بازار املاک / مسکن قفل شد، قیمت ریخت

مسکن قفل شد، قیمت ریخت

بازار مسکن طی دو سال اخیر با رکود سنگینی مواجه شده است و شاهد آن بودیم که معاملات بازار مسکن هر روز کاهش قابل توجهی را تجربه می‌کند.

تشدید رکود با آغاز جنگ

 در چنین شرایطی حمله و تنش های نظامی، همچنین خروج مهاجران غیرمجاز افغان در کشور باعث شده که بازار مسکن با بحران عمیق تری مواجه شود. 

بررسی ها نشان می دهد که از نیمه خردادماه تا به امروز حجم معاملات املاک در تهران و برخی از کلانشهرها به پایین ترین سطح خود طی سال های اخیر رسیده و بنابر گفته مشاوران املاک، معاملات در برخی مناطق به ارقام تک رقمی محدود شده و حتی ممکن است طی یک هفته یک معامله انجام شود.

یکی از دلایل مهم کاهش معاملات در بازار مسکن را می توان شرایط جنگی و خروج مهاجران غیرمجاز دانست. 

برخی خریداران و فروشندگان مسکن به علت عدم قطعیت در شرایط جنگی دست نگاه داشته اند و به نوعی به معاملات خود توقف داده اند تا به مرور شرایط کشور به حالت نرمال بازگردد تا در نهایت بتوانند در شرایط باثبات معاملات خود را انجام دهند.

فعالان حوزه مسکن عقیده دارند معامله در شرایط فعلی سندیت چندانی ندارد و ممکن است به واسطه تغییر شرایط سیاسی یا اقتصادی شاهد آن باشیم که قیمت ها افزایش یا کاهش چشمگیری داشته باشد و دو طرف معامله گر به جای سود، زیان را تجربه کنند.

تغییر شرایط از نیمه خردادماه تا به امروز باعث شده که بازار مسکن رکود بیش از گذشته را تجربه کند. 

فعالان حوزه مسکن مهم ترین دلایل این رکود را افزایش غیرقابل کنترل قیمت مسکن و نبود نقدینگی کافی در سطح جامعه می دانند. 

آمارها نشان می دهد افزایش قیمت ها به حدی بوده است که اغلب متقاضیان مصرفی برای خرید خانه امکان تأمین منابع مالی لازم را ندارند. 

در چنین شرایطی، بازار در رکودی عمیق فرو رفته و برخی از مالکان که نیاز به پول فوری داشتند ناچار به کاهش قیمت یا تغییر شرایط شده اند، اما حتی این موارد نیز تاثیری در رونق بازار نداشته و همچنان این بازار در رکود به سر می برد.

بیست وسومین روز خردادماه که حملات نظامی اسراییل به ایران آغاز شد، این جنگ حدود 12 روز به طول انجامید و تاثیر بسزایی در شرایط اقتصادی کشور داشت و باعث شد بازار مسکن نیز تیره و تار شود. 

افزایش تنش های نظامی و عدم قطعیت سیاسی و اقتصادی باعث شد استراتژی معامله کنندگان در این بازار تغییر کند. در این شرایط بسیاری از مالکان و خریداران به دنبال حفظ سرمایه خود، تصمیم گرفتند خرید یا فروش ملک را به تعویق بیندازند. 

برخی از فعالان بازار مسکن عقیده دارند این شرایط ناشی از موج روانی حملات نظامی است که افزایش نگرانی ها را در پی داشته است.

طی جنگ 12 روزه، اسراییل به بسیاری از اماکن مسکونی در نقاط مختلف تهران حمله کرده است و همین موضوع باعث شده تا ساکنان مناطقی همچون چیتگر، افسریه و بخش هایی از مناطق مرکزی و شمالی تهران به فکر جابه جایی ملک و انتقال به مناطق امن تر بیفتند. 

به گفته یکی از مشاوران املاک در مرکز تهران برخی از خانواده ها با نگرانی از ناامنی ها به دنبال جابه جایی ملک های خود هستند اما این موضوع موقت است و در بلندمدت نظر این افراد تغییر خواهد کرد؛ چراکه جنگ اکنون تمام شده و اغلب مناطق تهران خصوصاً مرکز شهر یک آرامش نسبی را تجربه می کند.

زهرا که در منطقه افسریه زندگی می کند و به دنبال فروش خانه خود است به هم میهن گفت: چندسالی است که من در افسریه زندگی می کنم و این محله همیشه آرام بود.

 اما با شروع جنگ به صورت 24 ساعته خانه ما میزبان صدای پهپاد و انفجار و امثال این موارد بود و همین صداها باعث ترس ما شد و ما را مجبور به ترک تهران کرده است. 

من زمان جنگ از خانه بیرون نمی رفتم اما شنیدم که چند کوچه آن طرف تر خانه های مسکونی مورد حمله قرار گرفتند.

همین موضوع باعث شد که من و همسرم به دنبال تغییر محل زندگی خود بیفتیم. چند روزی می شود که خانه را به بنگاه سپرده ایم اما خبری از مشتری نیست. 

بنگاه نیز به ما گفت که فعلاً مشتری نیست و چندین ماه طول می کشد تا حداقل یک نفر فقط برای بازدید بیاید.

به نظر می رسد که با توجه به شرایط فعلی در کوتاه مدت بازار مسکن از رکود خارج نشود. 

کارشناسان عقیده دارند تا زمانی که مشکلات کلان اقتصادی، افزایش بی رویه قیمت ها و ریسک های سیاسی و امنیتی ادامه داشته باشد، نمی توان انتظار بهبود قابل توجهی در بازار مسکن داشت.

 در شرایط فعلی، بسیاری از خریداران و فروشندگان ترجیح می دهند دست نگه دارند تا وضعیت اقتصادی و سیاسی شفاف تر شود. 

افزایش افرادی که به دنبال فروش خانه هستند به صورت موقت است و در میان مدت با ثبات شرایط سیاسی در کشور این موردهای فروش نیز به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

بخش عمده ای از مشاوران املاک در شمال تهران عقیده دارند که قیمت ملک کاهش نیافته و همچنان معاملات کم جان و با قیمت های قبلی پابرجاست.

 داود بیگی نژاد، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز چنین موضوعی را تایید می کند و عقیده دارد که همچنان بازار مسکن در رکود قرار دارد و ریزش های بیش از 40 درصدی مطرح نیست.

صحبت های سازندگان مسکن که شامل انبوه سازان و پیمانکاران نیز می شود نشان می دهد حتی در مناطقی که مورد حمله قرار گرفته است احتمال کاهش قیمت مسکن دور از انتظار است و بازار می تواند تا چندین ماه به صورت قابل توجهی راکد باشد. 

علت عدم کاهش قیمت را می توان هزینه های ساخت و ساز که شامل مصالح و کارگران است، دانست؛ 

هزینه ساخت ساختمان به دلایل مختلفی از جمله خروج کارگران ارزان قیمت(کارگران مهاجر افغانستانی) افزایش یافته است، درنتیجه می توان انتظار داشت که قیمت مسکن در میان مدت به مرور روند رو به بالا را تجربه کند.

ارزانی خانه به دنبال خروج اتباع
یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش قیمت مسکن در برخی از مناطق را می توان خروج و اخراج برخی از مهاجران افغانستانی دانست. 

به گفته فعالان حوزه مسکن این موضوع بر روی قیمت اجاره بهای منازل در جنوب تهران تاثیر گذار بوده و باعث تعدیل برخی از قیمت ها شده است اما همچنان رکود در بازار مسکن ادامه دارد.

طی هفته اخیر به دلایل مختلفی از جمله دلایل امنیتی شاهد اخراج اتباع غیرمجاز افغانستانی از کشور بودیم.

 در همین راستا حجت صدیقی، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی نیز در 17 فروردین اعلام کرد که سال گذشته 33 هزار و 582 نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی قبل از ورود به خاک کشورمان از طریق مرز تایباد از سوی نیروهای مسلح کشورمان در مرزهای مشترک ایران و افغانستان شناسایی شدند. 

دادستان عمومی و انقلاب تایباد ادامه داد: روزانه اتباع غیرمجاز افغانستانی که در 11 استان کشور از سوی نیروهای دستگاه های متولی شناسایی می شوند، بعد از ساماندهی و انجام مراحل قانونی از طریق مرز رسمی دوغارون تحویل مقامات این کشور می شوند.

روز جمعه رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اعلام کرد که افزون بر 772 هزار نفر از اتباع غیرمجاز افغانستانی از ابتدای سال جاری تاکنون به کشورشان بازگشته اند، 

این تعداد تبعه غیرمجاز شناسایی شده در سراسر کشور از سه مرز میلک در استان سیستان و بلوچستان، ماهیرود در خراسان جنوبی و معبر دوغارون در خراسان رضوی به سمت وطن خود برگشته اند. 

67 درصد اتباع غیرمجاز از گذرگاه رسمی دوغارون، 32 درصد از مرز میلک و یک درصد از مرز ماهیرود به سمت افغانستان عزیمت کرده اند.

بررسی ها نشان می دهد که بخش عمده ای از اتباع افغانستانی در جنوب تهران زندگی می کنند که با خروج این افراد میانگین قیمت اجاره بهای مسکن نیز کاهش یافته است. 

البته کاهش قیمت اجاره بهای مسکن مسئله ای نیست که بتوان طی چند روز بررسی کرد و حداقل باید یک ماه این شرایط در جریان باشد تا آرام آرام معاملات بازار مسکن راه خود را پیدا کند.

داود بیگی نژاد، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران توضیح داد: میزان خروج اتباع، عرضه ملک به بازار را مضاعف کرده است. 

تعداد فایل هایی که در مناطق خاص به بازار اضافه می شود، باعث شده که یک مقدار قیمت ها در خصوص اجاره در کنترل باشد. تعدادی آپارتمان و تعداد زیادی از خانه های کلنگی در دست اتباع بوده است. 

میانگین قیمت را که ببینید، سال 1404 میزان التهابات در بازار اجاره کمتر است. اجاره های منزل نسبت به سال قبل و توافقات مردم که ذیل شورای مسکن صورت می گیرد، یک مقدار نسبت به سال قبل بازار آرام تری داشته است.

طی سال های گذشته بازار اجاره مسکن نیز به علت افزایش قیمت جابه جایی و خانه ها راکد شده و مستاجران ترجیح می دهند حتی به قیمت بالاتر چندسالی در یک خانه زندگی کنند. 

در چنین شرایطی نمی توان انتظار داشت که با خروج مهاجران افغانستانی از ایران به یکباره قیمت اجاره بهای مسکن شکسته شود؛ همه چیز به آرامی رخ خواهد داد.

فخرالدین صاحب بنگاه مشاور املاک در جنوب تهران گفت: چند ماهی می شود که بازار مسکن دیگر مشتری ندارد و به نوعی شرایط کسب و کار ما خوب نیست،

 اما با شروع جنگ شرایط وخیم تر و بسیاری از خریداران و فروشندگان دست از معامله کشیدند تا شرایط به ثبات برسد. از شروع جنگ تا به امروز معاملات کاهش قابل توجهی داشته است ولی خروج اتباع افغان این شرایط را وخیم تر کرد. 

در محله ما بسیاری از صاحبان خانه با قیمت بالا خانه های خود را به اتباع افغان اجاره می دادند و اکنون با خروج این افراد از کشور به دنبال مستاجرهای جدید هستند ولی در این شرایط کمتر کسی خانه خود را جابه جا می کند و همین موضوع باعث رکود سنگین تر در معاملات بازار مسکن شده است.

بررسی ها نشان می دهد بسیاری از خانوارهای تبعه افغانستانی در حاشیه تهران یا مناطق جنوبی زندگی می کردند و باتوجه به زندگی جمعی افراد، بسیاری از آنها با اجاره بهای بالا چندان مشکلی نداشتند. 

بخش عمده ای از اتباع افغانستانی که به صورت خودخواسته یا پایان مهلت برگه تردد ایران را ترک کردند، در خانه های اجاره ای سکونت داشتند و حال با خروج آنها نخست به تعداد خانه های اجاره ای افزوده شده و دوم به نظر می رسد در میان مدت شاهد کاهش قیمت جزیی در این بازار باشیم.

به نظر می رسد با خروج اتباع افغانستانی از کشور به مرور شاهد افزایش عرضه مسکن در برخی از مناطق کشور و تهران باشیم. 

در چنین شرایطی میزان تقاضا برای اجاره مسکن نیز تا حدودی کاهش می یابد و در نهایت شاهد آن خواهیم که میزان عرضه بیش از تقاضاست و در نهایت این موضوع باعث می شود که به مرور میانگین اجاره بهای مسکن در بسیاری از نقاط خصوصاً جنوب تهران کاهش چشمگیری داشته باشد.

مسکن ارزان نشد
هوشنگ فروغمند اعرابی، پژوهشگر حوزه شهرسازی در این خصوص گفت: حضور مهاجران، به ویژه در شهرهایی که فرصت های شغلی بیشتری وجود دارد، 

بر بازارهای مختلف کشور از جمله بازار مسکن اثرگذار بوده است. البته داده های مکانی شفاف نیست و با وجود اینکه قوانین جدید هم به این موضوع اشاره دارند، 

هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه موجود نیست. اما مشاهدات میدانی نشان می دهد که الگوهای تازه ای در بازار اجاره شکل گرفته است.

وی افزود: یکی از این الگوها، اجاره یک واحد مسکونی توسط مالک ایرانی به چندین نفر از مهاجران است. این افراد معمولاً خانه را به صورت اشتراکی و حتی گاهی به شکل اجاره تخت یا تخت دوطبقه، اجاره می کنند.

 برای مثال، خانه ای در شهریار را سراغ دارم که به حدود 40 نفر افغانستانی اجاره شده و هر فرد ماهی دو میلیون تومان پرداخت می کند.

 مجموعاً 80 میلیون تومان اجاره ماهانه برای یک خانه! این روند باعث افزایش رقابت در بازار اجاره می شود و زوج های جوان ایرانی عملاً قدرت رقابت با این جریان را ندارند. همین مسئله فشار مضاعفی را به بازار اجاره وارد کرده است.

این فعال حوزه مسکن تاکید کرد: بازار اجاره معمولاً تحرک کمتری نسبت به بازار خریدوفروش ملک دارد. یک نکته مهم دیگر هم مربوط به هزینه نیروی کار است. خانه های کلنگی دو نوع قیمت گذاری دارند: 

مبلغ زمین و هزینه ساخت. در حال حاضر مالکان این خانه ها، کارگران افغانستانی را به عنوان نیروی کار ارزان تر در نظر می گیرند. اما پیش بینی می شود که در آینده ای نزدیک، هزینه نیروی کار بالاتر برود که می تواند قیمت خانه های کلنگی را کاهش دهد.

 نمونه های دیگری هم داریم که مستأجران خانه های کلنگی، از مهاجران افغان هستند و این تغییر تقاضا بر قیمت ها اثر می گذارد.

وی ادامه داد: منطقی است که با وقوع بحران، به ویژه در مناطق آسیب دیده، قیمت ها کاهش پیدا کند. ویژگی ملک با کالا متفاوت است؛ 

جابه جایی حتی یک متر می تواند قیمت را تغییر دهد. برای مثال، در دوره های بحران امنیتی، شاهدیم که فروشندگان در مناطق ناامن تر زیاد می شوند و خریداران به مناطق امن تر گرایش پیدا می کنند. پس کاهش قیمت در برخی مناطق بسیار محتمل است.

فروغمند اعرابی توضیح داد: برخلاف تجربه جهانی که بحران اقتصادی به کاهش قیمت مسکن منجر می شود، در ایران به دلایل متعدد چنین روندی کمتر دیده می شود. 

یکی از عوامل عمده، احتکار جدی مسکن و نبود مالیات مؤثر بر املاک است. صاحبان خانه می توانند عملاً ملک را بدون هزینه نگه دارند و تمایلی به فروش با قیمت پایین ندارند. 

حتی در بحران های گذشته نیز، کاهش جدی قیمت رخ نداده است اما امروز و برای اولین بار بعد از انقلاب یا جنگ، نشانه هایی از کاهش واقعی قیمت مسکن دیده می شود.

وی در نهایت گفت: به نظر من، شرایط امروز فرصتی است برای اصلاحات بنیادی در حوزه بازار و چارچوب های قانونی مسکن. سیاست گذاران می توانند هم اشتباه گذشته را تا حدی جبران کنند و هم برای آینده راهبردهای اساسی تعیین کنند. کاهش قیمت محتمل است و باید از این وضعیت برای ایجاد تحول ساختاری استفاده شود.

بی‌توجهی به مسکن اجاره‌ای یکی از...

معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اشکالات موجود در قانون جهش تولید مسکن گفت: از جمله ایرادات موجود در قانون، عدم توجه به مسکن اجاره‌ای برای بخشی از جامعه هدف است درحالی که طبق سرشماری سال ٩٥، ٢.٥ میلیون واحد منازل خالی در کشور داریم که از موضوعات حائز اهمیت است.

رونمایی معاون اول رئیس جمهور از ۳ سیاست...

دلار ۴۲۰۰ تومانی مفید نیست . معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ما سه سیاست را دنبال می‌کنیم؛ اول اینکه اجازه ندهیم فراوانی جنس دچار اخلال شود، دوم ثبات قیمت‌ها و سومی ارزانی اقلام، گفت: ارز ترجیحی را مفید حال کشور نمی‌دانم و جزو ابزارهایی بوده که فنر قیمت‌ها را متراکم کرده است. در نتیجه ما با مشکلات متفاوتی مواجه بودیم؛ البته تدابیر خوبی شکل گرفته اما قطعا زمان‌بر است.

از "ازدواج سفید" تا "شوگرها"؛ دلایل...

حسن خدمتگزار با اشاره به کاهش ازدواج در یک دهه گذشته اظهار کرد: دلایل کاهش ازدواج بر اساس ترتیب و اولویت نیستند اما می‌توان به مواردی اشاره کرد. یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش ازدواج، مسائل و مشکلات اقتصادی است.

تاکید مخبر برای رفع مشکلات «خیابان...

مخلص الائمه: موضوع در شورای تامین استان مطرح شد استاندار مرکزی گفت: به دستور معاون اول رئیس جمهوری پرونده منازل مسکونی محله جهرم اراک با رعایت حقوق شهروندان در دست بررسی است

سندروم خرید ملک در ترکیه_لاکچری‌بازی یا...

با وجود آنکه این روزها از اقتصاد ترکیه اخبار خوبی به گوش نمی‌رسد، لیر هر روز ارزش خود را از دست می‌دهد، بیکاری در این کشور روزافززون شده، گردشگری ۶۵ درصد کاهش یافته، ۳۵ درصد قیمت خانه در ترکیه مشمول مالیات بر ارزش افزوده می‌شود و خریداران تا سه سال حق فروش ملک را ندارند، ایرانی‌ها باز هم به دلایل نامعلوم در ماه گذشته با خرید ۱۲۶۵ خانه بزرگترین گروه خریداران ملک در ترکیه لقب گرفتند.

گرانی 700 درصدی نرخ ارز در دولت یازدهم...

نماینده طوالش در مجلس گفت: میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در سال ۹۲ حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده که طی سال‌های اخیر با جهش ۶۴۷ درصدی مواجه شده است. حسن محمدیاری نماینده طوالش در مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه 26 آبان) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد وضعیت شاخص‌های اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم اظهار داشت: براساس گزارش کمیسیون اقتصادی مسلم است که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شاخص‌های اقتصادی دچار کمی و کاستی‌هایی بوده است.

رهن، اجاره و خرید آپارتمان در اصفهان

خرید آپارتمان در اصفهان در شرایطی که بازار مسکن هر روز رو به افزایش می‌رود، یک راه مطمئن برای جلوگیری از کاهش ارزش پول خود است. در این گزارش سایت ملکی دلتا به شما کمک می‌کند تا هر چه سریع‌تر و راحت‌تر صاحب خانه شوید.

پادزهر تورم ملکی در ملتهب‌ ترین بازار...

دولت چین طی یک دهه گذشته بدون توجه به «جنس تقاضای مسکن» در مناطق بیرون از شهرها، «خانه‌سازی دولتی با تیراژ نجومی» راه انداخت به خیال اینکه «عرضه زیاد به دست دولت در حومه» مشکل خانه‌دار شدن مردم را حل می‌کند.

یخبندان پاییزی شرق گلستان را فرامی‌گیرد

مدیر کل هواشناسی گلستان با اشاره به عبور سامانه ناپایدار جوی تا ساعات آینده از استان گفت: اهالی نیمه شرقی گلستان شامگاه امشب چهارشنبه دمای زیر صفر درجه را تجربه خواهند کرد.

تداوم امدادرسانی‌ شبانه سپاه ‌به...

خدمت‌رسانی بی‌وقفه به مردم ‌در تمام روستاهای هرمزگان گروه استان‌ها ـ پس از وقوع زمین لرزه مهیب در استان هرمزگان که موجب بروز خسارت به منازل مسکونی و برخی زیرساخت‌ها شد، تمامی ارکان خدمت رسان در منطقه حاضر شده و به خدمات رسانی مشغول هستند.

ثبت نام مسکن دولتی برای مجرد‌ها

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: اعضای شورای عالی مسکن با کلیات طرحی که منجر به ثبت‌نام مشروط افراد مجرد بالای ۱۸ سال در نهضت ملی مسکن می‌شود، موافقت کردند .محمود محمودزاده گفت: کلیات ثبت‌نام مجردها در طرح نهضت ملی مسکن به شرط تاهل در زمان تحویل واحد مسکونی، در جلسه شب گذشته شورای عالی مسکن مورد تایید قرار گرفت.

خرید سیمان از بورس کالا با یک کلیک

دنیای معدن: معاملات گواهی سپرده سیمان امروز نیز همچون روز گذشته با استقبال چشمگیر خریداران خرد مواجه شد به طوریکه در مجموع ۳ میلیون و ۴۹۴ هزار گواهی سپرده معادل ۳۴۹۴ تن سیمان متعلق به انبار کارخانه های سیمان فارس نو، خاش، فارس، صوفیان، خزر، ماهان کرمان، ارومیه، ساوه، غرب، بجنورد و تهران مورد معامله قرار گرفت.

امسال تنها ۳۰ هزار پروانه ساخت مسکونی...

یک فوریت «نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» در حالی به تصویب رسید که معاون شهردار تهران از کاهش رغبت ساخت و ساز در تهران به دلیل موانع موجود خبر داد. بررسی لایحه اصلاحیه «نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» در جلسه امروز شورای شهر تهران که قرار بود به صورت دو فوریت بررسی شود به دلیل عدم حضور شهردار تهران به یک فوریت تبدیل شد و حمیدرضا صارمی سرپرست معاونت معماری و شهرسازی تهران

جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس‌...

جلسه شورای عالی مسکن از ساعت ۱۵ امروز (سه‌شنبه) با حضور رئیس جمهور در محل ساختمان ریاست جمهوری برگزار شد.

کاهش قیمت مسکن و اجاره در ۱۰۰ روز اول...

رئیس‌جمهور وعده‌اش را فراموش کرده؟عملکرد ۱۰۰ روزه نشان می‌دهد میانگین قیمت مسکن در شهر تهران ۵٫۴ درصد و میانگین اجاره‌بهای مسکن پایتخت ۲۱ درصد افزایش یافت. کارنامه ۱۰۰ روز اول فعالیت دولت سیزدهم ۵ رخداد مهم در حوزه بازار مسکن را در خود جای داده است. بررسی‌ها درباره آن‌چه طی نیمه مرداد ماه (زمان آغاز به کار رسمی دولت سیزدهم) تا روز بیست‌ودوم آبان، ۱۰۰ روز اول فعالیت دولت رئیسی، در بازار مسکن به وقوع پیوسته نشان می‌دهد

ساخت پروژه نهضت ملی مسکن در بافت‌های...

طرح نهضت ملی مسکن، بنا دارد بخشی از واحدهای مسکونی را در بافت های ناکارآمد شهری تولید کند تا ضمن افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار، قیمت تمام شده را برای اقشار کم درآمد تا حد قابل توجهی کاهش دهد.

رئیس ستاد بحران کشور: ۳ هزار واحد...

رئیس ستاد بحران کشور: 3 هزار واحد مسکونی در زلزله آسیب دید/ بازسازی منطقه به زودی آغاز می‌شود گروه استان‌ها ـ رئیس ستاد بحران کشور با بیان اینکه زلزله به ۳ هزار واحد مسکونی در هرمزگان آسیب زده است، گفت: مراحل ساخت و ساز بافت‌های آسیب دیده با موافقت معاون اول رئیس جمهور به زودی آغاز می‌شود.

اجاره خانه در شهرهای بزرگ جهان چقدر است

مشکل اجاره مسکن در جهان افزایش یافته و قیمت اجاره خانه در شهرهای شرق اسیا از شهرهای گران اروپایی و آمریکایی نیز بیشتر شده است. همزمان با شیوع کرونا و افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری در بازار مسکن به عنوان مقصدی امن، قیمت خانه در بسیاری از کشورها از جمله کانادا، انگلیس، هنگ کنگ و آمریکا به رکوردهای تاریخی جدیدی رسید که در نتیجه این اتفاق بازار اجاره بها نیز در کشورهای مختلف تحت تاثیر قرار گرفته و میانگین اجاره نیز به میزان محسوسی افزایش یافته است.

آشنایی با انواع وام‌ های بانک ملی

وام های بانک ملی در قالب طرح‌های مختلف به مشتریان ارائه می‌شود. این بانک با عقد قراردادهای متنوع در قالب تعمیر و خرید مسکن، خرید کالا، ازدواج، خرید محل کار و … به هر گروهی تسهیلات اختصاصی اعطا می‌کند. برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ بانکی اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

هدف ورود طرح نهضت ملی مسکن به بافت...

طرح نهضت ملی مسکن، بنا دارد بخشی از واحدهای مسکونی را در بافت های ناکارآمد شهری تولید کند تا ضمن افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار، قیمت تمام شده را برای اقشار کم درآمد تا حد قابل توجهی کاهش دهد.

خدمات رسانی امدادگران به ۲۰۸ نفر در...

رشت- مدیر عامل جمعیت هلال احمر گیلان با اشاره به ارائه خدمت امدادگران این جمعیت به ۲۰۸ نفر از شهروندان گیلانی در بارش های اخیر، گفت: آبگرفتگی ۵۷ منزل مسکونی تخلیه شد.