بازار املاک / قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

گزارش‌های ستاد خدمات سفر حاکی از این است که ظرفیت اقامتی بعضی شهرها از جمله شیراز، مشهد و جزایر جنوبی ۱۰۰درصد تکمیل شده و فعلا جالی خالی برای اسکان مسافران نوروزی در شهرهای بزرگ نیست، حتی در مدارس، حسینه‌ها و یا سالن‌های ورزشی. این وضعیت دست‌مایه‌ای شده تا عده‌ای خانه‌های شخصی خود را با قیمت‌های نجومی به مسافران اجاره بدهند.

 عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور ـ گفته شهرهای بزرگ زیارتی و گردشگری با مشکل اقامت روبه‌رو شده‌اند. 

سعید اوحدی، معاون توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه نیز همزمان با پایان موج اول سفرهای نوروزی گفته که با پیک اقامت در برخی استان‌ها روبه‌رو بودیم و در برخی از شهرها و استان‌ها به حد اضطرار رسیدیم. 

در شهرهای مشهد، شیراز و یزد دَرِ مساجد و تکایا به روی مردم باز شد و مسافران در این اماکن ساکن شدند.
سیدمصطفی فاطمی ـ دبیر ستاد خدمات سفر ـ هم گفته که با تکمیل ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی (هتل، هتل آپراتمان، مهمانپذیر و بومگردی‌ها)، از همان شب دوم فروردین‌ماه در شهرهای بوشهر، مشهد، شیراز و یزد از ظرفیت مساجد و حسینیه‌ها استفاده شده، زیرا سردی هوا به‌ویژه در شهر مشهد امکان اسکان مسافران در فضای آزاد را گرفته بود.

فاطمی همچنین در گفت‌وگو با ایسنا، قیمت اقامتگاه‌ها در برخی نقاط پرمسافر از جمله مناطق آزاد را عجیب و غریب می‌داند و می‌گوید: با توجه به ساختار مناطق آزاد، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در آن مناطق اجازه نظارت ندارند، اما به تبع آن مناطق، سایر نقاط کشور نیز به افزایش قیمت تمایل دارند، در نتیجه کنترل قیمت‌ها به‌ویژه در مناطق آزاد، ضرورت دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در جزیره کیش که از همان روزهای نخست تعطیلات، با تکمیل ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی مواجه شد، قیمت خانه‌های اجاره‌ای رشد فزاینده‌ای پیدا کرد؛ یک آپارتمان کوچک یک‌خوابه که در حالت عادی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد، در تعطیلات نوروز، شبی تا سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اجاره داده شده و الان هم جای خالی ندارد. 

قیمت یک سوئیت با ظرفیت اقامت دو نفر با ضعیف‌ترین خدمات و امکانات بهداشتی شبی دو و نیم میلیون تومان اجاره داده شده، درحالی که قیمت همین سوئیت کوچک تا قبل از تعطیلات شبی ۷۰۰ هزار تومان بود. نرخ کرایه روزانه خانه‌های دوطبقه ساحلی نیز فراتر از این ارقام است؛ یک شب اقامت در ویلایی دوطبقه که برای شش نفر ظرفیت دارد و تنها ویژگی آن مشرف بودن به دریا است، نزدیک به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

البته وضعیت قیمت هتل‌های کیش دست‌کمی از خانه‌های اجاره‌ای ندارد، قیمت یک اتاق دوتخته در هتل پنج‌ستاره این جزیره بیش از سه میلیون تومان است و نرخ یک شب سوئیت تک‌خواب در همان هتل به بیش از ۱۲ میلیون تومان می‌رسد.

 بنا به گفته مسؤولان گردشگری هزینه اقامت به‌ویژه در خانه‌های اجاره‌ای جزایر جنوبی و مناطق آزاد با توجه به ازدحام جمعیت از کنترل خارج شده است.

تحقیقا در هر شهری که با انبوه مسافر مواجه شده، همین وضعیت حاکم است. پیش از آغاز تعطیلات نوروز، اجاره یک هفته ویلایی دوطبقه با استخر در رامسر تا حدود ۲۶ میلیون تومان بود، البته این قیمت مشروط بر آن بود که از چندماه قبلِ نوروز آن ویلا به اجاره گرفته شود. برخی گزارش‌ها نیز حاکی از این است که نرخ کرایه روزانه برخی ویلاها با متراژ بالا و دارای استخر در شهرهای شمالی برای تعطیلات نوروز از ۱۴ میلیون تومان فراتر رفته است.

بررسی نرخ اجاره یک شب اقامتگاه‌های غیررسمی در رشت که پیش‌بینی می‌شود هفته شلوغ‌تری به نسبت هفته اول تعطیلات نوروز داشته باشد، نشان می‌دهد قیمت‌ها سه تا چهار برابر شده است. آپارتمان چهارنفره مبله‌ای که در شهر رشت در روزهای عادی شبی یک میلیون تومان اجاره داده می‌شود  برای هر شب در نوروز به چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.

محسن داوری، فرماندار مشهد که جزو شهرهای پرازدحام و شلوغی بود که تمام ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی آن تکمیل شده و از اماکن اضطراری همچون مدرسه، خوابگاه، سالن وروزشی و حسینیه برای اسکان مسافران نوروزی استفاده شده، نیز مهمترین مشکل مسافران این شهر را به هزینه‌های اقامت مربوط دانسته و گفته که واحدهای اقامتی غیررسمی مبالغ بالاتری از مسافران و زائران درخواست می‌کنند.

این پیش‌بینی و احتمال مطرح است که با توجه به رشد سفرهای نوروزی در هفته دوم تعطیلات، قیمت‌ها به ویژه در خانه‌های اجاره‌ای با جهش قابل توجهی در روزهای آینده مواجه خواهد شد که حتما نظارت و کنترل جدی‌تری را می‌طلبد.

مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه...

مالک یک خانه دوخوابه و معمولی در مرکز تهران ۲۰۰ میلیون پول پیش می‌گیرد و رقم اجاره را ماهی ۱۰ میلیون تعیین کرده است. با نصف این بودجه در جنوب تهران گزینه‌های بهتری وجود دارد

تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در ساخت مسکن نقش تسهیل گر دارد در خصوص زمان بندی اتمام پروژه های مسکونی شهرداری تهران اظهار داشت: در مورد پیشرفت فیزیکی و زمان اتمام پروژه های مسکونی مرتبط با شهرداری باید از نهادهای متولی پرس و جو کرد.

کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

طی روزهای اخیر در حالی برخی از رسانه ها بر ریزش قیمت برخی واحدهای مسکونی در بازار مسکن تاکید کرده اند که بررسی حاکی از آن است که این ریزش محدود قیمتها بیش از هر چیز ریشه در کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن که سبب رکود معاملات شده است دارد.

صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان با یادآوری این موضوع که صنعتی سازی راهکار برون رفت از مشکلات بخش مسکن است در عین حال بر لزوم الگوبرداری از کشور ترکیه برای احیای بافتهای ناکارآمد شهری تاکید کرد و گفت: این انجمن نشست مشترکی با متصدیان حوزه ساخت و ساز در کشور ترکیه انجام و قرار شده است که در توانمند سازی بافتهای فرسوده شهر استانبول همکاری داشته باشد.

کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

درحالی اوایل امسال قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر پردیس به مرز ۴ میلیارد تومان رسیده بود که قیمت پیشنهادی همین واحد در زمان حاضر کمتر از ۳ میلیارد تومان است.

نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای...

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دقت و کیفت در پروژه های شهرداری تهران نباید فدای سرعت شود تاکید کرد: با توجه به مشکلات مربوط به حوزه مسکن، ورود شهرداری تهران به ساخت مسکن ضروری بوده است، اما کیفیت ساخت نباید فدای بهره برداری از پروژه های عمرانی شود.

تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح...

طی روزهای اخیر در حالی برخی از نمایندگان مجلس و فعالان حوزه مسکن، با اتکاء به "طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی" بر فراهم شدن زمینه مهار قیمت ها در بازار مسکن تاکید دارند که بر خلاف آنچه که عنوان می شود تا زمانی که رویه های معیوب این بازار اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان به ساماندهی این بازار دلخوش بود.

سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های...

نائب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حرکت ایمن سازی ساختمانهای ناایمن لاک پشتی است تاکید کرد: در شورای شهر تهران موضوع تعامل با قوه قضائیه در حال پیگیری است تا به فرآیند موثر و صحیحی دست پیدا کنیم.

قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از اعلام نهایی قیمت تمام شده مسکن ملی در استان تهران تا ۴۸ ساعت آینده خبر داد و در عین حال تاکید کرد که این قیمت کاملا کارشناسی و بر اساس جمع بندی اعضای حاضر در جلسه شورای مسکن استان تهران تعیین شده است.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند...

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر لزوم بازنگری در قوانین حوزه ساخت و ساز تاکید کرد و خواستار سپردن فرآیند نظارت بر عملکرد مهندسان ناظر به شهرداری شد.

صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

شهردار تهران با اشاره به اینکه حرکت به سمت صنعتی سازی مسکن از جمله راهکارهای افزایش عمر مفید ساختمان ها است در عین حال پایین بودن سن بناهای ساختمانی را فاجعه بار قلمداد کرد که به گفته وی سبب هدر رفت سرمایه های ملی می شود.

امید به خانه دار شدن با فروش متری مسکن...

در حالی خرید خانه در تهران دیگر رویاست اما فروش متری مسکن در بورس کمی امید ها را بالا برده است.

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند...

معاون وزیر راه و شهرسازی برای چندمین بار نسبت به طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان را به عنوان یکی از عوامل اطاله زمان صدور مجوزهای ساختمانی عنوان کرد.

در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه...

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه هستیم در عین حال نسبت به عدم همکاری بانکها با نهضت ملی مسکن انتقاد کرد.

راهکارهایی برای ساماندهی بازار...

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه سال گذشته تهرانی‌ها ۴۶ تا ۵۵ درصد افزایش ‌نرخ اجاره‌بها داشتند، گفت: قیمت مسکن در تهران طی ۱۷ سال ۵۲ برابر شده است.

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک...

این روزها مردم برای داشتن یک خانه اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای قیمت مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند و ضمن اقدام جهادی نظارت پیشه سازند.

تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده

در حالیکه گفته می‌شود بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند در درازمدت به سیاستی پررونق برای تولید مسکن در بافت فرسوده تبدیل شود اما شواهد حاکی از آن است که با گذشت حدود دو ماه و نیم از ابتدای سال جاری هنوز برنامه تسهیلات بانک‌ها در بافت فرسوده ابلاغ نشده است.

سکته قیمت در بازار مسکن

بازار معاملات مسکن طی روزهای سپری‌شده از خرداد با «چرخش انتظارات» همراه شد؛ اما این تغییر معنادار با کدام محرک‌ها رقم خورد؟

ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید پایش...

رئیس شورای اسلامی شورای شهر تهران در واکنش به حواشی مطرح شده در خصوص اسامی ساختمان های ناایمن گفت: ایمن سازی ساختمانهای ناایمن باید مورد پایش قرار بگیرد.

قیمت ساخت مسکن ۱۴۰۲

بررسی‌‌‌های کارشناسی نشان می‌دهد بخش عمده رشد قابل‌توجه هزینه ساخت مسکن در سال‌جاری به تورم بالای مصالح ساختمانی بازمی‌گردد و سهم دستمزد کارگران ساختمانی در این موضوع کمتر است. به این ترتیب دولت باید تمرکز خود را بر مهار تورم مصالح ساختمانی معطوف و به این ترتیب از رشد بیش از پیش هزینه‌‌‌های ساختمانی در فصول آتی سال ۱۴۰۲ جلوگیری کند.