بازار املاک / مسکن اجاره ای 5ساله

مسکن اجاره ای 5ساله

برنامه جدید حمایتی دولت از مستأجران با عنوان «طرح آشیان» از امروز وارد فاز اجرایی می‌شود؛

طرحی که با هدف حمایت از زوج‌های جوان و ساماندهی بخشی از بازار اجاره طراحی شده و قرار است در مرحله اول به‌صورت استان‌به‌استان اجرا شود.
 بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، ثبت‌نام ابتدا از سه استان آغاز می‌شود و با آماده‌شدن واحدهای استیجاری، سایر استان‌های مشمول فاز اول نیز وارد فرآیند ثبت‌نام خواهند شد.
طرح آشیان در کنار پرداخت تسهیلات کم‌هزینه ودیعه مسکن، دومین برنامه حمایتی دولت برای مستأجران واجد شرایط به شمار می‌رود.
 در این طرح، واحدهای استیجاری آماده برای مدت حداکثر پنج سال در اختیار متقاضیانی قرار می‌گیرد که پس از ثبت درخواست، بررسی اطلاعات و اولویت‌بندی، واجد شرایط شناخته شوند.

حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی  جزئیات اجرای این طرح را تشریح کرد و گفت: «طرح حمایتی آشیان در راستای پاسخ به بخشی از نیاز بازار مسکن و کمک به مدیریت بازار اجاره، بویژه در کلانشهرها و مراکز استان‌ها، اجرا می‌شود.»

ثبت‌نام مرحله‌ای از سه استان
طاهرخانی با اشاره به مصوبات شورای عالی مسکن درباره حمایت و توانمندسازی زوج‌های جوان اظهار کرد: «ثبت درخواست متقاضیان واجد شرایط در طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان، موسوم به طرح آشیان، در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ۱۸ و ۱۹ خردادماه از طریق سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن انجام خواهد شد. 
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، اجرای این طرح مرحله‌ای است و ثبت‌نام در ابتدا از سه استان آغاز می‌شود. 
با آماده‌شدن واحدها، ثبت‌نام به سایر استان‌ها تسری پیدا می‌کند و در فاز اول، ۱۰ استان در برنامه قرار دارند.
  بر اساس اعلام طاهرخانی، واگذاری واحدها مطابق سهمیه ابلاغی وزارت راه و شهرسازی به استان‌ها انجام می‌شود و پس از فرآیند پایش، احراز شرایط و اولویت‌بندی، واحدهای آماده به گروه‌های هدف اختصاص خواهد یافت.

چه کسانی مشمول طرح آشیان می‌شوند؟
طاهرخانی با اشاره به جامعه هدف طرح آشیان گفت: «این طرح عموماً زوج‌های جوان واقع در دهک‌های اول تا ششم درآمدی را هدف قرار داده است.
 بر این اساس، از تاریخ ازدواج رسمی زوجین نباید بیش از پنج سال گذشته باشد. همچنین متقاضی، همسر و افراد تحت تکفل آنان نباید در پنج سال اخیر مالک مسکن یا زمین با کاربری مسکونی بوده باشند. 
یکی دیگر از شروط ثبت درخواست، داشتن سابقه سکونت پنج‌ساله در شهر محل تقاضاست. البته برای ثبت تقاضا در شهرهای جدید، سابقه سکونت در کل مجموعه شهری ملاک قرار می‌گیرد.»

اجاره‌بهای حمایتی برای دهک‌های اول تا ششم
یکی از مهم‌ترین بخش‌های طرح آشیان، نحوه تعیین اجاره‌بهای واحدهای استیجاری است. در این طرح، اجاره‌بهای پرداختی متقاضیان بر اساس دهک درآمدی خانوار تعیین می‌شود. 
بر این اساس، زوج‌های قرارگرفته در دهک‌های اول و دوم، معادل ۳۵ درصد اجاره‌بها به نرخ روز را پرداخت خواهند کرد. 
این سهم برای دهک‌های سوم و چهارم معادل ۴۵ درصد و برای دهک‌های پنجم و ششم معادل ۵۵ درصد اجاره‌بهای روز تعیین شده است.

مسکن استیجاری راهی برای کاهش فشار بازار اجاره
در کنار جزئیات اجرایی طرح، کارشناسان مسکن نیز مسکن استیجاری را یکی از ابزارهای مهم برای کاهش فشار بر خانوارهای تازه‌تشکیل و دهک‌های کم‌درآمد می‌دانند.

سهراب مشهودی، کارشناس مسکن، در گفت‌وگو با «ایران» اجرای برنامه مسکن استیجاری را یکی از راهکارهای اساسی برای پاسخ به نیاز مسکن عنوان کرد و گفت: «همه مردم نمی‌توانند در سال‌های ابتدایی تشکیل زندگی مشترک صاحب مسکن ملکی شوند.
 از سوی دیگر، دولت نیز منابع کافی برای ساخت مسکن ملکی برای همه متقاضیان ندارد؛ بنابراین مسکن استیجاری، بویژه در پنج سال اول زندگی مشترک یا برای خانوارهای مهاجر، می‌تواند نقش مهمی در دسترسی به مسکن ایفا کند.»

به گفته او، هزینه مسکن استیجاری معمولاً بسیار کمتر از مسکن ملکی است و می‌تواند به خانوارها فرصت دهد تا در دوره‌ای مشخص، فشار کمتری از ناحیه اجاره‌نشینی تحمل کنند.

مشهودی با اشاره به انواع مسکن استیجاری افزود: «این نوع مسکن می‌تواند هم از سوی دولت و هم با مشارکت بخش خصوصی تأمین شود.
 در مدل دولتی، واحدها باید ارزان‌تر و بیشتر در اختیار دهک‌های پایین‌تر قرار گیرد. در مدل مشارکت با بخش خصوصی نیز دولت می‌تواند از طریق تأمین زمین و ایجاد مشوق، زمینه ساخت واحدهای استیجاری را فراهم کند تا هزینه نهایی برای مستأجر کاهش یابد.»

ضرورت توانمندسازی مستأجران در دوره پنج‌ساله
این کارشناس مسکن معتقد است دولت می‌تواند در دوره پنج‌ساله استفاده خانوارها از مسکن استیجاری، برنامه‌هایی برای توانمندسازی آنان نیز اجرا کند.
 به گفته مشهودی، یکی از راهکارها می‌تواند ذخیره بخشی از اجاره‌بهای دریافتی در صندوقی برای مستأجران باشد تا پس از پایان دوره استفاده از واحدهای استیجاری، خانوارها برای اجاره واحد جدید یا ورود به برنامه‌های دیگر حمایتی با دست خالی مواجه نشوند.

قیمت سیمان صعودی شد

همانند سال گذشته محدودیت‌های ایجاد شده برای برق کارخانجات فولاد و سیمان منجر به گران شدن این کالاها در بازار شده. به نحوی که قیمت سیمان در خرده فروشی‌ها از حدود پاکتی ۵۰ هزار تومان به ۶۵ هزار تومان و در مناطقی تا ۹۰ هزار تومان رسیده است. پس از اعمال محدودیت برق صنایع فولادی و سیمانی، سازندگان مسکن از افزایش ۲۰۰۰ تومانی هر کیلوگرم میلگرد خبر می‌دهند و می‌گویند . که قیمت‌ها از کیلویی ۱۸ هزار تومان در روزهای اخیر به کیلویی ۲۰ هزار تومان رسیده و احتمال افزایش این نرخ نیز وجود دارد.

افتتاح بخشی از واحدهای نهضت ملی

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی خبر داد افتتاح بخشی از واحدهای نهضت ملی تا پیش از تابستان محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: تا قبل از پایان تابستان تعداد قابل ملاحظه‌ای از طرح نهضت ملی افتتاح می‌شوند. بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مسکونی در مراحل مختلف اجرا قرار دارد و تا قبل از پایان تابستان تعداد قابل ملاحظه‌ای از طرح نهضت ملی افتتاح می‌شوند.

5خانه در آمل تخریب شد

رئیس کل دادگستری مازندران: ۵ واحد مسکونی ویلایی غیرمجاز در آمل تخریب شد رئیس کل دادگستری مازندران گفت: دو مورد احکام قضایی موضوع ماده ۳ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها در بخش مرکزی شهرستان آمل اجرا شد.

تخلیه مجتمع مسکونی در پاکدشت

یک مجتمع مسکونی در پاکدشت به دلیل بروز ترک‌های عمیق با دستور مقام قضایی تخلیه شد. به علت ایجاد ترک‌های عمیق در یکی از واحدهای یک مجتمع مسکونی در پاکدشت با دستور مقام قضائی این مجتمع تخلیه شده است. بر اساس این گزارش طبق بررسی‌های آتش نشانی در قسمت بالکن قسمتی به مساحت خانه اضافه شده که به دلیل عدم استحکام احتمال ریزش را قوت داده است.

کلنگ‌ احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی

کلنگ‌ احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی در استان با حضور وزیر کشور به زمین زده شد سرپرست معاونت عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با حضور وزیر کشور احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن در استان کلنگ‌زنی شد.

خرید و فروش مسکن در بورس

خرید و فروش متری مسکن در بورس ممکن می‌شود رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالا از دریافت موافقت اصولی دو صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات برای طی مراحل پذیره نویسی و امکان خرید و فروش متری واحد‌های تجاری یا مسکونی خبر داد.

تغییر جدیدکاهش قیمت بازار مسکن

احتمال جدی درباره بازار مسکن در تهران وجود دارد. آمارهای رسمی در مدت اخیر، دو سیگنال را درباره بخش عرضه، به بازار مسکن ارسال کرده‌اند؛ نخست روند صعودی در صدور پروانه‌های ساختمانی و دیگری کاهش تعداد پروانه‌ها در تهران و افزایش آن‌ها در شمال کشور. این سیگنال‌ها چه پیامدی برای بازار دارند؟

متقاضیان وام ودیعه مسکن

معرفی متقاضیان وام ودیعه مسکن به بانک ظرف ۲۴ ساعت استعلام افراد واجد شرایطی که برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن ثبت نام می‌کنند ظرف ۲۴ ساعت توسط وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شوند. متقاضیان وام اجاره به بانک ظرف ۲۴ ساعت معرفی می‌شوند. و گویا فرآیند تشکیل پرونده به وسیله بانک‌ها در حال انجام است.

باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور

استفاده ۱۵ هزار باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور در شهرستان نیشابور وجود دارد که با تعرفه مسکونی و یارانه ای از آب شرب استفاده می کنند. شهرستان نیشابور بعد از شهرستان طرقبه و شاندیز بیشترین ییلاقات را در استان دارد . که باعث افت فشار در روزهای آخر هفته و تخریب تاسیسات آب رسانی به روستاها می شود.

طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک

بررسي طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک مسکوني؛ فردا در مجلسخبرگزاری آریا-مجلس شورای اسلامی هفته جاری روز‌های یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه جلسات علنی خواهد داشت و قرار است در جلسه فردا به عنوان اولین دستور طرح دو فوریتی محرومیت زدایی به بررسی گذاشته شود.

آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی

آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی در منظریه ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود هم‌زمان با سفر استانی رئیس‌جمهور به چهارمحال و بختیاری، ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود.

رکورد فروش مسکن در تهران

شیب صعودی قیمت ارز در اردیبهشت‌ ماه، عامل اصلی تغییر قیمت در بازار مسکن بوده به طوری که هر متر مربع واحد مسکونی در تهران با رشد 6 درصدی مواجه شده است. با توجه به آمار‌های اعلام شده از سوی بانک مرکزی، شاخص قیمت مسکن در تهران به رشد 6.1 درصدی خود رسید. بررسی رشد ماهانه شاخص قیمت مسکن نشان می‌دهد که طی یک‌ سال گذشته این دومین رکورد در افزایش قیمت مسکن است.

بافت فرسوده و غیر مسکونی بازار جیرفت

دستگاه قضایی به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار جیرفت ورود کرد دادگستری شهرستان جیرفت کرمان به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار این شهرستان ورود کرد. اصغر ستایی مختاری، در بازدید از بافت فرسوده وغیر مسکونی جیرفت که با همراهی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و رئیس پلیس پیشگیری انجام شد، افزود:

غول‌های مزاحم در آسمان مشهد

ماجرای انتقال فرودگاه مشهد به بیرون از محدوده شهر قصه امروز و دیروز نیست سال‌هاست مشکلات قرار گرفتن فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد در نزدیکی بافت مسکونی و عبور هواپیماها از آسمان شهر از رسانه‌ها منتشر شده و هر بار سخنی از سوی مسئولان برای حل این مشکلات به خورد مردم داده شده بدون اینکه اقدامی در پی آن باشد.به بحث انتقال فرودگاه و پروژه دهن پرکنی مثل شهرفرودگاهی کاری نداریم که خود سنگی بزرگ و در شرایط موجود بی‌تردید علامت نزدن است.

با ساخت و سازهای ناایمن برخورد میشود

دادستان تبریز هشدار داد دستگاه قضایی با ساخت و سازهای ناایمن قاطعانه برخورد می‌کند حادثه متروپل آبادان، تجربه تلخی است که بر ضرورت ساخت و سازهای مجاز و ایمن و نظارت بر روند اجرای آنها از سوی مسئولان مربوطه صحه گذاشت، گفت: تمام ساختمان‌های تجاری و مسکونی ناایمن در کلانشهر تبریز و سایر شهرستان‌های استان باید هر چه زود شناسایی و نسبت به مقاوم‌سازی آنها اقدام شود.

مالیات از خانه های لوکس

در حال حاضر عملاً تا صاحب‌خانه لوکسی که شناسایی شده، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد. نمی‌توانیم از وی مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ابزاری برای وصول نداریم. پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون مالیات بر خانه های لوکس را برای تصویب در هیئت وزیران به کمیسیون اقتصاد دولت ارائه داد.

شناسایی ساختمان‌های ناایمن

دادستان تبریز دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن استان را صادر کرد دادستان آذربایجان شرقی ساختمان های تجاری و مسکونی ناایمن در شهر تبریز و سایر شهرستان های استان باید شناسایی شده و ضمن آسیب شناسی نقاط ضعف آنها احصا و برای رفع این نقاط راهکارهای لازم ارائه شود.

وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

از امروز متقاضیان دریافت وام مسکن می‌توانند در سایت ارائه شده ثبت نام کنند. وام مسکن چیست و چگونه می‌شود وام مسکن را دریافت کرد؟ وام مسکن گونه‌ای از وام است، که جهت تأمین هزینه خریداری، ساخت‌وساز یا نوسازی ملک، در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی قرار می‌گیرد. بانک مسکن به عنوان شناخته‌شده‌ترین بانک در زمینه‌ی «وام مسکن»، چندین نوع وام‌ مسکن را ارائه می‌دهد.

انتقاد از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی...

انتقاد نایب رئیس مجلس از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن/ مردم با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نرخ تسهیلات کنونی ساخت مسکن به دلیل گرانی مصالح و هزینه‌ها، اجرای طرح را با مشکل مواجه می‌کند، گفت: تسهیلات مسکن باید ۸۰ درصد بها تمام شده خانه‌ها را پوشش دهد.

ساخت مسکن وکارخانه برای جوانان

امام جمعه همدان: خیّرین به سمت ایجاد کارخانه و ساخت مسکن برای جوانان حرکت کنند. شرایط فعلی که طرح مسکن ملی مطرح شده، خوب است تا مقداری زمین را در اختیار خیرین قرار دهیم و آنها نیز چند واحد مسکونی برای جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند را ساخته و در اختیار جوانان قرار دهند.

وام مجردان/هر مجرد 280 میلیون

مجردهای ساکن تهران می‌توانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله می‌شود. هزینه وام مسکن که مدتی است روند افزایشی به خود گرفته طی ۱۰ روز گذشته صعودی نبوده و تقریبا ثابت مانده است.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۲۹ هزار و ۴۰۰، ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ و ۱۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارند.