بازار املاک / سرانجام پرونده مسکن مهر

سرانجام پرونده مسکن مهر

سرانجام پرونده مسکن مهر

مسکن مهر چقدر نقدینگی خلق کرد؟ / سرانجام پرونده مسکن مهر

به گفته وزیر راه و شهرسازی، تامین نقدینگی طرح مسکن مهر باعث خلق بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان شده است و پرونده مسکن مهر به زودی بسته می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث هزار واحد مسکونی برای کارمندان صدا و سیما، با ابراز امیدواری برای اینکه این پروژه در زمانبندی مقرر به ثمر برسد، به تشریح اقدامات انجام شده برای تولید مسکن در کشور پرداخت و گفت: مسکن مهر یکی از بزرگترین پروژه‌های تولید مسکن در کشور بود، اما مشکلات فراوانی داشت.

وی افزود: تامین نقدینگی این طرح که از طریق خط اعتباری از بانک مرکزی باعث خلق بیش از ۵۴ هزار میلیارد تومان شده بود، از جمله مشکلات این طرح بود. بسیاری از واحد‌های مسکن مهر در مکان‌هایی احداث شده بوند که از هیچ زیرساختی و امکانات زیربنایی برخوردار نبودند و گا‌ها ایجاد زیرساخت برای شهرک‌های احداث شده از ساخت کل شهرک پر هزینه‌تر بود.


وزیر راه و شهرسازی گفت: در کل، این پروژه هزینه هنگفتی را صرف خود کرد و منابع دولت نیز اجازه تامین مالی آن را نمی‌داد. اما با لطف الهی و تلاش همه همکاران این پروژه به اتمام رسید. تلاش گسترده‌ای شد که هم کاستی‌ها برطرف شود هم واحد‌های نیمه تمام به مردم تحویل شود.

تناقضات متعدد در قراردادها
اسلامی با اشاره به مشکلات حقوقی واحد‌های مسکن مهر ادامه داد: این پروژه مملو بود از قرارداد‌های متعددی که دچار تناقضات و مشکلات قراردادی بودند. عدم کیفیت و رعایت مشخصات فنی از دیگر مشکلات مسکن مهر بود. مجموعه‌ای از مسائل حقوقی قراردادی مالی اجرایی، فنی، تاسیسات زیربنایی در این واحد‌ها وجود داشت. از سوی دیگر باید سرانه‌های لازم مانند مدرسه، بازارچه، خانه بهداشت، پارک، سرای محله، مسجد و سایر مراکزی که برای زندگی مردم جزو ضروریات است، در این شهرک‌ها ایجاد می‌شد. این اقدامات با صد‌ها میلیارد تومان هزینه انجام شد.

وی افزود: کسانی بودند که از آن‌ها پول دریافت شده بود، اما پروژه برای آن‌ها تعریف نشده بود. بخش باقی مانده مسکن مهر تازه در پردیس شروع شده و انشاالله به سرعت پیش می‌رود. با همه این وجود، در همین ماه‌ها پرونده مسکن مهر در کشور بسته می‌شود. ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در پروژه مسکن مهر تعریف شده بود که یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد در این دوره دولت تکمیل شده و به مردم واگذار شده است.

میخوای ماشینت رو بفروشی؟ اینجا راحت و بدون کمیسیون میتونی بفروشیش!
میخوای ماشینت رو بفروشی؟ اینجا راحت و بدون کمیسیون میتونی بفروشیش!


۵ مرحله ثبت نام مسکن ملی
وزیر راه و شهرسازی گفت: در امتداد این طرح و با برنامه‌ریزی دقیق و با ایجاد سازوکار مشخص، طرح مسکن ملی را آغاز کردیم که در سطح کشور و در پنج مرحله مردم در این طرح ثبت نام کردند. اکنون در ۱۰ هزار نقطه ۵۳۴ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در دست اجرا قرار دارد. پروژه‌ای که امروز عملیات اجرایی احداث آن آغاز شد، به این عدد افزوده می‌شود.

وی ادامه داد: این ۱۰ هزار نقطه-پروژه برای مردم امید ایجاد کرده است. امیدوار هستیم که لطف الهی همچنان مستدام باشد و این همت همکاران ما و مشارکت خود مردم در تامین به موقع آورده‌ها باعت تکمیل پروژه‌ها در زمان‌بندی خود شود.

اسلامی در پایان گفت: امیدواریم این چرخه فعال سازمان‌یافته و منسجم تولید و عرضه مسکن که یک خط تولید را تعریف کرده پایدار باقی بماند و مردم همواره بتوانند از طریق این سازوکار و با این شیوه از خانه دار شدن در یک زمان‌بندی مشخص مطمئن باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

  • سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    افزایش رفت‌وآمد به بنگاه‌های املاک در ماه‌های پایانی سال، بیش از آنکه نشانه رونق بازار مسکن باشد، حاصل اشباع و بی‌اعتمادی در بازارهای موازی طلا و ارز است.

  • فرار خریداران از بازار مسکن

    فرار خریداران از بازار مسکن

    رییس انجمن انبوه‌سازان تهران با اشاره به افزایش شدید هزینه‌های ساخت گفت: امروز هزینه ساخت با دلار 130 هزار تومانی محاسبه می‌شود، اما فروش آپارتمان با قیمت‌هایی انجام می‌شود که تناسبی با این هزینه‌ها ندارد.

  • پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و ساز

    پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و...

    بسیاری از سازندگان در این بازار راکد، علاقه‌ای به شروع کار جدید ندارند.

  • قفل بازار مسکن باز شد

    قفل بازار مسکن باز شد

    بازار ملک و مسکن در کشور، همچنان در باتلاقی از رکود تورمی گرفتار شده است؛

  • خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به محدوده ۱۲۸ هزار تومان کاهش یافت؛

  • بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه بردند!

    بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه...

    بحران و رکود مسکن، قدرت خرید را در بازار به شدت کاهیده است

  • یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    دبیر انجمن انبوه‌سازان گفت: به نظر می‌رسد رکود حاکم بر خریدوفروش مسکن تغییر سیکل داده و قهر خریداران با بازار مسکن نسبت به فصل گذشته و ابتدای سال کاهش یافته است.

  •  اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    جهت‌های متفاوت دو متغیر کلیدی بازار اجاره مسکن در سال جاری، «تورم اجاره ۱۴۰۵» را سوال‌برانگیز کرده است.

  •  رقم جدید میزان پرداخت وام ودیعه مسکن

    رقم جدید میزان پرداخت وام ودیعه مسکن

    آمار میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.گزارشی تازه از میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.

  • کاهش قیمت اجاره بها به دلیل نبود متقاضی

    کاهش قیمت اجاره بها به دلیل نبود متقاضی

    مشاوران املاک می‌گویند، اجاره‌بها بیش از یک ماه است که دستخوش افزایش قیمت شده، اما چون متقاضی در بازار نیست این افزایش قیمت در قرارداد نهایی تعدیل می‌شود.

  • پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

    پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

    در ماه‌های بهمن و اسفند محتمل‌ترین سناریو برای بازار مسکن، رکود تورمی خواهد بود؛ چراکه متقاضیان واقعی توان خرید ندارند و فروشندگان هم پس از ناآرامی‌های اخیر در فروش احتیاط می‌کنند.

  • معاملات بازار مسکن یخ زد

    معاملات بازار مسکن یخ زد

    در بررسی تحولات بازار ارز و اثرگذاری آن بر بازار مسکن، با دو پیامد اصلی مواجه هستیم که یکی مربوط به کوتاه مدت و دیگری مربوط به بلندمدت است.

  • حل معمای بازار مسکن

    حل معمای بازار مسکن

    بازار مسکن ، در هفته ناآرامی‌ها شکل متفاوتی از نوسانات را پشت‌سر گذاشت؛ از رسیدن تعداد فایل‌های روزانه عرضه‌شده به ۴۰۰‌واحد تا سطح قیمت پیشنهادی ۱۲۱‌میلیون‌تومانی به ازای هر متر‌مربع.

  • ترمز بازار مسکن کشیده شد

    ترمز بازار مسکن کشیده شد

    در چند روز گذشته به دلیل فضای ناآرامی ها که حاکم شد، منجر به قطع اینترنت سراسری شد.

  • بازار سرد اجاره بها در زمستان

    بازار سرد اجاره بها در زمستان

    با اجرای طرح مسکن استیجاری اگر چه هنوز زود است که بگوییم بازار اجاره آرام می شود اما به دلیل نبود تقاضا نرخ‌های اجاره نسبت به تابستان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

  • پرداخت یک میلیارد و 250 میلیون تومان برای وام مسکن

    پرداخت یک میلیارد و 250 میلیون تومان...

    معاون وزیر راه و شهرسازی از پرداخت یک‌میلیارد و 250میلیون تومان برای خانه‌دار کردن دهک 1 تا 4 خبر داد

  • آیا مسکن استیجاری می‌تواند فشار اجاره را کاهش دهد؟

    آیا مسکن استیجاری می‌تواند فشار اجاره...

    «اینکه بعد از سال‌ها توجه به مسکن استیجاری جلب شده، اتفاق مثبتی است؛ اما نباید تصور کنیم یک طرح آزمایشی می‌تواند در کوتاه‌مدت فشار بازار اجاره را کاهش دهد.»

  • خانه‌به‌دوشی مدرن

    خانه‌به‌دوشی مدرن

    در شهری که اجاره از دستمزد جلو زده و زندگی برای بسیاری از اجاره‌نشین‌ها به تجربه‌ای موقت، ناپایدار و بی‌قصه تبدیل شده است.

  • تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

    تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

    در فاصله حدوداً دو ماه تا اتمام سال ۱۴۰۴، بازار اجاره مسکن زیر سایه ناپایداری‌های ارزی به یکی از حساس‌ترین مقاطع خود نزدیک می‌شود؛

  • معمای ثبات اجاره در زمستان

    معمای ثبات اجاره در زمستان

    همزمان با ورود به فصل زمستان و اقدام دولت برای اجرای طرح مسکن استیجار عمومی، بازار اجاره مسکن با آرامش نسبی مواجه شده است.

  • سیگنال دلار به قیمت مسکن می رسد؟

    سیگنال دلار به قیمت مسکن می رسد؟

    با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، بازار مسکن بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است؛