بازار املاک / تاثیر قیمت دلار بر بازار مسکن

تاثیر قیمت دلار بر بازار مسکن

بررسی‌ها نشان می‌دهد به دلیل نبود مشتری و رکود معاملات مسکن، این بازار در وضعیت کسادی به سر می‌برد و از ناحیه قیمت ارز و طلا تاثیر نگرفته؛ اما به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک در سال جدید تعاونی‌های مسکن معتبر می‌توانند گره‌گشا باشند تا افراد با سرمایه‌های اندک و به تدریج صاحب مسکن شوند.

نبود مشتری و رکود معاملات مسکن

عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک، گفت: وقتی دلار بالا می‌رود رکود به بازار مسکن می‌آید؛ چرا که بازار مسکن به اصطلاح بازار ترسویی است و در زمان نوسانات ارزی، کسی در کوتاه مدت سراغ سرمایه‌گذاری در مسکن نمی‌آید.
 
با نوسان قیمت ارز در هفته‌های اخیر این سوال ایجاد شده که آیا قیمت مسکن نیز دچار تغییر شده است؟
 
بررسی‌ها نشان می‌دهد به دلیل نبود مشتری و رکود معاملات مسکن، این بازار در وضعیت کسادی به سر می‌برد و از ناحیه قیمت ارز و طلا تاثیر نگرفته؛ اما به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک در سال جدید تعاونی‌های مسکن معتبر می‌توانند گره‌گشا باشند تا افراد با سرمایه‌های اندک و به تدریج صاحب مسکن شوند.
 
رکود معاملاتی که از اواسط سال گذشته ایجاد شد ظرفیت بازار مسکن را به شدت پایین آورد. آنطور که واسطه‌های ملکی می‌گویند افزایش قیمت ارز و طلا در هفته‌های اخیر و رسیدن قیمت دلار در بازار آزاد به حدود ۸۹ هزار تومان نیز تاثیری در بازار مسکن نداشته است. 

عمده فعالان اقتصادی ترجیح می‌دهند در بازار‌های موازی مسکن همچون خودرو، طلا و ارز سرمایه‌گذاری کنند. رشد قیمت مسکن طی سال‌های اخیر از عوامل اصلی کاهش قدرت خرید و متعاقبا رکود معاملاتی محسوب می‌شود.
 
بررسی فایل‌های موجود در بازار مسکن نشان می‌دهد در هفته‌های اخیر که دلار و طلا دچار نوسان افزایشی شده تغییر معناداری به لحاظ قیمت در بازار مسکن ایجاد نشده است. حتی در مواردی که سازندگان و فروشندگان به نقدینگی نیاز دارند واحد‌های خود را کمتر از عرف قیمت منطقه عرضه می‌کنند.
 
مقایسه وضعیت میان مدت بازار مسکن نیز گویای آن است که قیمت‌ها در تهران نسبت به سال گذشته نیز بین ۱۵ تا ۲۰ درصد رشد داشته است؛ در حالی که تورم عمومی حدود ۳۲ درصد و تورم برخی کالا‌ها در این مدت تا ۵۰ درصد می‌رسد. در خصوص جدیدترین وضعیت بازار ملک با برخی فعالان بازار گفت‌و‌گو کردیم.
 
آرش از مشاوران املاک منطقه تهرانپارس، گفت: بالا رفتن قیمت ارز هیچ تاثیری در قیمت آپارتمان ایجاد نکرد؛ چرا که در این بازار افراد پول لازم، زیاد هستند. واحد‌های زیر قیمت بعضا مشتری دارد؛ اما برای کسانی که واحد‌های خود را با نرخ‌های معمول یا بیش از نرخ معمول، فایل کرده‌اند مشتری پیدا نمی‌شود.
 
وی افزود: تعداد بسیار کمی بخر و بفروش در منطقه ما وجود دارد که واحد‌ها بین آنها دست به دست می‌چرخد. یعنی نفر اول، آپارتمان را زیر قیمت می‌خرد با این هدف که با قیمت بالاتر بفروشد، اما بعد از مدتی واحد مورد نظر را با همان قیمت یا حتی کمتر به کاسب بعدی می‌فروشد. الان که مثلا بازار شب عید است مشتری وجود ندارد و بعید می‌دانم تا پایان سال اتفاق خاصی بیفتد.
 
از عواملی که منجر به کسادی بازار مسکن شده می‌توان به نبود پتانسیل سرمایه‌گذاری و پایین بودن قدرت خرید متقاضیان مصرفی اشاره کرد. در حال حاضر به دلیل رکودی که از اواسط سال گذشته در بازار مسکن ایجاد شده نرخ تورم مسکن به حدود نصف تورم عمومی رسیده است.
 
طبق آخرین آمار مرکز آمار ایران در دی‌ماه امسال تورم عمومی ۳۲ درصد بوده در حالی که میزان رشد قیمت مسکن شهر تهران بر اساس آمار مرداد سال جاری حدود ۱۷ درصد بوده است (از مرداد به بعد آمار مسکن ارائه نشد). تعداد معاملات نیز ۳۵۵۹ فقره بود. در حالی که در سال‌های رونق، ماهیانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار معامله در پایتخت انجام می‌شود.
 
سعید لطفی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک نیز با بیان اینکه در بازار ملک هیچ خبری نیست، گفت: وقتی دلار بالا می‌رود رکود به بازار مسکن می‌آید؛ چرا که بازار مسکن به اصطلاح بازار ترسویی است و در زمان نوسانات ارزی، کسی در کوتاه مدت سراغ سرمایه‌گذاری در مسکن نمی‌آید. همه سراغ طلا و ارز و در مواردی همچون خودرو می‌روند.
 
وی درباره وضعیت قیمت‌ها نیز بیان کرد: به خاطر اینکه تقاضایی وجود ندارد، قیمت‌ها به شکل سابق است. ولی از آنجایی که مصالح ساختمانی گران شده بعد از مدتی ممکن است روی بازار مسکن تاثیر بگذارد. تورمی هم که برای سال آینده اعلام می‌شود می‌تواند تغییراتی در بازار ملک داشته باشد.
 
لطفی، راه حل کنونی خرید ملک را استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها دانست و گفت: با این شرایطی که جلو می‌رود اگر عدم توانایی خرید مردم ادامه‌دار باشد در سال جدید تعاونی‌های مسکن معتبر می‌توانند گره‌گشا باشند؛ چرا که خرد خرد پول متقاضیان را می‌گیرند و افراد می‌توانند با سرمایه‌های اندک و به تدریج صاحب مسکن شوند. البته همانطور که گفتم حتما سراغ تعاونی‌های معتبر بروند تا دچار مشکل نشوند.
 
عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت ماه‌های آینده بازار مسکن گفت: بعید می‌دانم اتفاق خاصی در انتظار بازار ملک باشد. در روز‌های انتهای سال هم با توجه به افزایش قیمت طلا و دلار قطعا نگاه‌ها به همان حوزه‌ها است و رکود مسکن باقی می‌ماند.

مسکن ترکیه در ۲ سناریوخریدهای ایرانی در...

داده‌های مرکز آمار اقتصادی ترکیه نشان می‌دهد ایرانی‌ها در سپتامبر ۲۰۲۱، بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ خانه در این کشور خریداری کردند که حدود ۵/ ۲برابر میانگین حجم خرید ماهانه همین گروه طی ۵ سال گذشته بوده است.

رشد قیمت مسکن در جنوب تهران شکسته شد

در آخرین ماه تابستان منطقه ۱۸، ۱۳ و یک بیشترین رشد قیمت را نسبت به مرداد ماه داشتند.

قیمت اوراق مسکن در استان‌ها چقدر است؟

سقف تسهیلات خرید مسکن برای مراکز استان و شهرهای با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجردها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان رسیده است اوراق مسکن

زندگی در چادر به خاطر گرانی مسکن

سکونت یک پدر و پسر در چادری در جنگل های اطراف ایلام منتشر شد که در آن فرزند خانواده می گوید به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه اجاره مجبور به زندگی در چادر شده اند.

ایرانی‌ها رکورد خرید خانه در ترکیه را...

علت اوج‌گیری خرید مسکن توسط خارجیان از جمله ایرانی‌ها در ترکیه می‌تواند به افت ارزش لیر و تورم مهار شده مسکن در این کشور برگردد. افت ارزش لیر ترکیه فروش مسکن به خارجی‌ها را بیشتر امکان‌پذیر کرده است.

جنجال قصر ۱۸۰۰ متری در لواسان؛ ۲...

تصویری از قیمت اجاره یک خانه ۱۸۰۰ متری در لواسان در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که واکنش‌های زیادی را به همراه داشت.

ایرانی‌ها و عراقی ‌ها بزرگ‌ترین...

استانبول محبوب ترین مقصد خرید خانه برای شهروندان خارجی از جمله ایرانی‌ها در ترکیه است.

چرا بانک مسکن به بازنشستگان وام...

بانک مسکن تکلیف خود مبنی بر پرداخت ۴۰ هزار فقره تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر به بازنشستگان را انجام نداد.

مالیات کمرشکن بر لوکس‌ها؛ ۵ میلیون...

پیمانه اقتصادی بورس سقوط کرد؛ وزیر اقتصاد مهمترین حمایت دولت از بازار سرمایه را اعلام کرد/ این سه کسب‌وکار از بند انحصار آزاد شدند

لزوم اتصال شهرهای جنوبی فارس به راه آهن

نماینده مردم لارستان،خنج،گراش و اوز پیش از سفر رئیس جمهور به استان فارس، در گفتگویی با وزیر راه و شهرسازی بر لزوم توجه به پروژه های راه و شهرسازی و مسکن در حوزه انتخابیه خود تأکید کرد.

چینی ها برای ساخت مسکن به ایران می آیند

عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه با چینی‌ها برای ساخت انبوه‌ مسکن در ایران، گفت:‌انبوه‌سازان ایرانی توان ساخت یک میلیون مسکن را دارند.

۱۱۰ هزار معلول «خانه» ندارند/درخواستی...

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران اعلام کرد که بیش از ۱۱۰ هزار معلول در کشور فاقد مسکن هستند.

روایت اکونومیست از تله تنظیم بازار مسکن

بازار جهانی مسکن برای عبور از تورم با یک تله روبه‌رو است که آسیب‌پذیرترین خریداران مصرفی را تهدید می‌کند. «اکونومیست» با بررسی تصمیمات احتمالی سیاستگذاران پولی در کشورهایی که دچار رشد تند قیمت مسکن شده‌اند، هشدار داد.

85 خانواده زلزله‌زده کوهرنگی در چادرهای...

فرماندار شهرستان کوهرنگ از اسکان موقت 85 خانواده در چادرهای هلال‌احمر در پی زلزله و پس‌لرزه‌های اخیر در این شهرستان خبر داد.

ثبت بیشترین افزایش قیمت مسکن انگلیس در...

متوسط قیمت خانه در انگلیس به بالای ۲۴۲ هزار پوند رسیده است.

تهیه مسکن کارگری از اولویت‌های جامعه...

یزد سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان این که بخش قابل توجهی از حقوق و دستمزد کارگران برای اجاره بها صرف می‌شود، تهیه مسکن کارگری را از اولویت های جامعه کارفرمایان استان خواند.

خرید و فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر...

معاون مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی کردستان گفت: فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر قانونی است و مشکلات حقوقی بسیاری را برای خریدار و فروشنده ایجاد خواهد کرد.

ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به...

از سوی معاون اول رئیس‌جمهور؛ ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به استان کهگیلویه و بویراحمد

جذب ۳برایر اعتبارات استانی از محل...

ساخت ۵۴۴ واحد مسکونی برای روستاییان سمنان سمنان مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سمنان از جذب سه برایر اعتبارات استانی از محل اعتبارات ملی از سوی این نهاد خبر داد.

افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی...

افزایش 47 درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکنمرکز آمار ایران از افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکن در تابستان امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته خبر داد.

تخریب ۸۰ درصدی واحدهای مسکونی در ۲۵...

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: ارزیابی‌های انجام شده در ۲۵ روستا نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد واحدهای مسکونی در زلزله اخیر به‌طور کامل تخریب‌شده که احداثی تشخیص داده شده است.اتمام ارزیابی‌ها طی دو روز آینده