قوانین املاک / قوانین تخریب ملک

قوانین تخریب ملک

قوانین تخریب ملک

تخریب به عملیاتی گفته می شود که در جریان آن یک خانه کلنگی و فرسوده با استفاده از روشهای مدرن یا دستی خراب می گردد و آوار حاصل از آن به محیطی دیگر منتقل گردیده و سرانجام آن خانه مهیای ساخت جدید می گردد. هیچ کس بدون داشتن پروانه نمی تواند اقدام به تخریب و نوسازی کند. شهرداری ها و برخی از مراجع کنترل ساختمان موظف به متوقف کردن ساخت و ساز ساختمان هایی هستند که پروانه لازم را اخذ نموده اند.

برای اخذ مجوز یا پروانه تخریب شخص باید به همراه مدارک مورد نیاز به این منظور به شهرداری مراجعه نموده و درخواست تخریب را تقدیم این مرجع نماید. 

 مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه تخریب و نوسازی عبارت است از:


اصل و کپی سند، بنچاق (اگر سند تفکیک شده است)، صورت‌مجلس و نقشه تفکیکی
اصل و کپی شناسنامه مالک یا وکیل قانونی به همراه وکالت‌نامه رسمی
اصل و کپی فیش نوسازی
اصل و کپی قبض‌های آب، برق، گاز و تلفن
پایان کار یا جواز قبلی در صورت وجود.
نامه سازمان اوقاف در صورتی که ملک مورد نظر جزو موقوفات باشد.


پس از بررسی مدارک مورد نیاز جهت صدور پروانه تخریب و نوسازی مرجع صالح که همان شهرداری می باشد اقدام به صدور مجوز خواهد نمود. 
مرحله دوم از مجموعه مراحل لازم برای تخریب، انشعابات آب و گاز و برق است که به این منظور مالک باید به شرکت‌های مورد نظر مراجعه کرده 
 درخواست قطع انشعابات را تقدیم آن شرکت‌ها نماید و آنها کارشناسان خود را به خانه مورد نظر ارسال نموده و اقدام به قطع انشعابات خواهند نمود. 

پس از این مرحله عملیات تخریب شروع می گردد و مالک می تواند تخریب ساختمان را آغاز کند برای تخریب ساختمان مالک حتماً باید با نظارت یک مهندس ناظر عمل نماید که نام وی در پروانه تخریب و نوسازی قید می گردد. 
حضور این مهندس ناظر در تخریب ساختمان ضروری می‌باشد چرا که تخریب ساختمان نیازمند اقدامات فنی و علمی می باشد 

که هر شخص دارا نیست و حضور مهندس ناظر می تواند تخریب را به صورت فنی و علمی درآورد و از حوادثی که ممکن است در این راه ایجاد گردد جلوگیری کند
چرا که او به این موارد اشراف کامل داشته و تخریب بدون حضور وی کاری بس خطرناک است.