بازار املاک / خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

سال‌هاست مردم منطقه "اَمیرده" پل‌سفید با بحران "رانش‌ و لغزش" زمین روبه‌رو شده‌اند به‌نحوی که خطر تخریب منازل مسکونی را تهدید می‌کند و جان اهالی در خطر است. بحران‌ها گاهی بر اثر حوادث غیرمترقبه که عوامل انسانی نقشی در آن ندارند. به وجود می‌آیند اما از سویی نقش انسان در به وجود آمدن بسیاری از بحران‌ها را نیز نمی‌توان نادیده گرفت

صدمات جبران‌ناپذیری بر اثر دستخوش شدن طبیعت به ناملایمات انسانی را شاهد بوده‌ایم


 که عمدتاً بحران‌های به‌وجودآمده از این دخالت‌ها، سخت‌تر از بحران‌های حاصل از عوامل طبیعی بوده است.
بحرانی را که سال‌هاست مردم منطقه "اَمیرده" پل‌سفید با آن دست و پنجه نرم می‌کنند .
می‌توان از آن دسته از بحران‌ها برشمرد که نقش عوامل انسانی در پدید آمدن آن پررنگ‌تر از عوامل طبیعی بوده است.

 منطقه‌ای که از اواسط دهه 80 بر اثر ساخت‌وساز در بالادست 


آن در قالب شهرک فرهنگیان و محدود کردن مسیر چشمه آب زیرزمینی با سطح بالا به منطقه‌ای رانشی و لغزشی تبدیل شد و آسیب‌های جدی به ساختمان‌های مسکونی وارد شد.
 به‌گونه‌ای که از آن سال تاکنون از بیش از 70 خانوار آن منطقه حدود 35 خانوار آسیب جدی دیده‌اند و چندین خانه نیز تخریب شده است.

اگرچه شهرداری مطالعات زمین‌شناسی، زهکشی و ایجاد سد در شهرک بالادست را انجام داد .
 منجر به حفظ شهرک مسکونی فرهنگیان شد اما ساختمان‌های مسکونی پایین‌دست را ـ با آسیب‌های جدی که دیده‌اند ـ هر لحظه بحران بزرگتری تهدید می‌کند.
 به‌ویژه اینکه در سال‌های اخیر، برداشت‌های طرح جاده سوادکوه نیز این آسیب‌ها را تشدید کرد.
در زمان حاضر نیز به‌دلیل افزایش وضعیت بحرانی این منطقه مسکونی، روند کار به مدیریت بحران استان سپرده شده است.

ساخت شهرک فرهنگیان در زمینی با چشمه خروشان منجر به رانش "امیرده" شد


مهرعلی رهنما یکی از خانوار‌های آسیب‌دیده منطقه "امیرده" پل‌سفید است که منزلش هر لحظه در معرض خطر تخریب قرار دارد و در این مورد خاطرنشان کرد:
 بالادست ساختمان مسکونی من مرتع چرای دام بود و چشمه‌ای پرآب در وسط مرتع قرار داشت که از اسفند تا اردیبهشت شدت سرازیر شدن آب چشمه در حدی بود که می‌توانست .
آسیاب آبی را بچرخاند اما در سال 85 سازمان مسکن و شهرسازی آن مکان را در اختیار تعاونی مسکن فرهنگیان پل‌سفید قرار داد.

در همان زمان کارشناس خاک‌شناسی به‌صورت رسمی با نامه‌ای به شهردار وقت و تعاونی مسکن اعلام کرده بود .
هرگونه جابه‌جایی خاک باعث رانش خواهد شد اما کسی توجه نکرد و بولدوزر به‌صورت پلکانی زمین را مسطح نمود.
 آن عمل منجر به محدود شدن آب چشمه و جابه‌جایی مسیر آب زیرزمینی گشت و بعد از چند سال رانش و ترک‌خوردگی ساختمان‌های پایین‌دست "امیرده" اتفاق افتاد .
حتی چند خانه تخریب شد و بسیاری از ساختمان‌های شهرک فرهنگیان نیز دچار ترک‌خوردگی شدند.

این شهروند پل‌سفیدی که خانه‌اش در پایین‌دست "امیرده" قرار دارد 


از سال 92 که ساختمان من دچار ترک‌های زیاد شد تا الآن بارها درخواست به شهرداری، فرمانداری، ستاد بحران، بنیاد مسکن، اداره راه و شهرسازی داشته‌ام 
بازدید‌های زیادی هم از سوی شهرداران، فرمانداران، شوراها و نمایندگان مجلس انجام شد اما هنوز هیچ اقدامی نشده است و در حد نامه‌نگاری مانده‌ایم.
آخرین بار نیز مرادیان نماینده مجلس بازدیدی از ساختمان داشت و موضوع را طی نامه‌ای به فرمانداری ارجاع داد در همه این سال‌ها درگیر مکاتبات اداری هستیم اما کاری انجام نمی‌شود.

حل بحران "امیرده" بسیار پراهمیت است


رمضان غلامی اِواتی فرماندار شهرستان سوادکوه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با تأکید به اینکه وضعیت "امیرده" مناسب نیست 
بازدیدی از منطقه به‌همراه مدیران‌کل استان داشته‌ایم، چندین خانه تخلیه شده است اما بقیه سکونت دارند، وضعیت خوبی در آنجا نداریم.

سال‌های زیادی این منطقه دچار چنین مشکلی است در بالادست آن چشمه آبی وجود داشت که زهکشی شده است.
منطقه شهرک فرهنگیان زهکشی انجام شد و مؤثر بود اما برای منطقه پایین‌دست با وجود زهکشی باید تخلیه صورت گیرد.

نماینده عالی دولت در شهرستان سوادکوه، حل بحران "امیرده" را از موضوعات مهم برشمرد .
چندین خانه تخریب شده‌اند و بقیه منازل نیز در خطر جدی قرار دارند.

پیگیر هستیم تا راه‌کار مناسب در نظر گرفته شود و این موضوع بسیار پراهمیتی است.
باید زمینی برای انتقال خانوار‌ها در نظر گرفت و منطقه را تخلیه کرد.
با مدیریت بحران، شهردار و شورا صحبت کردیم تا از طریق منابع طبیعی زمینی دراین مورد اختصاص یابد.

سکونت در "امیرده" مورد تأیید نیست و خطرناک است


 سکونت در "امیرده" مورد تأیید نیست آن منطقه از نظر ما به هیچ وجه قابل سکونت نیست و به مسئولین شهری و شهرستانی نیز اعلام نمودیم
 که باید کسانی که در آنجا سکونت دارند، تعیین تکلیف شوند و در مکان دیگری اسکان پیدا کنند.

در بحث تعریض محور اصلی سوادکوه، شرکت پیمانکار باید ابتدا تثبیت و سپس برداشت انجام می‌داد 
اما این کار را نکرد و منجر به حرکت کردن پی ساختگاه شد درصورتی که باید قبل از برداشت اقدامات تثبیتی را انجام می‌داد.

 در حال انجام مطالعات هستیم و مشاور یک‌سری داده‌ها تولید کرده است از طرفی اعتباراتی برای زهکشی قرار دادیم 
تا آسیب‌ها کمتر شود با این حال سکونت توصیه نمی‌شود و هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد.

 در نشستی که در تهران داشتیم از ریاست سازمان تقاضای بازدید از منطقه را داشتیم 
و در نشست مجمع نمایندگان نیز خدمت رئیس بنیاد مسکن کشور، طرح موضوع کردیم، مدیران کشوری قول مساعد جهت کمک به ما را داده‌اند.

 باتوجه به فصل بارندگی


 سکونت در منطقه توصیه نمی‌شود و برای انتقال سکنه، دو زمین در شهرستان شناسایی کردیم 
تا کارگروه لغزش و رانش بازدیدی داشته باشند و اعلام نظر کنند.

محمدی شیرکلائی یادآور شد: عوامل مختلفی در بحرانی شدن وضعیت "امیرده" تأثیر داشته‌اند
 در زمان حاضر نیز تا زمانی که مطالعات به نتیجه نرسد، شهرداری نباید مجوز ساخت برای آن منطقه صادر کند.

مدیران شهری، شهرستانی، کشوری و نمایندگان ادوار مختلف را به خود دیده است 


بر قدمت نامه‌نگاری‌ها و بازدید‌های آن افزوده شده است و بحران نیز تشدید یافته است
 اما عملاً اتفاق خوشایندی برای مردم بحران‌زده این منطقه نیفتاده است و تنها کابوس تخریب منزل است

 که در تمام مدت این سال‌ها، خواب خوش را از چشم اهالی گرفته، کابوسی که در زمان حاضر تنها راه‌کار رفع آن تخلیه منطقه، عنوان شده است
 منطقه بحران‌زده‌ای که در بالادست آن شاهد برخی ساخت‌وسازهای جدید هستیم و چگونگی صدور مجوز در شرایط رانشی و لغزشی نیز سؤال‌برانگیز است.

مشکل "امیرده" تجربه تلخی است که پیشگیری نکردن از آن منجر به ایجاد بحرانی شده است که درمان آن سال‌هاست به‌طول انجامیده است 
 هشداری برای سایر مناطق رانشی و لغزشی همچون "میارکلا"ی پل‌سفید است که پرداختن به آن مجالی دیگر را می‌طلبد.

اگرچه تلاش اعضای شورا، شهردار، فرماندار، مدیریت بحران و سایر متولیان را در این روزها شاهد هستیم
 اما وضعیت قرمز این منطقه نیازمند نگاه ویژه در سطح کلان است تا با عملی ساختن راه‌کارها از صدمات بیشتر جلوگیری گردد
امیدواریم بازدید‌های متعدد این بار مجال پیاده ساختن راه‌کار را بدهد و جان اهالی در امان بماند.

تفاهم قرارگاه خاتم برای ساخت ۱۰۰ هزار...

این قرارگاه در حال حاضر ۳۱۵ طرح فعال در سطح کشور دارد.مشکلات و چالش‌ها آن‌ها و همچنین بازدید از سامانه‌های جدید کنترل طرح این قرارگاه برگزار شد.سخنگوی کمیسیون عمران مجلس افزود: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در حال حاضر ۸ هلدینگ تخصصی داشته که ۴۰ گرایش در زیر مجموعه آن‌ها فعال است. این قرارگاه هم اکنون دارای ۵۳ هزار نیروی سازمانی و ۱۵۰ هزار نیروی شرکتی و دارای ۱۳ هزار ماشین آلات است و ۳۱۵ پروژه فعال در سطح کشور دارد.

جنوب ایران لرزید

زلزله به بزرگی ۴.۴ ریشتر استان کرمان را لرزاند. صبح امروز (دوشنبه) در منطقه هجدک از توابع این استان هیچگونه خسارت مالی و جانی نداشته است. هجدک در خارج از مناطق مسکونی بوده است افزود: تیم های ارزیاب در حال بررسی روستاهای اطراف کانون زلزه هستند.

فاکتورهایی که بر قیمت نهایی ساختمان...

عوامل متعددی در افزایش قیمت خانه موثر می باشد که یکی از مهمترین این عوامل تغییرات قیمتی مقاطع فولادی مورد استفاده در ساختمان است. به طور کلی هرچقدر این مقاطع بیشتر بوده و ساختمان نیز مقاومت تر باشد، اصولا قیمت تمام شده ی آن بالاتر در نظر گرفته خواهد شد. جدای این مساله پرسش اینجاست که چه عواملی بر قیمت مقاطع فولادی موثر می باشد ؟

طرح شهرسازی پیکانشهر در مرحله تصویب

طرح شهرسازی شهرک قدیمی و ناپایدار پیکانشهر در مرحله تصویب قرار دارد سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران از تهیه طرح شهرسازی برای بازآفرینی و ارتقای کیفیت زندگی شهرک قدیمی و ناپایدار پیکانشهر خبر داد. مهدی هدایت در حاشیه بازدید از شهرک پیکانشهر در منطقه 22 با بیان این که سابقه ساخت این مجموعه مسکونی به سال 1384 برمی‌گردد.

خوش بینی بهبود وضعیت مسکن در کشور

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور گفت: تامین نیازهای متقاضیان بخش مسکن با کمک مردم شدنی است. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به امکانات و ظرفیت‌های دولت در زمینه اختصاص زمین و تامین منابع مالی تاکید کرد: پشتیبانی و حمایت از تشکل‌ها و کانون‌های ساخت و ساز مسکن در کشور از وظایف جدی دولت در راستای تحقق ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال آینده است.

افزایش قراردادهای پنهانی در بازار مسکن

کاهش اجاره منوط به افت قیمت است گرگان- صنعتی، رئیس اتحادیه املاک گرگان گفت: با توجه به تعیین سقف اجاره بها و افزایش قیمت مسکن، قراردادهای پنهانی بین صاحبان املاک و موجرها افزایش یافته است. با توجه به تعیین سقف برای اجاره بها و افزایش قیمت مسکن، قراردادهای پنهانی بین صاحبان املاک و موجرها افزایش یافته است.

ضرورت افزایش سقف تسهیلات بانکی

نهضت ملی مسکن متقاضیان توان آورده بیشتر ندارند گرگان- مرتضوی، رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشور با اشاره به تورم عمومی و افزایش ۷۰ درصدی قیمت نهاده های مسکن، گفت که ضرورت دارد تسهیلات بانکی نهضت ملی مسکن افزایش یابد. بیشتر متقاضیان واحدهای پروژه نهضت ملی مسکن از پرداخت هزینه های این طرح ناتوان و با مشکلات بسیاری روبرو هستند.

جدیدترین قیمت آپارتمان در تهران

۱۹ میلیارد ناقابل برای این خانه در نیاوران براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۴۳ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۶۰ متر گردآوری کردیم.

قیمت مصالح ساختمانی در دولت سیزدهم چقدر...

مرکز آمار ایران تازه‌ترین آمار رسمی درباره تحولات قیمت مصالح ساختمانی در تهران را منتشر کرد. این آمار مربوط به تغییرات قیمت مصالح و نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در بهار۱۴۰۱ است.

تخریب ۲۳۹ واحد مسکونی در یزد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد: ۲۳۹ واحد مسکونی در یزد نیاز به احداث داشته و هزار و ۹۷۰ واحد هم باید تعمیر شوند. محمدعلی ملک زاده گفت: تاکنون ۳ هزار و ۵۰۰ واحد در سامانه اعلام خسارت سیل ثبت نام کردند که ۲ هزار و ۲۰۰ واحد توسط ارزیاب اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارزیابی شده است.تخریب ۲۳۹ واحد مسکونی بر اثر سیل در یزد ۲۳۹ واحد بر اثر سیل تخریب شده و نیاز به احداث دارند. هزار و ۹۷۰ واحد هم در حوزه تعمیر سطح یک تا سه ارزیابی شده و وسایل زندگی قریب به ۸۰۰ واحد هم آسیب دیده است.

کاهش هزینه وام مسکن

روند کاهشی هزینه وام مسکن ادامه دارد و در حالی که متاهل‌های ساکن پایتخت حدود ۱۰ روز قبل برای اخذ این وام باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت می‌کردند، اکنون باید بیش از ۱۲۹ میلیون تومان پرداخت کنند.

عرضه املاک شهرداري تهران در بورس کالا

عرضه املاک شهرداري تهران در بورس کالاخبرگزاری آریا-مدیریت پذیرش بورس کالای ایران از عرضه دو ملک متعلق به شهرداری تهران در بورس کالا خبر داده است. بر اساس اطلاعیه بورس کالا؛ دو واحد آپارتمان مسکونی متعلق به شهرداری تهران پس از بررسی مدارک و مستندات در سیصد و چهل و نهمین جلسه کمیته عرضه 11 مردادماه جاری مورد تصویب قرار گرفت.

مقاوم‌سازی ۶۳ هزار واحد مسکن

۱۰۳ هزار واحد مسکن روستایی در استان وجود دارد که ۶۳ هزارو ۹۰۰ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی مقاوم سازی شده است. مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری گفت: ۱۰۳ هزار واحد مسکن روستایی در استان وجود دارد که ۶۳ هزارو ۹۰۰ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی مقاوم سازی شدهمقاوم‌سازی ۶۳ درصد منازل روستاییان خراسان‌شمالی است.

شرایط دریافت وام بانکی جدید

شرایط دریافت وام بانکی جدید برای این افراد مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی جزئیات نحوه پرداخت تسهیلات جهش تولید مسکن از سوی بانک‌ها را تشریح کرد. وام بانکی مجموعه ای از وام های مختلف را شامل میشود . وام بانکی و دریافت آن با توجه به نوع بانک نوع وام و مبلغ آن میتواند شرایط متفاوتی داشته باشد . وام بانکی شامل وام ازدواج، وام تسهیلات مسکن، وام اجاره مسکن، وام تعمیرات، وام هایی برای راه اندازی کسب کارهای متفاوت است.

اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار...

علت اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بر سر قیمت مسکن چیست؟ سازمان برنامه و بودجه در توضیح اختلاف آمار مرکز آمار ایران و بانک مرکزی در خصوص بازار مسکن اعلام کرد مرکز آمار ایران به ارائه ۲ نوع میانگین قیمت (حسابی و موزون) می‌پردازد، در حالی که گزارش تهیه شده توسط بانک مرکزی تنها شامل میانگین حسابی می‌باشد.

الحاق160 هکتار زمین به شهر زنجان

واگذاری زمین لیل‌آباد به راه و شهرسازی مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به مصوبه مولدسازی و الحاق اراضی 160 هکتاری شهری زنجان گفت: منابع ایجاد شده ناشی از این مولدسازی برای فراهم کردن زیرساخت‌‌ها و دیگر نیازهای ایجاد شده ناشی از احداث واحدهای مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن هزینه خواهد شد.

۶۰۱ واحد مسکونی در کرمان نیازمند...

در بارش‌ها و سیل‌های اخیر در استان کرمان ۶۰۱ واحد مسکونی نیازمند احداث و هزار و ۱۸۹ واحد نیازمند تعمیر است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کرمان، علی‌اکبر سلطانی‌نژاد مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان در بازدید از آواربرداری واحد‌های مسکونی مناطق سیل‌زده استان اظهار داشت: هزار و ۱۸۹ واحد مسکونی روستایی و شهری در سیلاب‌های اخیر آسیب دیده و نیازمند تعمیر است و بر اثر آب گرفتگی‌ها در اثر سیل اخیر به لوازم خانگی ۲ هزار و ۱۸۶ واحد مسکونی شهری و روستایی نیز خسارات وارد شده است.

با پول ۲۰۶ خانه ۱۰۶ متر در تهران بخرید

در حالی که قیمت پژو ۲۰۶ به قیمت ۳۰۰ میلیون رسیده، که با این پول در سال ۹۷ می شد یک خانه در مناطف مختلف تهران خریداری کرد. بر اساس اطلاعات مرکز آمار در بهار سال ۱۳۹۷،‌ منطقه ۱۸ با میانگین قیمت دو میلیون و ۸۳۲ هزار تومان ارزان ترین منطقه تهران به شمار می رفت.

گران‌ترین خانه جهان

محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در طول سفر خود به فرانسه برای دیدار با امانوئل مکرون، رییس جمهوری این کشور در قصری مجلل‌اقامت دارد. ولیعهد عربستان این قصر را در سال ۲۰۱۵ خریداری کرده است که در آن زمان «گران‌ترین خانه جهان» لقب گرفت.

قیمت مسکن در ایران با کالیفرنیا و لندن...

دلایل التهابات اخیر بازار مسکن در گفتگو با 3 اقتصاددان به گواهی آمارهای منتشر شده، بازار مسکن در ۲ ماه اخیر رشد بالای ۱۵ درصدی قیمت را تجربه کرده، این در حالی است که سایر بازارهای موازی، در روزهایی که ظاهرا دولت سیزدهم سیاست‌های انقباضی در دستور کار قرار داده شرایط رکودی و سردی را تجربه می‌کنند.

تلاش آتش‌نشانی تخلیه آب منازل

تلاش بی‌وقفه آتش‌نشانی یاسوج برای تخلیه آب از منازل. در یاسوج و به دلیل شدت بارندگی ها آب در برخی از منازل نفوذ کرده که بلافاصله نیروهای آتش نشانی با تمامی امکانات و نیروهای خود وارد عمل شدند.