اما فروش متری مسکن در بورس کمی امید ها را بالا برده است.

در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه...

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه هستیم در عین حال نسبت به عدم همکاری بانکها با نهضت ملی مسکن انتقاد کرد.

راهکارهایی برای ساماندهی بازار...

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه سال گذشته تهرانی‌ها ۴۶ تا ۵۵ درصد افزایش ‌نرخ اجاره‌بها داشتند، گفت: قیمت مسکن در تهران طی ۱۷ سال ۵۲ برابر شده است.