بازار املاک / سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

اخیرا یک مقام مسوول وزارت راه ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از ساخت و ساز در بیابانها در عین حال تاکید کرد که به جای آن بهتر است دولت به احیای بافتهای فرسوده که خدمات رسانی به آنها آسان تر است اقدام کند.

سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

محمد آیینی، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یادآوری این‌که نوسازی بافت فرسوده در دولت سیزدهم از رشد بالایی برخوردار است، در عین حال تاکید کرده بود که نیازی به تولید مسکن در بیابان نیست؛ بافت فرسوده یک فرصت است نه تهدید، چراکه تمام زیرساخت‌های موردنیاز برای تولید مسکن در این بافت‌ها وجود دارد.

اما به فاصله چندی پس از بیان این اظهارات، طی روزهای اخیر، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی و انبوه‌سازی شهر تهران، با بیان اینکه حدود ۲۵۰ هزار واحد مسکن مهر دارای مشکل آب و برق یا فاضلاب هستند، بر لزوم حمایت از تعاونی‌های عمرانی در طرح نهضت ملی مسکن و استفاده از ظرفیت تعاونی‌های انبوه ساز در این طرح تأکید کرد.

خشایار باقرپور درباره واحدهای مسکن مهر تحویل نشده، اظهار کرد:

بخشی از واحدهای مسکن مهری که باقی مانده است مشکل زیرساخت دارند، مثلاً آب و برق یا فاضلاب ندارند و حدود ۲۵۰ هزار واحد مسکن مهر دارای یکی از این سه مشکل هستند.

هر چند طی این سوالها در باب معضلات خدمات رسانی به واحدهای مسکن مهر بارها تاکید شده است، اما هشدار مقام وزارت راه درباره پرهیز از ساخت در بیابان ها، و اظهارات خشایار باقرپور درخصوص وجود ۲۵۰ هزار واحد فاقد آب و برق، مجددا، برای چندین بار متوالی، لزوم بهره گیری از طرح های آمایش سرزمین در ساخت مسکن را یادآور می شود.
در این بین سوالی که وجود دارد این است که چنانچه دستگاه های خدمات رسان با صرف هزینه های هنگفت نسبت به خدمات رسانی به این واحدها اقدام کنند، آیا در عمل، جمعیت پذیری در این واحدها موفق خواهد بود یا خیر؟

در همین راستا چندی پیش علی محمد ابراهیمی، تحلیل گر بازار مسکن به اظهار نظری پرداخته بود که به درستی نشان می دهد، ساخت مسکن بی توجه به طرح های آمایش سرزمین تا چه اندازه خالی از فایده و پر از ضرر است.

وی اعلام کرده بود ما با یک الگوی شهری توسعه ای مواجه هستیم که ویژگی اول آن این است که از شهر منفصل است و ویژگی دوم آن این است که دفعتا ساخته می شود. یعنی یکسری امکانات خدمات زیربنایی و روبنایی در جایی برده می شود، سپس ساختن شهر شروع می شود.

ابراهیمی گفته بود:

در تاریخ بشری کمتر پیدا می شود که شهری بدون مزیت طبیعی شکل گرفته باشد. چرا که شهرهایی که به صورت طبیعی ایجاد شده اند حتما بر مبنای یک مزیت طبیعی شکل گرفته اند. زیرا الگوی تحول و پیشرفت شهر به صورت طبیعی شکل می گیرد و نمی توان شهر را دفعتا ساخت.

این کارشناس مسکن تاکید کرده بود:

همین مساله باعث شده که جذب جمعیت در شهرهای جدید ما نهایتا ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت جمعیت پذیری شهر است، در کل شهر های جدید ما اگر شهر اندیشه را جدا کنیم بقیه حدودا ۴۰ تا ۵۰ درصد پر شده اند. یعنی دولت انشعابات آب، برق، گاز ،راه، هزینه تسهیلات بانکی و… را در جایی اجرایی کرده است که نه تنها مالک در آنها ساکن نمی شود، بلکه حتی قادر نشده اند مستاجر هم برایش پیدا کنند و اصطلاحی را که می گویند سرمایه را در بیابان چال کرده اند دقیقا مصداق همین مساله در شهرهای جدید است.
به گفته این کارشناس مسکن با توجه به محدودیت بانکها در پرداخت تسهیلات، بانکها برای اینکه انظباط مالی خود را حفظ کنند مجبور هستند در پرداخت تسهیلات ملاحظاتی داشته باشند، اما با وجود این محدودیتها در واگذاری تسهیلات به این نوع شهرها، اقدامی درست صورت نگرفته است، چرا که تسهیلات تولید مسکن در جایی تزریق شده است که به دلیل الگوی نادرست شهری به جذب جمعیت منجر نشده است.

به گزارش خبرنگار ما به نظر می رسد که دولت در خدمات رسانی به واحدهای بی آب و برق، مسکن مهر در دو راهی سخت است، چرا که از یک طرف مالکان این واحدها، عمدتا افراد بی بضاعتی هستند که همه سرمایه زندگی خود را به امید خانه دار شدن، صرف خرید مسکن مهر کرده اند، و بنابراین دولت نمی تواند آنها را رها کند و به واحدهای آنها خدمات ندهد، از سوی دیگر با توجه به جانمایی نادرست این واحدها که حتی با اوضاع نابسامان اجاره، مستاجران در آنها ساکن نمی شوند، خدمات رسانی به این واحدها، در شرایط فعلی کشور،هزینه بر خواهد بود و به گفته کارشناس مذکور،مصداق چال کردن سرمایه در بیابان است.

تحلیل تاثیر فولاد در قیمت مسکن

اخیراً توجه زیادی به افزایش قیمت‌ مسکن به خصوص در کلان‌شهرها شده و برخی منابع این افزایش را به قیمت فولاد و سیمان در بورس کالا نسبت داده‌اند. در این گزارش، تلاش شده تا با نگاه تخصصی به این موضوع پاسخ داده شود.اخیراً توجه زیادی به افزایش قیمت‌های مسکن به خصوص در کلان‌شهرها شده و برخی پاین افزایش را به قیمت فولاد در بورس کالا نسبت داده‌اند. در این گزارش، تلاش شده تا با نگاه تخصصی به این موضوع پاسخ داده شود.

افزایش ۲۰۰۰ % قیمت سیمان در بورس کالا

مشاور وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: طبق گزارش مرکز آمار، از بهار 1391 تا بهار 1401 قیمت سیمان در بورس کالا بیش از 2000 درصد افزایش یافته است حتی با وجود تورم سالیانه، این میزان افزایش قیمت قابل توجه است.سید جواد سادات در گفت‌وگو با اشاره به ضرورت خروج عرضه سیمان و فولاد از سازو کار بورس کالا برای ساخت مسکن حمایتی , قانون جهش تولید مسکن وظایف تمام دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نسبت به ابر پروژه نهضت ملی مسکن را مشخص کرده است

ساز و کار بورس برای فروش مصالح

ساز و کار بورس برای فروش مصالح، موجب افزایش قیمت ها می شودخبرگزاری آریا - رئیس کانون انبوه سازان با اشاره به اینکه بورس، سازوکار مناسبی ندارد، با خطاب قرار دادن وزارت اقتصاد و دارایی در افزایش قیمت فولاد سوال کرد که چرا ریسک تولید مسکن را کاهش نمی دهید؟ ساز و کار کشف قیمت بر چه اساسی است؟

۲۷۸ قطعه زمین تحویل بنیاد مسکن

مدیرکل بنیاد مسکن زنجان: این نهاد ۲۷۸ قطعه زمین از اداره راه و شهرسازی برای احداث یک هزار و ۹۰۴ واحد مسکونی در زمینه اجرای طرح نهضت ملی مسکن تحویل گرفته است. به پروژه در حال ساخت ۳۶۸ واحدی گلشهر زنجان اشاره کرد . پروژه ۳۶۸ واحدی نهضت ملی مسکن گلشهر در حال حاظر پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی دارد و مساحت بالغ بر ۵۲ هزار و ۵۴۵ متر مربع، دارای ۴ بلوک ۱۰ طبقه و ۲ بلوک ۹ طبقه می باشد.

اجاره آپارتمان در یافت‌آباد?

اگر قصد اجاره یک واحد مسکونی در یافت‌آباد تهران را دارید یک واحد ۴۴ متری ۱۲ ساله که انباری، پارکینگ و یک اتاق خواب دارد را با رهن ۱۳۰ میلیونی و اجاره ۳ میلیون تومانی برای اجاره آگهی شده است. اگر به دنبال واحد دیگری در یافت‌آباد هستید می‌توانید یک خانه ۵۰ متری که یک اتاق خواب دارد را با پول پیش ۱۰۰ میلیونی و اجاره ۴ میلیون تومانی در یافت‌آباد کرایه کنید.

ممنوعيت خريد و فروش امتياز مسکن

ضرورت و لزوم اطلاع رساني درخصوص ممنوعيت خريد و فروش امتياز مسکن مليخبرگزاری آریا - در دهمین جلسه شورای تامین مسکن استان قم بر ضرورت و لزوم اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به عموم مردم در خصوص ممنوعیت خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن تاکید شد.

خانه بخریم یا نخریم؟

در این فضا چطور می‌شود از کاهش قیمت مسکن گفت؟ قیمت دور از دسترس متری صد میلیون تومان حتی اگر به قیمت دور از دسترس متری هشتاد میلیون تومان نیز تبدیل شود، باز هم بالاست و در نتیجه استفاه از صفت ارزانی برای خانه نوعی شوخی است .یک کارشناس بازار مسکن گفت: وقتی سرمایه‌گذار با حبس نقدینگی‌اش مواجه شود، در دوره‌ای طولانی‌تر دست به ساخت مسکن جدید می‌زند و در نهایت حجم سرمایه‌گذاری در این بازار کاهش می‌یابد.

خبر خوب برای مستاجران

درباره وام اجاره مسکن بانک مرکزی اعلام کرد: به‌منظور حمایت از مستأجرین و در راستای اجرای مصوبه مورخ ۳‏‏‏/۳‏‏‏/۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار، اعطای تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده(۴) قانون جهش تولید مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ تداوم می‌یاب

افت قیمت مسکن

میانه تابستان امسال هر دو شهر جدید حومه تهران مانند سایر شهرها با افت محسوس قیمت مسکن همراه شدند و تحت‌تاثیر ریزش و ثبات قیمت در سایر بازارها قرار گرفتند. در حالی که از میانه تابستان تا ابتدای مهر (مقطع زمانی فعلی) میانگین قیمت مسکن در شهر جدید پردیس کاهش محسوس داشته وبه طور متوسط در هر مترمربع حدود ۳ میلیون تومان کاهش تجربه کرده است (از حدود ۲۷ میلیون تومان به حول و حوش ۲۴ میلیون تومان رسیده است)، اما در پرند میانگین قیمت نسبت به میانه تابستان، تقریبا ثابت بوده است.

شهرک سازی و حل بحران مسکن

نماینده مجلس با بیان اینکه واگذاری اراضی به مردم در قالب طرح نهضت ملی مسکن به ساخت مسکن با کیفیت منجر نمی شود بر لزوم ساخت مسکن در قالب شهرک سازی و به روش انبوه سازی و صنعتی سازی تاکید کرد.

شهرداری‌ها مکلف به شناسایی خانه‌های...

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در قالب طرح ساماندهی بازار اجاره بها، شهرداری ها مکلف به شناسایی خانه های خالی می شوند در عین پیش بینی کرد تحقق این طرح، آثار مثبتی بر بازار اجاره بها مسکن به جای خواهد گذاشت.

۲ برابر شدن وام اجاره مسکن

تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن که در قالب طرح اجاره بهای املاک مسکونی توسط مجلس به تصویب رسیده در انتظار تایید شورای نگهبان است و در صورت تایید شورا ابلاغ خواهد شد.

رؤیای خانه‌دار شدن این بار به واسطه...

رشد نجومی قیمت خانه طی سال‌های اخیر امکان خرید در بازار مسکن برای دهک‌های پایین و متوسط را شاید برای تمام عمر تبدیل به آرزویی محال کرده است، به همین جهت بود که از سال 1399 بحث فروش متری زمین از سوی مسئولان وزارت و راه و شهرسازی به منظور کنترل بازار مسکن و تقاضا مطرح شد، همچنین دولت می‌گویید با این طرح افراد می‌توانند با هر متراژی که توان پرداخت دارند مسکن تهیه کنند به طوری که بعد از چند سال امکان مالکیت واحد برای متقاضیان فراهم شود.

اتفاقی عجیب در بازار مسکن

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره ماجرای فروش دلاری مسکن توضیح داد.

کمبود زمین برای توسعه محدوده تهران

استاندار تهران با اشاره به اینکه به شرط تامین زیرساختها، توسعه افقی شهرها می تواند نسخه اثربخشی برای حل مشکل مسکن باشد در عین حال اجرای این سیاست را در استان تهران به دلیل معضل زمین، محدود ارزیابی کرد.

نمایشگاه بین المللی، عامل محرکی برای...

دبیر و عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در جریان بازدید از بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان، آنرا عاملی برای ایجاد انگیزه و تحرک در این صنعت برشمرد.

آغاز ثبت‌نام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای عدالت محوری و شایسته گزینی و به منظور تامین و تکمیل بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز، بر اساس ضوابط، مقررات و آیین نامه داخلی خود، از بین متقاضیان مرد و زن واجد شرایط، پس از کسب موفقیت در آزمون کتبی تخصصی، مصاحبه های تخصصی و عمومی و طی مراحل اداری، با انعقاد قرارداد خرید خدمت با مدت معین و بیمه و بازنشستگی تامین اجتماعی به کارگیری می‌کند.

لزوم به صنعتی‌سازی ساختمان توسط...

عضو کمیسیون صنایع مجلس با تاکید بر اینکه موفقیت طرح نهضت ملی مسکن در گرو بکارگیری شیوه های نوین ساخت است گفت: در ساخت مسکن باید از شرکتهای دانش بنیان و صنعتی سازی ساختمان بهره بگیریم.

طرح اجاره ارزان مسکن برای زوج‌های جوان

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از رایزنی با برخی سازنده های پایتخت با هدف زمینه سازی اجاره برخی واحدها به زوجین در ازای حق توسعه شهر خبر داد و در عین حال تاکید کرد اجرای این سیاست با اخذ مجوز از شورای شهر تهران اجرایی خواهد شد.

رهن مسکن با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان در...

با ۱۰۰ میلیون در این محلات تهران خانه رهن کنید. در این گزارش اجاره یک واحد ۵۶ تا ۹۵ متری در تمام منطقه‌های تهران را بررسی کرده ایم.

فرآیند تولید مسکن باید صنعتی شود

عضو کمیسیون عمران مجلس بر لزوم تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی تاکید کرد و گفت: مسکن با مشکلات عدیده ای شامل سنتی سازی، معماری بی هویت و ناهمگون، بافتهای ناکارآمد شهری و... مواجه است.