بازار املاک / قیمت مسکن تخت گاز گرفت

قیمت مسکن تخت گاز گرفت

قیمت مسکن تخت گاز گرفت

سال گذشته، بازار مسکن با بحران‌های فراوانی روبه‌رو بود. نوسانات اقتصادی کوچک‌ترین تغییرات را در این بازار ایجاد می‌کرد و نرخ تورم مسکن به‌طور مداوم تحت تأثیر این تغییرات قرار می‌گرفت. این نوسانات باعث می‌شد که قیمت‌ها در بازار مسکن به‌طور مداوم بالا و پایین بروند و هیچ ثباتی در روند افزایش قیمت‌ها دیده نمی‌شد.

 امیدهایی برای آرامش نسبی در بازار مسکن

در ماه‌های پایانی سال، روند تورم تغییرات مثبتی را تجربه کرد و به تدریج نرخ تورم کاهش یافت. در آخرین ماه سال، تورم ماهانه بخش مسکن به عدد دو درصد رسید و این نشان‌دهنده تعدیل نسبی قیمت‌ها بود.

 همچنین، نرخ تورم اجاره‌بها نیز که همواره هم‌راستا با قیمت مسکن حرکت می‌کرد، شاهد کاهشی مشابه بود. به این ترتیب، با پایان سال گذشته، برآوردها نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع خانه در تهران به حدود ۱۱۰ میلیون تومان رسیده بود.

در نتیجه، با کاهش تورم در ماه‌های پایانی سال، امیدهایی برای آرامش نسبی در بازار مسکن ایجاد شد. 

این کاهش تورم نه‌تنها به متقاضیان مسکن که در پی خرید خانه بودند، کمک کرد، بلکه برای مستأجران نیز تغییرات مثبتی به همراه داشت، چرا که اجاره‌بها تحت تأثیر این کاهش قرار گرفت. 

اما همچنان پرسش‌های زیادی درباره تداوم این روند کاهشی وجود دارد. بازار مسکن در ایران به دلیل عوامل متعددی همچون تغییرات اقتصادی، سیاست‌های دولتی، و بحران‌های جهانی همواره در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد و نمی‌توان با اطمینان گفت که این روند کاهشی ادامه خواهد داشت.

در اسفند ماه سال گذشته، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۳۱۵.۷ رسید که نسبت به ماه گذشته ۳.۳ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۲.۵ درصد افزایش داشته است. به این ترتیب شاخص قیمت مصرف‌کننده همچنان افزایشی بوده است.

با این حال در سالی که گذشت، بازار مسکن از سایر بازارها عقب ماند و با کمترین تقاضا وارد سال جدید شد. تورم مسکن در ماه‌های گذشته با کاهش همراه شده است که به معنای کاهش آهنگ رشد قیمت مسکن است.

با این حال علت این پدیده چیست؟

پس از حملات متقابل ایران و رژیم صهیونیستی در سال گذشته، بازار مسکن در رکود عمیق‌تری فرو رفت. با این حال، پس از به ثبات رسیدن منطقه، بازار مسکن جان تازه‌ای گرفت و معاملات به جریان افتاد. 

به این ترتیب تورم مسکن بار دیگر افزایشی شد. با این حال، با جهش قیمت طلا و دلار، تقاضا از بازار مسکن به سمت بازارهای موازی حرکت کرد و تورم مسکن از بهمن‌ماه بار دیگر کاهشی شد.

روند بازار مسکن در اسفند سال گذشته نیز به همین شکل بود؛ قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، به‌ویژه در قطعات سکه به شکل بی‌سابقه‌ای جهش کرد و تقاضا در بازارهای موازی به بالاترین حد خود رسید. به این ترتیب بازار طلا با بیشترین بازدهی و بازار مسکن با کمترین بازدهی سال ۱۴۰۳ را سپری کردند.

تورم مسکن در اسفند ماه سال گذشته به ۲ درصد رسید

ضریب اهمیت مسکن در اسفند سال گذشته با عدد ۳۳.۹۶ واحد اعلام شد که مشابه بهمن و دی ماه سال قبل بوده و تغییری نکرده است. شاخص مسکن در اسفند نیز به عدد ۳۰۰.۶ واحد رسید که نسبت به بهمن‌ماه رشد ناچیزی کرده است.

تورم مسکن اما در اسفندماه کاهش یافت و به عدد دو درصد رسید. این در حالی است که این شاخص در بهمن سال گذشته ۲.۶ درصد اعلام شده بود.

تورم نقطه به نقطه نیز در آخرین ماه از زمستان سال گذشته کاهشی بود و به عدد ۳۷.۱ درصد رسید. این شاخص در بهمن سال پیش، با عدد ۳۷.۶ درصد به ثبت رسیده بود.

همچنین تورم سالانه مسکن در اسفند‌ماه به عدد ۴۰.۳ درصد رسید. این در حالی است که این شاخص در بهمن ۴۰.۸ درصد بود که از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ حکایت دارد.

قیمت مسکن در طول یک سال ۳۴.۷ درصد رشد کرد

شاخص تورم مسکن که در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ با عدد ۲۲۳.۱ واحد به ثبت رسیده بود، در اسفند ماه همان سال به عدد ۳۰۰.۶ واحد رسید. بنابراین قیمت مسکن از فروردین تا اسفند سال گذشته ۳۴.۷ درصد رشد کرده است.

به این ترتیب، بررسی‌ها نشان می‌دهد متوسط قیمت هر متر مسکن که در فرودین ۱۴۰۳ طبق آمار بانک مرکزی ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان اعلام شده بود در اسفندماه همان سال، به متری ۱۰۹ میلیون ۹۸۶ هزار تومان رسیده است. 

گفتنی‌ست، این محاسبات، براساس شاخص قیمت مسکن، تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار و با قیمت پایه فروردین‌ماه ۱۴۰۳ انجام شده است.

تورم سالانه اجاره ۴۰.۸ درصد اعلام شد

ضریب اهمیت اجاره مسکن در اسفند ماه سال قبل با عدد ۳۳.۶۰ واحد اعلام شد که مشابه ماه بهمن بوده و تغییری نداشته است. 

شاخص اجاره نیز در ماه اسفند به عدد ۳۰۰ واحد رسید که نسبت به بهمن‌‌ماه رشد کرده است. این شاخص در بهمن با عدد ۲۹۴.۱ واحد اعلام شده بود.

تورم ماهانه اجاره مسکن در اسفندماه سال ۱۴۰۳ اما به عدد دو درصد رسیده بود؛ این در حالی است که این شاخص در بهمن ۲.۶ درصد بود. به این ترتیب میزان تورم اجاره مسکن نیز برابر با تورم مسکن کاهش یافته است.

همچنین تورم سالانه اجاره نیز مشابه تورم مسکن بوده و با عدد ۴۰.۳ درصد اعلام شده است. تورم اجاره در بهمن سال گذشته نیز ۴۰.۸ درصد بوده که از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در آخرین ماه از سال ۱۴۰۳ حکایت دارد.

  • عوارض شهرداری اراک برای ساخت مسکن

    عوارض شهرداری اراک برای ساخت مسکن

    انعامی مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی :عوارض مدنظر شهرداری اراک برای ساخت مسکن ملی چند برابر میانگین کشوری است براساس مطالعات آمایش سرزمینی سهمیه استان مرکزی در طرح اقدام ملی مسکن ۶۱هزار و ۱۲۷ واحد مسکونی در نظر گرفته شده است که بر اساس فراخوانهای انجام شده ۴۱ هزار نفر در ۶ ماه گذشته در این طرح ثبت نام کردند که از این تعداد ۴۰هزار نفر از متقاضیان واجد شرایط شناسایی شدند.

  • نقش فضای مجازی در افزایش قیمت مسکن

    نقش فضای مجازی در افزایش قیمت مسکن

    گرگان- یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن علاوه بر تورم و افزایش نهاده های ساختمانی، اپلیکیشن ها بوده که به یک مافیان تبدیل شده اند. افزایش قیمت ملک و همچنین اجاره بها در سال های گذشته همراه با تورم به وجود آمده، مشکلات زیادی را در حوزه مسکن، بخصوص در بحث اجاره نشینی به وجود آورده است. این روزها مستأجران به دنبال راهی هستند تا سقفی برای خود دست و پا کنند اما مشکل اینجا است که تعیین نرخ اجاره بها توسط بنگاه داران و مالکان از هیچ قانونی تبعیت نمی کند.

  • ۳۵ منزل در روستای سکن بشاگرد

    ۳۵ منزل در روستای سکن بشاگرد

    مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) هرمزگان خبرداد؛ مشارکت ستاد اجرایی در تکمیل ۳۵ منزل مسکونی در روستای سکن بشاگرد از مشارکت این ستاد در تکمیل ۳۵ باب منزل مسکونی در روستای سکن بشاگرد خبر داد.

  • قیمت آپارتمان امروز ۵ شهریور ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان امروز ۵ شهریور ۱۴۰۱

    بر اساس بررسی‌های میدانی برای قیمت مسکن در تهران، مشاورین املاک سطح شهر قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را به شرح جدول زیر اعلام کردند.

  • اختصاص 197 هکتار زمین در آلونی...

    اختصاص 197 هکتار زمین در آلونی...

    مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۹۷ هکتار از اراضی ملی خارج از محدوده شهر «آلونی» برای ساخت مسکن طرح نهضت ملی اختصاص یافت. ۱۹۷ هکتار از اراضی ملی خارج از محدوده شهر آلونی برای ساخت مسکن طرح نهضت ملی اختصاص یافت. همزمان با هفته دولت کلنگ احداث واحدهای طرح نهضت ملی مسکن و مجتمع ادارات در اراضی شهرستان خانمیرزا به زمین زده شد.با مصوبه شورای مسکن استان و پس از انجام آزمایشات ژئوتکنیک و مکانیک خاک، ۱۹۷ هکتار اراضی توسط منابع طبیعی تحویل راه و شهرسازی شد.

  • بازار مسکن رفت به خواب رکود

    بازار مسکن رفت به خواب رکود

    در حالی که از ابتدای اردیبهشت تا پایان تیرماه بازار مسکن پایتخت با افزایش نسبی معاملات همراه بود، مرداد ماه وضعیت بازار مسکن تحت‌تاثیر دو عامل دستخوش تغییر شد. تغییری که به واسطه آن، فروش در بازار مسکن را در چند هفته اخیر دشوارتر از ماه‌های پیش از آن کرد. با شروع شهریور ماه نیز از آنجا که هنوز از تاثیرگذاری عوامل رکودزا در بازار مسکن به طور محسوس کاسته نشده. فعلا تغییر محسوسی پیرامون وضعیت بازار مسکن به چشم نمی‌آید.

  • قیمت آپارتمان در تهران_دوم شهریور ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران_دوم شهریور ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • خانه الان بخریم یا بعد از توافق احتمالی

    خانه الان بخریم یا بعد از توافق احتمالی

    پیش‌ بینی قیمت مسکن یک کارشناس اقتصادی مسکن از ثبات قیمت مسکن تا یکسال آینده خبر داد و گفت: بحث توافق احتمالی یا حتی عدم توافق مذاکرات و برجام در حال حاضر تاثیر خاصی روی قیمت مسکن و زمین نخواهد داشت وضعیت بازار مسکن مانند بازار ارز و سکه نیست که با کوچکترین خبری از برجام تحت تاثیر قرار گیرد. مسکن به یکی از موضوعات پر از دغدغه و بحث برانگیز برای اکثر خانواده‌ها تبدیل شده است.

  • 316 واحد مسکونی در نیکشهر افتتاح می‌شود

    316 واحد مسکونی در نیکشهر افتتاح می‌شود

    316 واحد مسکونی طی هفته دولت در نیکشهر افتتاح می‌شود فرماندار نیکشهر گفت: 316 واحد مسکونی با هزینه 316 میلیارد ریال در هفته دولت به بهره‌برداری خواهد رسید. مجیب حسنی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: 316 واحد مسکونی با هزینه 316 میلیارد ریال در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید.

  • قیمت دلار در فردای احیای برجام

    قیمت دلار در فردای احیای برجام

    به سقوط قیمت ارز خوشبین باشیم؟ یک کارشناس بازار ارز معتقد است: ممکن است توافقات و آزاد شدن پول‌های بلوکه شده و آزادی فروش نفت بتواند به طور موقت و مانند یک مسکن بر روی اقتصاد کشور اثر بگذارد، ولی درمان اصلی نیست.علی‌اصغر سمیعی در یادداشتی درباره قیمت احتمالی ارز پس از توافق برجام . با اینکه برجام و توافقات احتمالی می‌تواند توانایی‌های مالی بانک مرکزی را افزایش دهد، ولی آمدن مقداری پول به خزانه کشور نمی‌تواند بر واقعیت‌های اقتصادی اثر جدی بگذارد.

  • تحویل 2 هزار واحد مسکن در دهه فجر

    تحویل 2 هزار واحد مسکن در دهه فجر

    تحویل 2 هزار واحد مسکن در سیستان و بلوچستان طی دهه فجر مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی از تحویل 2 هزار واحد مسکن در سیستان و بلوچستان طی دهه فجر خبر داد. حسین مذنب مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی در سفر به سیستان و بلوچستان از پروژه های نهضت مسکن در سیستان و بلوچستان بازدید کرد.

  • تفاهم نامه سازمان ملي زمين و مسکن و وزارت دفاع

    تفاهم نامه سازمان ملي زمين و مسکن و...

    تفاهم نامه سازمان ملي زمين و مسکن و وزارت دفاع براي ساخت 500 هزار واحد مسکوني زمین‌های در اختیار ستاد کل نیرو‌های مسلح قابلیت ساخت 500 هزار واحد مسکونی را دارد که این میزان، بخش قابل توجهی از اراضی مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن را شامل می‌شود.

  • حداقل هزینه‌های زندگی چقدر است؟

    حداقل هزینه‌های زندگی چقدر است؟

    هزینه زندگی کارگران و بازنشستگان ماهی چند؟ اجاره خانه در تهران و کلانشهرها یک معضل است؛ الان در تهران، وقتی مبلغ رهن را در نظر بگیریم، متوسط اجاره خانه ده تا ۱۲ میلیون تومان است؛ هزینه‌های آموزش و درمان و حمل و نقل هم سرسام‌آور است. «ساده زندگی می‌کنیم، در همین رشت شهریه‌ی یک ترم مدرسه غیرانتفاعی، نوزده میلیون تومان است اما ما که بچه‌هایمان را نمی‌توانیم به این مدارس بفرستیم. اگر خرید کنیم فقط از تره‌بار؛ تره‌بار هر کیلو میوه زیر ۲۵ هزار تومان نیست

  • رواج پدیده تازه در بازار مسکن

    رواج پدیده تازه در بازار مسکن

    بازار مسکن برخلاف بازارهای مالی هم‌چنان در رکود به سر می‌برد. در هفته‌های اخیر بسیاری از معاملات مسکن چه از سوی خریدار و چه از سوی فروشنده فسخ شده است. دلیل فسخ قراردادهای مسکن چیست و آیا تعیین تکلیف برجام، به رکود بازار خاتمه می‌دهد؟ برخی از واسطه‌های ملکی عدم قطعیت در مذاکرات برجام باعث شده در چند ماه اخیر معاملات بازار مسکن راکد باقی بماند. این رکود با توجه به شروع دور جدید مذاکرات وین سنگین‌تر حس می‌شود.

  • ارزان‌ترین و گران‌ترین شهر برای خرید خانه در آمریکا

    ارزان‌ترین و گران‌ترین شهر برای خرید...

    با چه حقوقی در آمریکا صاحبخانه شویم؟ در شهر نیویورک، یک فرد برای خرید خانه باید حداقل حسابی شش رقمی داشته‌باشد، اما در کلیولند فرد آمریکایی می‌تواند با درآمد سالانه کمی بیش از ۴۵۰۰۰ دلار صاحب‌خانه شود. بررسی‌ها حاکی از آن است که شهروند آمریکایی برای خرید خانه حداقل به درآمد سالانه ۴۵ هزار دلار نیاز دارد.

  • بی رغبتی سرمایه گذار بازار مسکن

    بی رغبتی سرمایه گذار بازار مسکن

    عضو کمیسیون عمران مجلس با بازار مطرح کرد بی رغبتی سرمایه گذار به دلیل عوارض ۶۰ درصدی ساخت و ساز مسکن چندین برابر شدن نرخ بیمه ساختمانی عضو کمیسیون عمران مجلس درباره رکود و کاهش ساخت مسکن امسال شهرداری ها در کلان شهرها عوارض ساخت و ساز را بیش از ۶۰ درصد و گاهی اوقات بیش از صد درصد افزایش داده اند.

  • هزینه اجاره خانه های لوکس در تهران

    هزینه اجاره خانه های لوکس در تهران

    آپارتمان های لوکس محله های شمالی پایتخت همیشه مشتری‌های خاص خود را دارند و چندان تابع فضای کلی بازار مسکن در تهران نیست. این روزها پیدا کردن آپارتمان نقلی در یک محله متوسط با مبلغ اجاره زیر ۵ میلیون تومان دشوار است. این درحالی است که اجاره‌های پیشنهادی نسبتی با حداقل حقوق مصوب ندارد. افزایش قیمت‌ها به گونه‌ای بود که سران سه قوه بسته‌ای حمایتی را برای مهار قیمت اجاره مصوب کردند.

  • طرحی پایین آوردن قیمت خانه

    طرحی پایین آوردن قیمت خانه

    نماینده مجلس با انتقاد از وضعیت نامناسب اجاره‌بهای مسکن در کشور گفت: نهضت ملی مسکن طرح خوبی است که به تعادل عرضه و تقاضا کمک می‌کند. اجرای قانون جهش تولید مسکن به صورت کلی بسیار مفید است اما متاسفانه در استان سیستان و بلوچستان به ویژه در منطقه سیستان با وجود قریب به ۵۰۰ هزار نفر جمعیت اتفاق خاصی در حوزه ساخت مسکن رخ نداده و تنها تعدادی زمین در منطقه ای نامناسب برای این امر شناسایی شده است.

  • واگذاری واحدهای مسکونی به خبرنگاران

    واگذاری واحدهای مسکونی به خبرنگاران

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ارائه توضیحاتی درباره جزئیات پرداخت وام خرید کالا از طریق کارت اعتباری ویژه خبرنگاران، از رایزنی برای واگذاری ۱۴ هزار مسکن ویژه خبرنگاران خبر داد. وزیر ارشاد با اشاره به فعالیت حدود ۱۷ هزار فعال رسانه‌ای در کشور و تلاش دولت برای بهره‌مندی آنان از زیرساخت‌های لازم فعالیت حرفه‌ای تاکنون بسته اینترنت هدیه روز خبرنگار برای ۱۲ هزار نفر تخصیص یافته و سایر خبرنگارانی که تاکنون مشمول دریافت این بسته اینترنت نشده‌اند با تکمیل مدارک می‌توانند از این فرصت بهره‌مند شوند.

  • سند خانه بیاورید وام اجاره بگیرید

    سند خانه بیاورید وام اجاره بگیرید

    بهانه تراشی برخی بانک‌ها در پرداخت وام اجاره در شرایطی که تسهیلات کمک ودیعه مسکن تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان از اوایل خردادماه امسال ابلاغ شده، بنا به گفته برخی متقاضیان در نقاط مختلف کشور، برخی بانک‌ها به بهانه نداشتن ابلاغیه و بخشنامه از پرداخت این وام خودداری می‌کنند. برخی مستاجران هم می‌گویند که بانک به آنها گفته کپی سند خانه یا خودرو متعلق به خود را بیاورید تا بدانیم توانایی پرداخت وام اجاره را دارید.

  • خانه های حسینی برای حمایت از مستاجران

    خانه های حسینی برای حمایت از مستاجران

    راه اندازی پویش خانه های حسینی برای حمایت از مستاجران یکی از مهم ترین فعالیت های این روزهای بنیاد راه اندازی پویش خانه های حسینی است که در آن، مستاجر متعهد می شود در ازای تخفیفی که از صاحب خانه می گیرد. به صورت مستمر در خانه ای که اجاره کرده، مراسم روضه برپا کند یا زیارت عاشورا بخواند و یا خانم خانه برای کودکان کلاس قرآن و نهج البلاغه داشته باشد.