بازار املاک / بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: باید بانک‌ها از بحث ساختمان سازی خارج شوند و بخش خصوصی پرقدرت تر و بیش از گذشته وارد این حوزه شود.

مصطفی قلی خسروی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه ما باید سازندگی را شروع کنیم و امید به زندگی را به مردم بازگردانیم، گفت: اتحادیه املاک استان تهران در چند سال گذشته به شدت به تخلفات در این بخش رسیدگی کرده و از سوی دیگر برای رفاه مردم و مستاجران سعی کرده اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهد.

او با بیان اینکه قیمت مسکن ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به ماه گذشته کاهش پیدا کرده است، گفت: خوشبختانه آمارها هم نشان دهنده کاهش بیشتر قیمت مسکن است.

خسروی با بیان اینکه در سال ۹۹ بانک مرکزی در یک آمار به یک باره اعلام کرد که قیمت مسکن ۴۸ درصد افزایش یافته است، افزود: در همان دوره ما طبق آمارهای کف بازار اعلام کردیم که تنها ۸ تا ۱۲ درصد قیمت مسکن افزایش یافته است که همین آمار غلط توسط بانک مرکزی باعث شد که به یک باره رشد قیمت مسکن به بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد برسد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: در حال حاضر متوسط قیمت مسکن ۲۶ تا ۲۷ میلیون تومان است، این در حالی است که بانک مرکزی قیمت مسکن را بیش از ۳۰ میلیون تومان اعلام کرده است.

خسروی با بیان اینکه سامانه املاک و مستغلات اطلاعات کد رهگیری در اختیار اتاق ایران و اصناف اتاق ایران قرار می‌دهد، گفت: بانک مرکزی هم این اطلاعات را از آنها دریافت می‌کند و مابقی اطلاعات در این سامانه قرار می‌گیرند.

او با بیان اینکه سالانه باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود و در ۵ سال گذشته ما ۵ میلیون واحد مسکونی کمبود داریم، افزود: در صورتی که وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه مسکن و حمل و نقل تفکیک شود، به نفع مردم و بازار مسکن خواهد بود. وزارت مسکن هم پیش از آن که ادغام شود در حوزه مسکن فعالیت بسیار مناسبی داشته است و تفکیک این دو وزارتخانه به نفع هر دو بخش خواهد بود.

خسروی گفت: طبق قانون اصناف ۲۰ درصد از درآمد اتحادیه‌ها در اختیار اتاق اصناف ایران بوده و در یک سال گذشته اتحادیه املاک استان تهران ۲ میلیارد تومان در اختیار اتاق اصناف ایران قرار داده است در صورتی که با این درآمد می‌توانستیم تعداد زیادی واحد مسکونی در کشور بسازیم.

خسروی با اشاره به اینکه مجلسی‌ها و دولتی‌ها در طول سال‌های گذشته به قانون نظام صنفی مسکن بسیار بی توجهی کردند و نسبت به این قانون بسیار ضعیف عمل کردند، گفت: در صورتی که اتحادیه به بسیاری از تخلفات در حوزه مشاوره املاک رسیدگی کرده است و اگر کوچکترین تخلفی در این بخش صورت گرفته به هیچ عنوان کوتاهی نکرده‌ایم و نسبت به گرفتن تعهد در این بخش بسیار متعهد بوده‌ایم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه ما در نظارت و بازرسی‌های اتحادیه املاک و حوزه مشاوران املاک بسیار پر قدرت بوده‌ایم و با جدیت این موضوع را دنبال کرده‌ایم، افزود: اما متاسفانه دولتی‌ها و مجلسی‌ها نسبت به این بخش کم‌لطفی کرده‌اند و امیدواریم در این دولت اقدامات لازم برای تحت نظارت قرار گرفتن اتحادیه املاک زیر نظر وزارت راه و شهرسازی صورت گیرد.

او با بیان اینکه پیشنهادات غلطی به ریاست جمهوری در رابطه با بازار مسکن پیش از این ارائه شده بود، گفت: در هیچ جای دنیا کمیسیون مشاوران املاک کاهش پیدا نمی‌کند، به آن بهانه که قیمت مسکن کاهش پیدا کند چرا که با کاهش یافتن نرخ کمیسیون‌های املاک قیمت مسکن کاهش پیدا نمی‌کنند بلکه فساد هم در این بخش بیشتر می‌شود.

خسروی تصریح کرد: در سال گذشته با پیگیری‌های صورت گرفته نرخ کمیسیون املاک به ۲۵ صدم درصد کاهش پیدا کرد و بابت این موضوع بسیاری از اعضای مشاوران املاک ناراضی هستند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در ادامه به تعیین سقف قیمت اجاره مسکن هم اشاره کرد و گفت: تعیین سقف اجاره مسکن در استان تهران ۲۵ صدم درصد بسیار تصمیم نادرستی بود؛ چرا که در همان دوره برخی از مستاجران محدوده جنوب شهر از جمله جوادیه، نازی آباد، افسریه و راه آهن اعلام کردند که پیش از تعیین سقف اجاره با مالک خود و قیمت ۱۸ درصد یا ۱۵ درصد توافق کردیم که با تعیین سقف اجاره در حال حاضر مالک از ما اجاره بیشتری درخواست می‌کند.

خسروی توضیح داد: کشور ایران با این اقدامات نمی‌تواند مانع افزایش قیمت و یا کاهش اجاره‌بها شود بلکه باید بتوانیم با ساخت و ساز و برنامه‌ریزی‌های بیشتر بازار مسکن و همچنین بازار اجاره را به سمت رونق هدایت کنیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: پیش از این وزارت دفاع در حوزه ساخت و ساز ورود کرده بود و اعلام کرد که ۱۲ طبقه را در شش ماه تحویل می دهد؛ بنابراین اگر ورود چنین بخش‌هایی را به حوزه ساخت و ساز جدی بگیریم، بسیاری از کمبودها در بخش مسکن جبران خواهد شد.

او با بیان اینکه ما نباید به دنبال مقصر در حوزه افزایش قیمت مسکن باشیم، گفت: به هیچ عنوان مشاوران املاک در بحث افزایش قیمت و یا گرانی‌های مسکن مقصر نبوده‌اند؛ چرا که هیچ وقت قیمت مصالح ساختمانی و یا مواردی که در افزایش قیمت‌ها تأثیر گذار است در اختیار ما نبوده است.

خسروی با بیان اینکه حضور بخش خصوصی می‌تواند راهگشا در تعدیل قیمت مسکن باشد، گفت : باید بانک‌ها از بحث ساختمان سازی خارج شوند و بخش خصوصی پرقدرت تر و بیش از گذشته وارد این حوزه شود.

او با بیان اینکه اتحادیه املاک به هیچ عنوان از تخلف و یا شکایات در حوزه مسکن و صنفی خود کوتاه نمی‌آید، گفت: بالاترین تعطیلی‌ها به دلیل تخلف را اتحادیه املاک داشته که این آمار نشان می‌دهد ما همواره سعی می‌کنیم که این حوزه را از تخلف پاکسازی کنیم.

خسروی گفت: از زمانی که سقف ۲۵ درصد را برای بحث اجاره در نظر گرفته‌اند، قیمت اجاره ۵۰ درصد رشد کرده است.

این مقام مسئول یادآور شد: ما تاکنون چندین بار از دادستانی درخواست کرده‌ایم که قیمت ملک را از اپلیکیشن‌ها پاک کنند، چرا که همین موضوعات خود در تعیین قیمت دخیل است و در قیمت مسکن اثرگذار خواهد بود.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

  • شرایط استفاده از طرح جهش تولید مسکن

    شرایط استفاده از طرح جهش تولید مسکن

    محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی شب گذشته با حضور در شبکه خبر به تشریح جزئیات قانون جهش تولید و تامین مسکن پرداخت و گفت: قانون جهش تولید مسکن قانون مساله محور است

  • برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی را به دیزل ژنراتور مجهز کنید

    برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی را به دیزل...

    آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز بر الزام نصب دیزل ژنراتور در برج‌ها، مجتمع‌های مسکونی و ساختمان‌های بلند مرتبه تاکید کرد.

  •  یارانه، حقوق بازنشستگی و اجاره، بیشترین منبع درآمد خانوارها

    یارانه، حقوق بازنشستگی و اجاره،...

    نتایج بررسی ها نشان می دهد که بیشترین سهم منابع درآمدی خانوارهای شهری و روستایی در سال گذشته از محل یارانه ها، حقوق بازنشستگی و اجاره مسکن شخصی بوده است.

  • نوسازی تمامی واحد‌های مسکونی روستای دهگاه بروجرد

    نوسازی تمامی واحد‌های مسکونی روستای...

    رئیس بنیاد مسکن انقلاب: تمامی واحد‌های مسکونی روستای دهگاه بروجرد نوسازی می‌شوند

  • ایرانی‌ها چند خانه در ترکیه خریدند؟

    ایرانی‌ها چند خانه در ترکیه خریدند؟

    خرید مسکن توسط ایرانی‌ها در ترکیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است.

  • وام 480 میلیونی برای مردم کمرشکن است

    وام 480 میلیونی برای مردم کمرشکن است

    عضو کمیسون عمران مجلس گفت: عمده افراد فاقد مسکن از اقشار کم درآمد کارگر و کارمند هستند که حقوق آنها کفاف پرداخت اقساط این وام را نمی‌دهد.

  • شاه‌کلید خانه‌دار شدن مردم در دستان بانک‌ها

    شاه‌کلید خانه‌دار شدن مردم در دستان...

    در حال حاضر بخشی از سرمایه بانک‌ها، خانه‌های خالی است که از همین راه به‌دست آمده که بانک‌ها با افزایش قیمت مسکن از عرضه آن خودداری می‌کنند.

  • پیش بینی بسیار تلخ از بازار اجاره مسکن

    پیش بینی بسیار تلخ از بازار اجاره مسکن

    این روز‌ها بازار اجاره‌بها با افزایش بهای شدیدی روبرو است و راهکاری‌هایی نظیر پرداخت وام ودیعه مسکن نیز نتوانسته گره‌ای از مستاجران باز کند، در چنین شرایطی بسیاری از افراد مجبور به مهاجرت به حاشیه کلان‌شهر‌ها بخصوص تهران شده‌اند.

  • میلگرد ارزان شد/مردم منتظر کاهش قیمت مسکن باشند؟

    میلگرد ارزان شد/مردم منتظر کاهش قیمت...

    -دولت وعده کاهش قیمت سیمان را داده و میلگرد هم کمی ارزان شده است. دبیر انجمن انبوه‌سازان می‌گوید اگر قیمت مصالح ساختمانی بیشتر نشود و ثبات قیمتی ادامه داشته باشد، مسکن در ادامه سال گران نمی‌شود. اما مردم منتظر کاهش قیمت مسکن نباشند.

  • جدیدترین قیمت مسکن در مناطق مختلف پایتخت

    جدیدترین قیمت مسکن در مناطق مختلف...

    بررسی قیمت روز آپارتمان‌ها در مناطق مختلف تهران نشان می‌دهد برای خرید آپارتمان در مناطق مختلف بسته به متراژ و سال ساخت باید هزینه‌های مختلفی پرداخت کرد.

  • آخرین قیمت خرید مسکن سه‌شنبه ۳۰ شهریور

    آخرین قیمت خرید مسکن سه‌شنبه ۳۰ شهریور

    در این مطلب به آخرین قیمت خرید مسکن در روز سه شنبه ۳۰ شهریور پرداخته‌ایم.

  • قانون جهش تولید و تأمین مسکن؛ زمینه‌ساز حرکت لوکوموتیو اقتصاد کشور

    قانون جهش تولید و تأمین مسکن؛ زمینه‌ساز...

    بر اساس ماده یک قانون جهش تولید مسکن، دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی مستند به مطالعات طرح جامع مسکن، در مناطق شهری و روستایی تأمین کند.

  • بازار مسکن در همدان؛ از گرانی تا رکود

    بازار مسکن در همدان؛ از گرانی تا رکود

    وضعیت گرانی مسکن در همدان به داستانی دنباله‌دار تبدیل شده و از حدود چهار سال گذشته استارت افزایش بی مهابای قیمت مسکن در همدان زده شد و تا به امروز ادامه دارد. قیمت‌های عجیب و غریب و به دور از واقعیت مسکن در نقاط مختلف همدان گواه این است که این قیمت‌گذاری‌ها به صورت دلخواه مالکان و کارشناسی نشده گذاشته شده است.

  •  شهروندان از قدرت خرید خانه و وام مسکن می‌گویند

    شهروندان از قدرت خرید خانه و وام مسکن...

    در سال‌های اخیر با افزایش سرسام آور قیمت مسکن بسیاری از مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند؛ به طوری که به گفته کارشناسان ۹۵ درصد متقاضیان توانایی خرید مسکن ۵۰ متری در شهرهای بزرگ را ندارند. این نشان‌دهنده تورم موجود در بازار مسکن است.

  • قیمت مسکن در تهران بیشتر از اروپا

    قیمت مسکن در تهران بیشتر از اروپا

    یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه قیمت خانه در تهران با برخی شهرهای اروپایی برابری می کند و بعضا بیشتر شده است گفت: از سال ۹۰ به بعد دچار رکود ساخت و ساز شدیم که نتیجه آن به شکل رشد لجام گسیخته قیمت مسکن بروز پیدا کرد.

  • رشد قیمت مسکن در چهارمحال‌وبختیاری

    رشد قیمت مسکن در چهارمحال‌وبختیاری

    کمبود زمین به‌ویژه در شهرکرد، بروجن و لردگان از مهم‌ترین دلایل گرانی افسارگسیخته مسکن در چهارمحال‌وبختیاری است.

  • آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالش ساخت ۵۰ واحد مسکن مددجویی امروز در تالش شروع شد.

    آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالش ساخت ۵۰...

    آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالشبه مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان با اشاره به اینکه ساخت مسکن در ۶۲ منطقه محروم کشور که به همت بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی (ره) اجرایی شد گفت: ۱۰۰ واحد سهم گیلان است که ۵۰ واحد به غرب و ۵۰ واحد به شرق استان اختصاص داده شد.

  • بررسی چهار دلیل عدم خوش­‌بینی به طرح دولتی مسكن‌­سازی

    بررسی چهار دلیل عدم خوش­‌بینی به طرح...

    واکنش طیف فعال در بازار ملک به طرح «یک میلیون مسکن‌سازی در سال» با تحقیق میدانی از واسطه‌های بازار بررسی شد. نتایج تحقیق میدانی نشان می‌دهد متقاضیان مصرفی خرید خانه به‌دلیل دست‌کم سه نوع تردید نسبت به اثرگذاری مثبت طرح دولت، به آینده بازار خوش‌بین نیستند.

  • صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک رایگان شد

    صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک...

    طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت صمت مکلف شد تا ظرف یک ماه آینده سامانه معاملات املاک و مستغلات اتحادیه مشاوران املاک را به وزارت راه و شهرسازی منتقل کند.

  • کالبدشکافی تسهیلات مسکن؛ چرا وام‌های مسکن جذاب نیست؟

    کالبدشکافی تسهیلات مسکن؛ چرا وام‌های...

    بازار متشنج مسکن، تقاضای مصرفی را کاهش داده و تمام راه‌ها را برای خانه‌دارشدن بسته است؛ در این شرایط، تسهیلات خرید مسکن با همان ایراد‌های قبلی ازجمله دوره بازپرداخت کم و مبلغ اقساط بالا، افزایش پیدا کرده است.