بازار املاک / نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک در ایران

نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک در ایران

با توجه به گفته مشاوران املاک، تقاضای خریداران و فروشندگان ملک برای گرفتن اطلاعات درباره وضعیت بازار املاک افزایش یافته است. این افزایش تقاضا باعث امیدواری شده است که بازار در زمان محدودی که تا پایان سال باقی مانده است، بهبود یابد.

نوسانات قیمت دلار در هفته‌های اخیر

ه دلیل نوسانات قیمت دلار در هفته‌های اخیر و حضور بیشتر متقاضیان مصرفی در بازار مسکن به دلیل نزدیک شدن به پایان سال، امکان ایجاد چشم‌اندازی رو به افزایش برای قیمت مسکن دوباره وجود دارد.این موضوع سبب شده دوباره پای برخی مشاوران املاک و دلالان به این بازار باز شود. مشاهدات میدانی نشان می‌دهد واحدهای نقلی و با عمر بالا هدف اول برخی واسطه‌های ملکی برای استفاده از این فرصت است.
سیاست‌های انقباضی دولت و ثبات قیمت دلار در چند ماه گذشته باعث شده بود که بازار مسکن در رکودی بی‌سابقه فرو رود. بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران و بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران، معاملات در این عرصه چند ماهی است به زیر پنج هزار فقره رسیده و در این راستا متوسط قیمت نیز مسیری کاهشی را پیموده است.با این حال، فرا رسیدن ماه‌های انتهایی سال ۱۴۰۲، تقاضای مصرفی افرادی را که نقدینگی در دست دارند، وارد بازار کرده است. این تقاضا با نوسانات دوباره نرخ دلار همراه شده و سیگنال رشد قیمت مسکن را ارسال می‌کند. مشاهدات میدانی تجارت‌نیوز نشان می‌دهد این چشم‌انداز، پای واسطه‌های ملکی را وسط کشیده و در بحبوحه خرید و فروش مسکن به متقاضیان مصرفی، برخی از واحدهای مسکونی، نصیب واسطه‌ها می‌شوند.

بازار مسکن رونق می‌گیرد؟

مشاوران املاک می‌گویند مراجعه خریداران و فروشندگان ملک برای پرس و جو از وضعیت بازار نزد آنها افزایش پیدا کرده و همین مورد باعث امیدواری شده تا بازار حداقل در مدت محدود باقی‌مانده تا پایان سال جانی دوباره بگیرد.اما این اتفاقات و تکان محدودی که بازار مسکن در این مدت تجربه کرده پیامدهایی هم به‌دنبال داشته است؛ پیامدهایی مانند طمع دوباره واسطه‌های ملکی و سوداگران برای خرید آپارتمان‌های نقلی!صاحبان این واحدها می‌گویند اکنون که چشم‌اندازی دوباره برای افزایش قیمت‌ خانه شکل گرفته، برخی واسطه‌های ملکی و بنگاه‌های املاک نیز در تلاشند تا برخی آپارتمان‌ها را در مقطع کنونی که قیمت‌ها هنوز پایین است، زیر قیمت خریداری کنند و با نگهداشت چندماهه آن‌ها، در آینده از محل فروش دوباره واحدها، سود کسب کنند.

هدف اولیه این مشاوران املاک غالبا آپارتمان‌هایی نقلی با عمر بالا و قیمت‌هایی بین یک تا دو میلیارد تومان است که تضمین نقدشوندگی آنها نسبت به باقی واحدها بیشتر است و از سوی دیگر بازسازی جزئی آنها نیز می‌تواند بر قیمت آن بیفزاید.یک مالک آپارتمان نقلی می‌گوید که مشاور املاک، واحد مسکونی وی را یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده اما اعلام کرده است که این واحد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروش می‌رود و برای قیمت بالاتر مشتری نیست. این در حالی‍‌ست که مالک عنوان می‌کند، دیگر مشاوران املاک برای همین واحد با قیمت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، مشتری دارند.یک مالک دیگر می‌گوید آپارتمان وی یک ماه قبل و پیش از افزایش قیمت دلار، با قیمت پنج میلیارد تومان مشتری داشته است اما اکنون که نرخ دلار بالا رفته، مشاوران املاک قیمت ملک را چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعلام می‌کنند و خود، خریدار آن هستند!


زنگ خطر سیاست‌های انقباضی دولت به صدا درآمد

بازار ارز می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر قیمت مسکن داشته باشد. در زیر نماینده‌ای از تأثیرات ممکن بازار ارز بر قیمت مسکن را بررسی می‌کنم:صعود یا نزول ارز: اگر ارز یک کشور نسبت به ارزهای دیگر ارزش خود را افزایش دهد، ممکن است قیمت مسکن در آن کشور نیز افزایش یابد. این امر به دلیل افزایش هزینه‌های ساخت و واردات مواد اولیه مورد استفاده در صنعت ساخت و ساز می‌باشد.تأثیر بر تورم: نوسانات بازار ارز می‌تواند تأثیری بر نرخ تورم داشته باشد. اگر ارزش ارز کاهش یابد و تورم افزایش یابد، قیمت مسکن نیز ممکن است افزایش یابد. این امر به دلیل افزایش هزینه‌های ساخت و هزینه‌های مربوط به تأمین مواد اولیه و نیروی کار می‌باشد.تأثیر بر تقاضا: تغییرات بازار ارز می‌تواند تأثیری بر تقاضا برای مسکن داشته باشد. اگر ارز یک کشور نسبت به ارزهای خارجی ارزش خود را افزایش دهد، ممکن است تقاضا برای خرید مسکن توسط خارجیان کاهش یابد. این موضوع می‌تواند باعث کاهش فروش مسکن و در نتیجه کاهش قیمت‌ها شود.

تأثیر بر سرمایه‌گذاری خارجی: نوسانات بازار ارز می‌تواند تأثیری بر سرمایه‌گذاری خارجی در بخش مسکن داشته باشد. اگر ارز یک کشور به ارزش خود افزوده کند، سرمایه‌گذاران خارجی ممکن است به این کشور سرمایه‌گذاری بیشتری در بخش مسکن داشته باشند. این موضوع می‌تواند باعث افزایش قیمت مسکن در آن کشور شود.مهم است توجه داشته باشید که تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن بستگی به عوامل متعددی دارد، از جمله وضعیت اقتصادی کشور، سیاست‌های دولت، عرضه و تقاضا در بازار مسکن و سایر عوامل مرتبط. بنابراین، پیش‌بینی دقیق تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن به‌طور کامل ممکن نیست و باید به شرایط خاص هر کشور و بازار مسکنتأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن ممکن است به چندین شکل متفاوت باشد. در زیر تأثیرات احتمالی را شرح می‌دهم:

واردات مواد اولیه: اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی ارزش خود را کاهش دهد، هزینه واردات مواد اولیه مورد استفاده در ساخت و ساز مسکن افزایش می‌یابد. این می‌تواند منجر به افزایش قیمت مسکن شود.

تورم: تغییرات قیمت ارز ممکن است به تورم منجر شود. اگر ارزش ارز کاهش یابد و نرخ تورم افزایش یابد، هزینه‌های ساخت و ساز و مصرفی مرتبط با مسکن نیز افزایش می‌یابد.

تأثیر تقاضا: نوسانات بازار ارز می‌تواند تقاضا برای خرید مسکن توسط خارجیان را تحت تأثیر قرار دهد. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی ارزش خود را افزایش دهد، قیمت مسکن برای خریداران خارجی بیشتر می‌شود و تقاضا کاهش می‌یابد.

سرمایه‌گذاری خارجی: تغییرات قیمت ارز ممکن است تأثیری بر سرمایه‌گذاری خارجی در بخش مسکن داشته باشد. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی ارزش خود را افزایش دهد، سرمایه‌گذاران خارجی ممکن است به بخش مسکن کشور سرمایه‌گذاری بیشتری کنند.

مهم است توجه داشت که تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن بستگی به عوامل بسیاری دارد، از جمله وضعیت اقتصادی کشور، سیاست‌های دولت، عرضه و تقاضا در بازار مسکن و عوامل دیگر. بنابراین، پیش‌بینی دقیق تأثیر بازار ارز بر قیمت مسکن بسیار پیچیده است و باید به شرایط خاص هر کشور و بازار مسکن آن توجه کرد.

آغاز دریافت مالیات از خودروها و...

رئیس سازمان مالیاتی: از مجموع درآمد شهروندان هم مالیات می‌گیریم افرادی که با اهداف سوداگرانه اقدام به خرید و فروش ساختمان، طلا، ارز یا خودرو می‌کنند، با توجه به افزایش ارزش از زمان خرید، مابه‌التفاوت این بازه زمانی مشمول مالیات می‌شود.سرانجام سازمان امور مالیاتی گرفتن مالیات از خودروها و خانه‌های گران‌قیمت را آغاز کرد. رئیس این سازمان اعلام کرد: مالیات بر مجموع درآمد هر فرد ظرفیت جدید دیگری است که در دست اقدام است.

تأمین زمین برای ساخت دو میلیون واحد...

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر برای ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی زمین تامین شده است. محمدرضا رضایی کوچی با اشاره به آخرین وضعیت اجرای قانون جهش تولید مسکن، گفت: وزارت راه‌ و شهرسازی شرایط تامین زمین مورد نیاز برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال را فراهم کرده است.

افتتاح ۵۰۰ واحد مسکونی مدد جویان کمیته...

عملیات ساخت ۳۰۰ واحد مسکونی ویژه مدد جویان کمیته امداد در استان لرستان شروع شد. شیخ پور مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان گفت: امروز ۵۰۰ واحد مسکونی مدد جویان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان به بهره برداری رسید.

عرضه واحدهای قدیمی بیش از تقاضا واحدهای...

با وجود کسادی معاملات مسکن در اغلب مناطق تهران، واسطه‌های ملکی غرب پایتخت از رونق نسبی در این محدوده خبر می‌دهند. علت آن می‌تواند به ازدیاد عرضه آپارتمان در منطقه ۵ مربوط باشد. اگرچه آپارتمانهای قدیمی و ناقص در بازار مسکن به وفور وجود دارد، عرضه خانه‌های نوساز در بازار کاهش یافته و همین مساله فاصله قیمتی بین واحدهای نوساز و عرضه واحدهای قدیمی را تشدید کرده است.

عضو شورای شهر تبریز: مخالف برنامه‌...

کاربری ساختمان پزشکی بهاران مسکونی است .عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: من مخالف برنامه تلویزیونی شهرداری هستم چراکه عملاً به یک ویترین کم اثر برای مدیران شهری تبدیل شده بود.روح الله رشیدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سعی می‌کنم تمام مسائل مربوط به شهر را نه به عنوان مدافع و یا مخالف شهرداری بلکه به عنوان یک عضو برای همه بازگو کنم.

قانون جدید برای فروش املاک ایرانیان در...

خبر‌ها حاکی از آن است که بر اساس تصمیم جدید دولت ترکیه، ایرانی‌ها تنها با این شرط می‌توانند املاک خود را به فروش برسانند که آن را ۴۰ درصد زیر قیمت و به اتباع ترکیه بفروشند. قوانین جدید اخذ اقامت در ترکیه کدامند؟ چندسالی می‌شود که برخی از مردم به جهت کسب اقامت و یا سرمایه‌گذاری در ترکیه اقدام به خرید ملک در این کشور می‌کنند، متأسفانه این رویه به دلیل عدم جذابیت سرمایه‌گذاری در داخل کشور سرعت گرفته و سرمایه‌های بسیاری از ایرانیان از کشور خارج می‎‌شود، اما

قیمت سیمان _سیمان گران می‌شود؟

بازار سیمان در ثبات است اما دبیر انجمن سیمان می‌گوید وزارت صمت و وزارت نیرو بدون اطلاع قبلی و با مکاتبه تصمیم گرفتند برق صنایع سیمانی را سهمیه‌بندی کنند. گاز صنایع سیمانی هم از قبل سهمیه‌بندی شده بود. اما آیا سهمیه‌بندی برق و گاز واحدهای سیمانی قیمت این کالا را دوباره افزایش می‌دهد؟ قیمت هر پاکت سیمان امروز ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰زیر ۲۵ هزار تومان بود. به گفته عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنعت سیمان، بازار سیمان تنظیم شده و ثبات و تعادل در بازار به چشم می‌خورد.

ماجرای پیامک خانه‌های خالی چیست؟

پیامک ارسال شده برای فراخوان مالکان خانه‌های خالی از سرشماره V.MASKAN جعلی نیست .در روزهای اخیر پیامکی با مضمون فراخوان مالکان خانه‌های خالی برای تکمیل اطلاعات خود در سامانه ملی املاک و اسکان ارسال شده است که درست یا جعلی بودن این پیام‌ها در حاله‌ای از ابهام به سر می‌برد!

تمدید طرح کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید...

تمدید طرح کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق بانک مسکن .طرح کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق مسکن تا پایان بهمن‌ماه سال جاری تمدید شد.یک ماه پیش و در جریان افزایش قیمت اوراق مسکن بود که مسئولان بانک مسکن به مناسبت هشتاد و سومین سالگرد تأسیس بانک، اقدام به کاهش ۵۰ درصدی هزینه خرید اوراق بانک مسکن کردند.

چرا قانون مالیات بر خانه‌های خالی اجرا...

معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشورگفت: اطلاعات و داده‌های ما از خانه‌های خالی قابل اتکا نیست. محمد مسیحی - معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: به اجرای قانون " مالیات بر خانه‌های خالی" مصمم هستیم، اما اطلاعات ما قابل اتکا نیست.

وام 200 میلیون تومانی برای مقاوم سازی...

رضا حمیدی، مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، از تصویب افزایش مبلغ تسهیلات یارانه دار مسکن روستاها تا سقف 200 میلیون تومان خبر داده است.برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ وام‌های بانکی، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید.

آخرین وضعیت تامین مسکن در تهران

رئیس سازمان نوسازی شهر تهران از امضای تفاهم‌نامه بین شهرداری و وزارت راه برای تامین مسکن خبر داد. نیاز نیست به حاشیه برویم محله خوب فقط مسکن خوب نیست قرار است به زودی تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری تهران و وزارت راه در خصوص تأمین مسکن امضا شود. مسکن در داخل شهر ساخته می‌شود و قرار نیست شهر افقی رشد کند.

۱۹ کشته در آتش‌سوزی یک ساختمان در...

مقامات آمریکایی اعلام کردند که آتش سوزی بزرگ در ساختمانی در نیویورک ۱۹ کشته از جمله ۹ کودک بر جای گذاشته است. به گزارش شبکه خبری ای‌بی‌سی‌نیوز، اداره آتش نشانی نیویورک روز یکشنبه گفت که بیش از ۶۰ نفر نیز در حادثه آتش سوزی زخمی شدند.

۳۰ میلیون واحد مسکونی مشمول قانون بیمه...

رئیس هیئت عامل صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان از بیمه شدن ۳۰ میلیون واحد مسکونی در کشور در برابر بلایای طبیعی با پرداخت ۱۰ هزار تومان در سال جاری خبر داد.

اعزام ۱۰۰گروه جهادی به مناطق سیل‌زده...

رئیس بسیج سازندگی استان هرمزگان به حضور و اعزام ۱۰۰گروه جهادی جهت کمک به سیل‌زدگان اشاره و عنوان کرد: گروه‌های جهادی تا برگشت زندگی مردم به شرایط عادی در کنار آنها خواهند بود.

میزان اقساط نهضت ملی مسکن اعلام شد

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی مبلغ اقساط خرید واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن را از دو و نیم میلیون به بالا اعلام کرد.محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با برنامه «فرامتن» شبکه افق در خصوص موضوع نهضت ملی مسکن گفت: با برنامه ریزی انجام شده در دولت جدید تأمین زمین، ارائه تسهیلاتی مانند تخفیف در مالیات ساختمان، انشعابات و مصالح ساختمانی توسط دولت انجام می‌شود و ساخت مسکن توسط اشخاص صورت می‌گیرد.

پرداخت تسهیلات ساخت به مالکان اراضی...

به مالکان اراضی مسکونی در آذربایجان غربی تسهیلات ساخت پرداخت می شود.مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی با اشاره به تسهیلات خودمالکی مسکن گفت: در طرح نهضت ملی، افراد خودمالک نیز می‌توانند از تسهیلات ساخت مسکن استفاده کنند.پرداخت تسهیلات ساخت به مالکان اراضی مسکونی درآذربایجان غربی

جزئیات بازپرداخت تسهیلات ساخت طرح نهضت...

معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی جزئیات دو روش بازپرداخت تسهیلات ساخت طرح نهضت ملی مسکن را برای اقشارکم و متوسط درآمدی با اقساط ماهانه برای هریک از مناطق شهری و روستایی تشریح کرد.معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی به تشریح ویژگی‌های مثبت طرح نهضت ملی مسکن برای خانوارها پرداخت.

راهکار کنترل قیمت مسکن چیست؟

رییس کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه بهترین روش برای کنترل قیمت مسکن افزایش تولید است گفت: تولید بالا و مناسب مسکن می‌تواند بر قیمت تمام شده آن تاثیر بسزایی داشته و در نهایت قیمت را کاهش دهد.تولید مسکن پس از یک دوره افت با افزایش نسبی به نیم میلیون واحد در سال ۱۳۹۹ رسید. بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۹ تعداد ۴۹۰ هزار و ۵۹۷ واحد مسکونی در پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری‌های کشور پیش‌بینی شده که نسبت به سال قبل از آن ۲۲.۸ درصد افزایش داشته است.

اتفاق عجیب در بازار مسکن_خرید خانه 40...

سرمایه‌گذاران خارجی امیدوارند که طی ماه‌های آتی روند جهش قیمت مسکن در ترکیه برای جبران افت ارزش لیر آغاز شود. بر اساس داده‌های موسسه آمار ترکیه تعداد فروش مسکن به شهروندان خارجی نزدیک به ۵۰ درصد رشد داشته است و ایرانیان اولین خریداران املاک این کشور محسوب می‌شوند. این در شرایطی است که مشکلات جدید خرید ملک در ترکیه برای سرمایه‌گذاران و بخصوص ایرانی‌ها ایجاد شده است به صورتی که سرمایه گذاران در این بخش به سختی می‌توانند دارایی‌های خود را نقد کنند و شرایط خروج سرمایه‌ها از این کشور بسیار سخت شده اس

۱۵۰ خانه درشهر بیرم غیرقابل سکونت شد

لارستان - استاندار فارس با اعلام اینکه ۱۵۰ خانه در شهر بیرم غیر قابل سکونت شد، گفت: تسهیلات و کمک های بلاعوض به سیل زدگان بیرم پرداخت می شود. محمد هادی ایمانیه با حضور در جمع مردم منطقه سیل‌زده بیرم لارستان حضور ضمن بررسی مشکلات سیل‌زدگان، دستورهای لازم را برای شتاب بخشی به حل مشکلات آن‌ها صادر کرد.