بازار املاک / قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

کاهش چند درصدی قیمت‌ها در شمال تهران به دلیل جنگ، تقریبا همزمان با اخراج اتباع غیرمجاز رخ داد که باعث شد اجاره‌بها در مناطق جنوبی تهران هم نزولی شود. اینها در کنار رکود معاملات در سایر مناطق، این تصور را ایجاد کرد که شاید بازار وارد مسیر تازه‌ای شود، اما چندی نگذشت که خبر بازگشت معاملات و ثبات نسبی شرایط منتشر شد.

رکود طولانی بدون سقوط قیمت‌ها

یک کارشناس حوزه مسکن درباره واکنش بازار مسکن به تحولات به عصر ایران گفت: آنچه به عنوان کاهش قیمت مسکن در بعضی مناطق به دلیل جنگ مطرح شد، پدیده‌ای موقت و محدود بود. این روند ادامه نخواهد داشت، زیرا مسکن در ایران حتی در رکود نیز کالایی تورمی است.

میثم مهرپور درباره تصویر کلی بازار مسکن گفت: بازار مسکن بیش از یک سال است که در رکود قرار دارد. رکود یعنی کاهش معاملات خرید و فروش، کاهش ساخت‌وساز و افت کلی فعالیت‌ها. با این حال این رکود به معنای کاهش قیمت نیست.

به گفته او، به دلیل وجود رکود تورمی در بازار مسکن ایران، حتی زمانی که معاملات کاهش پیدا می‌کند، قیمت‌ها همچنان رو به بالا حرکت می‌کنند، فقط شیب آن کمتر می‌شود.

مهرپور تأکید کرد: کاهش اخیر تنها در برخی نقاط لوکس تهران دیده شد. در شمال تهران شاهد افت نسبی قیمت بودیم، اما در مناطق مصرفی یا شهرستان‌ها چنین اتفاقی رخ نداد. 

دلیل آن هم روشن است: در این مناطق، قیمت هر متر مربع تقریباً برابر با هزینه ساخت است و امکان افت جدی وجود ندارد.

او گفت: شاید در مناطقی که قیمت‌ها متری ۳۰۰ میلیون تومان است، کاهش ۱۰ درصدی رخ دهد، اما در مناطق عادی این امکان وجود ندارد. بنابراین انتظار کاهش قیمت گسترده رخ نمی‌دهد.

به اعتقاد مهرپور، جنگ 12 روزه تأثیر چندانی بر بازار مسکن نداشت: در طول جنگ نه نرخ ارز تغییر چشمگیری داشت و نه مردم به شکل گسترده کشور را ترک کردند. بنابراین عامل جنگ را نمی‌توان بازیگر اصلی در بازار مسکن دانست. 

او شرح داد: در ایران، عوامل بنیادی‌تری مثل هزینه ساخت، نرخ تورم و سیاست‌های کلان اقتصادی بر مسکن اثرگذارند. جنگ اگرچه ممکن است فضای روانی ایجاد کند، اما اثر پایدار و تعیین‌کننده‌ای ندارد

چشم انداز کوتاه‌مدت، ثبات نسبی همراه با رشد تورمی

به باور این کارشناس حوزه مسکن، بازار مسکن در کوتاه‌مدت شوک‌ بزرگ قیمتی به خود نخواهد دید. 

مهرپور در این باره گفت: حداقل تا پایان سال، جهش یا شوک قیمتی برای مسکن متصور نیست. با این حال، افزایش قیمت متناسب با تورم عمومی کشور ادامه دارد. 

او گفت: این تحلیل به معنای آن است که هرچند از جهش چند صد درصدی سال‌های گذشته خبری نخواهد بود، اما امید به کاهش قیمت هم بی‌پایه است.

مهرپور در پاسخ به این سوال که آیا مسکن از دسته کالاهای سرمایه‌ای خارج خواهد شد، گفت: تجربه نشان داده که چنین چیزی دور از ذهن است. درست مانند خودرو که از اوایل دهه ۹۰ به کالای سرمایه‌ای تبدیل شد، مسکن هم محلی برای جذب سرمایه‌های مردم است.

بازار اجاره، آرام‌تر اما با فشار بیشتر بر مستأجران

این کارشناس حوزه مسکن درباره تغییرات اجاره‌بها در آینده نزدیک گفت: امسال نسبت به سال گذشته بازار اجاره آرام‌تر بود، اما این به معنای بهبود وضعیت مستأجران نیست. قدرت خرید آن‌ها کاهش یافته و تعداد اجاره‌نشین‌ها رو به افزایش است.

مهرپور توضیح داد: امروز به دلیل گرانی مسکن، عده کمتری امکان خرید خانه دارند و این به معنای این است که متقاضیان بیشتری وارد بازار اجاره می‌شوند.

او درباره سیاست‌های دولت در حوزه اجاره بیان کرد: وام ودیعه تنها بخش کوچکی از متقاضیان را پوشش می‌دهد. بسیاری موفق به دریافت آن نمی‌شوند و حتی برای کسانی که این وام را می‌گیرند هم بار مالی تازه‌ای ایجاد می‌شود، چون باید اقساط وام را بپردازند.

این کارشناس حوزه مسکن عنوان کرد: امروز حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد جمعیت کشور اجاره‌نشین هستند. این عدد در آینده افزایش می‌یابد و به یک چالش تبدیل خواهد شد.

مهرپور با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه مسکن گفت: حتی در دوره‌هایی که مسکن در اولویت رسانه‌ای دولت بود، اقدامات عملی به همان وام ودیعه و دستورالعمل‌های درصد افزایش اجاره‌بها محدود شد که در عمل این محدودیت‌ها هم چندان عملی نشد.

به گفته او، با توجه به فشارهای خارجی، مکانیزم ماشه و مسائل دیگر، مسکن دیگر اولویت جدی دولت نیست. این در حالی است که بدون برنامه‌ریزی، آینده‌ای پرچالش‌تر در انتظار این بازار خواهد بود.

قیمت مسکن تا شهریور 1400 کاهش پیدا می...

در دو سال اخیر با گرانی بیش از حد مسکن خیلی ها از کاهش قیمت آن ناامید شده اند و توان خرید آن را ندارند.

۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر تکمیل نشده است

بر اساس اطلاعات بانکی با وجود گذشته نزدیک به یک دهه از شروع پروژه مسکن مهر، نزدیک به ۳۰۰ هزار واحد مسکونی از این پروژه همچنان باقی مانده و تکمیل نشده است.

سوادکوه زیر تیغ ساخت و ساز

ساخت و سازهای انبوه چهره روستای منطقه سوادکوه را به شهری تغییر داده است.

گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در...

روند نزولی رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن معامله شده در شهر تهران در ماه گذشته تداوم یافت؛ بر این اساس متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در خرداد ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل 56.6 درصد افزایش یافته است، این در حالی است که رشد این نرخ در فروردین و اردیبهشت 1400 به ترتیب، 91.7 و‌ 69.7 درصد بوده است.

راه‌اندازی صندوق زمین و ساختمان در بورس...

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در صورت صدور مجوزهای مربوطه از سوی سازمان بورس و طبق برنامه‌ها، این صندوق از نیمه دوم سال راه‌اندازی می‌شود.

شامخ ساختمان در تیرماه افت کرد/ افزایش...

گزارش شامخ بخش ساختمان تیرماه نشان می‌دهد نسبت به خردادماه امسال، تیراژ ساخت و ساز کاهش و قیمت نهاده‌های ساختمانی افزایش یافته است.

۴ شهر حاشیه‌ای، بحران بازار مسکن تهران...

دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه قیمت مسکن در اطراف تهران یک چهارم پایتخت است گفت: اگر این ۴ شهر جدید حاشیه پایتخت نبود چه بسا بحران بازار مسکن عمیق‌تر می‌شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین

مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی املاک اجاره ای تمدید شد مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین گفت: با تصویب ستاد کرونا، مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری یک هفته تمدید شد.

حل مشکل مسکن تعامل فراقوه‌ای می‌خواهد

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان"مسائل حوزه مسکن و راه نیازمند همکاری بین بخشی و فراقوه‌ای است گفت: باید مشکلات به صورت راهبردی عارضه‌یابی و حل شود.

آیا فردا سه شنبه 26 مرداد 1400 تعطیل...

ساعات کاری ادارات و بانک ها سه شنبه 26 مرداد 1400 : تعطیلی ادارات تهران,تعطیلی ادارات دولتی,تعطیلی ادارات تهران فردا,تعطیلی ادارات تهران کرونا,تهران تعطیل شد,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تعطیلی ادارات کرونا,وضعیت تعطیلی تهران,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تهران تعطیل شد,تعطیلی بانکها در پنجشنبه,وضعیت تعطیلی تهران,تعطيلي بانك ها,ساعت کاری بانک ها ۱۴۰۰,تعطیلی تهران فردا,بانک ها فردا باز است

بررسی ماهیانه بازار معاملات مسکن شهر...

گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ که توسط اداره بررسی ­ها و سیاست ­های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است، مورد بررسی قرار گرفته است

واکسیناسیون سراسری خانواده بانک مسکن...

در این طرح قرار است ظرف حداکثر یک هفته تمامی کارکنان بانک اعم از شاغل و بازنشسته واکسینه شوند.

علت کمبود سیمان در بازار/ قیمت‌ سیمان...

در شرایطی که سیمان در بازار ایران کمیاب شده، صادرات آن به عراق و افغانستان ادامه دارد

اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار...

عضو هیئت‌مدیره بانک از اعطای تسهیلات به ۲۲ هزار و ۱۰۷ واحد در بافت فرسوده به متقاضیان نوسازی واحدها معادل هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان خبر داد.

اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را...

اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اجاره املاک مسکونی را ابلاغ کرد.

خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی...

متن کامل بند ۱ مصوبات جلسه ۷۲ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با موضوع حمایت از خانوارها در زمینه اجاره املاک مسکونی

انتقاد یک کارشناس مسکن از...

بنیه مالی خانوار را بالا ببرید انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز/ بنیه مالی خانوار را بالا ببرید

افزایش نرخ سود وام مسکن

شکستن رکورد هزینه وام در تابستان هزینه وام مسکن در روز 17 مرداد ماه رکورد خود در تابستان را شکسته و برای نخستین بار در این فصل به کانال 61 هزار تومان وارد شد. این اتفاق سبب شد تا نرخ سود وام مسکن ارتقا یافته و به 20.9 درصد برسد.

آخرین وضعیت بازار مسکن

معاملات نصف شد بررسی تحولات بازار مسکن در مردادماه ۱۴۰۰ حاکی از آن است که رکود این بخش سنگین‌تر شده و میزان معاملات مسکن نصف شده است.

قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته...

مسکن در آمریکا گران شد به دنبال کاهش شدید در بخش عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم امسال به بالاترین سطح خود در طول تاریخ معاصر این کشور رسیده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قیمت مسکن در آمریکا ۲۳ درصد اندازه گیری شده که این رقم نسبت به بازه مشابه به فصل قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است.