بازار املاک / تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

محمد آئینی در جریان برگزاری همایش نقش انبوه‌سازان در نهضت ملی مسکن با تحقق بازآفرینی شهری ضمن بیان مطلب فوق و  با اشاره به اینکه ۱۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که با این آمار مشخص می شود که ۲۰ درصد سطح شهرها که ۳۰ درصد جمعیت شهری در آن ساکن است را شامل می شود افزود:

۱۲۲ هزار هکتار بافت تاریخی داریم که محدودیت های میراث فرهنگی در این محدوده ها نیازمند گره گشایی است که می توان با یک بسته تشویقی خاص این موضوع را اجرایی کرد.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

وی افزود:
البته در این خصوص بسته تشویقی آماده شده و به شورای پول و اعتبار ارائه شده است که بر اساس آن تسهیلات بالایی برای مقاوم سازی بافت های تاریخی پرداخت شود.

این مقام مسوول خاطر نشان ساخت: ۶۰ هزار هکتار سکونتگاه غیر رسمی داریم اما متاسفانه امسال دیوان عدالت اداری صدور پروانه ساخت را محدود کرده و مانع شده است. البته به غیر از این محدویت باید به موضوع بیمه تامین اجتماعی نیز اشاره کرد که به ضرر بافت فرسوده تمام می شود. به عنوان مثال در بافت فرسوده سیروس و هرندی این موضوع صدق می کند که موجب ضرر و زیان بافت فرسوده می شود که کاهنده نوسازی است.

آئینی اضافه کرد:
۷۴ هزار هکتار بافت میانی داریم که می تواند از بسته های تسهیلات استفاده کند. نگاه ما این است که در ارتباط با بازآفرینی شهری هم توانمندسازی ساکنان و نفوذپذیری و تامین خدمات مطرح شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در حال حاضر با کاهش سرانه های ورزشی و خدماتی مواجه هستیم این در حالی است که با دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی بنای ناپایدار مواجه هستیم که متاسفانه ۱۰ میلیون نفر در آن مناطق ساکن هستند. اگر یک زلزله با ریشتر پایین رخ دهد جان ۱۰ میلیون نفر در معرض خطر مستقیم است و امکان فرار هم نخواهد بود.

آئینی با اشاره به اینکه اینجا مسئولیت اجتماعی مطرح می شود گفت:

قبل از دولت سیزدهم در کل ۲۲۰ هزار واحد مسکونی فرسوده تخریب و نوسازی شد اما الان با یک رشد بالایی مواجه هستیم. نوسازی بافت فرسوده تهدید نیست بلکه فرصت است چرا که ظرفیت اضافی برای تولید مسکن ایجاد می کند.

وی ادامه داد:
نیازی نیست که در بیابان تولید مسکن کرد. در حالیکه در بافت فرسوده تمام زیرساخت ها وجود دارد. این حق را از مردم و ساکنان بافت فرسوده نگیریم و بگذاریم در جایی که دوست دارند ساکن شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه برخی رسانه ها گزارش می کنند که سرمایه گذاری در بافت فرسوده کاهش یافته است و این به هیچ وجه صحت ندارد تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ صدور پروانه ساختمانی ۱۴ هزار فقره بود در حالیکه در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۶ هزار فقره رسید و رشد بیش از ۱۶ درصدی را تجربه کرد.

ایشان ادامه داد:
در دو ماه فروردین و اردیبهشت در بافت فرسوده صدور پروانه در بافت فرسوده رشد خوبی داشت و بالغ بر ۲۸۵ درصد رشد را حکایت می کند. راهبرد ما در دوره جدید در بازآفرینی شهری این بود که مداخله مستقیم را محدود و ممنوع کردیم. در بازآفرینی شهری باید بخش خصوصی ورود کند چرا که مردمی سازی راهبرد شرکت بازآفرینی شهری است.

آئینی در خصوص تدوین بسته های تشویقی موثر در رفع موانع گفت: 

سته های تشویقی شهرسازانه ۸ ماه پیش آغاز شد و این بسته برای اولین بار توسط شورای عالی شهرسازی و معماری برای تمام شهرها مصوب شد که هر شهری علاوه بر این مناسب با شرایط خاص تشویق های تکمیل تری را مصوب کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دلایل عدم اجرایی‌شدن برنامه‌ها در بافت فرسوده، گفت: عامل اصلی عدم تحقق این برنامه‌ها به دلیل ناتوانی ساکنان این مناطق در بخش مالی بوده و به‌تنهایی قادر به بازسازی نمی‌باشند، از سوی دیگر سازنده‌ها رغبت به حضور در این مناطق ندارند، چرا که در این محدوده‌ها توجیه اقتصادی لازم وجود ندارد.

او ادامه داد: سومین مورد نیاز به وجود یک حلقه واسط بین ساکنان و سرمایه‌گذاران است که در این بخش مشکل داریم با توجه به انتظاراتی که از بخش خصوصی برای حضور در این مناطق وجود دارد بایستی امتیازاتی به آنها داده شده تا سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده برای آنها توجیه اقتصادی داشته باشد.

آئینی ادامه داد:
پس اگر به دنبال رساندن بازار مسکن به تعادل هستیم و می خواهیم عرضه مسکن سریع‌تری داشته باشیم بافت فرسوده بهترین گزینه است، چرا که در این بافت به دلیل وجود خدمات زیر بنایی هزینه‌های کمتری بر مردم و دولت تحمیل می‌شود؛ بدین معنی که بر خلاف مناطق و یا شهرهای دیگر نیاز به الحاق زمین نیست و علاوه بر آن در موضوع خدمات نیز به حداقل امکانات نیاز داریم.

او با بیان اینکه به دلیل مزایایی که ساخت مسکن در بافت فرسوده دارد و اولین مورد آن سریع‌تر ساخته شدن آن است بخش خصوصی سعی می کند سرمایه خود را هر چه سریعتر آزاد کند ادامه داد: زمان صدور و پایان کار ساختمانی در بافت های فرسوده در تهران کمتر از ۲۴ ماه است چرا که تلاش بخش خصوصی بر این است که سریع‌تر سرمایه خود را به حرکت در بیاورد. اما در مدل های دولتی و ساخت مسکن در شهرهای جدید اینگونه نیست

تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح...

طی روزهای اخیر در حالی برخی از نمایندگان مجلس و فعالان حوزه مسکن، با اتکاء به "طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی" بر فراهم شدن زمینه مهار قیمت ها در بازار مسکن تاکید دارند که بر خلاف آنچه که عنوان می شود تا زمانی که رویه های معیوب این بازار اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان به ساماندهی این بازار دلخوش بود.

سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های...

نائب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حرکت ایمن سازی ساختمانهای ناایمن لاک پشتی است تاکید کرد: در شورای شهر تهران موضوع تعامل با قوه قضائیه در حال پیگیری است تا به فرآیند موثر و صحیحی دست پیدا کنیم.

قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از اعلام نهایی قیمت تمام شده مسکن ملی در استان تهران تا ۴۸ ساعت آینده خبر داد و در عین حال تاکید کرد که این قیمت کاملا کارشناسی و بر اساس جمع بندی اعضای حاضر در جلسه شورای مسکن استان تهران تعیین شده است.

نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر لزوم بازنگری در قوانین حوزه ساخت و ساز تاکید کرد و خواستار سپردن فرآیند نظارت بر عملکرد مهندسان ناظر به شهرداری شد.

صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

شهردار تهران با اشاره به اینکه حرکت به سمت صنعتی سازی مسکن از جمله راهکارهای افزایش عمر مفید ساختمان ها است در عین حال پایین بودن سن بناهای ساختمانی را فاجعه بار قلمداد کرد که به گفته وی سبب هدر رفت سرمایه های ملی می شود.

امید به خانه دار شدن با فروش متری مسکن...

در حالی خرید خانه در تهران دیگر رویاست اما فروش متری مسکن در بورس کمی امید ها را بالا برده است.

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند...

معاون وزیر راه و شهرسازی برای چندمین بار نسبت به طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان را به عنوان یکی از عوامل اطاله زمان صدور مجوزهای ساختمانی عنوان کرد.

در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه...

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه هستیم در عین حال نسبت به عدم همکاری بانکها با نهضت ملی مسکن انتقاد کرد.

راهکارهایی برای ساماندهی بازار...

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه سال گذشته تهرانی‌ها ۴۶ تا ۵۵ درصد افزایش ‌نرخ اجاره‌بها داشتند، گفت: قیمت مسکن در تهران طی ۱۷ سال ۵۲ برابر شده است.

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک...

این روزها مردم برای داشتن یک خانه اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای قیمت مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند و ضمن اقدام جهادی نظارت پیشه سازند.

تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده

در حالیکه گفته می‌شود بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند در درازمدت به سیاستی پررونق برای تولید مسکن در بافت فرسوده تبدیل شود اما شواهد حاکی از آن است که با گذشت حدود دو ماه و نیم از ابتدای سال جاری هنوز برنامه تسهیلات بانک‌ها در بافت فرسوده ابلاغ نشده است.

سکته قیمت در بازار مسکن

بازار معاملات مسکن طی روزهای سپری‌شده از خرداد با «چرخش انتظارات» همراه شد؛ اما این تغییر معنادار با کدام محرک‌ها رقم خورد؟

ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید پایش...

رئیس شورای اسلامی شورای شهر تهران در واکنش به حواشی مطرح شده در خصوص اسامی ساختمان های ناایمن گفت: ایمن سازی ساختمانهای ناایمن باید مورد پایش قرار بگیرد.

قیمت ساخت مسکن ۱۴۰۲

بررسی‌‌‌های کارشناسی نشان می‌دهد بخش عمده رشد قابل‌توجه هزینه ساخت مسکن در سال‌جاری به تورم بالای مصالح ساختمانی بازمی‌گردد و سهم دستمزد کارگران ساختمانی در این موضوع کمتر است. به این ترتیب دولت باید تمرکز خود را بر مهار تورم مصالح ساختمانی معطوف و به این ترتیب از رشد بیش از پیش هزینه‌‌‌های ساختمانی در فصول آتی سال ۱۴۰۲ جلوگیری کند.

طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (هفتم خرداد) خود به ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی خواهند پرداخت.

چگونه مسکن در ۱۷ سال، ۵۲ برابر گران شد؟

عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن می‌گوید: با شوآف و شعار و اعلام آمارهای میلیونی، نه مردم صاحب مسکن می‌شوند و نه تولیدی به اسم مسکن خواهیم داشت.

آشفتگی بازار مسکن

در شرایط فعلی بخش عمده خریداران و حتی فروشنده‌هایی که برای خریدوفروش آپارتمان در شهر تهران به دنبال کشف قیمت واقعی برای انجام هر چه سریع‌تر معامله مدنظر خود هستند از معاملات خود بازمانده‌اند.

خرید مسکن آسان‌تر می‌شود؟

خبر تازه وزیر اقتصاد درباره فروش متری مسکن وزیر اقتصاد نوسان را ذات و ماهیت بازار سرمایه دانست و گفت: باید تاحد ممکن ابزارهای لازم برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم عامه مردم و غیرحرفه‌ای ها را فراهم کنیم. اما برخی در زمان نوسان بازار به دنبال این بودند تا بر طبل واکنش های هیجانی بکوبند.

اقساط سنگین وام نهضت‌ملی مسکن

در حالی تمرکز برای تامین نیاز مردم به سرپناه در قالب اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شده که شواهد حاکی از عدم توانایی اقشار میان درآمدی برای تامین آورده و بازپرداخت سود تسهیلات این طرح است. برنامه‌ای که چنانچه در آن اصلاحاتی انجام نشود دولت را برای ادامه این مسیر با چالش مواجه می‌کند.

افزایش هزینه عوارض ساختمانی، به گرانی...

افزایش هزینه عوارض ساختمانی به گرانی مسکن دامن نمی‌زند. در حالی که بسیاری از سازندگان مسکن، افزایش نرخ عوارض ساختمانی را به عنوان یکی از عناصر اصلی گرانی نهاده های تولید مسکن میدانند. همچنین سلب انگیزه آنها برای سرمایه گذاری در این بازار عنوان می کنند. اما در مقابل مهندس مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران بر این باور است که با توجه به اینکه عوارض ساختمانی تنها بین یک تا دو درصد از هزینه کل ساختمان را شامل می شود. بنابراین افزایش آن تاثیر چندانی بر گرانی مسکن ندارد.

اراضی نهضت ملی مسکن به ۳۰‌هزار هکتار...

اراضی نهضت ملی مسکن به ۳۰‌هزار هکتار رسید با توجه به آنکه دولت اعلام کرده بود که در هر سال یک میلیون واحد مسکونی در کشور می‌سازد در حال حاضر بعد از گذشت دو سال میزان اراضی این طرح به ۳۰ هزار هکتار رسید.