بازار املاک / احیای بازار مسکن با روش مجلس

احیای بازار مسکن با روش مجلس

در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

 تهاتر یا مبادله کالا به کالا
به گفته این افراد، تهاتر یا مبادله کالا به کالا، به یکی از روش‌های متداول و خلاقانه در بازار مسکن تبدیل شده است. این شیوه، که اغلب در شرایط رکود یا نوسانات شدید اقتصادی رواج می‌یابد، فرصتی برای کسانی است که به‌دلیل کمبود نقدینگی نمی‌توانند در بازار سنتی خریدوفروش حضور پیدا کنند.

در این میان، کارشناسان معتقدند رواج تهاتر در بازار مسکن نشان‌دهنده عمق مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم است. 

از سوی دیگر، این روش می‌تواند در کوتاه‌مدت به کاهش فشار مالی بر برخی خریداران یا فروشندگان کمک کند، اما به‌عنوان یک راه‌حل پایدار برای معضل مسکن قابل‌اتکا نیست. دولت و نهادهای مرتبط باید با ارائه سیاست‌های حمایتی و ایجاد شرایط مناسب برای دسترسی به وام مسکن، تلاش کنند تا متقاضیان به روش‌های شفاف و منطقی‌تری برای تأمین سرپناه دسترسی پیدا کنند.

این روزها بازار مسکن در یک رکود مطلق فرو رفته است اما برخی از فعالان و آگاهان بازار می گویند: این روزها تهاتر یکی از روش هایی است که به دلیل کمبود نقدینگی در بازار مسکن شیوع پیدا کرده است.

این فعالان بازار مسکن می گویند: اگر چنانچه بازار مسکن در چند هفته آینده رونق بگیرد می توان امیدوار بود که تا حدودی خرید و فروش مسکن به سمت بهبود نسبی حرکت کرده است. اما در غیر این صورت باید تا اردیبهشت سال آینده منتظر ماند.

یکی از مشاوران املاک در منطقه دو تهران می گوید: قدرت خرید متقاضیان مسکن به شدت کاهش یافته است. هر چند معتقد هستیم که هنوز قیمت مسکن به نسبت سایر کالاها که رشد بالایی داشته اند افزایش نداشته است.

او ادامه می دهد: این روزها متقاضیان مسکن توانایی خرید مسکن نوساز ندارند اما با تهاتر ملک خود تلاش دارند واحد مسکونی خود را تبدیل به احسن کرده و تا حدودی به خواسته خود چه به لحاظ متراژ و چه به لحاظ موقعیت مکانی برسند.

اما سید جمال موسوی عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ می‌دهد، گفت: بازار آشفته مسکن به تدریج به سمت ساماندهی پیش می‌رود.

سید جمال موسوی در زمینه وضعیت مسکن اظهار داشت: ۲ میلیون نفر در سطح کشور متقاضی مسکن هستند که از این تعداد یک میلیون نفر آنها مدارک ثبت نامی خود را تکمیل کرده‌اند.

بازار مسکن رو به ساماندهی است

وی با اشاره به اینکه در حوزه مسکن دو قانون با عنوان جهش تولید مسکن و قانون هفتم توسعه وجود دارد که بر اساس این قوانین دولت مکلف به احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای مردم شده است، تصریح کرد: از سویی بانک‌ها نیز موظف به ارائه ۲۰ درصد از تسهیلات خود به مسکن شده‌اند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون که اختصاصا به موضوع مسکن می‌پردازد و تعاملی موثر با وزارت راه و شهرسازی داشته است، افزود: بازار آشفته مسکن خود را پیدا کرده و به تدریج رو به ساماندهی است.

وی از اهتمام بخش دولتی برای ساماندهی حوزه مسکن خبر داد و خاطر نشان شد: بانک‌های عامل تسهیلات مسکن، کوتاهی‌هایی در این حوزه داشتهاند که مقرر شده این کم کاری‌ها و کوتاهی‌ها به زودی جبران شود.

موسوی با بیان اینکه تلاش همه بر این است که وضعیت بازار مسکن به نفع مردم تغییر پیدا کند، ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ خواهد داد و این اتفاقات به نفع مردم خواهد بود.

به نظر می رسد بازار مسکن این روزها به شدت در انتظار اخبار جدید و یا تثبیت نرخ ارز است تا بتواند خود را با تورم و برخی اتفاقات اقتصادی و سیاسی هماهنگ کند.

اما آنطور که برخی از مشاوران املاک عنوان می کنند این است که هنوز قیمت مسکن با دلار ۵۰ هزار تومانی خرید و فروش می شود و هنوز از خواب بیدار نشده است. اما آنچه که مشخص و محرز است این است که مسکن همچنان دست نیافتنی است و اگر چنانچه باز هم رشد قیمت داشته باشد بیشتر در رکود فرو می رود.

خروج از رکود و تقویت بخش تقاضا نیز مستلزم ورود بانک ها با اعطای تسهیلات ارزان قیمت میسر خواهد شد.

مشاوران املاک چگونه از افزایش قیمت‌ها...

یک کارشناس اقتصادی گفت: تا زمان تحقق ثبات شرایط اقتصادی و امکان تولید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، بازار اجاره با تغییر ساختار مشاوران املاک بهبود خواهد یافت.

راهکار کنترل و ساماندهی بازار اجاره...

یک کارشناس اقتصادی گفت: تا زمان تحقق ثبات شرایط اقتصادی و امکان تولید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، بازار اجاره با تغییر ساختار مشاوران املاک بهبود خواهد یافت.

بازار مسکن در زنجان همچنان در رکود است

رئیس اتحادیه مشاوران املاک زنجان گفت: با وجود افزایش قیمت مسکن در زنجان، بازار در وضعیت راکد است.

کوچ مستاجران به جنوب شرق تهران

58 محله از 60 محله‌ای که بیشترین بازدید به ازای هر آگهی فروش آپارتمان در دیوار را داشته‌اند، مربوط به نیمه جنوبی شهر تهران هستند. این شاید یکی از مهمترین نکاتی باشد که می‌توان از گزارش سال دیوار 99 استخراج کرد. این گزارش پر است از سرنخ‌هایی که نشان می‌دهد ترکیب جمعیتی محله‌های مختلف تهران تا چه حد در حال تغییر است. بالاشهرنشین‌ها به مرکز شهر و مرکزنشین‌ها به جنوب شهر می‌روند تا بلکه بتوانند با بودجه‌ای دارند خانه‌ای اجاره کنند. حتی خیلی‌ها کوچ به شهرهای اقماری مثل پردیس را ترجیح داده‌اند

لوکس‌ترین خانه شناور دنیا

شرکت ARKUP با تولید یک خانه شناور لوکس نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت.

کاهش تورم سالیانه در بازار مسکن

با وجود افزایش ۳.۱ درصدی قیمت مسکن در شهر تهران طی یک ماه اخیر رشد نقطه به نقطه سالیانه آن در یک روند نزولی از حدود ۹۲ درصد در ابتدای سال جاری به ۳۴ درصد در مردادماه رسیده است.

نامه رییسی برای مسکوت ماندن طرح تفکیک...

پرییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامه رئیس جمهور برای مسکوت ماندن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی، تاکید کرد: بدون ایجاد وزارت مسکن ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی با چالش مواجه خواهد شد.

تورم ۴۰ درصدی در بازار مسکن یزد| انتظار...

یزد- تورم ۴۰ درصدی بازار مسکن طی سه ماهه نخست سال جاری به عقیده برخی کارشناسان به انتخابات مربوط بود اما حالا که انتخابات نیز تمام شده بازهم تورم پابرجاست؛ تورمی که خانه دار شدن مردم را سخت کرده است.

مردم از مشاوران املاک قراردادهای...

بوشهر سرپرست اتحادیه ابزارو یراق ومصالح ساختمانی و مشاوران املاک گناوه گفت: مردم فقط قراردادهای ممهور به هولوگرام را از مشاوران املاک بخواهند.

اعلام نرخ کارمزد مشاوران املاک در ساری/...

ساری- برزگر، نایب رئیس اتحادیه املاک ساری نرخ کارمزد مشاوران املاک در استان را اعلام کرد و خواستار توجه به این مصوبه شد.

قراردادهای اجاره باید هولوگرام‌دار باشد

سرپرست اتحادیه ابزار و یراق و مصالح ساختمانی و مشاوران املاک گناوه گفت: مردم فقط قراردادهای ممهور به هولوگرام را از مشاوران املاک بخواهند.

چگونه مسکن متری بخریم؟ / شروط و جزئیات

به گفته مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران، افراد با خرید اوراق سلف موازی مسکن در بورس کالا، می‌توانند مسکن متری را خریداری کنند.

کم آبی اهوازی‌ها را راهی پردیس کرد /...

رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک پردیس خبر داد سرمایه‌گذاری در پردیس جذاب شده و تقاضا خرید برای مسکن بالا رفته است. رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک پردیس با اعلام این خبر گفت: تقاضا برای خرید مسکن در شهر پردیس زیاد شده است و پنج تا ۱۰ درصد متقاضیان خرید مسکن از شهرهای جنوبی از جمله اهواز هستند.

تغییرات تابستانی در جنس فایل‌های اجاری

با شروع فصل طلایی نقل‌و‌انتقالات ملکی به نظر می‌رسد به تدریج تعداد فایل‌های رهن کامل در بازار اجاره مسکن افزایش یافته است. در ماه‌های اخیر نه تنها بازار اجاره به لحاظ تعداد فایل بسیار کم‌رونق بود، بلکه از تعداد فایل‌های رهن کامل نیز به شدت کاسته شده بو

مصالح ساختمانی در تعقیب ملک

رشد تند قیمت مصالح ساختمانی در تهران طی بهار امسال، یک پیام ساده دارد و یک پیام «نیازمند رمزگشایی». پیام اول، تغییر معادله هزینه ساخت مسکن است که دست‌کم حدود ۲۰درصد نسبت به ابتدای سال افزایش یافته است. این میزان تورم فصلی در بازار نهاده‌های ساخت خانه، سومین صعود بزرگ قیمت‌ها در این بازار طی یک‌سال گذشته است. اما پیام دوم با «دید کامل به نبض بلندمدت قیمت‌ها» قابل دریافت است. طی دوره جهش، تورم مصالح‌ساختمانی از تورم مسکن جاماند و اکنون در فاز تنظیم است. سه سناریو از آینده ساخت، بررسی شد.

ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در...

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان خبر داد؛ زنجان-مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ساخت ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی طی چهار سال آینده در استان زنجان برنامه ریزی شده است.

قیمت اوراق مسکن

ارزش اوراق مسکن در روند معاملات امروز بازار سرمایه، تغییراتی را تجربه کرده است.

آمار بانک مرکزی از قیمت مسکن اشتباه است

معاون وزیر راه و شهرسازی آمار بانک مرکزی از قیمت مسکن اشتباه است/ خردادماه در ۲۵۵ محله تهران هیچ معامله‌ای منعقد نشد/ در ۸۰ محله تهران کمتر از ۱۰ معامله به قرارداد رسید

سیگنال مثبت برای خریداران پیش‌فروش مسکن

سیگنال مثبت برای خریداران پیش‌فروش مسکنکارشناس بازار مسکن گفت: بازار پیش فروش مسکن برای خریداران هم اکنون دربردارنده یک فرصت مهم است که ورود به این بازار را برای متقاضیان، توجیه پذیر می‌کند.

قیمت مسکن تا شهریور 1400 کاهش پیدا می...

در دو سال اخیر با گرانی بیش از حد مسکن خیلی ها از کاهش قیمت آن ناامید شده اند و توان خرید آن را ندارند.

۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر تکمیل نشده است

بر اساس اطلاعات بانکی با وجود گذشته نزدیک به یک دهه از شروع پروژه مسکن مهر، نزدیک به ۳۰۰ هزار واحد مسکونی از این پروژه همچنان باقی مانده و تکمیل نشده است.