بازار املاک / سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با «بازار» مطرح کرد بانک مرکزی و مرکز آمار در بازار تشنج ایجاد می کنند

قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه قیمت مسکن تا پایان سال افزایش نخواهد یافت، گفت: خواهش می کنیم بانک مرکزی و مرکز آمار به بازار مسکن تشنج وارد نکنند.

بازار؛ گروه راه و مسکن: روزهای پاییزی بازار مسکن در حالی این روزها وارد دومین ماه خود شده که معاملات مسکن در رکودی بی سابقه قرار دارد و به گفته آگاهان و فعالان بازار مسکن این روزها سوداگران و دلالان مسکن رغبتی از خود برای خرید نشان نمی دهند و هر متقاضی که در بازار دیده می شود خریداران واقعی و مصرف کنندگان هستند.

اما برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که حالا که این روزها خریدار مسکن کاهش چشمگیری داشته است برخی از دلالان و سرمایه دارها با ورود به بازار و خرید این گونه ملک ها با قیمت های پایین، در آینده با فروش همان ملک با قیمت بالاتر سودهای خوبی خواهند کرد.

البته فعالان با تجربه مسکن نیز بر این باور هستند که اگر قیمت مسکن دورنمای افزایش قیمت داشته باشد مصرف کنندگان واقعی و مردم عادی نیز هر طور شده وارد بازار مسکن شده و اقدام به خرید مسکن می کنند.

خرید و فروش مسکن این روزها در بازار به شکل قابل توجهی کاهش داشته است به طوریکه خرید فروش مسکن در شهر تهران در مبایعه نامه ۴۶ درصد و در بخش اجاره ۶۰ درصد کاهش داشته است

اما مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که این روزها با توجه به آغاز ثبت نام جهش مسکن به نظر می رسد رکود بازار مسکن به دلیل کاهش تقاضا بیشتر شده باشد؟ گفت: خرید و فروش مسکن این روزها در بازار به شکل قابل توجهی کاهش داشته است به طوریکه خرید فروش مسکن در شهر تهران در مبایعه نامه ۴۶ درصد و در بخش اجاره ۶۰ درصد کاهش داشته است.

از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۴ مهر ماه، کل قراردادهای ثبت شده در تهران ۲۴۶ هزار و ۷۴۱ مورد بوده که ۴۴ هزار و ۱۵۴ مورد آن مبایعه نامه و ۲۰۲ هزار و ۱۶ مورد آن اجاره نامه بوده است. کل قراردادهای تهران در این مدت ۱۶ درصد کاهش نشان می دهد که ۴۶ درصد در بخش مبایعه نامه و ۶۰ درصد در بخش اجاره کاهش داشته است

به گفته وی، از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۴ مهر ماه، کل قراردادهای ثبت شده در تهران ۲۴۶ هزار و ۷۴۱ مورد بوده که ۴۴ هزار و ۱۵۴ مورد آن مبایعه نامه و ۲۰۲ هزار و ۱۶ مورد آن اجاره نامه بوده است. کل قراردادهای تهران در این مدت ۱۶ درصد کاهش نشان می دهد که ۴۶ درصد در بخش مبایعه نامه و ۶۰ درصد در بخش اجاره کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه اصلی ترین دلیل کاهش معاملات مسکن در کنار برخی عوامل اقتصادی و سیاسی بالا بودن قیمت ها و کاهش قدرت خرید در طی چند سال گذشته است؟ ادامه داد: قیمت مسکن به قدری افزایش یافته است که متقاضیان مسکن که به دنبال واحد مسکونی سه خوابه بودند این روزها باید در پی خرید مسکن دو خوابه و حتی یک خوابه باشند.

خسروی تاکید کرد: قیمت مسکن تا پایان سال افزایش نخواهد یافت و هر متقاضی واقعی که قصد خرید دارد منتظر نماند. 

متاسفانه دادن برخی آمارهای غلط و نابجا از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی برای بازار مسکن، به یکباره می بینیم قیمت مسکن دستخوش تغییر و افزایش می شود. در حقیقت ایجاد تشنج در بازار مسکن از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار عایدی  جز افزایش قیمت مسکن نخواهد داشت

قلی خسروی انتقادی از برخی ارگانها مثل بانک مرکزی و مرکز آمار کرد و گفت: متاسفانه دادن برخی آمارهای غلط و نابجا از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی برای بازار مسکن، به یکباره می بینیم قیمت مسکن دستخوش تغییر و افزایش می شود. در حقیقت ایجاد تشنج در بازار مسکن از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار عایدی  جز افزایش قیمت مسکن نخواهد داشت. به عنوان مثال وقتی متوسط قیمت مسکن را به یکباره در تهران ۲۷ میلیون تومان اعلام می کنند برخی مناطق تهران قیمت های خود را بالا می برند. در صورتیکه اصلا لزومی به دادن قیمت و متوسط قیمت برای تهران و سایر نقاط در این شرایط نیست. 

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اضافه کرد: اینکه مدام گفته می شود ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد بدون شک نه در کالاهای اساسی بلکه بر بازار مسکن هم تاثیر می گذارد. همین اقدامات تب بازار مسکن را بالا می برد.

وی با تاکید بر اینکه رشد نرخ تورم بر برخی کالاها مثل روغن، برنج و حبوبات تاثیر می گذارد اما مسکن گنجایش رشد قیمت را فعلا ندارد گفت: خرید و فروش مسکن به قدری کاهش داشته است که بنده به عنوان رئیس اتحادیه املاک در دفتر خود ماههاست که حتی یک مورد خرید و فروش مسکن نداشته ام.

بارها گفته ام و باز هم تاکید می کنم که متقاضیان واقعی مسکن منتظر نمانند و مسکن بخرند چرا که سیاست ها همواره آبستن حوادث است و هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. پس متقاضیان واقعی منتظر نمانند و مسکن خریداری کنند

قلی خسروی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به رکود حاکم بر بازار مسکن، توصیه شما به مصرف کنندگان واقعی و مردم عادی در این وضعیت چیست؟ آیا مسکن بخرند؟ گفت: بارها گفته ام و باز هم تاکید می کنم که متقاضیان واقعی مسکن منتظر نمانند و مسکن بخرند چرا که سیاست ها همواره آبستن حوادث است و هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. پس متقاضیان واقعی منتظر نمانند و مسکن خریداری کنند. 

رئیس اتحادیه املاک در خصوص خرید ملک در ترکیه نیز گفت: همانطور که سال گذشته اعلام کردم که خریداران ملک در ترکیه مراقب باشند که به سرنوشت خریداران ملک در گرجستان و دبی دچار نشوند الان هم می گویم که خرید ملک در ترکیه خطرناک است. همین الان وقتی سفرای ۱۰ کشور از ترکیه اخراج می شوند بدون شک سرمایه ها از ترکیه فرار و ارزش لیر باز هم کاهش می یابد. چرا که امنیت است که منجر به خرید ملک می شود. 

انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

انتقاد نماینده مجلس از افزایش تمایل ایرانی‌ها برای خرید خانه در کشورهای دیگر مردم ما علاقه‌مند به داشتن خانه‌های بزرگ هستند، بنابراین باید به مردم زمین بدهیم تا در آن خانه بسازند. چرا باید کاری کنیم که بروند و در کشورهای دیگر خانه بخرند؟ لطف‌الله سیاهکلی شامگاه امروز در نشست با اعضای اتحادیه مشاوران املاک شهرستان قزوین که در امامزاده آمنه‌خاتون قزوین برگزار شد

تعمیر رایگان خانه نیازمندان

این جهادگران خانه نیازمندان را رایگان تعمیر می‌کنند کاهش اجاره‌خانه مستاجران کم‌درآمد به سبک جوانان فرحزادی این روزها که مشکلات اقتصادی گذران زندگی را برای خانوارهای کم‌درآمد و کم‌برخوردار را دشوار کرده، جوان‌های دلسوز و جهادگر محله فرحزاد آستین همت بالا زده‌اند. آنها چند سالی است که با تشکیل یک گروه جهادی هوای خانوارهای کم‌درآمد محله را دارند؛ از تعمیر خانه‌ نیازمندان و معلولان تا تلاش برای تامین اجاره‌بهای مستاجران کم‌درآمد و تهیه سبد ارزاق.

خسارت بارندگی‌ها در سیستان و بلوچستان

بارندگی‌ها به ۵۱ واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرد مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان از خسارت به ۵۱ واحد مسکونی استان بر اثر سامانه بارشی مونسون و سیل خبر داد. مصطفی بیک مداح مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است.

قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۴۳ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۶۰ متر گردآوری کردیم.

انفجار شدید در مسکن مهر خرم آباد

موج انفجار 6 تن را راهی بیمارستان کرد. سرپرست آتش نشانی خرم‌آباد، گفت: ساعتی پیش، موج انفجار در فاز یک مسکن مهر کمالوند باعث تخریب برخی از واحدهای یکی از مجتمع‌های مسکونی و مصدومیت ۶ نفر شد.منصور میرزایی به تشریح این حادثه پرداخت و خاطر نشان کرد: ساعت ۲۱:۱۶ دقیقه چهارشنبه شب مورخ ۵مرداد ماه ۱۴۰۱ طی تماس های متعدد مردمی با سامانه ۱۲۵ مرکز کنترل و فرماندهی سازمان آتش نشانی از وقوع یک فقره حادثه‌ی انفجار در فاز ۱ مسکن مهر باخبر شده و در پی آن دو اکیپ امداد و نجات و دو ایستگاه آتش نشانی به محل حاد

خسارت سیل به ۵۱ واحد مسکونی سیستان و...

مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است. مصطفی بیگ مداح روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به آمادگی بنیاد مسکن برای امدادرسانی به سیل‌زدگان اظهارداشت: تجهیزات و ماشین‌آلات بنیاد مسکن در چهار منطقه سیستان و بلوچستان مستقر شده است.

قیمت آپارتمان پنجم مرداد ۱۴۰۱

قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

قلعه‌نویی: با ۲۰ میلیارد نمی‌توان خانه...

سرمربی تیم فوتبال گل‌گهرسیرجان گفت: یک بازیکن ۲۰ میلیارد دستمزد می‌گیرد اما نمی‌تواند خانه بخرد. امیر قلعه‌نویی در حاشیه تمرین گل‌گهرسیرجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سه چهار بازیکن‌مان را در نقل‌وانتقالات از دست دادیم اما ۹۰ درصد بازیکنان‌مان را حفظ کردیم. شاکله اصلی تیم را حفظ کردیم. دو سه بازیکن خیلی خوب به ما اضافه شدند، بازیکن برزیلی بیاید خیلی از مشکلات ما حل می‌شود.

خانه 90 متری نارمک

قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در ۲۲ منطقه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. بر اساس بررسی‌های میدانی برای قیمت مسکن در تهران، مشاورین املاک سطح شهر قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را به شرح جدول زیر اعلام کردند.

مرداد آخرین مهلت مالیات خانه های خالی

پایان مرداد ماه آخرین مهلت پرداخت مالیات واحدهای مسکونی خالی مالکین واحدهای مسکونی خالی حداکثر تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ فرصت دارند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلق اقدام نمایند.

قیمت مسکن روستایی ۴ تا ۵ میلیون

رئیس بنیاد مسکن گفت: رئیس جمهور مستقیم خود دستور داده که تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برای مسکن روستایی تا لحظه واریز پیگیری شود.امروز آقای اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن از آخرین وضعیت نوسازی واحدهای مسکن روستایی و نهضت ملی مسکن در جمع خبرنگاران به سوالات پاسخ داد

املاک لاکشری پایتخت

در تلاطم بازار مسکن و وضعیت اقتصادی نابسامان که بسیاری از خانوارها حتی برای اجاره یک واحد ۵۰ متری در جنوب شهر با چالش روبه‌رو هستند، هنوز خانه‌های لوکس با قیمت‌های نجومی در آگهی‌های اینترنتی به چشم می‌خورد که هوش از سر آدم می‌برد.

سوداگری به بهای جان شهر

بالا بودن ارزش زمین در استان قزوین سبب شده تا در سال‌های اخیر شاهد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به مسکونی برای دستیابی به ارزش افزوده باشیم. یکی از این تغییر کاربری ها مربوط می شود به زمین های شهر الوند که به زمین های شلویری و گلچین معروف است . زمین های گلچین و شلویری جزو مرغوب ترین زمینهای کشاورزی شهر الوند است که در بررسی های بعمل آمده حتی تا عمق 10 متری نیز هیچ رگه ای از ماسه در این زمین ها دیده نمی شود .

صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت در تهران

زمان تکمیل ساخت ۳ هزار واحد مسکونی معاون شهردار تهران از صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت و ساز در پایتخت خبر داد و گفت: کلنگ زنی ۳ هزار واحد مسکن ملی شروع شده و عملیات طراحی و پروانه آن به زودی شروع می‌شود. این واحدها سه ساله ساخته خواهند شد.

بحران در بازار مسکن

بلایی که سر مستاجران می آید | مستاجرانی که حاشیه نشین می‌شوند افزایش نرخ اجاره‌بها باعث بحران در بازار مسکن شد. مستاجران این روزها مدام در حال حساب و کتاب هستند، دنبال فرمولی می‌گردند تا کف حقوق و دستمزدهایشان را به سقفی برسانند که خانه‌ای مناسب گرفته و در آن زندگی کنند. اما مشکل اینجاست که تعیین نرخ اجاره بها توسط بنگاه‌داران و صاحب‌خانه‌ها از هیچ قاعده و قانونی تمکین نمی‌کند.

شرط فروش ملک مالکان

برخی فروشندگان ملک در زمان تفاهم نهایی با خریدار، خواهان درج بندی در قرارداد می‌شوند؛ بندی که در آن فروشنده بین بازه ۲۴ تا ۷۲ ساعت از خریدار وقت می‌خواهد تا در صورتی که موفق به خرید ملک جدید شد، این قرارداد جاری و نهایی خواهد شد.

۴ میلیارد دلار سرمایه ایرانی در جیب...

ایرانی‌ها، در کمتر از سه سال سه هزار و ۹۶۰ میلیون دلار از سرمایه خود را به ترکیه منتقل کرده‌اند. چه عواملی در خروج این میزان از سرمایه موثر بوده است؟ شرایط اقتصادی اخیر در ایران باعث شده برخی تمایل داشته باشند سرمایه خود را در کشورهای همسایه به‌ویژه ترکیه درگیر کنند. در چند سال گذشته چه میزان از سرمایه ایرانی‌ها به کشور ترکیه منتقل شده است؟

گزارش عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن

گزارش عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن در دولت سیزدهم؛ کمک به تکمیل۲۶ هزار و ۸۸۸ واحد مسکونی در ۱۳۷ شهر| رفع تعرض از هزار و ۳۴۱ هکتار زمین عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن از ابتدای دولت سیزدهم تا تیرماه سال جاری حاکی از کمک به تکمیل۲۶ هزار و ۸۸۸ واحد مسکونی در ۱۳۷ شهر و رفع تعرض از یک هزار و ۳۴۱ هکتار زمین است.

چیدمان خانه بریتنی,سام اصغری

چیدمان خانه 9 میلیون دلاری بریتنی اسپیرز و سام اصغری چگونه است؟ ماجرای عروسی بریتنی اسپیرز با سام اصغری در روزهای گذشته جزو مطالب پر بازدید شبکه های مجازی بود. حالا که این داستان کم رنگ شده یک نشریه مشهور تصاویری از خانه جدید بریتنی و سام را منتشر کرده و واکنش های زیادی را به وجود آورده است.

آغاز عملیات اجرایی طرح نهضت ملی

آغاز عملیات اجرایی هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی در محدوده شهرک شهید بهشتی همدان آغاز شده است و تا سه سال آینده به بهره‌برداری می رسد. مساحت زمین تامین شده برای این طرح، ۱۱ هکتار است که ۳۳ ساختمان هشت طبقه، هر طبقه چهار واحد در این فضا احداث می‌شود. از ۱۱ هکتاری که برای ساخت این واحد‌ها در نظر گرفته شده، ۱۵ درصد به فضای مسکونی، ۱۸ درصد به خدمات رفاهی و آموزشی و ۱۷ درصد به پارک و فضای سبز اختصاص یافته است.

اهداف قانون جهش تولید مسکن

کاهش قیمت مسکن استفاده از ظرفیت نهضت ملی مسکن با تلاش مدیران استانی و شهری نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس گفت: قانون جهش تولید مسکن و برنامه نهضت ملی مسکن دولت ظرفیت بزرگی است و هر استان و شهر که مدیرانش تلاش نموده و از این ظرفیت استفاده کند، می‌تواند گام‌های خوبی در رفع مشکلات مسکن بردارد. بایستی همواره این انگیزه را داشته و به دنبال استفاده از ظرفیت موجود باشیم.