بازار املاک / منتظر جهش دوباره قیمت مسکن در بازار باشیم؟

منتظر جهش دوباره قیمت مسکن در بازار باشیم؟

برای بازگشت رونق به بازار مسکن، باید قدرت خرید مردم تقویت شود، نظام قیمت‌گذاری منطقه‌ای و شفاف برقرار گردد و نظارت مؤثری بر جریان سرمایه‌ها صورت گیرد.

دلایل تداوم رکود

مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن درباره دلایل تداوم رکود در بازار مسکن گفت: بازار مسکن در سال های گذشته با مجموعه ای از ضعف ها و ناهماهنگی ها روبه رو بوده است. 

از یک سو، برخی مولفه های مهم در این حوزه تقویت نشدند و از سوی دیگر، شاهد جهش های شدید قیمتی به دلیل نبود نظارت کافی، قانون گذاری مؤثر و استانداردسازی قراردادها بودیم.

او افزود: اگر قرار است بازار مسکن از رکود خارج و به سمت رونق حرکت کند، باید این بخش ها دوباره سامان یابند.

 یکی از مهم ترین عوامل رکود، کاهش قدرت خرید مردم است. در سال های اخیر، رشد دستمزدها همواره کمتر از نرخ تورم بوده، در حالی که قیمت مسکن به طور چشمگیری افزایش یافته است. 

به همین دلیل، مردم دیگر توان خرید خانه ندارند و همین مسئله موجب کاهش تقاضا شده است.

گودرزی با تأکید بر ضرورت استانداردسازی قیمت گذاری تصریح کرد: رسیدن به یک نظام قیمت گذاری منطقی و منطقه ای می تواند بخش زیادی از آشفتگی های بازار را کاهش دهد. 

قانون گذار نیز در قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجاره، دولت را موظف کرده که قیمت ها را به صورت منطقه ای تعیین و به مردم اعلام کند.

وی در ادامه گفت: یکی دیگر از چالش های جدی بازار مسکن، ورود سرمایه های بی ضابطه و پرداخت وام های غیرهدفمند از سوی بانک هاست که عملاً به رونق تولید مسکن کمکی نکرده و تنها باعث انحراف منابع شده است. 

از سوی دیگر، وام های بانکی موجود نیز پاسخگوی نیاز واقعی خریداران نیستند؛ چراکه حتی با دریافت وام، قدرت خرید مردم تنها کفاف چند متر از یک واحد مسکونی را می دهد.

این کارشناس بازار مسکن همچنین با اشاره به رقابت بازارهای موازی اظهار کرد: در شرایط کنونی، مسکن در مقایسه با بازارهایی چون طلا و ارز، جذابیت چندانی برای سرمایه گذاران ندارد، چراکه این بازارها از نقدشوندگی بالاتری برخوردارند. 

در مقابل، سرمایه گذاری در بخش مسکن با خواب طولانی سرمایه همراه است و همین امر مانع ورود سرمایه گذاران می شود.

گودرزی ادامه داد: با وجود کاهش نسبی قیمت مسکن در ماه های گذشته، بازارهای موازی رشد قابل توجهی را تجربه کرده اند و همین موضوع باعث شده سرمایه ها به سمت بخش های دیگر هدایت شوند. 

در نتیجه تصور جهش دوباره قیمت در بازار مسکن در حال حاضر نه منطقی است و نه به نفع فعالان و سرمایه گذاران این حوزه.

او در پایان تأکید کرد: برای بازگشت رونق به بازار مسکن، باید قدرت خرید مردم تقویت شود، نظام قیمت گذاری منطقه ای و شفاف برقرار گردد و نظارت مؤثری بر جریان سرمایه ها صورت گیرد. 

در غیر این صورت، با وجود تعداد بالای خانه های خالی و خروج اتباع خارجی از بازار، نمی توان انتظار داشت خرید و فروش در این بخش افزایش یابد؛ 

به ویژه آنکه امروز حتی با قیمت هایی تا 30 درصد پایین تر از نرخ بازار هم مشتری چندانی وجود ندارد، چراکه هم قیمت ها واقعی نیستند و هم توان خرید مردم به شدت کاهش یافته است.

دلایل عدم توفیق مصوبه میزان مجاز افزایش...

مستاجران سال به سال مجبور هستند، واحد مسکونی خود را به مناطق ارزان قیمت تر ببرند و این مسئله فشار زیادی را برای آن‌ها به همراه دارد.مسئله بیانگر وضعیت نامناسب بازار مسکن اجاره‌ای است. به هر ترتیب آمارهای رسمی و گزارش‌های غیررسمی نشان می‌دهد که سال گذشته مصوبه ستاد کرونا چندان جدی گرفته نشده است.

حباب مسکن در شهرهای بزرگ جهان

در نتیجه بحران کرونا طی دو سال اخیر، مسکن به عنوان یک مقصد امن سرمایه گذاری به شدت در سراسر جهان محبوب شد و قیمت ها نیز در نتیجه افزایش تقاضا شروع به بالا رفتن کردند. بانک یو بی اس با توجه به متغیرهایی نظیر نرخ تورم، ارزش پول ملی، تعادل بین عرضه و تقاضا و نیز چشم انداز آتی بخش مسکن اقدام به تخمین میزان حباب قیمت مسکن در ۲۵ شهر بزرگ دنیا کرده است.

قیمت‌ها در بازار مسکن نامتعارف هستند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با توصیه به مالکان برای پایین آوردن قیمت مسکن گفت: بازار نه فقط ظرفیت پرش قیمت ندارد بلکه بسیاری از نرخ‌های فعلی هم نامتعارف است و نمی‌شود که هرکس هر قیمتی دلش خواست برای آپارتمان خود تعیین کند؛ نرخ‌های موجود در سامانه‌های ملکی باید توسط دستگاه‌های ناظر رسیدگی شود.

خانه های مسکن ملی کجا ساخته می‌شوند

اسامی شهرهایی که قرار است در آنها واحدهای مسکونی طرح جدید دولت سیزدهم احداث شوند، اعلام شد.

پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت...

عجیب است که مالکان در سایت ها قیمت های ۱۵۰ میلیون تومان در هر متر مربع تعیین می‌کنند. این رویه در سامانه‌های ملکی باید توسط دستگاه‌های ناظر رسیدگی شود.

عملیات آغاز ساخت ۴۰۱ واحد مسکونی...

عملیات آغاز ساخت ۴۰۱ واحد مسکونی محرومان در مانه و سملقان با حضور نماینده ولی فقیه در استان آغاز شد.

کدام گروه از مجردها می‌توانند در طرح...

قصد دولت سیزدهم بر این است که با ساخت چهار میلیون واحد مسکونی، کسری مسکن در کشور را جبران کند. بر اساس تصمیم اولین جلسه شورای عالی مسکن، کار با ساخت دو میلیون مسکن شده است. کدام گروه از مجردها می‌توانند در طرح «نهضت ملی مسکن» ثبت‌نام کنند؟

نامه بذرپاش به رئیس کل بانک مرکزی...

رئیس‌کل دیوان محاسبات کشور در نامه‌ای به رئیس‌کل بانک مرکزی با تاکید بر لزوم اهتمام بیش از پیش بانک مرکزی به ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت زمین و مسکن، توجه ویژه نظام بانکی برای ساخت یا خرید حداقل ۱۵۰ هزار واحد مسکونی جهت اقشار مستضعف را خواستار شد.

آیا خرید خانه قولنامه‌ای معتبر است؟

حتما تا حالا در مورد قولنامه و معاملاتی که به‌صورت قولنامه انجام می‌شود، زیاد شنیده‌اید. احتمالا خودتان هم معامله قولنامه‌ای انجام دادید.

کلنگ زنی ساخت 48 واحد مسکن مددجویان...

کردستان مدیر کل کمیته امداد کردستان از کلنگ‌زنی ساخت 48 واحد مسکن مددجویان سروآباد خبر دارد.

به دنبال افزایش قدرت خرید مردم هستیم

قالیباف: با همکاری دولت به دنبال افزایش قدرت خرید مردم هستیم رییس مجلس شورای اسلامی گفت که با همکاری دولت تلاش داریم افزایش ماهانه نقدینگی را کنترل کنیم تا بالا نرود که همین امر باعث افزایش قدرت خرید می شود.

شاخص کرایه مسکن در یک سال اخیر چقدر رشد...

بر اساس اطلاعات بانک مرکزی، شاخص کرایه مسکن در شهریورماه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته ۴۵.۷ درصد افزایش داشته که بیانگر وضعیت نامناسب بازار مسکن اجاره‌ای است.

شرایط خرید مسکن رئیسی اعلام شد

متقاضیان طرح جهش تولید مسکن از ساعت ۱۲ ظهر امروز می‌توانند با مراجعه به سامانه ثمن اقدام به ثبت نام در بزرگ ترین طرح عمرانی کشور کنند.

دو ماهنامه “معمار”، شماره ۱۲۹، مهر و...

دو ماهنامه معمار شماره ۱۲۹ مهر و آبان ۱۴۰۰ قیمت: ۵۰/۰۰۰ تومان

آغاز ثبت‌نام سهمیه ۱۵ هزار واحدی زنجان...

زنجان معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: در طرح جهش تولید مسکن، ساخت سالانه ۱۵ هزار واحد مسکونی در سال پیش‌بینی شده است.

تجمع مالباختگان مجتمع آفتاب ری مقابل...

صبح امروز تعدادی از مالباختگان پروژه مسکونی آفتاب ری که فروش واحدهای آن در سال ۹۵ به صورت پیش فروش کلید خورد و خریداران آن در سال ۹۸ متوجه کلاهبرداری شدند در مقابل دادسرای شهرری تجمع کردند.

وضعیت بازار مسکن در منطقه ۶ پایتخت

بررسی فایل‌های فروش آپارتمان‌های مسکونی منطقه شش تهران در یک ماه گذشته که در یکی از استارت‌آپ‌های جست‌و‌جوی املاک ثبت شده، نشان می‌دهد با وجود کم بودن فایل‌های نوساز، همچنان تب فروش بالاست و هر چند از شدت فایل شدن آپارتمان‌ها -که از ابتدای مهر اوج گرفته بود- کاسته شده، اما عمده فروشندگان کماکان قیمت‌هایی متعادل و حتی کمتر از میانگین محله پیشنهاد می‌دهند.

«سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی...

با اراده قوی دولت، ساخت بیش از یک میلیون واحد مسکونی امکان پذیر است عضو سابق شورای عالی مسکن، توجه ویژه به سامانه املاک و اسکان را از اولویت‌های نخست وزارت راه راه و شهرسازی دانست و پیرامون این مسئله خاطر نشان کرد: وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی، مدیریت و کنترل بازار است و نه ساخت و ساز مسکن.

مددجویان پشت نوبت «مسکن» تا ۴ سال آینده...

معاون امور مشارکت‌های مردمی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که ۱۶۰ هزار مددجوی پشت نوبت دریافت مسکن در قالب طرح «ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی» دولت، صاحب مسکن می‌شوند.

کنترل بازار اجاره مسکن نیازمند قانون...

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تصویب آیین نامه اجاره داری در هیئت دولت، تحول بزرگی در بازار اجاره بها ایجاد خواهد کرد، گفـت: کنترل بازار اجاره مسکن نیازمند قانون است.

مسکن ترکیه در ۲ سناریوخریدهای ایرانی در...

داده‌های مرکز آمار اقتصادی ترکیه نشان می‌دهد ایرانی‌ها در سپتامبر ۲۰۲۱، بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ خانه در این کشور خریداری کردند که حدود ۵/ ۲برابر میانگین حجم خرید ماهانه همین گروه طی ۵ سال گذشته بوده است.