بازار املاک / انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند صدور پروانه ساخت

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند صدور پروانه ساخت

معاون وزیر راه و شهرسازی برای چندمین بار نسبت به طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان را به عنوان یکی از عوامل اطاله زمان صدور مجوزهای ساختمانی عنوان کرد.

انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند صدور پروانه ساخت<="" div="">

در جریان برگزاری نشست خبری “نقش انبوه‌سازان در نهضت ملی مسکن با محوریت تحقق بازآفرینی شهری” 

که ظهر امروز در محل نمایشگاه بین المللی برگزار شد دکتر محمد آیینی ضمن بیان مطلب فوق گفت: نوسازی بافتهای فرسوده یکی از بهترین روشها برای ساخت مسکن است و به دلیل سهولت خدمات رسانی در این بافتها، ساخت مسکن در بافتهای ناکارآمد شهری به صرفه تر است، ضمن اینکه دستگاه های خدمات رسان نظیر وزارت نیرو نیز تاکید دارند که خدمات رسانی در بافتهای فرسوده نسبت به سایر مناطق برای آنها به مراتب سهل تر است.

وی آزاد سازی زودهنگام سرمایه بخش خصوصی را از دیگر مزیتهای ساخت و ساز در بافتهای فرسوده برشمرد و خاطر نشان ساخت: در بافتهای ناکارآمد شهری، سرمایه گذاران به سرعت می توانند سرمایه خود را آزاد کنند و سپس در سایر پروژه ها از آنها استفاده کنند.

این مقام مسوول برای چندمین بار متوالی نسبت به طولانی بودن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و به مصوبه شورای عالی اداری اشاره کرد و اذعان داشت:

بر اساس مصوبه شورای عالی اداری مصوب سال۷۱، متقاضیان پروانه فرصت دارند حداکثر ظرف ۷ روز مدارک خود را به منظور دریافت پروانه ساخت ارایه کنند و در مقابل شهرداری ها ظرف حداکثر ۵ روز ملزم هستند که نسبت به صدور پروانه ساختمانی اقدام کنند.

آیینی در عین در توصیف ظرفیت باز آفرینی در بافتهای ناکارآمد شهری تصریح کرد:


بر روی کاغذ ظرفیت بالای برای نوسازی بافت فرسوده داریم.حدود ۲.۷ میلیون بنای ناپایدار در کشور داریم. در تهران هر واحد ویلایی ۱.۵ طبقه به ساختمان ۵ واحدی تبدیل می‌شود. متوسط کشوری نیز به ازای یک واحد، ۳ واحد است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این‌که ظرفیت ساخت ۴ میلیون مسکن در بافت فرسوده وجود دارد با طرح این پرسش که چرا این کار انجام نمی‌شود،‌ افزود: به سه دلیل ناتوانایی مالی ساکنان، عدم رغبت سازندگان به حضور در بافت فرسوده و نبود حلقه واسط بین ساکنان و سازندگان ساخت و ساز مسکن در بافت‌های فرسوده مناسب نیست.

آئینی اظهار کرد: سازندگان تهران برای ساخت و ساز به سه قسمت تقسیم می‌کنند؛ خط بالای همت، بین همت و آزادی و پایین آزادی. سازندگان می‌دانند سود ساخت و ساز در خط بالای همت چقدر است!

وی با اشاره به این‌که متوسط صدور پروانه ساختمانی در کشور و تهران به ترتیب ۶ و ۸ ماه است،‌ تاکید کرد: در روند طولانی شدن پروانه ساختمانی در سازمان نظام مهندسی ساختمان “درد” داریم. برای یک مورد حدود ۷ ماه طول کشید و در نهایت با زور سیاسی توانستیم پروانه را دریافت کنیم.

آیینی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ساختمان آنلاین درخصوص صنعتی سازی در بافتهای فرسوده نیز گفت:

ساخت مسکن به روش صنعتی در بافتهای فرسوده دشوار است چرا که صنعتی سازی در این بافتها اساسا اراضی هندسی خاص خود را می طلبد و در این راستا قرار است که با شرکتهای دانش بنیان تعامل داشته باشیم

بانک‌هایی که به مستاجران وام می‌دهند

فرآیند ثبت‌نام وام ودیعه مسکن برای مستاجران از هم‌اکنون آغاز شده و تا پایان سال ۱۴۰۴ ادامه دارد.

فرمول تبدیل رهن به اجاره ۱۴۰۴

یکی از رایج‌ترین سوال‌هایی که هنگام اجاره خانه پیش می‌آید، این است که چطور می‌توان بین رهن و اجاره تبدیل انجام داد؟ یعنی اگر فقط قیمت فروش خانه یا میزان رهن کامل را بدانیم، چطور می‌توانیم اجاره‌ ماهانه را به‌طور منصفانه محاسبه کنیم؟

پیش‌بینی جدید از بازار مسکن

بازار مسکن این روزها با رکود مواجه شده و چشم‌ها به نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا دوخته شده است؛ به گفته کارشناسان، توافق می‌تواند قیمت‌ها را افزایش دهد، زیرا فشار تقاضا ناشی از کاهش ساخت‌وساز طی سال‌های اخیر بر بازار سنگینی می‌کند.

وضعیت بازار مسکن پس از آغاز مذاکرات

رئیس‌جمهور اعلام کرد که دولت می‌خواهد یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و با آن دو نوبت کالابرگ الکترونیکی را برای ۷ دهک کم‌درآمد شارژ کند.

بازار مسکن در آستانه تغییر

با وجود افت نرخ ارز و انتشار اخبار امیدوارکننده از روند مذاکرات سیاسی، بازار مسکن تهران همچنان در سکوت و انتظار فرو رفته است؛ بازاری که در میان کاهش قدرت خرید و ابهام‌های سیاسی، در مرز بلاتکلیفی به سر می‌برد و فعلاً نشانه‌ای از خروج از رکود در آن دیده نمی‌شود.

وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد

در راستای حمایت از مستاجرین و اجرای ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، سقف کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن به مبلغ ۲،۰۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش می‌یابد.

تورم بی‌پایان در بازار مسکن

سال‌های گذشته، دو عامل اصلی برای تقویت قدرت خرید مسکن وجود داشته که یکی از آن‌ها بخش حقوق و دستمزد است. در گذشته، دولت‌ها از طریق افزایش حقوق‌ها تلاش می‌کردند قدرت خرید مردم را تقویت کنند.

شوک دوباره دولت به بازار مسکن

منتقدان می‌گویند، ورود دولت به خرید واحد مسکونی موجب بالا رفتن بیشتر قیمت می‌شود. آنها پیشنهاد می‌دهند دولت این واحدها را تحت برنامه اجاره به شرط تملیک به مردم واگذار کند، به این صورت که واحدها در اختیار خانوار کم‌درآمد قرار گیرد و پرداخت اجاره ماهانه به عنوان پرداخت اقساط وام ساخت واحدها در نظر گرفته شود تا به‌تدریج و بعد از چند سال، مستأجران این واحدها صاحب‌ خانه شوند.

واکنش بازار مسکن به مذاکرات ایران و...

بازار مسکن هنوز واکنش محسوسی به کاهش نرخ ارز که اخیراً تا سطح ۲۲ هزار تومان افت کرده، نشان نداده است. به گفته کارشناسان و فعالان این حوزه، معاملات در وضعیت رکود به سر می‌برد و حجم خرید و فروش‌ بسیار اندک است.

دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران

معاون وزیر راه با اشاره به ابلاغ دستورالعمل وام ودیعه مسکن با همکاری بانک مرکزی، گفت: مستأجران برای دریافت این وام باید اجاره‌نامه را در سامانه «تم» بارگذاری کنند.

دریافت اجاره بیشتر از نرخ مصوب پیگرد...

نایب رئیس اول اتحادیه املاک گفت: تخفیفات و معافیت‌هایی که پیش‌تر در قوانین برای موجرین در نظر گرفته شده بود لغو شده و مالکان مشمول جریمه خواهند شد.

واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های...

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور اظهار داشت: امروز دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم برگزار شد.

پیش‌بینی جنجالی از قیمت مسکن

آیا سقوط قیمت‌ها در راه است؟ بررسی وضعیت بازار مسکن و رکود تورمی در سال گذشته نشان می‌دهد تعیین تکلیف اجاره‌بها و تصمیمات کلان شورای عالی مسکن نقش کلیدی در سمت‌وسوی قیمت‌ها خواهد داشت.

هدیه شیرین دولت برای مستاجران

دولت با ارائه سیاست‌های حمایتی جدید برای مستاجران، به دنبال کاهش فشارهای اقتصادی و اجتماعی بر خانواده‌هاست؛ اقدامی ضروری برای مقابله با تورم اجاره و ایجاد ثبات در بازار مسکن.

قیمت مسکن تخت گاز گرفت

سال گذشته، بازار مسکن با بحران‌های فراوانی روبه‌رو بود. نوسانات اقتصادی کوچک‌ترین تغییرات را در این بازار ایجاد می‌کرد و نرخ تورم مسکن به‌طور مداوم تحت تأثیر این تغییرات قرار می‌گرفت. این نوسانات باعث می‌شد که قیمت‌ها در بازار مسکن به‌طور مداوم بالا و پایین بروند و هیچ ثباتی در روند افزایش قیمت‌ها دیده نمی‌شد.

قراردادهای پنهانی مسکن با قیمت‌های...

رکود تورمی در بازار اجاره‌‌بها ، خرید و فروش مسکن حاکم است. البته رکود در بازارهای موازی دیگر نیز وجود دارد اما به طور کلی خریداری در بازار خرید و فروش مسکن نیست.

قفل بازار مسکن باز شد

یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های اقتصادی خانوارها در آغاز سال ۱۴۰۴، آینده بازار مسکن است. این بازار که به‌طور تاریخی همواره به عنوان محرک تورم و یکی از گزینه‌های اصلی سرمایه‌گذاری در ایران شناخته می‌شود، در ماه‌های اخیر با کاهش فعالیت‌ها و رکود نسبی مواجه بوده است.

افزایش وام مسکن با آپشن‌های جدید کلید...

وام مسکن یک گزینه مالی است که به افراد این امکان را می‌دهد تا برای خرید یا تعمیر خانه از بانک‌ها یا موسسات مالی قرض بگیرند.

قیمت مسکن در ۱۴۰۴ فاش شد

بازار مسکن ایران در حال حاضر با یک آشفتگی بی‌سابقه مواجه است که باعث شده تا نه تنها اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر، بلکه بسیاری از مردم با درآمدهای متوسط نیز قادر به تأمین مسکن مناسب نباشند. این آشفتگی به دلیل مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که به تدریج عمق بیشتری پیدا کرده و حالا به یکی از بزرگترین معضلات کشور تبدیل شده است.

خلع سلاح وام در بازار مسکن

تنها وام بانکی موجود برای خرید خانه در پایتخت، تسهیلات یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومانی اوراق با نرخ سود ۲۲.۵ درصد و بازپرداخت ۱۲ ساله است که اقساط آن به حدود ۲۳ میلیون تومان رسیده که در مقایسه با قیمت مسکن بسیار ناچیز است.

سال سرنوشت ساز برای بازار مسکن ایران...

افزایش وام خرید مسکن تا دو میلیارد تومان، به‌ویژه در کلان‌شهرها، می‌تواند به تحریک تقاضا کمک کند، اما مساله مهم این است که بازپرداخت این وام برای متقاضیان چگونه در نظر گرفته شود.