بازار املاک / سکه شدن وضع مستاجران و مشاوران املاک

سکه شدن وضع مستاجران و مشاوران املاک

سامانه‌های الکترونیک ثبت قراردادهای اجاره و خرید و فروش مسکن، نقش مهمی در شفاف‌سازی و ساماندهی بازار مسکن ایفا می‌کنند.

افزایش دسترسی‌پذیری

یکی از مهم‌ترین کارکردهای این سامانه‌ها، مقابله با سوداگری و شفاف‌سازی گردش سرمایه در حوزه املاک است. 

ثبت الکترونیکی معاملات، امکان شناسایی الگوهای خرید و فروش مشکوک یا غیرعادی را فراهم می‌کند و ابزار کارآمدی در اختیار سیاست‌گذاران قرار می‌دهد تا بتوانند با مالیات‌ستانی هدفمند از سفته‌بازی در بازار جلوگیری کنند. 

علاوه بر آن، کاهش وابستگی به معاملات قولنامه‌ای و دست‌نوشته‌ای، باعث کاهش کلاهبرداری و اختلافات حقوقی میان طرفین معامله می‌شود.

این سامانه‌ها همچنین مزایای متعددی برای مردم دارند. برای مثال، مستأجران و خریداران می‌توانند از اصالت ملک، هویت مالک و قیمت واقعی معاملات مطلع شوند و در فضایی امن‌تر وارد معامله شوند. 

به‌علاوه، قراردادهایی که به‌صورت الکترونیکی ثبت شده‌اند، از اعتبار رسمی برخوردارند و در دعاوی احتمالی، مرجع قابل قبولی نزد مراجع قانونی و قضایی خواهند بود. این ویژگی، اعتماد عمومی به فرآیند معاملات ملکی را افزایش می‌دهد.

افزایش دسترسی‌پذیری نیز از دیگر مزایای مهم سامانه‌های الکترونیکی است. مردم در اقصی نقاط کشور، بدون نیاز به مراجعه حضوری یا صرف وقت زیاد، می‌توانند قراردادهای خود را در بستر آنلاین تنظیم و ثبت کنند. 

این مسئله، به‌ویژه در شرایط بحرانی مانند همه‌گیری کرونا یا بحران‌های امنیتی، کارآمدی خود را نشان داده و تداوم معاملات را در شرایط دشوار ممکن ساخته است.

در نهایت، گسترش استفاده از سامانه‌های ثبت قرارداد، به ایجاد یک پایگاه داده ملی از معاملات ملکی منجر خواهد شد که نه‌تنها برای کنترل بازار مفید است، بلکه می‌تواند مبنای تصمیم‌گیری‌های کلان در حوزه مسکن، شهرسازی و مالیات قرار گیرد. 

به شرط به‌روزرسانی مداوم، آموزش کاربران و ارتقاء زیرساخت‌های فنی، این سامانه‌ها می‌توانند نقش بنیادینی در اصلاح ساختار سنتی و پرچالش بازار املاک ایفا کنند.

اولین آورده سامانه خودنویس برای مردم؛ حذف هزینه برای ثبت قرارداد است و اخذ کد رهگیری رایگان را شاید بتوان کلیدی‌ترین مزیت سامانه خودنویس دانست.

محمدامیر وصالی کارشناس اقتصادی با اشاره به حذف واسطه‌ها از فرآیند عقد قراردادهای ملکی گفت: حذف واسطه‌ها از فرآیند عقد قرارداد معاملات ملکی یکی از اهداف کلیدی ایجاد سامانه خودنویس است. 

این سامانه به منظور از بین بردن انحصاری که مشاوران املاک و واسطه‌ها بر معاملات مسکن داشتند، طراحی شده است.

 با توانمند سازی مردم برای ثبت قراردادهای خود به‌صورت مستقیم و بدون نیاز به واسطه، دولت امیدوار است که تعادل بیشتری در بازار مسکن ایجاد کند و شفافیت بالاتری در معاملات مسکن فراهم آورد.

وصالی ادامه داد: سامانه خودنویس به‌هیچ‌وجه محدود به زمان یا مکان خاصی نیست. در شرایط فعلی کشور که ممکن است با چالش‌هایی مانند جنگ یا تعطیلی مواجه شویم، مردم می‌توانند به‌راحتی و بدون هزینه، قراردادهای خود را ثبت کنند. 

این سامانه به مردم اختیار می‌دهد تا خود تصمیم‌گیری کنند و بر اساس نیازهای خود اقدام به امضای قراردادها نمایند، بدون اینکه تحت تأثیر واسطه‌ها قرار گیرند.

کلیدی‌ترین مزیت سامانه خودنویس

وی در ادامه با اشاره تحقق شفافیت در معاملات ملکی به کمک سامانه خودنویس گفت: یکی از ویژگی‌های بارز سامانه خودنویس، توانایی افزایش شفافیت در معاملات مسکن است. 

با ثبت قراردادها به‌طور مستقیم توسط خود مردم، امکان نظارت و پیگیری دقیق‌تر وجود خواهد داشت

وصالی با اشاره به امکان کد فراهم آوردن کد رهگیری رایگان ذیل سامانه خودنویس خاطرنشان کرد: یکی از مزایای اساسی این سامانه اعطای کد رهگیری رایگان به کاربران است، که این موضوع به شفافیت و پیگیری بهتر قراردادها کمک می‌کند.

 بنابراین «سامانه خودنویس» نه تنها یک ابزار مدرن برای عقد قرارداد در بازار مسکن است، بلکه راه را برای یک تحول بزرگ در این حوزه هموار می‌کند. این سامانه به مردم این امکان را می‌دهد که بدون وابستگی به واسطه‌ها، به طور مستقیم و با هزینه‌های کمتر به انجام معاملات ملکی بپردازند.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: اولین آورده سامانه خودنویس برای مردم؛ حذف هزینه برای ثبت قرارداد است و اخذ کد رهگیری رایگان را شاید بتوان کلیدی‌ترین مزیت سامانه خودنویس دانست؛

 در شرایط تعطیلی اخیر نیز مردم توانستند از سامانه خودنویس بهره ببرند و می‌توان گفت که سامانه خودنویس مهم‌ترین خدمت وزارت راه و شهرسازی به مردم است. 

ثبت قراردادها از طریق این سامانه به‌صورت رایگان انجام می‌شود. این به‌معنای کاهش هزینه‌های اضافی ناشی از پرداخت کمیسیون‌ها به مشاوران املاک است.

رفع بن بست شهرک مسکونی تهران

بن بست غربی‌ترین شهرک مسکونی تهران با اجرای طرح راه سازی رفع می شود. شهردار منطقه۲۲ دیروز از اجرای طرح راه سازی S۲۰ در شمال شهرک مرواریدشهر به عنوان غربی‌ترین شهرک مسکونی پایتخت بازدید کرد .

معاملات مسکن داغ‌تر می‌شود؟

در آذرماه تقاضای خرید اوراق تسهیلات مسکن رشد ۲۰ درصدی داشته است . که می‌تواند نشان‌گر تداوم افزایش تقاضای مصرفی برای خرید ملک باشد. بررسی معاملات اوراق تسهیلات مسکن دید مناسبی نسبت به میزان تقاضا در بازار مسکن می‌دهد. بررسی‌های فردای اقتصاد نشان می‌دهد که در آذرماه برای سومین ماه پیاپی شاهد افزایش تقاضا برای خرید تسه‌ها بودیم.

بهترین خانۀ جایزه ریبا ۲۰۲۲ معرفی شد

پروژه «خانه سرخ» عنوان بهترین خانه سال ۲۰۲۲ جایزه معماری سلطنتی بریتانیا را کسب کرد. موسسه سلطنتی معماران بریتانیایی (RIBA) «خانه سرخ» را که دیوید کوهن طراحی کرده، برنده جایزه ریبا ۲۰۲۲ اعلام کرد. این خانه خانوادگی دو طبقه در مناطق روستایی جنوب غربی انگلستان واقع شده

بازار مسکن شب عید

سه شاهد آماری و مستند در بازار معاملات مسکن می‌ گوید، این شب عید با همه خریدهای شب عید دوره‌ های گذشته تفاوت دارد. در ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته – دست کم از سال ۹۵ تا ۹۹- نبض معاملات خرید آپارتمان در تهران یکی از سه فاز «نرمال»، «هیجان مثبت» یا «کما» (هیجان منفی) را تجربه کرده است؛ به‌طوری‌که در شرایط طبیعی – فاز اول- خریدها در بیشترین حجم ممکن قرار داشت. الان اما شرایط بازار ملک فاز «میانه» را تجربه می‌کند. ارقام مربوط به حجم معاملات و تورم زمستانی ملک این فاز را توضیح می‌دهد.

دولت بی برنامه و خواب زمستانی دولتمردان

تمایل مالکان به گرفتن اجاره‌های سنگین به جای رهن کامل همزمان با کاهش روزافزون ارزش پولی ملی در حالی صاحبان خانه این روزها به دنبال گرفتن اجاره‌های نجومی به جای رهن کامل واحد‌ مسکونی خود هستند. که عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور هشدار داد که اگر جلوی موج بحران افزایش اجاره مسکن گرفته نشود، تهدید جدی متوجه بیشتر مستاجران کشور خواهد شد.

بهترین راهکار جبران کمبود زمین

معاون وزیر راه و شهرسازی: در شهرهای شمالی که با مشکل کمبود زمین در مراکز شهرها مواجه هستند، بهترین گزینه جبران کمبودها ساخت وساز در بافت فرسوده است. اگر ساخت و سازها را به سمت بافت فرسوده هدایت کنیم با یک تیر چند هدف حاصل می‌شود؛ ساخت و ساز در بافت فرسوده در شهرهای شمالی که با مشکل کمبود زمین در مراکز شهرها مواجه هستند گزینه مناسبی است.

خانه بخریم یا صبر کنیم؟

در فضای کلی اگر کسی امکان خرید مسکن دارد باید نیاز مصرفی خود را تامین کند و آن را به تعویق نیندازد. مرکز آمار ایران، تورم بازار مسکن تهران در آبان‌ماه ۱۴۰۱ حدود ۵ درصد بیشتر شد. در آبان‌ماه امسال قیمت مسکن در همه شاخص‌های تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه با افزایش همراه شد. بر این اساس، متوسط وزنی و حسابی قیمت آپارتمان‌های مسکونی در شهر تهران در ماهی که گذشت، به ترتیب ۴۷ میلیون و ۹۳۸ هزار تومان و ۴۶ میلیون و ۱۶ هزار تومان بود.

وام نوسازی مسکن در یزد

در طرح بازآفرینی شهری ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات با سود صفر درصد و ۲۰۰ میلیون تومان دیگر با سود ۱۸ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود. طرح بازآفرینی شهری به در سه محور تکمیل زیرساخت‌های شهری تکمیل طرح‌های خدماتی روبنایی و تکمیل و نوسازی مسکن به دنبال افزایش کیفیت زندگی مردم در مناطق کمتر برخوردار شهری اجرایی می‌شود.

صدور ۲۰ هزار پروانه ساخت در سال آینده

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: ما می‌خواهیم صدور پروانه ساخت را از ۵ هزار به ۱۰ هزار فقره در سال جاری و سال آینده نیز به ۲۰ هزار فقره افزایش دهیم. در خصوص "تبصره دوم اصلاحیه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران" با بیان اینکه استفساریه برای تکمیل لایحه بوده است

یک چهارم سكونت گاه های بافت فرسوده است

براساس آخرین آمار و شاخص‌های مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی در حدود یک چهارم سطح کشور را بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تشکیل داده است که جمیعتی بالغ بر ۲۲ میلیون نفر را در این بافت‌ها ساکن هستند.یک چهارم سكونت گاه هاي كشور در بافت های فرسوده

احداث واحدهای تخریب شده در زلزله

ارومیه - فرماندار خوی گفت:بیش از ۵۰ درصد واحدهای مسکونی تخریب شده در مناطق زلزله زده شهرستان خوی ساخته شده است. عصر دوشنبه در بازدید از روند بازسازی مناطق زلزله زده خوی در حال پی کنی این روستاها به اتمام رسیده و۳۸۰و احد در مرحله اجرای عملیات بتن ریزی ۲۹۰ واحد در مرحله اسکلت بندی بندی دارند و پوشش سقف ۱۰۰ واحد نیز به اتمام رسیده است.

تعمیر و مرمت ۱۶۰ واحد مسکونی در زنجان

تعمیر و مرمت ۷۲ باب منزل مسکونی انجام‌شده است ۱۶۰ باب هم در ذیل تفاهم‌نامه منعقده ساخته خواهد شد. در جلسه شورای هم‌اندیشی گروه‌های جهادی که در محل کمیته امداد استان برگزار شد

انفجار گاز در یک مجتمع مسکونی

انفجار مهیب گاز شهری در یک مجتمع مسکونی ۵ طبقه، خسارت های هنگفتی را به بار آورد و طبقه همکف این ساختمان را ویران کرد. این حادثه دلهره آور صبح روز گذشته در بولوار شهید مطهری مشهد هنگامی رخ داد که صدای وحشتناک ناشی از انفجار در ساختمان ، اهالی محل را از منازل بیرون کشید.

راه کاهش قیمت تمام شده مسکن

با عرضه محصولات و کالاهای مختلف در بورس کالا (از جمله مصالح ساختمانی) می‌توان هزینه های توزیع را کاهش داد. علی اصغر ضیاچی، کارشناس بازار سهام با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا فرآیند بورس کالا به حذف قیمت‌گذاری دستوری و کشف قیمت بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا کمک می‌کند. عرضه خودرو در بورس کالا، خودروسازان امکان فروش محصول با قیمت بالاتر را دارند و صد البته که این اقدام به نفع شرکت‌ها است و فروش خودرو خارج از بورس کالا هیچ منطقی ندارد.

بازار مسکن از خواب زمستانه بیدار شد !

پشت پرده افزایش قیمت مسکن تازه‌ترین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در آبان‌ماه دست‌کم سه میلیون تومان معادل 6.7 درصد افزایش یافته است اگرچه رقم اعلامی تنها ناظر بر متوسط قیمت واحدهای مسکونی معامله‌شده است تمام واقعیت را نشان نمی‌دهد اما به هر روی بیانگر حرکت تورمی بازار مسکن در هشتمین ماه سال است.

رقابت مسکن و دلار

تحرک بازار مسکن در دومین ماه از پاییز امسال در حالی رقم خورد که به دلیل پایان فصل جابه‌جایی انتظار رشد حدود ۷ درصد قیمت‌ها و ۴۸ درصد معاملات دور از ذهن بود؛ اما کارشناسان معتقدند نوسانات نرخ ارز، بخشی از سرمایه‌ها را به منظور محافظت در برابر تورم به سمت بازار ملک سوق داد.

بازار سیمان و عرضه‌ در بورس کالا

بررسی روند معاملات سیمان طی یک ماه گذشته در بورس کالای ایران بیانگر ثبات و آرامش ادامه‌دار این معاملات است. نهم شهریور سال ۱۴۰۰ بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای حمایت از تولیدکنندگان و حذف قیمت‌های کاذب بازار، عرضه کل سیمان کشور در بورس کالای ایران را مصوب کرد.

گزارش تحولات بازار معاملات مسکن

تعداد آپارتمان های مسکونی معامله شده در شهر تهران در آبان ماه سال ۱۴۰۱، به ۸ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۴۷.۸ و ماه مشابه سال قبل ۹.۶ درصد افزایش نشان می دهد.

خانه 500 میلیاردی در تهران آگهی شد!

زعفرانیه و نیاوران یکی از گران‌ترین مناطقی هستند که بیشترین آگهی فروش ویلاهای سوپرمیلیاردی و لوکس را به خود اختصاص داده‌اند. در زعفرانیه یک عمارت و ویلای فول امکانات ۲۵۰۰ متری (با قدمت ۳۰ سال) ۵۰۰ میلیارد تومان آگهی شده یعنی متری ۲۰۰ میلیون تومان.

کمبود یونولیت در بازار مسکن

پور حاجت گفت:کمبود یونولیت همچنان در بازار وجود دارد و این موضوع روز به روز بر قیمت مسکن اثرگذارتر می شود. فرشید پور حاجت با تاکید بر کمبود یونولیت در بازار گفت: با وجود پیگیری های صورت گرفته هنوز تغییری در قیمت یونولیت ساختمانی صورت نگرفته است و همچنان قیمت آن نسبت به چند ماه گذشته بیش از ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.

سقف بیمه ساختمانی ۳۰ میلیون تومان شد

هیات وزیران به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی و در اجرای ماده (۲) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی حداکثر تعهد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان به ازای هر واحد مسکونی را تعیین کرد.