بازار املاک / پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

رفتار بازار مسکن نسبت به تغییرات نرخ ارز با بازارهای دیگر تفاوت دارد. فعلا قیمت مسکن پابه‌پای دلار پیش نرفته است

افزایش قیمت دلار در هفته‌های گذشته هنوز در بازار مسکن اثر جدی نگذاشته است.

مرداد امسال شاهد رشد ۱۵ درصدی قیمت دلار بودیم اما در همین مدت چیزی کمتر از پنج درصد به ارقام پیشنهادی فروشنده‌های بازار مسکن اضافه شد.

 برای پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال باید این اعداد را کنار هزینه‌های ساخت مسکن بگذاریم.

 مرکز آمار از رشد دو برابری هزینه‌های مربوط به ساخت مسکن خبر داده و اگر همین شرایط در ماه‌های آینده ادامه داشته باشد، باید منتظر پیشروی قیمت‌ها در بازار مسکن باشیم.

قیمت مسکن در تهران
قیمت مسکن در دو سال گذشته از سوی منابع رسمی اعلام نشده و تنها منبع باقی‌مانده درباره تحولات بازار مسکن تهران پلتفرم‌های آنلاین و ارقام پیشنهادی فروشنده‌هاست.

 اگر همین داده‌ها را مدنظر بگیریم، باید بگوییم میانگین قیمت پیشنهادی برای هر مترمربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۲۰۹ میلیون تومان رسیده است.

این عدد نشان می‌دهد برای خرید یک خانه ۱۰۰ متری کاملا معمولی خریدار باید رقمی معادل ۲۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بپردازد. 

محاسبات آماری نشان می‌دهد این رقم تصویری از معدل حسابی مناطق بیست‌ودوگانه پایتخت است و بازه قیمتی در محله‌های مختلف تفاوت‌های زیادی با این میانگین دارد.

مثلا در مناطق شمالی پایتخت قیمت‌های پیشنهادی ارقام متفاوتی را ثبت کرده‌اند. ارقام اعلامی از سوی مالکان در این مناطق بین متری ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون تومان تعیین می‌شود. 

این عدد برای یک واحد مسکونی نوساز ۱۰۰ متری در مناطق گران‌قیمت شهر تهران به ۶۰ تا ۶۵ میلیارد تومان می‌رسد.

در مناطق جنوبی و حاشیه‌ای ارقام پیشنهادی در سطوح پایین‌تری نسبت به میانگین متری ۲۰۹ میلیون تومان قرار دارند 

اما میانگین کل شهر تحت‌تاثیر واحدهای مناطق شمالی به بالای ۲۰۰ میلیون تومان کشیده شده است.

تاثیر دلار در بازار مسکن
قیمت ارز در جریان معاملات مرداد امسال با رشد حدود ۱۵ درصدی مواجه شد. 

در همین دوره زمانی رصد پلتفرم‌های ثبت آگهی نشان داد ارقام پیشنهادی فروشنده‌های مسکن در مقایسه با ماه قبل رشد سه تا چهار درصدی را ثبت کرده است.

رفتار بازار مسکن در برابر تغییرات نرخ ارز با بازارهای دیگر تفاوت دارد.

 بازارهایی مانند طلا، سکه یا موبایل واکنشی سریع و لحظه‌ای به تغییرات قیمت دلار در بازار آزاد نشان می‌دهند و ارقام معاملاتی خود را در همان روز تنظیم می‌کنند. 

بازار مسکن اما به دلیل سنگین بودن حجم نقدینگی مورد نیاز و طولانی بودن روند انجام معامله واکنش فوری نشان نمی‌دهد.

رابطه بین مسکن و دلار فاصله زمانی دارد. رشد قیمت ارز اول منجر به تغییر قیمت مصالح ساختمانی می‌شود. 

افزایش قیمت میلگرد، سیمان، تاسیسات مکانیکی و یراق‌آلات اولین مرحله اثرگذاری نوسان ارز بر بخش ساختمان است.

تولیدکننده و سازنده در مرحله بعدی با محاسبه نرخ جدید مواد اولیه ارقام پیشنهادی فروش واحدهای نوساز را افزایش می‌دهند. 

این زنجیره انتقال هزینه باعث می‌شود اثرگذاری مستقیم تغییرات ارزی با فاصله زمانی چندماهه به بازار مسکن منتقل شود.

هزینه ساخت مسکن
رشد هزینه‌های اجرایی ساخت‌وساز مستقیما در نرخ نهایی و قیمت تمام‌شده واحدهای آماده تحویل نمایان می‌شود. 

اگرچه آمار رسمی ماهانه درباره هزینه ساخت هر متر واحد مسکونی از سوی مراجع دولتی ارائه نمی‌شود، 

اما فعالان ساختمانی هزینه‌ها را براساس محاسبات خود اعلام می‌کنند.

سازندگان مسکن در پایتخت گزارش می‌دهند اجرای یک پروژه مسکونی معمولی به طور میانگین بین ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان برای هر مترمربع زیربنا هزینه دارد. 

این رقم صرفا به هزینه‌های اجرا و مصالح مربوط است و قیمت زمین یا هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی را شامل نمی‌شود.

هزینه ساخت در برخی محله‌های خاص تهران به خاطر به‌کارگیری تجهیزات لوکس و مصالح ویژه ساختمانی به متری ۸۰ میلیون تومان نیز افزایش پیدا می‌کند.

 بررسی شاخص قیمت مصالح ساختمانی و گزارش‌های رسمی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه ساخت مسکن به ۱۰۶.۸ درصد رسیده است.

این افزایش ۱۰۶.۸ درصدی به معنای بیش از دو برابر شدن قیمت تامین مصالح و دستمزد عوامل اجرایی نسبت به دوره مشابه سال قبل است. 

سازندگان ساختمانی این رشد هزینه‌ها را در محاسبه بهای تمام‌شده لحاظ می‌کنند و قیمت مسکن در بازار نوسازها بر پایه همین محاسبات جدید تعیین می‌شود. 

شاید ندانید اما قیمت خانه نوساز سیگنالی برای سایر خانه‌هاست و روی بازار اجاره‌بها نیز تاثیر می‌گذارد.

پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال
تداوم شرایط موجود زمینه‌ساز تغییر ارقام در نیمه دوم سال جاری خواهد بود.

 دو عامل هم‌زمان شامل رشد قیمت ارز و افزایش هزینه‌های تولید و ساخت بنا فشار افزایشی بر بهای تمام‌شده مسکن وارد می‌کنند.

روند آماری ماه‌های گذشته نشان می‌دهد قیمت مسکن هنوز هم‌پای نرخ رشد ارز جهش پیدا نکرده و بازدهی ثبت‌شده در بخش املاک از تورم عمومی و رشد ارز کمتر بوده است.

 در حالی که دلار طی یک ماه ۱۵ درصد رشد داشت، ارقام پیشنهادی مسکن تنها سه تا چهار درصد افزایش را ثبت کردند.

این تفاوت آماری نشان‌دهنده انباشت فشارهای هزینه در بازار مسکن است. 

مسکن برخلاف کالاهایی مانند خودرو، سکه یا موبایل در بازه زمانی کوتاه نوسان نمی‌کند اما تداوم تورم در نهاده‌های تولید به مرور زمان به ارقام فروش واحدهای مسکونی منتقل می‌شود.

شاید قیمت مسکن در برهه فعلی برای بخشی از خریداران منطقی نباشد اما با ادامه این شرایط می‌توانیم در نیمه دوم سال منتظر رشد بیشتر قیمت‌ها باشیم.

بورس‌های جهانی نگران از افزایش قیمت...

افزایش سریع قیمت مسکن در آمریکا و انگلیس باعث ریزش بیشتر شاخص های مهم بورسی در جهان شد. افزایش سریع قیمت ها به ویژه در بخش مسکن باعث نگرانی سیاست گذاران و فعالان بازارهای مالی شده است. پس از انتشار خبر رکوردشکنی قیمت مسکن در انگلیس، حالا در آمریکا نیز میشل بومان- مدیر بانک مرکزی این کشور- با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مداوم قیمت مسکن گفته است با پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در بخش مسکن، تورم می تواند سرکش تر و مهار آن سخت تر شود.

نگرانی مدیر بانک مرکزی آمریکا از قیمت...

مدیر ارشد فدرال رزرو هشدار داد با بالا باقی ماندن قیمت مسکن، کار این نهاد برای مهار تورم دشوار خواهد شد. به نقل از اسپوتنیک، میشل بومان با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مداوم قیمت مسکن در آمریکا گفته است با پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در بخش مسکن، تورم می تواند سرکش تر و مهار آن سخت تر شود. وی با بیان اینکه شاهد اختلالات کم سابقه ای در بخش مسکن هستیم افزود: در کوتاه مدت انتظار دارم روند قیمت ها کماکان صعودی باشد.

قیمت‌‌ها در مسکن مهر رشت میلیاردی شد

مسکن مهر رشت کاربری ویلا پیدا کرده و حالا نه تنها گران‌تر از مسکن مهر تهران خرید و فروش می‌شود که با بهای برخی از این واحدها می‌توان در شهر تهران صاحب خانه شد.

دفاتر املاک متخلف با همکاری پلیس پلمب...

رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک که تخلفاتی مثل عدم ارایه کد رهگیری، اضافه دریافت یا دریافت بیعانه را مرتکب می‌شوند در همکاری بازرسان اتحادیه و نیروی انتظامی با آنها برخورد می‌شود که اخیرا ۶۹۳ مورد تذکر به این واحدها داده شده است.

دومین فراخوان نام نویسی جهت شرکت در...

طبق دستور دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در خصوص تسهیل شرایط شرکت در آزمون تخصصی مشاوران املاک و اصلاح شیوه نامه مربوطه، سازمان منطقه آزاد کیش در نظر دارد بر اساس شرایط جدید آزمون تخصصی برگزار کند.

معادلات بازار مسکن تغییر پیدا کرده است

پس از کاهش ۰.۲ درصدی قیمتهای قطعی مسکن در مهرماه، بررسی آخرین وضعیت بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه از کاهش ۱.۳ درصدی قیمتهای پیشنهادی، افت ۳.۲ درصدی نرخ اجاره و افزایش ۱۲ درصدی تمایل برای فروش حکایت دارد.بازار مسکن شهر تهران در ۳۰ روز منتهی به ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰ با کاهش ۱.۳ درصدی قیمتهای پیشنهادی مواجه شده است. پس از افزایش نسبی نرخهای پیشنهادی در سه ماهه تابستان، قیمتهای قطعی در مهرماه ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد. آخرین وضعیت بازار در نیمه آبان ماه نیز گویای آن است که قیمت آگهی‌ها طی یک ماه اخیر ۱

منابع بانک‌ها برای رونق بازار مسکن اندک...

حسین‌زاده :چند پیشنهاد برای رونق بازار مسکن رئیس سابق بانک ملی گفت: منابع مالی بانک‌ها در خصوص ارائه تسهیلات مالی به بخش مسکن به‌شدت محدود است.

واگذاری خانه‌های خالی به افراد نیازمند

یک کارشناس بازار مسکن گفت: باید توجه داشت که کشور با ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه و با میانگین هر واحد ۱۰۰ متر مربع و قیمت هر متر مربع ۱۰ میلیون تومان ، سرمایه ای حدود ۲۵۰۰ تریلیون تومان را بلا استفاده گذاشته است و به دنبال هزینه مجدد به همین میزان و حتی بیشتر در این زمینه است.

درس چینی برای بخش مسکن/ راز ورشکستگی...

همه مردم نمی‌توانند مسکن مورد نیاز را خریداری یا اجاره کنند. با وجود بازار رهن (بازار خرید اعتباری بلندمدت مسکن در قبال توثیق مسکن) بزرگ، برای بسیاری از مردم، خرید مسکن، مثل ایران، در استطاعت نیست.

غیر قانونی بودن خرید و فروش امتیاز مسکن...

مدیرعامل شرکت عمران پردیس گفت: خرید و فروش امتیاز مسکن اقدام ملی غیر قانونی است.

چهارمین شهر گران دنیا در مسکن

مقایسه قیمت مسکن در ۴۸۶ شهر دنیا نشان می‌دهد، تهران با شاخص ۴۸٫۴ چهارمین شهر جهان با کمترین قدرت خرید خانوارها را دارد.

در شش ماهه نخست سال جاری عملیات عمرانی...

مدیر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان عملیات عمرانی بیش از 3هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در اصفهان خبر داد.

رستم قاسمی: آورده مردم در قانون جهش...

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توافق وزارتخانه‌های راه و صمت برای پیش‌خرید مصالح ساختمانی، گفت: با اجرای نهضت ملی مسکن، کشور را به کارگاه ساختمان تبدیل می‌کنیم.

80 واحد مسکونی و تجاری بابلسر دچار...

بخشدار بهنمیر شهرستان بابلسر از خسارت سیل به 50 واحد مسکونی و تجاری حوزه شهری و 30 واحد مسکونی روستایی در این بخش خبر داد.

ابرتورم در کمین

در میان افزایش قیمت کالاهای اساسی، بالا رفتن قیمت مسکن اما همچنان خبرسازترین است و بسیاری از اقشار ضعیف را از تهران راهی شهرستان کرده.

جزئیات وام‌هایی که با تولد فرزند سوم به...

مجلس برای خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر تسهیلات و امتیازات خاصی در نظر گرفته است. از پرداخت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی تا پرداخت ۱۲۰ میلیون تومان وام مازاد خرید خانه در نظر گرفته است.

استاندار خراسان شمالی تاکید کرد؛ لزوم...

لزوم اتمام ساخت ۱۴۳ واحد زلزله‌زده خراسان شمالی تا پایان آبان بجنورد- استاندار خراسان شمالی گفت: سکونت در ۱۴۳ واحد مسکونی زلزله زده میسر نیست و اکنون روند بازسازی این واحدها در مرحله سقف زنی قرار دارد که با انسجام بیشتر باید تا پایان آبان تکمیل شود.

آِیت الله مدرسی: تامین مسکن مهمترین...

امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به وضعیت آشفته بازار اجاره بها در حوزه مسکن و تامین سرپناه مردم گفت: تامین مسکن انتظار جدی مردم مسئولان است.

چند نفر در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند

وزارت راه و شهرسازی تازه‌ترین آمار ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که بر اساس آن ۷۵۱ هزار و ۳۸۵ نفر تا کنون در سامانه ثمن نام نویسی کرده اند.

بررسي آرايه‌هاي چوبي با هنر چوتاشي در...

با سرپرستی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران بررسی آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران انجام شد. دفترمازندران درشهرستان بابلسر، آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران در یک پروژه تحقیقاتی بنیاد ملی نخبگان با سرپرستی دکتر مصطفی رستمی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران مورد بررسی فنی و هنری قرار گرفت.

افزایش تعهد بیمه نامه مخاطرات طبیعی...

مدیرکل بیمه ایران در گیلان مطرح کرد گیلان مدیرکل بیمه ایران در گیلان، از افزایش حق بیمه تعیین شده در سال جاری خبر داد و بیان کرد: تعهد بیمه ایران در حوزه مخاطرات طبیعی طی امسال ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۶۰ میلیون برای ساختمان و ۴۰ میلیون برای اثاثیه است.