بازار املاک / احداث بیش از ۲۷۰۰۰ واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد

احداث بیش از ۲۷۰۰۰ واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد

مدیر نظارت پروژه های هلدینگ ساختمانی تدبیر مطرح کرد اشتغال زایی برای ۱۳۴۰۰ نفر در ۱۰ استان پیرزاده، مدیر نظارت پروژه های هلدینگ ساختمانی تدبیر به بازار گفت: از ۳۰ هزار واحد مسکونی، تجاری و اداری در دست گروه توسعه ساختمان تدبیر بیش از ۲۷ هزار واحد مربوط به پروژه مسکن ملی است.

گروه توسعه ساختمان تدبیر فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ زیر نظر ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) آغاز کرده است.
 این هلدینگ دارای چهار شرکت زیر مجموعه، با نام‌ های شرکت توسعه و عمران امید، شرکت بهساز کاشانه تهران، شرکت رویا ساختمان آریا و شرکت رنج هاسپیتالیتی کیش است که در زمینه‌ ساخت‌ و ساز پروژه‌ های مسکونی، تجاری، اداری، اقامتی و ... در نقاط مختلف کشور فعالیت دارد.

از جمله پروژه های در دست اجرا و شاخص این هلدینگ ساختمانی می توان به اجرای مشترک طرح مسکن ملی با دولت سیزدهم اشاره کرد که قرار است
 بر اساس آن چندین هزار واحد مسکونی در مناطق کم برخوردار تر برای اقشار کم درآمد کشور ساخته و بخشی از مشکلات حوزه مسکن را مرتفع سازد.
در این راستا سید سیاوش پیرزاده، مدیر نظارت و راهبری پروژه های هلدینگ ساختمانی تدبیر در گفت و گو با بازار توضیح می دهد.

امروز گروه توسعه ساختمان تدبیر حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ واحد برای قشر کم درآمد جامعه در قالب طرح مسکن ملی در بیش از ۱۵ استان کشور همچون قزوین، زنجان، زاهدان و... در دست اجرا دارد

* با توجه به اینکه چندی پیش خبری مبنی بر افزایش جمعیت اجاره نشینان به نیمی از جمعیت کشور منتشر شد.
بفرمایید در هلدینگ توسعه ساختمان تدبیر برای کاهش معضل اجاره نشینی چه تدبیری اندیشیده شده است؟

گروه ساختمانی تدبیر با چهار شرکت زیر مجموعه خود در نقاط مختلف کشور پروژه هایی را در سطح دهک های مختلف در دست اجرا دارد.
به طوری که امروز مجموعه حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ واحد برای قشر کم درآمد جامعه در قالب طرح مسکن ملی در بیش از ۱۵ استان کشور همچون قزوین، زنجان، زاهدان و... در دست اجرا دارد.

همچنین تعداد ۸۸ پروژه با زیر بنای ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع در قالب ۲۷ هزار واحد مسکونی در ۲۹ استان برای طرح مسکن ملی در دست اجرا داریم.
این حجم از پروژه در حال حاضر از ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی به صورت متوسط برخوردار است که هر چقدر روند پرداختی ها تسریع شود، روند ساخت واحدها هم سرعت می گیرد.

* با توجه به اینکه اشاره کردید طرح مسکن ملی در حال حاضر از ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و این رقم به زودی بیشتر می شود.
 بفرمایید به نظرتان بر اساس زمان بندی انجام شده طرح مسکن ملی چه زمانی به بهره برداری کامل می رسد؟

هر بخش از طرح مسکن ملی در زمان های مختلف آغاز شده است که بر اساس زمان بندی انجام شده به نظر می رسد
 سه ماه اول سال ۱۴۰۱، ۴۴ واحد در کوچکترین پروژه در دست، مورد افتتاح قرار گیرد.

بعد از اولین بهره برداری، با سرعت بیشتر و به صورت ماهانه و فصلی پروژه های دیگر با سرعت بیشتری مورد افتتاح قرار می گیرند.
 به طور کلی به نظر می رسد تا حدود ۲ سال آینده تمام طرح اهی مسکن ملی افتتاح و به دست متقاضیان برسد. البته در این روند شرایط پرداختی ها تاثیر به سزایی دارد.

جانمایی پروژه های مسکن ملی در محدوده شهری انجام شده، لذا تمام زیرساخت های مورد نیاز برای مناطق مسکونی از پیش مورد توجه قرار گرفته و مشکلی در این زمینه وجود ندارد

* به نظرتان طرح مسکن ملی چه ویژگی های متمایزی نسبت به مسکن مهر دارد؟

با توجه به اینکه جانمایی پروژه های مسکن ملی در محدوده شهری انجام شده.
لذا تمام زیرساخت های مورد نیاز برای مناطق مسکونی از پیش مورد توجه قرار گرفته و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
 همچنین با توجه به کیفیت و ساخت پروژه برای هر متر مربع حدود ۵ الی ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده که همین موضوع گواه بر کیفیت بالای ساختمان های طرح مسکن ملی است که از سوی گروه توسعه ساختمان تدبیر اجرایی می شود.

* علاوه بر طرح مسکن ملی، طرح های دیگری در زمینه خانه دار شدن مردم دارید؟

گروه توسعه ساختمان تدبیر مسئولیت های مختلفی را بر عهده دارد که بیشتر اقتصادی هستند. 
همچنین اکنون از چهار شرکت زیر نظر هلدینگ، دو مجموعه بورسی هستند و به بازار سرمایه پاسخگو هستند.

علاوه بر این در خصوص فعالیت های مجموعه می توان به طرح های خارج از پروژه های مسکن ملی اشاره کرد ۶۶ پروژه است و در زمینه مسکن ملی نیز در حال حاضر این هلدینگ ۱۵۸ پروژه در دست اجرا دارد که مساحت پروژه های خارج از طرح مسکن ملی حدود ۶۰۰ هزار متر مربع است و مساحتی که در طرح مسکن ملی مورد استفاده قرار می گیرد ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع است.

تعداد کل واحدهای در حال ساخت بالغ بر ۳۰ هزار واحد است که ۲۷ هزار واحد آن مربوط به طرح مسکن ملی می شود و ۳ هزار واحد آن نیز مربوط به خارج از طرح مسکن ملی است

* با این تفاسیر چه تعداد واحد قرار است هم در طرح های مسکن ملی و هم در طرح های اداری و تجاری ساخته و مورد بهره برداری برسد؟
تعداد کل واحدهای در حال ساخت بالغ بر ۳۰ هزار واحد است که ۲۷ هزار واحد آن مربوط به طرح مسکن ملی می شود و ۳ هزار واحد آن نیز مربوط به خارج از طرح مسکن ملی است.

* بفرمایید هلدینگ ساختمانی تدبیر تاکنون چه تعداد طرح ساختمانی را مورد بهره برداری رسانده است؟
تعداد پروژه هایی که تا این لحظه هلدینگ ساختمانی گروه ساختمان تدبیر به پایان رسانده، یک میلیون و ۴۰۰ هزار متر مربع پروژه بوده است که تقریبا شامل ۶ هزار واحد مسکونی تجاری و اداری می شود.

اجرای طرح های مشارکتی برای ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغالزایی داشته است و پراکندگی پروژه ها برای طرح های مشارکتی نیز شامل ۱۰ استان می شود

* اجرای این حجم از طرح های ساختمانی برای چه تعداد از افراد جویای کار، اشتغال زایی کرده است؟

تاکنون اجرای طرح های مشارکتی برای ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر اشتغالزایی داشته است و پراکندگی پروژه ها برای طرح های مشارکتی نیز شامل ۱۰ استان می شود. 
البته طرح های اجرایی از سوی گروه توسعه ساختمان تدبیر به همین تعداد محدود نمی شود .
 به جز موارد کاربری های مسکونی، تجاری، اداری، برنامه احداث خوابگاه های دانشجویی را هم در دست اقدام داریم 
که هفت پروژه با زیربنای ۳۷ هزار متر مربع با ظرفیت هزار و ۶۰۰ تخت است که شش پروژه به اتمام رسیده و پروژه آخر نزدیک به مرحله بهره برداری است.

برای سال ۱۴۰۱ نیز برآورد می کنیم ۲۵۰ هزار متر مربع پروانه اخذ کنیم و ۳۲۰ هزار متر مربع نیز پایان کار بگیریم.
 شروع عملیات اجرایی نیز حدود ۲۰۰ هزار متر مربع است که تمام این آمارها در حوزه پروژه های مشارکتی است

* سال ۱۴۰۰ برای گروه توسعه ساختمانی تدبیر چگونه بود؟

خوشبختانه برای سال ۱۴۰۰ خیلی جلوتر از برنامه هدف گذاری شده پیش رفتیم؛ به طوری که در گرفتن پایان کار و صدور پروانه توانستیم ۲۱۷ هزار متر مربع پروانه و ۸۹ هزار متر مربع پایان کار بگیریم که این رقم در صدور پروانه ۱۴۱ هزار متر مربع بوده است.

همچنین برای سال ۱۴۰۱ نیز برآورد می کنیم ۲۵۰ هزار متر مربع پروانه اخذ کنیم و ۳۲۰ هزار متر مربع نیز پایان کار بگیریم. 
شروع عملیات اجرایی نیز حدود ۲۰۰ هزار متر مربع است که تمام این آمارها در حوزه پروژه های مشارکتی است.

* اگر در مذاکرات بین المللی توافقاتی شکل بگیرد چه تاثیری بر مجموعه شما دارد؟

خوشبختانه تاکنون فعالیت هایمان را به تحریم ها گره نزده ایم و از مواد اولیه داخلی استفاده کرده ایم و تلاش داریم از بهترین و با کیفیت ترین تولیدات داخلی بهره ببریم.
 البته به هر حال مذاکرات در اقتصاد کشور بی تاثیر نیست اما به نظر تاثیر چندانی برای ما ندارد.

مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه...

مالک یک خانه دوخوابه و معمولی در مرکز تهران ۲۰۰ میلیون پول پیش می‌گیرد و رقم اجاره را ماهی ۱۰ میلیون تعیین کرده است. با نصف این بودجه در جنوب تهران گزینه‌های بهتری وجود دارد

تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در ساخت مسکن نقش تسهیل گر دارد در خصوص زمان بندی اتمام پروژه های مسکونی شهرداری تهران اظهار داشت: در مورد پیشرفت فیزیکی و زمان اتمام پروژه های مسکونی مرتبط با شهرداری باید از نهادهای متولی پرس و جو کرد.

کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

طی روزهای اخیر در حالی برخی از رسانه ها بر ریزش قیمت برخی واحدهای مسکونی در بازار مسکن تاکید کرده اند که بررسی حاکی از آن است که این ریزش محدود قیمتها بیش از هر چیز ریشه در کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن که سبب رکود معاملات شده است دارد.

صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان با یادآوری این موضوع که صنعتی سازی راهکار برون رفت از مشکلات بخش مسکن است در عین حال بر لزوم الگوبرداری از کشور ترکیه برای احیای بافتهای ناکارآمد شهری تاکید کرد و گفت: این انجمن نشست مشترکی با متصدیان حوزه ساخت و ساز در کشور ترکیه انجام و قرار شده است که در توانمند سازی بافتهای فرسوده شهر استانبول همکاری داشته باشد.

کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

درحالی اوایل امسال قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر پردیس به مرز ۴ میلیارد تومان رسیده بود که قیمت پیشنهادی همین واحد در زمان حاضر کمتر از ۳ میلیارد تومان است.

نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای...

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دقت و کیفت در پروژه های شهرداری تهران نباید فدای سرعت شود تاکید کرد: با توجه به مشکلات مربوط به حوزه مسکن، ورود شهرداری تهران به ساخت مسکن ضروری بوده است، اما کیفیت ساخت نباید فدای بهره برداری از پروژه های عمرانی شود.

تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح...

طی روزهای اخیر در حالی برخی از نمایندگان مجلس و فعالان حوزه مسکن، با اتکاء به "طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی" بر فراهم شدن زمینه مهار قیمت ها در بازار مسکن تاکید دارند که بر خلاف آنچه که عنوان می شود تا زمانی که رویه های معیوب این بازار اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان به ساماندهی این بازار دلخوش بود.

سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های...

نائب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حرکت ایمن سازی ساختمانهای ناایمن لاک پشتی است تاکید کرد: در شورای شهر تهران موضوع تعامل با قوه قضائیه در حال پیگیری است تا به فرآیند موثر و صحیحی دست پیدا کنیم.

قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از اعلام نهایی قیمت تمام شده مسکن ملی در استان تهران تا ۴۸ ساعت آینده خبر داد و در عین حال تاکید کرد که این قیمت کاملا کارشناسی و بر اساس جمع بندی اعضای حاضر در جلسه شورای مسکن استان تهران تعیین شده است.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند...

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر لزوم بازنگری در قوانین حوزه ساخت و ساز تاکید کرد و خواستار سپردن فرآیند نظارت بر عملکرد مهندسان ناظر به شهرداری شد.

صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

شهردار تهران با اشاره به اینکه حرکت به سمت صنعتی سازی مسکن از جمله راهکارهای افزایش عمر مفید ساختمان ها است در عین حال پایین بودن سن بناهای ساختمانی را فاجعه بار قلمداد کرد که به گفته وی سبب هدر رفت سرمایه های ملی می شود.

امید به خانه دار شدن با فروش متری مسکن...

در حالی خرید خانه در تهران دیگر رویاست اما فروش متری مسکن در بورس کمی امید ها را بالا برده است.

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند...

معاون وزیر راه و شهرسازی برای چندمین بار نسبت به طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان را به عنوان یکی از عوامل اطاله زمان صدور مجوزهای ساختمانی عنوان کرد.

در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه...

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه هستیم در عین حال نسبت به عدم همکاری بانکها با نهضت ملی مسکن انتقاد کرد.

راهکارهایی برای ساماندهی بازار...

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه سال گذشته تهرانی‌ها ۴۶ تا ۵۵ درصد افزایش ‌نرخ اجاره‌بها داشتند، گفت: قیمت مسکن در تهران طی ۱۷ سال ۵۲ برابر شده است.

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک...

این روزها مردم برای داشتن یک خانه اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای قیمت مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند و ضمن اقدام جهادی نظارت پیشه سازند.

تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده

در حالیکه گفته می‌شود بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند در درازمدت به سیاستی پررونق برای تولید مسکن در بافت فرسوده تبدیل شود اما شواهد حاکی از آن است که با گذشت حدود دو ماه و نیم از ابتدای سال جاری هنوز برنامه تسهیلات بانک‌ها در بافت فرسوده ابلاغ نشده است.

سکته قیمت در بازار مسکن

بازار معاملات مسکن طی روزهای سپری‌شده از خرداد با «چرخش انتظارات» همراه شد؛ اما این تغییر معنادار با کدام محرک‌ها رقم خورد؟

ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید پایش...

رئیس شورای اسلامی شورای شهر تهران در واکنش به حواشی مطرح شده در خصوص اسامی ساختمان های ناایمن گفت: ایمن سازی ساختمانهای ناایمن باید مورد پایش قرار بگیرد.

قیمت ساخت مسکن ۱۴۰۲

بررسی‌‌‌های کارشناسی نشان می‌دهد بخش عمده رشد قابل‌توجه هزینه ساخت مسکن در سال‌جاری به تورم بالای مصالح ساختمانی بازمی‌گردد و سهم دستمزد کارگران ساختمانی در این موضوع کمتر است. به این ترتیب دولت باید تمرکز خود را بر مهار تورم مصالح ساختمانی معطوف و به این ترتیب از رشد بیش از پیش هزینه‌‌‌های ساختمانی در فصول آتی سال ۱۴۰۲ جلوگیری کند.