بازار املاک / خبر خوش برای خریداران مسکن

خبر خوش برای خریداران مسکن

همزمان با نوسانات ایجاد شده در بازار مسکن شاهد آن هستیم که استقبال خریداران از واحدهای مسکن اقتصادی با توجه به پایین بودن قیمت‌ها بیشتر شده که طبق آمارها تا ۴۸ ماه آینده فاز اول آن افتتاح می‌شود.

بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که بازار مسکن در شرایط کنونی در وضعیت رکود تورمی سنگینی است به طوری که آمارها میانگین هر متر مربع واحد مسکونی را بین ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومان عنوان می‌کنند. 


این شرایط باعث شده که بسیاری از متقاضیانی که تا چند ماه پیش اگر امیدی به خانه دار شدن داشتند با افزایش و جهش قیمتی که در بازار رخ داده امکان خرید برای این افراد از بین رفته است.

بسیاری از کارشناسان عنوان می‌کنند که تنها راهکار برای خانه دار شدن افزایش تولید و عرضه مسکن است و در این زمینه دولت قبل هم طرح نهضت ملی مسکن را اجرایی کرد که البته از ۴میلیون واحد مسکونی که وعده داده شده بود کمتر از یک میلیون واحد اجرایی شده و درحال‌حاضر هم با افزایش چشم‌گیر قیمت‌ها و عدم پرداخت تسهیلات ساخت مسکن اجرای آن با کندی همراه شده است

ساخت ۳هزار و۳۰۰ واحد مسکونی در قالب مسکن اقتصادی ظرف ۴۸ ماه 
در همین رابطه خشایار باقرپور مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران با بیان اینکه طرح مسکن اقتصادی در قالب مشارکت و همکاری مردم و تعاونی‌ها از ابتدای امسال در ۳هزار و۳۰۰ واحد مسکونی اجرایی شده است گفت: طرح مسکن اقتصادی در متراژهای ۲۵ تا ۸۰ متر مربع در کلنگ زنی شد. این واحدها در قالب تعاونی با هزینه متقاضیان ساخته می‌شود و از ۴۸ ماه آینده تحویل داده خواهد شد

وی ادامه داد: مسکن به عنوان اصلی‌ترین نیاز کشور به شمار می‌رود و براساس همین نیاز، ما محصولات جدیدی را برای این طرح در نظر گرفته‌ایم

باقرپور بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور خرید و ساخت واحدهای بزرگ متراژ از استطاعت مردم خارج شده و از سوی دیگر با توجه به ناترازی انرژی که وجود دارد واحدهای بزرگ متراژ برای مردم صرفه اقتصادی ندارد، بنابراین مدل ساخت و اجرای پروژه‌های مسکونی بزرگ متراژ باید محدودتر شود.

وی با بیان اینکه مدل اجرای این طرح با مشارکت خود اعضای تعاونی‌ها تامین مالی خواهد شد گفت: ۳هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در فاز اول کلنگ‌زنی شده و با مشارکت اعضای تعاونی تامین مالی و ساخته خواهد شد

وی با بیان اینکه هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت بازار ارز با نوسانات زیادی روبه‌رو شده است گفت: با حذف قیمت زمین در طرح مسکن اقتصادی در دو سال گذشته هر متر مربع واحد مسکونی در مسکن اقتصادی بین ۲۰ تا ۲۲ میلیون تومان بود که این آمار تا اوایل امسال به متری ۳۰ میلیون تومان رسید امابراساس واقعیات بازار برآورده‌ها حاکی از آن است که هر متر مربع واحد مسکونی اقتصادی امروز بین ۴۰ تا ۴۵ تومان خواهد بود.

وی ادامه داد: افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن بر روی هزینه‌های ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن هم اثر گذار بوده و به طور قطع در سال آینده با توجه با تاثیر گذاری بازار ارز قیمت تمام شده ساخت مسکن با یک جهش زیادی همراه خواهد بود


باقر پور با بیان اینکه اوّلین پروژه از طرح مسکن اقتصادی در حال حاضر در مرحله صدور پروانه ساختمانی است که با توجه به تعداد بالای واحدهای مسکونی بین ۸تا ۱۰ ماه زمان می‌برد، اما در حال حاضر تجهیز کارگاه و مراحل اوّلیه خاک برداری انجام شده است

مدیر عامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای کشور ما مشکل تأمین زمین دارای زیرساخت داریم و هزینه‌های تامین مسکن برای بسیاری از خانواده‌ها و جوانان با مشکل زیادی روبه‌رو است بنابراین ساخت واحدهای مسکونی با متراژهای متوسط و پایین از استقبال بیشتری برخوردار بوده است

باقر پور اظهار کرد: روند ساخت واحدهای مسکن‌های اقتصادی با جدیدترین تکنولوژی‌های روز همراه است و ظرف سه سال آینده اولین فاز آن به بهره برداری می‌رسد

براساس این گزارش اجرای مسکن اقتصادی هم بسیار مورد استقبال نمایندگان مجلس و مدیران دستگاه‌های مسکنی کشور قرار گرفته است به طوری که حجت‌الاسلام قاسم روانبخش نماینده مجلس با بیان اینکه ساخت مسکن و افزایش تولید نقش بسیار موثری‌در کنترل بازار دارد گفت:ساخت واحدهای کوچک متراژ می‌تواند زمینه را برای کاهش فشار بسیاری از متقاضیان فراهم کند

وی افزود: ساخت مسکن کوچک متراژ مشکل شرعی ندارد و از لحاظ اسلامی ساخت این واحدها حرام نیست. البته مسکن ایده آل از لحاظ اسلام، مسکن وسیع است. اما شرایط فعلی ما به گونه‌ای نیست که بتوانیم مسکن ویلایی وسیع به گونه‌ای که در شان ومنزلت مردم باشد برای همه بسازیم.

کاهش هزینه های آورده متقاضیان از طریق مسکن های کوچک متراژ
سید سلمان ذاکر نماینده مجلس با بیان اینکه تولید یک میلیون واحد مسکونی در سال به آسانی محقق نشود، اما این هدف به خوبی نیاز به اقدام جدی را نمایان می‌سازد گفت: بسیاری از مردم کیفیت را برکمیت ترجیح می‌دهند، بسیاری از مردم حاضرند در واحدهای کوچک متراژ ۲۰، ۲۵ و ۳۰ متری زندگی کنند، اما در واحدهای اجاره‌ای که از نظر ایمنی، محیط زیستی و کیفیت در سطح پایینی هستند، زندگی نکنند.

این نماینده همچنین به چالش‌های متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن پرداخت و گفت: در حال حاضر بسیاری از متقاضیان این طرح در مانده‌اند. اگر برخی از واحدها، مثلاً ۲۵ متری، ساخته می‌شد، تأمین آورده برای متقاضیان آسان‌تر بود و آنها ملزم به پرداخت ۴۰ میلیون تومان در ابتدای امر نمی‌شدند

همچنین گودرزی عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه کمیسیون عمران به دنبال پیگیری جدی موضوع مسکن است و تعاملات خوبی در این راستا در حال انجام است گفت: واقعا مشکل مسکن به خصوص در بین جوانان در کشور حاکم است اگر قرار باشد بحث جوانی جمعیت را پیگیری کنیم باید بحث مسکن کوچک‌مقیاس را پیگیری کنیم

وی با بیان اینکه برای زوج‌هایی که می‌خواهند تشکیل زندگی دهند این‌گونه واحدها هیچ مشکلی ندارد بسیاری از جوانان از خانه‌های کوچک شروع به زندگی کرده‌اند پس مانعی ندارد گفت:در کل ساخت واحدهای کوچک‌مقیاس اقدام موثری است، اما کیفیت، کمیت، سرعت و دقت نباید فدای یکدیگر شوند اگر اینگونه واحدها کیفیت لازم را داشته و دارای تمامی امکانات باشند همچنین در شهرهای بزرگ و کلان شهرها ساخته شوند، هیچ مشکلی در پی نخواهد داشت. زمین در شهرهای ما بسیار وجود دارد، اجازه دهند زمین در اختیار جوانان قرار گیرد.

گرانی مسکن متقاضیان را به سمت واحدهای کوچک متراژ برد

براساس این گزارش با توجه به افزایش چشم گیر قیمت‌ها در بازار مسکن داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به افزایش چشم گیر قیمت‌ها و با توجه به شرایط رکود تورمی در بازار مسکن استقبال متقاضیان و خریداران مسکن از واحدهای کوچک متراژ بسیار بیشتر شده است گفت: بازار مسکن در شرایط کنونی نیازمند آن است که تولید مسکن در آن افزایش پیدا کند بنابراین در این شرایط متقاضیان بازار مسکن به سمت واحدهای کوچک متراژ و در مناطق ۱۵،۱۲و ۱۴ است

گفتی است حال با توجه به شرایط کنونی بازار مسکن و با توجه به کاهش قدرت خرید مسکن در بین متقاضیان ساخت واحدهای مسکونی با متراژهای متوسط جامعه می‌تواند زمینه را برای تسریع و تسهیل ساخت مسکن فراهم کند.

چهارمین شهر گران دنیا در مسکن

مقایسه قیمت مسکن در ۴۸۶ شهر دنیا نشان می‌دهد، تهران با شاخص ۴۸٫۴ چهارمین شهر جهان با کمترین قدرت خرید خانوارها را دارد.

در شش ماهه نخست سال جاری عملیات عمرانی...

مدیر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان عملیات عمرانی بیش از 3هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در اصفهان خبر داد.

رستم قاسمی: آورده مردم در قانون جهش...

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توافق وزارتخانه‌های راه و صمت برای پیش‌خرید مصالح ساختمانی، گفت: با اجرای نهضت ملی مسکن، کشور را به کارگاه ساختمان تبدیل می‌کنیم.

80 واحد مسکونی و تجاری بابلسر دچار...

بخشدار بهنمیر شهرستان بابلسر از خسارت سیل به 50 واحد مسکونی و تجاری حوزه شهری و 30 واحد مسکونی روستایی در این بخش خبر داد.

ابرتورم در کمین

در میان افزایش قیمت کالاهای اساسی، بالا رفتن قیمت مسکن اما همچنان خبرسازترین است و بسیاری از اقشار ضعیف را از تهران راهی شهرستان کرده.

جزئیات وام‌هایی که با تولد فرزند سوم به...

مجلس برای خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر تسهیلات و امتیازات خاصی در نظر گرفته است. از پرداخت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی تا پرداخت ۱۲۰ میلیون تومان وام مازاد خرید خانه در نظر گرفته است.

استاندار خراسان شمالی تاکید کرد؛ لزوم...

لزوم اتمام ساخت ۱۴۳ واحد زلزله‌زده خراسان شمالی تا پایان آبان بجنورد- استاندار خراسان شمالی گفت: سکونت در ۱۴۳ واحد مسکونی زلزله زده میسر نیست و اکنون روند بازسازی این واحدها در مرحله سقف زنی قرار دارد که با انسجام بیشتر باید تا پایان آبان تکمیل شود.

آِیت الله مدرسی: تامین مسکن مهمترین...

امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به وضعیت آشفته بازار اجاره بها در حوزه مسکن و تامین سرپناه مردم گفت: تامین مسکن انتظار جدی مردم مسئولان است.

چند نفر در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند

وزارت راه و شهرسازی تازه‌ترین آمار ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که بر اساس آن ۷۵۱ هزار و ۳۸۵ نفر تا کنون در سامانه ثمن نام نویسی کرده اند.

بررسي آرايه‌هاي چوبي با هنر چوتاشي در...

با سرپرستی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران بررسی آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران انجام شد. دفترمازندران درشهرستان بابلسر، آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران در یک پروژه تحقیقاتی بنیاد ملی نخبگان با سرپرستی دکتر مصطفی رستمی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران مورد بررسی فنی و هنری قرار گرفت.

افزایش تعهد بیمه نامه مخاطرات طبیعی...

مدیرکل بیمه ایران در گیلان مطرح کرد گیلان مدیرکل بیمه ایران در گیلان، از افزایش حق بیمه تعیین شده در سال جاری خبر داد و بیان کرد: تعهد بیمه ایران در حوزه مخاطرات طبیعی طی امسال ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۶۰ میلیون برای ساختمان و ۴۰ میلیون برای اثاثیه است.

قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به...

قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به بالاترین رقم خود رسید و موجب شد فشارها بر بانک مرکزی این کشور برای بالا بردن نرخ بهره افزایش یابد.

ریزش برج مسکونی در نیجریه قربانی گرفت/...

در پی ریزش مرگبار ساختمانی چند طبقه در نیجریه، شش تن جان باخته و بیش از ۱۰۰ تن دیگر نیز مفقود شده اند. رئیس خدمات اورژانس شهر لاگوس نیجریه، پایتخت اقتصادی این کشور امروز (سه شنبه) اعلام کرد که در پی ریزش ساختمان یک برج مسکونی و در حال ساخت در این شهر، دست کم شش تن جان خود را از دست دادند.

معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان:...

زاهدان- معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: با تدابیر به عمل آمده و پیگیری های استاندار، با الحاق ۱۱۳ هکتار به محدوده شهر زاهدان زمین احداث واحدهای مسکونی طرح جهش مسکن تامین شد.

علت رسوب فایل‌های نوساز در بازار مسکن

اگرچه از تعداد آپارتمان‌های نوساز عرضه شده به بازار مسکن طی حداقل دو ماه اخیر کاسته شده است، اما معدود آپارتمان‌های نوساز که همچنان در بازار فروش باقی مانده‌اند، اتفاقا فایل‌های «خوش قیمت» به شمار می‌آیند.

نرخ اجاره مسکن در لرستان افزایش ۲...

رئیس اتحادیه نمایشگاه اتومبیل و مشاورین املاک لرستان: لرستان- حسینی، رئیس اتحادیه نمایشگاه اتومبیل و مشاورین املاک لرستان گفت: امسال قیمت اجاره مسکن در استان نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است.

مانور امدادی اسکان اضطراری در اهواز...

ایسنا/خوزستان مانور امدادی اسکان اضطراری هلال احمر به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در اهواز برگزار شد.

چشم انداز بازار مسکن تا پایان سال

در حالی که به دلیل کاهش جابه جایی ها و آغاز نام نویسی طرح نهضت ملی مسکن، تعداد خرید و فروش واحدهای مسکونی کاهش یافته، برخی فروشندگان نیز قیمت ها را به شدت کاهش داده اند. بررسی‌های میدانی حاکی از بازگشت رکود سنگین به بازار خرید و فروش مسکن در روزهای اخیر است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل آن، آغاز نام نویسی نهضت ملی مسکن است.

بنیاد برکت ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ خانه...

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از تعمیر و بازسازی ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در زلزله اندیکا خبر داد.

بیش از ۵۳۴ هزار مسکن ملی در سراسر کشور...

معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی با اعلام این مطلب که بیش از ۵۳۴ هزار واحد مسکن ملی در سراسر کشور در حال اجراست از تکمیل و تحویل ۲ میلیون و ۶۱ هزار واحد مسکونی مهر از ابتدای اجرای طرح تاکنون خبر داد و تعداد واحدهای نیمه‌تمام را ۱۴۳ هزار واحد برشمرد.

۱۵۰۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در...

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد از تحویل خانه های طرح اقدام ملی مسکن در یزد و مهریز در چند هفته آینده و برنامه ریزی کلنگ زنی حدود ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در استان در آینده نزدیک خبر داد.