بازار املاک / خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

 خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

خطر تخریب منازل ‌جان اهالی

سال‌هاست مردم منطقه "اَمیرده" پل‌سفید با بحران "رانش‌ و لغزش" زمین روبه‌رو شده‌اند به‌نحوی که خطر تخریب منازل مسکونی را تهدید می‌کند و جان اهالی در خطر است. بحران‌ها گاهی بر اثر حوادث غیرمترقبه که عوامل انسانی نقشی در آن ندارند. به وجود می‌آیند اما از سویی نقش انسان در به وجود آمدن بسیاری از بحران‌ها را نیز نمی‌توان نادیده گرفت

صدمات جبران‌ناپذیری بر اثر دستخوش شدن طبیعت به ناملایمات انسانی را شاهد بوده‌ایم


 که عمدتاً بحران‌های به‌وجودآمده از این دخالت‌ها، سخت‌تر از بحران‌های حاصل از عوامل طبیعی بوده است.
بحرانی را که سال‌هاست مردم منطقه "اَمیرده" پل‌سفید با آن دست و پنجه نرم می‌کنند .
می‌توان از آن دسته از بحران‌ها برشمرد که نقش عوامل انسانی در پدید آمدن آن پررنگ‌تر از عوامل طبیعی بوده است.

 منطقه‌ای که از اواسط دهه 80 بر اثر ساخت‌وساز در بالادست 


آن در قالب شهرک فرهنگیان و محدود کردن مسیر چشمه آب زیرزمینی با سطح بالا به منطقه‌ای رانشی و لغزشی تبدیل شد و آسیب‌های جدی به ساختمان‌های مسکونی وارد شد.
 به‌گونه‌ای که از آن سال تاکنون از بیش از 70 خانوار آن منطقه حدود 35 خانوار آسیب جدی دیده‌اند و چندین خانه نیز تخریب شده است.

اگرچه شهرداری مطالعات زمین‌شناسی، زهکشی و ایجاد سد در شهرک بالادست را انجام داد .
 منجر به حفظ شهرک مسکونی فرهنگیان شد اما ساختمان‌های مسکونی پایین‌دست را ـ با آسیب‌های جدی که دیده‌اند ـ هر لحظه بحران بزرگتری تهدید می‌کند.
 به‌ویژه اینکه در سال‌های اخیر، برداشت‌های طرح جاده سوادکوه نیز این آسیب‌ها را تشدید کرد.
در زمان حاضر نیز به‌دلیل افزایش وضعیت بحرانی این منطقه مسکونی، روند کار به مدیریت بحران استان سپرده شده است.

ساخت شهرک فرهنگیان در زمینی با چشمه خروشان منجر به رانش "امیرده" شد


مهرعلی رهنما یکی از خانوار‌های آسیب‌دیده منطقه "امیرده" پل‌سفید است که منزلش هر لحظه در معرض خطر تخریب قرار دارد و در این مورد خاطرنشان کرد:
 بالادست ساختمان مسکونی من مرتع چرای دام بود و چشمه‌ای پرآب در وسط مرتع قرار داشت که از اسفند تا اردیبهشت شدت سرازیر شدن آب چشمه در حدی بود که می‌توانست .
آسیاب آبی را بچرخاند اما در سال 85 سازمان مسکن و شهرسازی آن مکان را در اختیار تعاونی مسکن فرهنگیان پل‌سفید قرار داد.

در همان زمان کارشناس خاک‌شناسی به‌صورت رسمی با نامه‌ای به شهردار وقت و تعاونی مسکن اعلام کرده بود .
هرگونه جابه‌جایی خاک باعث رانش خواهد شد اما کسی توجه نکرد و بولدوزر به‌صورت پلکانی زمین را مسطح نمود.
 آن عمل منجر به محدود شدن آب چشمه و جابه‌جایی مسیر آب زیرزمینی گشت و بعد از چند سال رانش و ترک‌خوردگی ساختمان‌های پایین‌دست "امیرده" اتفاق افتاد .
حتی چند خانه تخریب شد و بسیاری از ساختمان‌های شهرک فرهنگیان نیز دچار ترک‌خوردگی شدند.

این شهروند پل‌سفیدی که خانه‌اش در پایین‌دست "امیرده" قرار دارد 


از سال 92 که ساختمان من دچار ترک‌های زیاد شد تا الآن بارها درخواست به شهرداری، فرمانداری، ستاد بحران، بنیاد مسکن، اداره راه و شهرسازی داشته‌ام 
بازدید‌های زیادی هم از سوی شهرداران، فرمانداران، شوراها و نمایندگان مجلس انجام شد اما هنوز هیچ اقدامی نشده است و در حد نامه‌نگاری مانده‌ایم.
آخرین بار نیز مرادیان نماینده مجلس بازدیدی از ساختمان داشت و موضوع را طی نامه‌ای به فرمانداری ارجاع داد در همه این سال‌ها درگیر مکاتبات اداری هستیم اما کاری انجام نمی‌شود.

حل بحران "امیرده" بسیار پراهمیت است


رمضان غلامی اِواتی فرماندار شهرستان سوادکوه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با تأکید به اینکه وضعیت "امیرده" مناسب نیست 
بازدیدی از منطقه به‌همراه مدیران‌کل استان داشته‌ایم، چندین خانه تخلیه شده است اما بقیه سکونت دارند، وضعیت خوبی در آنجا نداریم.

سال‌های زیادی این منطقه دچار چنین مشکلی است در بالادست آن چشمه آبی وجود داشت که زهکشی شده است.
منطقه شهرک فرهنگیان زهکشی انجام شد و مؤثر بود اما برای منطقه پایین‌دست با وجود زهکشی باید تخلیه صورت گیرد.

نماینده عالی دولت در شهرستان سوادکوه، حل بحران "امیرده" را از موضوعات مهم برشمرد .
چندین خانه تخریب شده‌اند و بقیه منازل نیز در خطر جدی قرار دارند.

پیگیر هستیم تا راه‌کار مناسب در نظر گرفته شود و این موضوع بسیار پراهمیتی است.
باید زمینی برای انتقال خانوار‌ها در نظر گرفت و منطقه را تخلیه کرد.
با مدیریت بحران، شهردار و شورا صحبت کردیم تا از طریق منابع طبیعی زمینی دراین مورد اختصاص یابد.

سکونت در "امیرده" مورد تأیید نیست و خطرناک است


 سکونت در "امیرده" مورد تأیید نیست آن منطقه از نظر ما به هیچ وجه قابل سکونت نیست و به مسئولین شهری و شهرستانی نیز اعلام نمودیم
 که باید کسانی که در آنجا سکونت دارند، تعیین تکلیف شوند و در مکان دیگری اسکان پیدا کنند.

در بحث تعریض محور اصلی سوادکوه، شرکت پیمانکار باید ابتدا تثبیت و سپس برداشت انجام می‌داد 
اما این کار را نکرد و منجر به حرکت کردن پی ساختگاه شد درصورتی که باید قبل از برداشت اقدامات تثبیتی را انجام می‌داد.

 در حال انجام مطالعات هستیم و مشاور یک‌سری داده‌ها تولید کرده است از طرفی اعتباراتی برای زهکشی قرار دادیم 
تا آسیب‌ها کمتر شود با این حال سکونت توصیه نمی‌شود و هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد.

 در نشستی که در تهران داشتیم از ریاست سازمان تقاضای بازدید از منطقه را داشتیم 
و در نشست مجمع نمایندگان نیز خدمت رئیس بنیاد مسکن کشور، طرح موضوع کردیم، مدیران کشوری قول مساعد جهت کمک به ما را داده‌اند.

 باتوجه به فصل بارندگی


 سکونت در منطقه توصیه نمی‌شود و برای انتقال سکنه، دو زمین در شهرستان شناسایی کردیم 
تا کارگروه لغزش و رانش بازدیدی داشته باشند و اعلام نظر کنند.

محمدی شیرکلائی یادآور شد: عوامل مختلفی در بحرانی شدن وضعیت "امیرده" تأثیر داشته‌اند
 در زمان حاضر نیز تا زمانی که مطالعات به نتیجه نرسد، شهرداری نباید مجوز ساخت برای آن منطقه صادر کند.

مدیران شهری، شهرستانی، کشوری و نمایندگان ادوار مختلف را به خود دیده است 


بر قدمت نامه‌نگاری‌ها و بازدید‌های آن افزوده شده است و بحران نیز تشدید یافته است
 اما عملاً اتفاق خوشایندی برای مردم بحران‌زده این منطقه نیفتاده است و تنها کابوس تخریب منزل است

 که در تمام مدت این سال‌ها، خواب خوش را از چشم اهالی گرفته، کابوسی که در زمان حاضر تنها راه‌کار رفع آن تخلیه منطقه، عنوان شده است
 منطقه بحران‌زده‌ای که در بالادست آن شاهد برخی ساخت‌وسازهای جدید هستیم و چگونگی صدور مجوز در شرایط رانشی و لغزشی نیز سؤال‌برانگیز است.

مشکل "امیرده" تجربه تلخی است که پیشگیری نکردن از آن منجر به ایجاد بحرانی شده است که درمان آن سال‌هاست به‌طول انجامیده است 
 هشداری برای سایر مناطق رانشی و لغزشی همچون "میارکلا"ی پل‌سفید است که پرداختن به آن مجالی دیگر را می‌طلبد.

اگرچه تلاش اعضای شورا، شهردار، فرماندار، مدیریت بحران و سایر متولیان را در این روزها شاهد هستیم
 اما وضعیت قرمز این منطقه نیازمند نگاه ویژه در سطح کلان است تا با عملی ساختن راه‌کارها از صدمات بیشتر جلوگیری گردد
امیدواریم بازدید‌های متعدد این بار مجال پیاده ساختن راه‌کار را بدهد و جان اهالی در امان بماند.

  • رشد پی در پی قیمت مسکن در بازار راکد

    رشد پی در پی قیمت مسکن در بازار راکد

    آمارهای بانک مرکزی سخن می گویند براساس داده های بانک مرکزی رشد متوسط قیمت مسکن تهران برای سومین ماه متوالی در سال جاری مثبت بوده و به ۵.۸ درصد رسید. این افزایش قیمت در ابتدای تابستان ۱۴۰۱ در نهایت موجب شد تا تورم نقطه ای مسکن تهران به قله ده ماهه برسد. این در حالی است که معاملات مسکن در این ماه افت قابل توجهی را در مقایسه با ماه قبل داشته است.

  • تخریب چند واحد مسکونی در روستای سارویی

    تخریب چند واحد مسکونی در روستای سارویی

    تاخت و تاز مونسون در مرودشت بر اثر بارش‌های سنگین شب گذشته در روستای سارویی مرودشت، ۱۲ واحد مسکونی تخریب شد. چند روزی است که سامانه بارشی مونسون، در نقطه نقطه فارس شروع به باریدن کرده که در این بین برخی را خشنود و برخی دیگر را به خاطر خسارات وارده غمگین کرده است .

  • ‍ رفع آبگرفتگی روستای در کوتاهترین زمان

    ‍ رفع آبگرفتگی روستای در کوتاهترین زمان

    ‍ رفع آبگرفتگی روستای پرسک الشتر با تلاش راهداری در کوتاهترین زمان سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت : آبگرفتگی روستای پرسک شهرستان الشتر که درپی بارش های شب گذشته اتفاق افتاده بود با تلاش راهداری و دیگر دستگاه ها در کوتاه ترین زمان برطرف شد.

  • وام سهام عدالت می خواهید؟ از این ۳ بانک بگیرید

    وام سهام عدالت می خواهید؟ از این ۳ بانک...

    کف و سقف وام چقدر است ؟ از سال گذشته قرار شد سهام عدالت به‌عنوان وثیقه بانکی پذیرفته شود و دارندگان آن بتوانند از بانک وام بگیرند. تاکنون تنها سه بانک برای پرداخت وام با توثیق سهام عدالت اعلام آمادگی کرده‌اند زمان اوج بورس و زمانی که قیمت سهام عدالت روز به روز بیشتر می‌شد، حسن روحانی به مردم توصیه کرد سهام عدالت خود را نفروشند چراکه به زودی هم قیمت خانه و زمین می‌شود.

  • انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

    انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

    انتقاد نماینده مجلس از افزایش تمایل ایرانی‌ها برای خرید خانه در کشورهای دیگر مردم ما علاقه‌مند به داشتن خانه‌های بزرگ هستند، بنابراین باید به مردم زمین بدهیم تا در آن خانه بسازند. چرا باید کاری کنیم که بروند و در کشورهای دیگر خانه بخرند؟ لطف‌الله سیاهکلی شامگاه امروز در نشست با اعضای اتحادیه مشاوران املاک شهرستان قزوین که در امامزاده آمنه‌خاتون قزوین برگزار شد

  •  تعمیر رایگان خانه نیازمندان

    تعمیر رایگان خانه نیازمندان

    این جهادگران خانه نیازمندان را رایگان تعمیر می‌کنند کاهش اجاره‌خانه مستاجران کم‌درآمد به سبک جوانان فرحزادی این روزها که مشکلات اقتصادی گذران زندگی را برای خانوارهای کم‌درآمد و کم‌برخوردار را دشوار کرده، جوان‌های دلسوز و جهادگر محله فرحزاد آستین همت بالا زده‌اند. آنها چند سالی است که با تشکیل یک گروه جهادی هوای خانوارهای کم‌درآمد محله را دارند؛ از تعمیر خانه‌ نیازمندان و معلولان تا تلاش برای تامین اجاره‌بهای مستاجران کم‌درآمد و تهیه سبد ارزاق.

  • خسارت بارندگی‌ها  در سیستان و بلوچستان

    خسارت بارندگی‌ها در سیستان و بلوچستان

    بارندگی‌ها به ۵۱ واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرد مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان از خسارت به ۵۱ واحد مسکونی استان بر اثر سامانه بارشی مونسون و سیل خبر داد. مصطفی بیک مداح مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است.

  • قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

    براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۴۳ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۶۰ متر گردآوری کردیم.

  • انفجار شدید در مسکن مهر خرم آباد

    انفجار شدید در مسکن مهر خرم آباد

    موج انفجار 6 تن را راهی بیمارستان کرد. سرپرست آتش نشانی خرم‌آباد، گفت: ساعتی پیش، موج انفجار در فاز یک مسکن مهر کمالوند باعث تخریب برخی از واحدهای یکی از مجتمع‌های مسکونی و مصدومیت ۶ نفر شد.منصور میرزایی به تشریح این حادثه پرداخت و خاطر نشان کرد: ساعت ۲۱:۱۶ دقیقه چهارشنبه شب مورخ ۵مرداد ماه ۱۴۰۱ طی تماس های متعدد مردمی با سامانه ۱۲۵ مرکز کنترل و فرماندهی سازمان آتش نشانی از وقوع یک فقره حادثه‌ی انفجار در فاز ۱ مسکن مهر باخبر شده و در پی آن دو اکیپ امداد و نجات و دو ایستگاه آتش نشانی به محل حاد

  •  خسارت سیل به ۵۱ واحد مسکونی سیستان و بلوچستان

    خسارت سیل به ۵۱ واحد مسکونی سیستان و...

    مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است. مصطفی بیگ مداح روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به آمادگی بنیاد مسکن برای امدادرسانی به سیل‌زدگان اظهارداشت: تجهیزات و ماشین‌آلات بنیاد مسکن در چهار منطقه سیستان و بلوچستان مستقر شده است.

  • قیمت آپارتمان پنجم مرداد ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان پنجم مرداد ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • قلعه‌نویی: با ۲۰ میلیارد نمی‌توان خانه خرید

    قلعه‌نویی: با ۲۰ میلیارد نمی‌توان خانه...

    سرمربی تیم فوتبال گل‌گهرسیرجان گفت: یک بازیکن ۲۰ میلیارد دستمزد می‌گیرد اما نمی‌تواند خانه بخرد. امیر قلعه‌نویی در حاشیه تمرین گل‌گهرسیرجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سه چهار بازیکن‌مان را در نقل‌وانتقالات از دست دادیم اما ۹۰ درصد بازیکنان‌مان را حفظ کردیم. شاکله اصلی تیم را حفظ کردیم. دو سه بازیکن خیلی خوب به ما اضافه شدند، بازیکن برزیلی بیاید خیلی از مشکلات ما حل می‌شود.

  • خانه 90 متری نارمک

    خانه 90 متری نارمک

    قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در ۲۲ منطقه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. بر اساس بررسی‌های میدانی برای قیمت مسکن در تهران، مشاورین املاک سطح شهر قیمت تقریبی خرید و فروش آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را به شرح جدول زیر اعلام کردند.

  • مرداد آخرین مهلت مالیات خانه های خالی

    مرداد آخرین مهلت مالیات خانه های خالی

    پایان مرداد ماه آخرین مهلت پرداخت مالیات واحدهای مسکونی خالی مالکین واحدهای مسکونی خالی حداکثر تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ فرصت دارند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلق اقدام نمایند.

  • قیمت مسکن روستایی ۴ تا ۵ میلیون

    قیمت مسکن روستایی ۴ تا ۵ میلیون

    رئیس بنیاد مسکن گفت: رئیس جمهور مستقیم خود دستور داده که تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی برای مسکن روستایی تا لحظه واریز پیگیری شود.امروز آقای اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن از آخرین وضعیت نوسازی واحدهای مسکن روستایی و نهضت ملی مسکن در جمع خبرنگاران به سوالات پاسخ داد

  •  املاک لاکشری پایتخت

    املاک لاکشری پایتخت

    در تلاطم بازار مسکن و وضعیت اقتصادی نابسامان که بسیاری از خانوارها حتی برای اجاره یک واحد ۵۰ متری در جنوب شهر با چالش روبه‌رو هستند، هنوز خانه‌های لوکس با قیمت‌های نجومی در آگهی‌های اینترنتی به چشم می‌خورد که هوش از سر آدم می‌برد.

  • سوداگری به بهای جان شهر

    سوداگری به بهای جان شهر

    بالا بودن ارزش زمین در استان قزوین سبب شده تا در سال‌های اخیر شاهد تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی به مسکونی برای دستیابی به ارزش افزوده باشیم. یکی از این تغییر کاربری ها مربوط می شود به زمین های شهر الوند که به زمین های شلویری و گلچین معروف است . زمین های گلچین و شلویری جزو مرغوب ترین زمینهای کشاورزی شهر الوند است که در بررسی های بعمل آمده حتی تا عمق 10 متری نیز هیچ رگه ای از ماسه در این زمین ها دیده نمی شود .

  • صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت در تهران

    صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت در تهران

    زمان تکمیل ساخت ۳ هزار واحد مسکونی معاون شهردار تهران از صدور یک هفته‌ای پروانه ساخت و ساز در پایتخت خبر داد و گفت: کلنگ زنی ۳ هزار واحد مسکن ملی شروع شده و عملیات طراحی و پروانه آن به زودی شروع می‌شود. این واحدها سه ساله ساخته خواهند شد.

  • بحران در بازار مسکن

    بحران در بازار مسکن

    بلایی که سر مستاجران می آید | مستاجرانی که حاشیه نشین می‌شوند افزایش نرخ اجاره‌بها باعث بحران در بازار مسکن شد. مستاجران این روزها مدام در حال حساب و کتاب هستند، دنبال فرمولی می‌گردند تا کف حقوق و دستمزدهایشان را به سقفی برسانند که خانه‌ای مناسب گرفته و در آن زندگی کنند. اما مشکل اینجاست که تعیین نرخ اجاره بها توسط بنگاه‌داران و صاحب‌خانه‌ها از هیچ قاعده و قانونی تمکین نمی‌کند.

  • شرط فروش ملک مالکان

    شرط فروش ملک مالکان

    برخی فروشندگان ملک در زمان تفاهم نهایی با خریدار، خواهان درج بندی در قرارداد می‌شوند؛ بندی که در آن فروشنده بین بازه ۲۴ تا ۷۲ ساعت از خریدار وقت می‌خواهد تا در صورتی که موفق به خرید ملک جدید شد، این قرارداد جاری و نهایی خواهد شد.

  • ۴ میلیارد دلار سرمایه ایرانی در جیب ترکیه

    ۴ میلیارد دلار سرمایه ایرانی در جیب...

    ایرانی‌ها، در کمتر از سه سال سه هزار و ۹۶۰ میلیون دلار از سرمایه خود را به ترکیه منتقل کرده‌اند. چه عواملی در خروج این میزان از سرمایه موثر بوده است؟ شرایط اقتصادی اخیر در ایران باعث شده برخی تمایل داشته باشند سرمایه خود را در کشورهای همسایه به‌ویژه ترکیه درگیر کنند. در چند سال گذشته چه میزان از سرمایه ایرانی‌ها به کشور ترکیه منتقل شده است؟