۱۴۰۰/۱۰/۱۸
۲۸۷۰ نمایش
نویسنده: ندا یزدانی
مبلغ خسارت تاخیر در تسلیم ملک به خریدار، با توافق طرفین و بر حسب روز یا ماه در قرارداد نوشته میشود. به طور مثال فروشنده قبول میکند که به ازای هر یک روز تاخیر در تحویل ملک، مبلغ 100 هزار تومان به خریداربدهد..
اگر هنگامی که معامله انجام میشود بعضی از شروط طرفین به صورت شفاهی و در حضور حداقل دو شاهد بیان شود، این شروط نیز لازم اجرا هستند و میتوان در دادگاه به آنها استناد کرد.
زمانی که خریدار ملک را دریافت کرده باشد میتواند این مبلغ را مطالبه و دریافت میکند . دریافت خسارت و جریمۀ تاخیر در تحویل ملک پیش از آن امکان ندارد.
در صورتی که در صورتجلسه تحویل ملک به خسارت دیرکرد تحویل آپارتمان اشاره نشده باشد حق خریدار را نسبت به دریافت مبلغ جریمه باطل کند
مشتری در صورتی می تواند به دادگاه مراجعه کرده و در خصوص تخلیه نکردن یا تحویل ندادن ملک توسط فروشنده خواستار حقوق خود باشد که خود نیز به تعهداتاش به عنوان مشتری عمل کرده باشد.
چنانچه در قرارداد در مورد خسارت دیرکرد و تاخیر چیزی ذکر نشده باشد، مشتری برای قدم اول میتواند درخواست الزام به ایفای تعهد بدهد و پس از مدتی دادخواستی مبنی بر دریافت خسارت تاخیر در انجام تعهد را به دادگاه ارائه کند. در این صورت برای تعیین خسارت، پرونده به کارشناسان دادگستری ارجاع داده می شود.
اگر مبلغ جریمه بابت تاخیر در تحویل ملک در قرارداد ذکر نشده باشد، توسط کارشناس مربوطه این مبلغ تعیین میگردد.
✅جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید✅
🌐 www.alonak.com
📧 info@alonak.ir