بازار املاک / قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

قیمت مسکن در سال جاری تغییر می‌کند؟

کاهش چند درصدی قیمت‌ها در شمال تهران به دلیل جنگ، تقریبا همزمان با اخراج اتباع غیرمجاز رخ داد که باعث شد اجاره‌بها در مناطق جنوبی تهران هم نزولی شود. اینها در کنار رکود معاملات در سایر مناطق، این تصور را ایجاد کرد که شاید بازار وارد مسیر تازه‌ای شود، اما چندی نگذشت که خبر بازگشت معاملات و ثبات نسبی شرایط منتشر شد.

رکود طولانی بدون سقوط قیمت‌ها

یک کارشناس حوزه مسکن درباره واکنش بازار مسکن به تحولات به عصر ایران گفت: آنچه به عنوان کاهش قیمت مسکن در بعضی مناطق به دلیل جنگ مطرح شد، پدیده‌ای موقت و محدود بود. این روند ادامه نخواهد داشت، زیرا مسکن در ایران حتی در رکود نیز کالایی تورمی است.

میثم مهرپور درباره تصویر کلی بازار مسکن گفت: بازار مسکن بیش از یک سال است که در رکود قرار دارد. رکود یعنی کاهش معاملات خرید و فروش، کاهش ساخت‌وساز و افت کلی فعالیت‌ها. با این حال این رکود به معنای کاهش قیمت نیست.

به گفته او، به دلیل وجود رکود تورمی در بازار مسکن ایران، حتی زمانی که معاملات کاهش پیدا می‌کند، قیمت‌ها همچنان رو به بالا حرکت می‌کنند، فقط شیب آن کمتر می‌شود.

مهرپور تأکید کرد: کاهش اخیر تنها در برخی نقاط لوکس تهران دیده شد. در شمال تهران شاهد افت نسبی قیمت بودیم، اما در مناطق مصرفی یا شهرستان‌ها چنین اتفاقی رخ نداد. 

دلیل آن هم روشن است: در این مناطق، قیمت هر متر مربع تقریباً برابر با هزینه ساخت است و امکان افت جدی وجود ندارد.

او گفت: شاید در مناطقی که قیمت‌ها متری ۳۰۰ میلیون تومان است، کاهش ۱۰ درصدی رخ دهد، اما در مناطق عادی این امکان وجود ندارد. بنابراین انتظار کاهش قیمت گسترده رخ نمی‌دهد.

به اعتقاد مهرپور، جنگ 12 روزه تأثیر چندانی بر بازار مسکن نداشت: در طول جنگ نه نرخ ارز تغییر چشمگیری داشت و نه مردم به شکل گسترده کشور را ترک کردند. بنابراین عامل جنگ را نمی‌توان بازیگر اصلی در بازار مسکن دانست. 

او شرح داد: در ایران، عوامل بنیادی‌تری مثل هزینه ساخت، نرخ تورم و سیاست‌های کلان اقتصادی بر مسکن اثرگذارند. جنگ اگرچه ممکن است فضای روانی ایجاد کند، اما اثر پایدار و تعیین‌کننده‌ای ندارد

چشم انداز کوتاه‌مدت، ثبات نسبی همراه با رشد تورمی

به باور این کارشناس حوزه مسکن، بازار مسکن در کوتاه‌مدت شوک‌ بزرگ قیمتی به خود نخواهد دید. 

مهرپور در این باره گفت: حداقل تا پایان سال، جهش یا شوک قیمتی برای مسکن متصور نیست. با این حال، افزایش قیمت متناسب با تورم عمومی کشور ادامه دارد. 

او گفت: این تحلیل به معنای آن است که هرچند از جهش چند صد درصدی سال‌های گذشته خبری نخواهد بود، اما امید به کاهش قیمت هم بی‌پایه است.

مهرپور در پاسخ به این سوال که آیا مسکن از دسته کالاهای سرمایه‌ای خارج خواهد شد، گفت: تجربه نشان داده که چنین چیزی دور از ذهن است. درست مانند خودرو که از اوایل دهه ۹۰ به کالای سرمایه‌ای تبدیل شد، مسکن هم محلی برای جذب سرمایه‌های مردم است.

بازار اجاره، آرام‌تر اما با فشار بیشتر بر مستأجران

این کارشناس حوزه مسکن درباره تغییرات اجاره‌بها در آینده نزدیک گفت: امسال نسبت به سال گذشته بازار اجاره آرام‌تر بود، اما این به معنای بهبود وضعیت مستأجران نیست. قدرت خرید آن‌ها کاهش یافته و تعداد اجاره‌نشین‌ها رو به افزایش است.

مهرپور توضیح داد: امروز به دلیل گرانی مسکن، عده کمتری امکان خرید خانه دارند و این به معنای این است که متقاضیان بیشتری وارد بازار اجاره می‌شوند.

او درباره سیاست‌های دولت در حوزه اجاره بیان کرد: وام ودیعه تنها بخش کوچکی از متقاضیان را پوشش می‌دهد. بسیاری موفق به دریافت آن نمی‌شوند و حتی برای کسانی که این وام را می‌گیرند هم بار مالی تازه‌ای ایجاد می‌شود، چون باید اقساط وام را بپردازند.

این کارشناس حوزه مسکن عنوان کرد: امروز حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد جمعیت کشور اجاره‌نشین هستند. این عدد در آینده افزایش می‌یابد و به یک چالش تبدیل خواهد شد.

مهرپور با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه مسکن گفت: حتی در دوره‌هایی که مسکن در اولویت رسانه‌ای دولت بود، اقدامات عملی به همان وام ودیعه و دستورالعمل‌های درصد افزایش اجاره‌بها محدود شد که در عمل این محدودیت‌ها هم چندان عملی نشد.

به گفته او، با توجه به فشارهای خارجی، مکانیزم ماشه و مسائل دیگر، مسکن دیگر اولویت جدی دولت نیست. این در حالی است که بدون برنامه‌ریزی، آینده‌ای پرچالش‌تر در انتظار این بازار خواهد بود.

  • گزارشی از تزریق فایزر در برخی خانه‌های شمال شهر

    گزارشی از تزریق فایزر در برخی خانه‌های...

    به هر حال واکسن کرونا چیزی نیست که مثلا در لندن به داروخانه بروید و ۱۰ دوز واکسن برای خودتان و بچه‌هایتان بخرید. فروش این واکسن‌ها در مقیاس وسیع صورت می‌گیرد و ساز و کار دیگری دارد. گزارشی از تزریق فایزر در برخی خانه‌های شمال شهر

  • ۲۶۰۰ واحد مسکن محرومان استان فارس ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد

    ۲۶۰۰ واحد مسکن محرومان استان فارس ماه...

    گروه استان‌ها ــ مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس گفت: بنا است که در یک ماه آینده ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی محرومان در سطح استان به بهره‌برداری برسد.

  • مشاوران املاک چگونه از افزایش قیمت‌ها سود می‌برند؟

    مشاوران املاک چگونه از افزایش قیمت‌ها...

    یک کارشناس اقتصادی گفت: تا زمان تحقق ثبات شرایط اقتصادی و امکان تولید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، بازار اجاره با تغییر ساختار مشاوران املاک بهبود خواهد یافت.

  • راهکار کنترل و ساماندهی بازار اجاره چیست؟

    راهکار کنترل و ساماندهی بازار اجاره...

    یک کارشناس اقتصادی گفت: تا زمان تحقق ثبات شرایط اقتصادی و امکان تولید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، بازار اجاره با تغییر ساختار مشاوران املاک بهبود خواهد یافت.

  • بازار مسکن در زنجان همچنان در رکود است

    بازار مسکن در زنجان همچنان در رکود است

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک زنجان گفت: با وجود افزایش قیمت مسکن در زنجان، بازار در وضعیت راکد است.

  • کوچ مستاجران به جنوب شرق تهران

    کوچ مستاجران به جنوب شرق تهران

    58 محله از 60 محله‌ای که بیشترین بازدید به ازای هر آگهی فروش آپارتمان در دیوار را داشته‌اند، مربوط به نیمه جنوبی شهر تهران هستند. این شاید یکی از مهمترین نکاتی باشد که می‌توان از گزارش سال دیوار 99 استخراج کرد. این گزارش پر است از سرنخ‌هایی که نشان می‌دهد ترکیب جمعیتی محله‌های مختلف تهران تا چه حد در حال تغییر است. بالاشهرنشین‌ها به مرکز شهر و مرکزنشین‌ها به جنوب شهر می‌روند تا بلکه بتوانند با بودجه‌ای دارند خانه‌ای اجاره کنند. حتی خیلی‌ها کوچ به شهرهای اقماری مثل پردیس را ترجیح داده‌اند

  • لوکس‌ترین خانه شناور دنیا

    لوکس‌ترین خانه شناور دنیا

    شرکت ARKUP با تولید یک خانه شناور لوکس نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت.

  • کاهش تورم سالیانه در بازار مسکن

    کاهش تورم سالیانه در بازار مسکن

    با وجود افزایش ۳.۱ درصدی قیمت مسکن در شهر تهران طی یک ماه اخیر رشد نقطه به نقطه سالیانه آن در یک روند نزولی از حدود ۹۲ درصد در ابتدای سال جاری به ۳۴ درصد در مردادماه رسیده است.

  • نامه رییسی برای مسکوت ماندن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی

    نامه رییسی برای مسکوت ماندن طرح تفکیک...

    پرییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامه رئیس جمهور برای مسکوت ماندن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی، تاکید کرد: بدون ایجاد وزارت مسکن ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی با چالش مواجه خواهد شد.

  • تورم ۴۰ درصدی در بازار مسکن یزد| انتظار کاهش قیمت نیست

    تورم ۴۰ درصدی در بازار مسکن یزد| انتظار...

    یزد- تورم ۴۰ درصدی بازار مسکن طی سه ماهه نخست سال جاری به عقیده برخی کارشناسان به انتخابات مربوط بود اما حالا که انتخابات نیز تمام شده بازهم تورم پابرجاست؛ تورمی که خانه دار شدن مردم را سخت کرده است.

  • مردم از مشاوران املاک قراردادهای هولوگرام‌دار بخواهند

    مردم از مشاوران املاک قراردادهای...

    بوشهر سرپرست اتحادیه ابزارو یراق ومصالح ساختمانی و مشاوران املاک گناوه گفت: مردم فقط قراردادهای ممهور به هولوگرام را از مشاوران املاک بخواهند.

  • اعلام نرخ کارمزد مشاوران املاک در ساری/ وضعیت بازار راکد است

    اعلام نرخ کارمزد مشاوران املاک در ساری/...

    ساری- برزگر، نایب رئیس اتحادیه املاک ساری نرخ کارمزد مشاوران املاک در استان را اعلام کرد و خواستار توجه به این مصوبه شد.

  • قراردادهای اجاره باید هولوگرام‌دار باشد

    قراردادهای اجاره باید هولوگرام‌دار باشد

    سرپرست اتحادیه ابزار و یراق و مصالح ساختمانی و مشاوران املاک گناوه گفت: مردم فقط قراردادهای ممهور به هولوگرام را از مشاوران املاک بخواهند.

  • چگونه مسکن متری بخریم؟ / شروط و جزئیات

    چگونه مسکن متری بخریم؟ / شروط و جزئیات

    به گفته مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالای ایران، افراد با خرید اوراق سلف موازی مسکن در بورس کالا، می‌توانند مسکن متری را خریداری کنند.

  • کم آبی اهوازی‌ها را راهی پردیس کرد / رونق خرید و فروش خانه در پردیس

    کم آبی اهوازی‌ها را راهی پردیس کرد /...

    رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک پردیس خبر داد سرمایه‌گذاری در پردیس جذاب شده و تقاضا خرید برای مسکن بالا رفته است. رئیس سابق اتحادیه مشاوران املاک پردیس با اعلام این خبر گفت: تقاضا برای خرید مسکن در شهر پردیس زیاد شده است و پنج تا ۱۰ درصد متقاضیان خرید مسکن از شهرهای جنوبی از جمله اهواز هستند.

  • تغییرات تابستانی در جنس فایل‌های اجاری

    تغییرات تابستانی در جنس فایل‌های اجاری

    با شروع فصل طلایی نقل‌و‌انتقالات ملکی به نظر می‌رسد به تدریج تعداد فایل‌های رهن کامل در بازار اجاره مسکن افزایش یافته است. در ماه‌های اخیر نه تنها بازار اجاره به لحاظ تعداد فایل بسیار کم‌رونق بود، بلکه از تعداد فایل‌های رهن کامل نیز به شدت کاسته شده بو

  • مصالح ساختمانی در تعقیب ملک

    مصالح ساختمانی در تعقیب ملک

    رشد تند قیمت مصالح ساختمانی در تهران طی بهار امسال، یک پیام ساده دارد و یک پیام «نیازمند رمزگشایی». پیام اول، تغییر معادله هزینه ساخت مسکن است که دست‌کم حدود ۲۰درصد نسبت به ابتدای سال افزایش یافته است. این میزان تورم فصلی در بازار نهاده‌های ساخت خانه، سومین صعود بزرگ قیمت‌ها در این بازار طی یک‌سال گذشته است. اما پیام دوم با «دید کامل به نبض بلندمدت قیمت‌ها» قابل دریافت است. طی دوره جهش، تورم مصالح‌ساختمانی از تورم مسکن جاماند و اکنون در فاز تنظیم است. سه سناریو از آینده ساخت، بررسی شد.

  • ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در استان زنجان

    ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در...

    مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان خبر داد؛ زنجان-مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ساخت ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی طی چهار سال آینده در استان زنجان برنامه ریزی شده است.

  • قیمت اوراق مسکن

    قیمت اوراق مسکن

    ارزش اوراق مسکن در روند معاملات امروز بازار سرمایه، تغییراتی را تجربه کرده است.

  • آمار بانک مرکزی از قیمت مسکن اشتباه است

    آمار بانک مرکزی از قیمت مسکن اشتباه است

    معاون وزیر راه و شهرسازی آمار بانک مرکزی از قیمت مسکن اشتباه است/ خردادماه در ۲۵۵ محله تهران هیچ معامله‌ای منعقد نشد/ در ۸۰ محله تهران کمتر از ۱۰ معامله به قرارداد رسید

  • سیگنال مثبت برای خریداران پیش‌فروش مسکن

    سیگنال مثبت برای خریداران پیش‌فروش مسکن

    سیگنال مثبت برای خریداران پیش‌فروش مسکنکارشناس بازار مسکن گفت: بازار پیش فروش مسکن برای خریداران هم اکنون دربردارنده یک فرصت مهم است که ورود به این بازار را برای متقاضیان، توجیه پذیر می‌کند.