بازار املاک / احیای بازار مسکن با روش مجلس

احیای بازار مسکن با روش مجلس

احیای بازار مسکن با روش مجلس

در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

 تهاتر یا مبادله کالا به کالا
به گفته این افراد، تهاتر یا مبادله کالا به کالا، به یکی از روش‌های متداول و خلاقانه در بازار مسکن تبدیل شده است. این شیوه، که اغلب در شرایط رکود یا نوسانات شدید اقتصادی رواج می‌یابد، فرصتی برای کسانی است که به‌دلیل کمبود نقدینگی نمی‌توانند در بازار سنتی خریدوفروش حضور پیدا کنند.

در این میان، کارشناسان معتقدند رواج تهاتر در بازار مسکن نشان‌دهنده عمق مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم است. 

از سوی دیگر، این روش می‌تواند در کوتاه‌مدت به کاهش فشار مالی بر برخی خریداران یا فروشندگان کمک کند، اما به‌عنوان یک راه‌حل پایدار برای معضل مسکن قابل‌اتکا نیست. دولت و نهادهای مرتبط باید با ارائه سیاست‌های حمایتی و ایجاد شرایط مناسب برای دسترسی به وام مسکن، تلاش کنند تا متقاضیان به روش‌های شفاف و منطقی‌تری برای تأمین سرپناه دسترسی پیدا کنند.

این روزها بازار مسکن در یک رکود مطلق فرو رفته است اما برخی از فعالان و آگاهان بازار می گویند: این روزها تهاتر یکی از روش هایی است که به دلیل کمبود نقدینگی در بازار مسکن شیوع پیدا کرده است.

این فعالان بازار مسکن می گویند: اگر چنانچه بازار مسکن در چند هفته آینده رونق بگیرد می توان امیدوار بود که تا حدودی خرید و فروش مسکن به سمت بهبود نسبی حرکت کرده است. اما در غیر این صورت باید تا اردیبهشت سال آینده منتظر ماند.

یکی از مشاوران املاک در منطقه دو تهران می گوید: قدرت خرید متقاضیان مسکن به شدت کاهش یافته است. هر چند معتقد هستیم که هنوز قیمت مسکن به نسبت سایر کالاها که رشد بالایی داشته اند افزایش نداشته است.

او ادامه می دهد: این روزها متقاضیان مسکن توانایی خرید مسکن نوساز ندارند اما با تهاتر ملک خود تلاش دارند واحد مسکونی خود را تبدیل به احسن کرده و تا حدودی به خواسته خود چه به لحاظ متراژ و چه به لحاظ موقعیت مکانی برسند.

اما سید جمال موسوی عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ می‌دهد، گفت: بازار آشفته مسکن به تدریج به سمت ساماندهی پیش می‌رود.

سید جمال موسوی در زمینه وضعیت مسکن اظهار داشت: ۲ میلیون نفر در سطح کشور متقاضی مسکن هستند که از این تعداد یک میلیون نفر آنها مدارک ثبت نامی خود را تکمیل کرده‌اند.

بازار مسکن رو به ساماندهی است

وی با اشاره به اینکه در حوزه مسکن دو قانون با عنوان جهش تولید مسکن و قانون هفتم توسعه وجود دارد که بر اساس این قوانین دولت مکلف به احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای مردم شده است، تصریح کرد: از سویی بانک‌ها نیز موظف به ارائه ۲۰ درصد از تسهیلات خود به مسکن شده‌اند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این کمیسیون که اختصاصا به موضوع مسکن می‌پردازد و تعاملی موثر با وزارت راه و شهرسازی داشته است، افزود: بازار آشفته مسکن خود را پیدا کرده و به تدریج رو به ساماندهی است.

وی از اهتمام بخش دولتی برای ساماندهی حوزه مسکن خبر داد و خاطر نشان شد: بانک‌های عامل تسهیلات مسکن، کوتاهی‌هایی در این حوزه داشتهاند که مقرر شده این کم کاری‌ها و کوتاهی‌ها به زودی جبران شود.

موسوی با بیان اینکه تلاش همه بر این است که وضعیت بازار مسکن به نفع مردم تغییر پیدا کند، ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی ماه‌های آتی اتفاقات خوبی در حوزه مسکن رخ خواهد داد و این اتفاقات به نفع مردم خواهد بود.

به نظر می رسد بازار مسکن این روزها به شدت در انتظار اخبار جدید و یا تثبیت نرخ ارز است تا بتواند خود را با تورم و برخی اتفاقات اقتصادی و سیاسی هماهنگ کند.

اما آنطور که برخی از مشاوران املاک عنوان می کنند این است که هنوز قیمت مسکن با دلار ۵۰ هزار تومانی خرید و فروش می شود و هنوز از خواب بیدار نشده است. اما آنچه که مشخص و محرز است این است که مسکن همچنان دست نیافتنی است و اگر چنانچه باز هم رشد قیمت داشته باشد بیشتر در رکود فرو می رود.

خروج از رکود و تقویت بخش تقاضا نیز مستلزم ورود بانک ها با اعطای تسهیلات ارزان قیمت میسر خواهد شد.

  • هیچ دولتی در جهان تجربه ساخت یک میلیون واحد مسکونی را ندارد

    هیچ دولتی در جهان تجربه ساخت یک میلیون...

    نائب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اجرای پروژه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال بسیار سخت و پیچیده است و در هیچ کشوری، دولت چنین تجربه ای را نداشته است. حسین سلاح ورزی در کلاب‌هاوس با موضوع ساخت یک یملیون واحد مسکونی در یک سال امکان‌پذیر است؟

  • یک کارشناس:سهم دولت از اقتصاد ایران به ۸۲ درصد رسیده است

    یک کارشناس:سهم دولت از اقتصاد ایران به...

    یک کارشناس اقتصادی گفت: باید در نظر داشت افزایش تولید مسکن به صورت قانون درآمده و هر دولتی می‌آمد موظف به اجرای این قانون بود. به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، وی تاکید کرد: بر کسی پوشیده نیست اجرای این طرح مخارج زیادی ایجاد می‌کند و فشاری مضاعف بر کسری بودجه دولت ایجاد خواهد شد.

  • تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات ثبتی کشور/تهیه اولین لایحه تنقیحی حوزه ثبت و ارائه آن به مجلس

    تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات...

    رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه از تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات ثبتی کشور و همچنین تهیه اولین لایحه تنقیحی جامع در حوزه قوانین و مقررات ثبتی و ارائه آن به مجلس خبر داد.

  • قفل بازار مسکن

    قفل بازار مسکن

    با نظارت دولت باز می‌شود؛ نه دخالت بازار مسکن در دو سال اخیر به‌ویژه در دوران شیوع اپیدمی کرونا و عمیق‌تر شـدن بحران تورم و رکود و همچنین فعالیت فزآینــده بانک‌ها در این بازار، با رشد قیمت عجیبی مواجه شده است. پلتفرم تبلیغات ویدیویی طاووس

  • قطعی سایت املاک و اسکان ابتدای هفته آتی برطرف می‌ شود

    قطعی سایت املاک و اسکان ابتدای هفته آتی...

    محمودزاده گفت: به دلیل اتصال سامانه‌های تایید کننده به بخش‌های دیگر، سامانه املاک و اسکان به مدت دو روز قطع شده که در ابتدای هفته آینده این مشکل برطرف خواهد شد.

  • تسویه بدهی 2 هزار میلیارد تومانی شهرداری به بانک‌ها

    تسویه بدهی 2 هزار میلیارد تومانی...

    سیدمرتضی حسام‌نژاد در نشست خبری تشریح عملکرد 6 ساله شهرداری قم، با بیان اینکه حوزه مالی‌اقتصادی بیشتر یک حوزه پشتیبان در شهرداری است اظهار کرد: در این معاونت سه حوزه تخصصی در قالب اداره‌کل مالی به عنوان پرداخت بدهی‌های شهرداری، گزارش‌دهی و انتشار عمومی حساب‌ها، تطبیق اقدامات شهرداری با آیین‌نامه مالی معاملاتی شهرداری و.

  • بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

    بانک ها پای خود را از ساختمان سازی...

    رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: باید بانک‌ها از بحث ساختمان سازی خارج شوند و بخش خصوصی پرقدرت تر و بیش از گذشته وارد این حوزه شود.

  • شفافیت در بورس؛ راه حل مشکلات بازار املاک و مستغلات

    شفافیت در بورس؛ راه حل مشکلات بازار...

    فرنام کارشناس حوزه مسکن در خصوص به سرانجام نرسیدن بورس املاک و مستغلات اظهار کرد: در سال گذشته پس از ۳ سال افزایش قیمت مسکن، بهترین زمان برای جذب سرمایه خرد و نقدینگی سرگردان به سمت حوزه مولد مسکن بود.

  • بی توجهی وزارتخانه‌های اقتصادی به مسئله مسکن

    بی توجهی وزارتخانه‌های اقتصادی به مسئله...

    فرنام کارشناس حوزه مسکن در خصوص به سرانجام نرسیدن بورس املاک و مستغلات اظهار کرد: در سال گذشته پس از ۳ سال افزایش قیمت مسکن، بهترین زمان برای جذب سرمایه خرد و نقدینگی سرگردان به سمت حوزه مولد مسکن بود و همچنین بهترین زمان تامین مالی از طریق بازار سرمایه بود که این موضوع در سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و اوراق سلف موازی استاندار (پیش خرید متری مسکن به صورت یونیت یکسان) مطرح شد.

  • زمان انتظار برای خرید مسکن در ایران چقدر است؟

    زمان انتظار برای خرید مسکن در ایران...

    با یک حساب سرانگشتی، با توجه به این‌که تورم تقریبا همه بودجه خانوار را بلعیده است و پس‌انداز به حداقلی‌ترین شکل ممکن رسیده است و طبق آمار رسمی در بهترین حالت بیش از سی سال طول می‌کشد تا فرد بواند خانه ای نقلی بخرد

  • قیمت آپارتمان تا ۸۰ متر در تهران

    قیمت آپارتمان تا ۸۰ متر در تهران

    مشاوران املاک در مناطق مصرفی شهر تهران عنوان می‌کنند که طی دو هفته گذشته تعداد خریداران مصرفی همچنان در بازار انگشت‌شمار است.

  • تبریزی‌ها فعلا اقدام به خرید مسکن نکنند

    تبریزی‌ها فعلا اقدام به خرید مسکن نکنند

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک تبریز با تاکید بر اینکه پیش بینی می کنیم قیمت مسکن در این شهر کاهش یابد، گفت: تبریزی ها فعلا از خرید خانه دست نگه دارند.

  • بازار اجاره مسکن آرام می‌گیرد؟

    بازار اجاره مسکن آرام می‌گیرد؟

    یک کارشناس اقتصادی گفت: تا زمان تحقق ثبات شرایط اقتصادی و امکان تولید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، بازار اجاره با تغییر ساختار مشاوران املاک بهبود خواهد یافت.

  • مسکن در زنجان گران اما بازار راکد است

    مسکن در زنجان گران اما بازار راکد است

    زنجان رئیس اتحادیه مشاوران املاک زنجان گفت: با وجود افزایش قیمت مسکن در زنجان، بازار در وضعیت راکد است.

  • احداث انبوه واحدهای مسکونی، فرصتی برای تغییر سیمای شهری

    احداث انبوه واحدهای مسکونی، فرصتی برای...

    عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات شهرسازی مطرح کرد عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی احداث سالانه یک میلیون واحد مسکونی در سال را فرصتی مناسب برای تغییر سیمای شهری در بافت‌های ناکارآمد برشمرد.

  • پمپاژ بی سابقه سرمایه به بازار مسکن

    پمپاژ بی سابقه سرمایه به بازار مسکن

    محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی هم بسیار روی به تصویب رسیدن این طرح حساب باز کرده بود و از تریبون‌های مختلف، نسبت به اجرای این طرح و تاثیر آن، نه فقط در حوزه مسکن، که در رونق بخشی به اقتصاد ایران تاکید کرده بود

  • اتفاقی بی سابقه در بازار مسکن

    اتفاقی بی سابقه در بازار مسکن

    در مرداد امسال متوسط قیمت یک متر مسکن در تهران در آستانه ۳۱ میلیون تومان بوده اما متوسط قیمت مسکن در شهرهای شمال کشور ۱۲ میلیون تومان است. رشد قیمت مسکن معاملات مسکن را قفل کرده است.

  • افزایش تمایل به رهن کامل در املاک لوکس

    افزایش تمایل به رهن کامل در املاک لوکس

    تورم قیمت مسکن و اجاره در سال‌های اخیر طی یک روند بدون توقف حتی در شرایط رکودی، سبب شده ارزش رهنی آپارتمان‌های بزرگ‌متراژ در مناطق لوکس از چند صد میلیون تومان فراتر برود و به دامنه میلیاردی برسد. در نتیجه مالکان این گروه از املاک تمایل زیادی به رهن کامل این قبیل املاک پیدا کرده‌اند.

  • قلع و قمع ۲۰ بنای غیرمجاز در زیارت/۳۰۰۰ مترمربع آزادسازی شد

    قلع و قمع ۲۰ بنای غیرمجاز در زیارت/۳۰۰۰...

    دادستان گرگان خبرداد گرگان- دادستان عمومی و انقلاب مرکز گلستان از رفع تصرف سه هزار متر مربع بنای غیرمجاز در روستای زیارت گرگان خبر داد.

  • گزارشی از تزریق فایزر در برخی خانه‌های شمال شهر

    گزارشی از تزریق فایزر در برخی خانه‌های...

    به هر حال واکسن کرونا چیزی نیست که مثلا در لندن به داروخانه بروید و ۱۰ دوز واکسن برای خودتان و بچه‌هایتان بخرید. فروش این واکسن‌ها در مقیاس وسیع صورت می‌گیرد و ساز و کار دیگری دارد. گزارشی از تزریق فایزر در برخی خانه‌های شمال شهر

  • ۲۶۰۰ واحد مسکن محرومان استان فارس ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد

    ۲۶۰۰ واحد مسکن محرومان استان فارس ماه...

    گروه استان‌ها ــ مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس گفت: بنا است که در یک ماه آینده ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی محرومان در سطح استان به بهره‌برداری برسد.