بازار املاک / افغانستانی ها دولت را شوکه کردند

افغانستانی ها دولت را شوکه کردند

حضور فزاینده و بی‌ضابطه اتباع خارجی، به‌ویژه مهاجران افغان، که نقش تأثیرگذاری در تشدید فشار بر بازار مسکن ایفا کرده‌اند.

نابسامانی بازار اجاره و مسکن

نابسامانی بازار اجاره و مسکن در ایران به یکی از جدی‌ترین بحران‌های اجتماعی و اقتصادی سال‌های اخیر تبدیل شده است. 

این نابسامانی ریشه در عوامل متعددی دارد، از جمله رکود ساخت‌وساز، کاهش توان خرید مردم، نبود برنامه‌ریزی جامع در حوزه مسکن، تورم فزاینده، و همچنین حضور فزاینده و بی‌ضابطه اتباع خارجی، به‌ویژه مهاجران افغان، که نقش تأثیرگذاری در تشدید فشار بر بازار مسکن ایفا کرده‌اند.

حضور گسترده و رشد جمعیت اتباع افغان در شهرهای ایران، به‌ویژه در حاشیه‌ شهرها و مناطق جنوبی و شرقی تهران، مشهد، کرج، زاهدان، اصفهان و یزد، باعث افزایش قابل‌توجه تقاضا برای واحدهای مسکونی کوچک و ارزان‌قیمت شده است. 

این افزایش تقاضا در شرایطی که عرضه مسکن رشد نکرده یا حتی کاهش یافته، به شکل مستقیم منجر به افزایش اجاره‌بها شده است.

 اگرچه مهاجران افغان نیز تحت فشارهای سیاسی و اقتصادی از کشور خود گریخته‌اند و نیازمند حمایت‌های انسانی‌اند، اما عدم مدیریت صحیح و عدم تعیین سیاست‌های کنترل‌شده برای اسکان آنان، تأثیر منفی و جدی بر بازار مسکن و زندگی روزمره خانواده‌های ایرانی گذاشته است. 

برای مهار این بحران، دولت باید هم‌زمان با بازتعریف سیاست‌های مهاجرتی، نسبت به اصلاح ساختار بازار اجاره، توسعه مسکن ارزان‌قیمت، و تقویت نظارت بر بنگاه‌های معاملاتی اقدام عاجل کند.

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در تذکر امروز خود در صحن علنی شورای شهر تهران گفت: اکثر املاک محله فرحزاد اسناد مالکیت ندارند. از اکوپارک فرحزاد استقبال نشده است.

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران گفت: بیشتر ساکنان اتباع هستند. مشاغل غیرمجاز زیادی در این محله وجود دارد. رفت و روب و نظافت پسماند محله بسیار مشکل دارد. ساخت و ساز غیرمجاز در این محله افزایش پیدا کرده است

 ناصر امانی در جریان ارائه گزارش محله گردی از محله فرحزاد در منطقه ۲ شهرداری تهران، اظهار کرد: این محله روزی به عنوان یکی از محلات زیبا و چشم نواز بود که با باغات وسیع و طبیعتی بکر تعریف می شد اما پس از مدتی به شرایطی رسید که یک سوم از جمعیت ۳۰ هزار نفری اش را اتباع تشکیل می دهند.

وی افزود: متأسفانه امروز این محله شاهد خروج افراد بومی و ورود اتباع است؛ نمای به هم ریخته ای بدون هیچ ضابطه ای در این محله قابل مشاهده است و بنگاه ماشین و مشاغل صنعتی در حال جایگزینی در این محله است. 

به دلیل عدم ابلاغ طرح تفصیلی و استقرار اصناف بدون مجوز، ساخت و ساز غیرمجاز به شدت رونق گرفته و حتی در زمان حضور ما در محله، شاهد ساخت و ساز غیرمجاز بودیم؛ هرچند شهرداری با این ساخت و ساز مقابله می کند اما به دلیل صعب العبور بودن و کوچه های باریک، امکان نظارت کامل وجود ندارد.

امانی با اعلام اینکه در سال گذشته تنها سه پروانه نوسازی در این محله صادر شده است، خاطرنشان کرد: علیرغم تلاش شهرداری تهران، به دلیل وجود معابر کم عرض و در ارتفاع، وجود مراکز خرید ضایعات، حضور اتباع و فرهنگ موجود در آن، شاهد وضعیت نامناسب رفت و روب محله هستیم و فاضلاب در معابر جریان دارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: محله فرحزاد در منطقه مرفه شهر تهران است اما می بینیم که دپوی پسماند آن مقابل سرای محله صورت می گیرد.


بوستان‌هایی در اختیار اتباع؛ روددره بدون بهره‌بردار واقعی

امانی ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای ایجاد شبکه فاضلاب در محله، یادآور شد: مشکلی که وجود دارد این است که فاضلاب به شبکه شهری متصل نشده و هنوز در محله جریان دارد.

وی با بیان اینکه املاک محله عمدتاً متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است، گفت: مردم عمدتاً سند ندارند؛ هرچند در مواردی با پیگیری های صورت گرفته، سندهایی برای آنها صادر شده است و با وجود همکاری های صورت گرفته، تنها ۳۵ سند از سازمان ثبت اسناد اخذ شده و مابقی آن به دلیل مخالفت سازمان منابع طبیعی هنوز سند ندارند.

امانی با بیان اینکه محله دو بوستان دارد که عمده استفاده از محله توسط اتباع صورت می گیرد، یادآور شد: شهرداری روددره فرحزاد را امن و ایمن کرد و چند هزار تن زباله از آن منتقل شد. پیاده راه خوبی در روددره ایجاد شده اما ما این را ندیدیم که مردم در آن حضور داشته باشند؛ 

این محل مدعی دارد و معتقدند که املاک شخصی و باغات آنها در این طرح قرار گرفته است.

وی ادامه داد: شهردار تهران قول داد که هیئتی را مشخص می کند که ادعای مدعیان را بررسی کنند که درست هست یا خیر؟ این موضوع هنوز بلاتکلیف است و عده ای مدعی هستند که روددره از باغ آنها عبور کرده است؛ 

این موضوع باید مورد توجه شهرداری قرار بگیرد تا این طرح عظیم به بهره برداری نهایی برسد.

امانی با اشاره به ترافیک سنگین در محله به دلیل حضور شهروندان و گردشگران در رستوران های موجود، تصریح کرد: میدان مرکزی محله شهید فرحزادی وضعیت خوبی ندارد و تبدیل به پارکینگ شده است. 

در اتفاقی کم نظیر دور میدان به پارکینگ تبدیل شده و زمین موجود در این محله به محل دپوی نخاله تبدیل شده و شهرداری اعلام کرده که در حال تلاش است زمین را برای احداث پارکینگ تملک کند.


اصلاحیه طرح تفصیلی محله فرحزاد آماده شده است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه ۱۲ پلاک در محله امامزاده در طرح شهرداری قرار گرفته است، یادآور شد: برای حل مشکلات ناشی از این موضوع، این املاک باید تملک شود.

وی با بیان اینکه پایین بودن اجاره مسکن در این محله منجر به اسکان گروهی شده است، یادآور شد: حفاری هایی در محله صورت گرفته اما هنوز پر نشده است. دکل های برق فشار قوی منجر به آشفتگی شده که باید قبل از بازنگری طرح تفصیلی این دکل ها تعیین تکلیف شوند.

امانی همچنین تصریح کرد: حمام تاریخی فرحزاد با ۳۰۰ سال قدمت در دستور نوسازی قرار گرفته و اعتباری هم در بودجه سال گذشته برای آن دیده شده بود اما در جای دیگری هزینه شده است.

وی با بیان اینکه همچون اسلام آباد ناچاریم مردم را در املاک معوض اسکان دهیم، یادآور شد: امکان تثبیت ساکنان در محدوده روددره وجود ندارد و با توجه وجود زمین در محله، می توان اسکان ساکنان را مدیریت کرد.

سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران در ادامه این جلسه و در واکنش به گزارش مطروحه با بیان اینکه روددره فرحزاد پس از سالها ساماندهی شد، اظهار کرد: اصلاحیه طرح تفصیلی محله فرحزاد آماده شده است؛ آخرین بحث تعریض خیابان امام زاده داوود بود تا دسترسی گردشگران به امامزاده اصلاح شود و با این اقدام زیرساخت خوبی ایجاد خواهد شد.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: در گذشته وضعیت امنیت محله به هیچ عنوان مناسب نبود؛ بیش از سه سال زمان برد تا فضای روددره فرحزاد به وضعیت کنونی برسد.

وی ادامه داد: اگر جایی خالی بماند، قطعاً دوباره به فضای بی دفاع شهری تبدیل می شود؛ باید برنامه های فرهنگی و اجتماعی در این محدوده پیش بینی شود تا پاکی به سبک اجتماعی نیز مستدام باقی بماند.

باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور

استفاده ۱۵ هزار باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور در شهرستان نیشابور وجود دارد که با تعرفه مسکونی و یارانه ای از آب شرب استفاده می کنند. شهرستان نیشابور بعد از شهرستان طرقبه و شاندیز بیشترین ییلاقات را در استان دارد . که باعث افت فشار در روزهای آخر هفته و تخریب تاسیسات آب رسانی به روستاها می شود.

طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک

بررسي طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک مسکوني؛ فردا در مجلسخبرگزاری آریا-مجلس شورای اسلامی هفته جاری روز‌های یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه جلسات علنی خواهد داشت و قرار است در جلسه فردا به عنوان اولین دستور طرح دو فوریتی محرومیت زدایی به بررسی گذاشته شود.

آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی

آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی در منظریه ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود هم‌زمان با سفر استانی رئیس‌جمهور به چهارمحال و بختیاری، ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود.

رکورد فروش مسکن در تهران

شیب صعودی قیمت ارز در اردیبهشت‌ ماه، عامل اصلی تغییر قیمت در بازار مسکن بوده به طوری که هر متر مربع واحد مسکونی در تهران با رشد 6 درصدی مواجه شده است. با توجه به آمار‌های اعلام شده از سوی بانک مرکزی، شاخص قیمت مسکن در تهران به رشد 6.1 درصدی خود رسید. بررسی رشد ماهانه شاخص قیمت مسکن نشان می‌دهد که طی یک‌ سال گذشته این دومین رکورد در افزایش قیمت مسکن است.

بافت فرسوده و غیر مسکونی بازار جیرفت

دستگاه قضایی به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار جیرفت ورود کرد دادگستری شهرستان جیرفت کرمان به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار این شهرستان ورود کرد. اصغر ستایی مختاری، در بازدید از بافت فرسوده وغیر مسکونی جیرفت که با همراهی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و رئیس پلیس پیشگیری انجام شد، افزود:

غول‌های مزاحم در آسمان مشهد

ماجرای انتقال فرودگاه مشهد به بیرون از محدوده شهر قصه امروز و دیروز نیست سال‌هاست مشکلات قرار گرفتن فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد در نزدیکی بافت مسکونی و عبور هواپیماها از آسمان شهر از رسانه‌ها منتشر شده و هر بار سخنی از سوی مسئولان برای حل این مشکلات به خورد مردم داده شده بدون اینکه اقدامی در پی آن باشد.به بحث انتقال فرودگاه و پروژه دهن پرکنی مثل شهرفرودگاهی کاری نداریم که خود سنگی بزرگ و در شرایط موجود بی‌تردید علامت نزدن است.

با ساخت و سازهای ناایمن برخورد میشود

دادستان تبریز هشدار داد دستگاه قضایی با ساخت و سازهای ناایمن قاطعانه برخورد می‌کند حادثه متروپل آبادان، تجربه تلخی است که بر ضرورت ساخت و سازهای مجاز و ایمن و نظارت بر روند اجرای آنها از سوی مسئولان مربوطه صحه گذاشت، گفت: تمام ساختمان‌های تجاری و مسکونی ناایمن در کلانشهر تبریز و سایر شهرستان‌های استان باید هر چه زود شناسایی و نسبت به مقاوم‌سازی آنها اقدام شود.

مالیات از خانه های لوکس

در حال حاضر عملاً تا صاحب‌خانه لوکسی که شناسایی شده، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد. نمی‌توانیم از وی مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ابزاری برای وصول نداریم. پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون مالیات بر خانه های لوکس را برای تصویب در هیئت وزیران به کمیسیون اقتصاد دولت ارائه داد.

شناسایی ساختمان‌های ناایمن

دادستان تبریز دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن استان را صادر کرد دادستان آذربایجان شرقی ساختمان های تجاری و مسکونی ناایمن در شهر تبریز و سایر شهرستان های استان باید شناسایی شده و ضمن آسیب شناسی نقاط ضعف آنها احصا و برای رفع این نقاط راهکارهای لازم ارائه شود.

وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

از امروز متقاضیان دریافت وام مسکن می‌توانند در سایت ارائه شده ثبت نام کنند. وام مسکن چیست و چگونه می‌شود وام مسکن را دریافت کرد؟ وام مسکن گونه‌ای از وام است، که جهت تأمین هزینه خریداری، ساخت‌وساز یا نوسازی ملک، در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی قرار می‌گیرد. بانک مسکن به عنوان شناخته‌شده‌ترین بانک در زمینه‌ی «وام مسکن»، چندین نوع وام‌ مسکن را ارائه می‌دهد.

انتقاد از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی...

انتقاد نایب رئیس مجلس از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن/ مردم با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نرخ تسهیلات کنونی ساخت مسکن به دلیل گرانی مصالح و هزینه‌ها، اجرای طرح را با مشکل مواجه می‌کند، گفت: تسهیلات مسکن باید ۸۰ درصد بها تمام شده خانه‌ها را پوشش دهد.

ساخت مسکن وکارخانه برای جوانان

امام جمعه همدان: خیّرین به سمت ایجاد کارخانه و ساخت مسکن برای جوانان حرکت کنند. شرایط فعلی که طرح مسکن ملی مطرح شده، خوب است تا مقداری زمین را در اختیار خیرین قرار دهیم و آنها نیز چند واحد مسکونی برای جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند را ساخته و در اختیار جوانان قرار دهند.

وام مجردان/هر مجرد 280 میلیون

مجردهای ساکن تهران می‌توانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله می‌شود. هزینه وام مسکن که مدتی است روند افزایشی به خود گرفته طی ۱۰ روز گذشته صعودی نبوده و تقریبا ثابت مانده است.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۲۹ هزار و ۴۰۰، ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ و ۱۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارند.

ساختمان‌های پزشکان استاندارد نیست

رئیس نظام پزشکی‌همدان:‌ ساختمان‌های پزشکان همدان استاندارد نیست گروه استان‌ها_رئیس سازمان نظام پزشکی همدان گفت: یکی از دغدغه و نگرانی‌های اصلی ما، غیر استاندارد بودن ساختمان‌های پزشکان همدان است.

شاهکار بانک مسکن

شاهکار بانک مسکن: ۳۰۰ وام می‌دهد و یک میلیارد پس می‌گیرد! انتقاد از وام مسکن و بازپرداخت آن در ۱۲ سال، با انتقاد روزنامه‌نگاران همراه شد.

صدور سند برای اراضی تصرفی

معاون وزیر راه: صدور سند مالکیت برای اراضی تصرفی بدون معارض تسهیل می‌شود به گزارش ایران آنلاین،معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با توجه به لزوم تعیین تکلیف اراضی تصرفی بدون معارض، فرآیندهای صدور سند مالکیت برای صاحبان املاک و ساختمان های احداثی در این اراضی تسهیل می‌شود.

وزارت مسکن تغییر قانون نظام مهندسی

مهندس غرضی، رییس سابق نظام مهندسی: «وزارت مسکن در تغییر قانون نظام مهندسی دست برده است»/ به جای اینکه متخصص نظر بدهد سیستم اداری جواب می‌دهد و از این گرفتاری‌ها ‹حادثه متروپل› در آینده بیشتر هم می‌شود مهندس محمد غرضی، رییس پیشین نظام مهندسی درباره روند ساخت و ساز ساختمان ها در ایران و جلوگیری از پیشامد حوادثی نظیر متروپل آبادان در آینده اظهار داشت:

سیاست مالیاتی بازار مسکن

سیاست مالیاتی موثر بر وضعیت بازار مسکن مقایسه آماری فعالیت‌های ساختمانی و وضعیت معاملات نشان می‌دهد در تهران میزان عرضه و تقاضای آپارتمان‌های تازه‌ساز در صورتی که با کاهش ریسک متغیر غیراقتصادی (مذاکرات رفع تحریم‌ها) همراه شود، تقریبا برابر است.جریان ورودی آپارتمان به بازار مسکن تهران و کشور طی پارسال و البته سه سال جهش قیمت -۹۷ تا ۱۴۰۰- نزدیک به ۵۰درصد کاهش پیدا کرد و باعث شد خشکسالی کاملا بحرانی و پرمخاطره در بازار معاملات خانه‌های نو شکل بگیرد.

جزییات ساخت مسکن مددجویان تهران

در گفتگو با مهر مطرح شد؛ جزییات ساخت مسکن مددجویان استان تهران تعمیر ۱۵۱۱ واحد مسکونی مدیر کل کمیته امداد استان تهران جزئیات تامین و تعمیر مسکن مددجویان تحت پوشش این استان را تشریح کرد.

خبر مدیرعامل بانک مسکن

خبر بد مدیرعامل بانک مسکن برای خریداران خانه مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام...

مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام مسکن۷۰۰ میلیون تومانی وام مسکن چقدر شد؟ مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه ، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.