بازار املاک / دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک فرسوده در گفت‌وگو با اهالی، مسئولان و کارشناسان

دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک فرسوده در گفت‌وگو با اهالی، مسئولان و کارشناسان

دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک فرسوده در گفت‌وگو با اهالی، مسئولان و کارشناسان

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان یکی از پیامدهای توسعه شهرها و افزایش به دور از انتظار جمعیت، فرسودگی و فشردگی بافت‌های مسکونی و شهری است.


بافت فرسوده
سحر جعفریان: بافت‌هایی که در مناطق قدیمی و سنتی یک شهر، نمود آشکارتری دارند و نماهای بصری، ایمنی شهری و بروز آسیب‌های اجتماعی را تحت تأثیر مستقیم خود قرار می‌دهند. برای همین نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده در همه دوره‌های مدیریت شهری یکی از اولویت‌های برنامه‌ریزی جامع، اختصاص بودجه و طرح‌های عملیاتی بوده است. نوسازی و بهسازی پلاک‌هایی که باید ضمن حفظ هویت کالبدی و محیطی محله از سبک معماری گرفته تا ساختارهای محیط‌زیستی، میراث کلی شهر را نیز در بر بگیرند و طرح‌های جامع شهری در سایه آنها تحقق یابند. در این گزارش تلاش شده است تا ابعاد مختلف بافت‌های فرسوده در نهمین تکه از شهر تهران در گفت‌وگو با اهالی، مدیران و کارشناسان شهری بررسی شود.

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان

مردم چه می‌گویند؟
مسئولان حمایت بیشتری کنند

محله شهید دستغیب یکی از محله‌های فرسوده منطقه است که روند نوسازی بافت‌های فرسوده در آن، مدتی است از شتاب افتاده است. اتفاقی که مدیران شهری آن را موقتی و قابل پیش‌بینی ذکر می‌کنند و اهالی اما نظر متفاوتی دارند. «کامران مباشر» یکی از کاسبان این محله درباره دلیل تراکم فرسودگی بناها و ساختمان‌ها در این محله می‌گوید: «این محله را می‌توان جزو محله‌های ضعیف از نظر اقتصادی و درآمدی ساکنان آن دانست.

همین قضیه مهم ارتباط مستقیمی با میزان افزایشی و تراکم بافت‌های فرسوده دارد. زمانی که شغل مناسب و درآمد خوبی نداشته باشم، به همان سقف فرسوده بالای سرم راضی می‌مانم. حتی به‌رغم اینکه در مواقع اضطراری مانند زلزله، این فرسودگی بنا، بسیار خطرآفرین است و می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری را تحمیل کند. به گمانم مدیران باید به محله‌های این چنینی که شرایط ویژه‌ای دارند، خدمات ویژه‌ای ارائه دهند تا نوسازی شتاب بیشتری بگیرد.»

«زهرا باغی» نیز از سکنه قدیمی محله «امامزاده عبدالله» (ع) است که می‌گوید: «شرایط اقتصادی خانوارها هم اگر مساعد باشد، بعضی از این قوانین نوسازی‌های شهری سبب می‌شود، مالک به نوسازی رضایت ندهد. چراکه اگر ۶۰‌مترمربع بنا داشته باشد، آن هم در کوچه و پسکوچه‌های کم‌عرض این محله، با اجرای طرح تعریض معابر و تأمین ضروری پارکینگ، متراژ بنایش به حداقل می‌رسد. با این حساب و کتاب، بدیهی است که کسی راضی به نوسازی نمی‌شود. هم ملکش کوچک‌تر می‌شود و هم کلی باید هزینه صرف کند؛ اینکه تسهیلات نوسازی نمی‌شود؟ با این رویه نه تنها از میزان تراکم فرسودگی محله کم نمی‌شود، بلکه با گذشت زمان این فرسودگی‌ها شدت می‌گیرند.»

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان
محمد رحیمی/ یکی از اعضای شورایاری
شورایاری‌ها چه می‌گویند؟  
راهکاری جایگزین طرح «تجمیع» شود

نوسازی بافت‌های فرسوده در محله‌های جنوبی شهر از سوی ساکنان و سرمایه‌گذاران با اقبال کمتری مواجه است. «محمد رحیمی» یکی از اعضای شورایاری محله «شمشیری» درباره چرایی این کم اقبالی نوسازی شهری می‌گوید: «اغلب ساکنان محله‌های جنوبی تهران مانند محله شمشیری به آپارتمان‌نشینی عادت ندارند و به همین دلیل از تجمیع پلاک‌های خود که در بیش از ۸۰‌درصد موارد ریزدانه هستند، گریزانند.

به‌گونه‌ایی که کارشناسان دفاتر توسعه محلی منطقه هم در کارگاه‌های توجیهی و آموزشی که ویژه اهالی و ساکنان بافت‌های فرسوده برگزار می‌کنند، در جلب رضایت آنها برای اجرای طرح‌های تجمیعی، چندان توفیق حاصل نمی‌کنند. این یکی از مهم‌ترین علت‌های نونوار نشدن خانه‌ها در محله شمشیری است که به گمانم باید از سوی مدیران و کارشناسان شهری به خوبی بررسی شود تا راهکارها و روش‌های جایگزین برای آنها ارائه و اجرا شود. به این‌ترتیب سرمایه‌گذاران اندکی تمایل دارند که در نوسازی واحدها و پلاک‌های اینجا سرمایه‌گذاری کنند. چراکه ریزدانه بودن و تجمیع نکردن سبب می‌شود، سودی را که انتظار دارند به دست نیاورند. نکته ضروری دیگر، نوسازی اصولی و تخصصی است که در برخی موارد رعایت نمی‌شود.

تعدادی از بناهای نوسازی شده محله پس از مدتی کوتاه دچار تخریب‌های تدریجی، از ایجاد ترک تا مشکلات مهندسی شده‌اند.» «اصغر قانع»، شورایاری محله شهید دستغیب نیز بر این باور است: «تسهیلات نوسازی بسیار محدود است. در برابر هزینه‌های سنگین نوسازی املاک و هم‌چنین نوسان بازار، تقریباً می‌توان گفت که اعطای این تسهیلات، راه به جایی نمی‌برد. باید توجه داشت که تسهیلات برای تشویق و ترغیب اهالی بر اساس بازار روز سنجیده و ارائه شود. بسته‌های تشویقی نوسازی که در حال حاضر ارائه می‌شوند، متناسب همان سال‌های نخست تدوین و تعیین آنها به شمار می‌آیند. بسته‌های تشویقی نوسازی باید بازنگری شوند تا بهترین و بیشترین کارآیی را داشته باشند.»

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان
مهدی امانی، کارشناس ارشد شهرسازی و معماری
نمی‌توان نسخه واحدی برای همه محله‌ها پیچید
استانداردگرایی فرهنگی و کالبدی در طرح‌های نوسازی بافت‌های فرسوده باید به خوبی رعایت شود. «مهدی امانی»، کارشناس ارشد شهرسازی و معماری، با بیان این مطلب می‌گوید: «با توسعه شهرها و علوم مرتبط با آن، مبحث استانداردگرایی ساخت‌وسازها از مصالح ساختمانی گرفته تا طراحی بنا، به‌صورت جدی دنبال می‌شود. چراکه با رعایت این استانداردها به حفظ هویت محله و افزایش حس تعلق خاطر اهالی در آن کمک شایانی می‌شود. به‌ویژه در محله‌های قدیمی شهر که دامنه فرسودگی‌ها، هم ضریب وقوع خطرات فیزیکی را افزایش و هم سیر تعاملات اجتماعی و خاطره‌های جمعی آن محله را در وضعیت نزول قرار می‌دهد.

بنابراین مبحث استانداردگرایی و استانداردسازی از اهمیت بسزایی برخوردار است که چندین سال پیش نیز در پی ضرورت بخشی به آن، مراکزی با عنوان سنجش مصالح ساختمانی در برخی مناطق دایر که البته فعالیت آنها به مرور زمان کمرنگ شد. در حالی که خدمات مطلوب این مراکز تأثیر مثبتی در بهبود کیفیت نوسازی شهری داشت. درست بر خلاف مواردی که‌گاه این روزها شاهد هستیم، غیراستاندارد بودن نوسازی‌ها، هم فرهنگ معماری شهری را خدشه‌دار و هم اعتماد شهروندان را سلب می‌کند.

از سویی توجه به هماهنگی‌های هویتی و فرهنگی هر محله نیز از اهمیت برخوردار است که متأسفانه در سال‌های اخیر کمتر به آن توجه شده است. اتفاقی که عدم توازن بصری و هویتی را در نمای محله‌ها به وجود می‌آورد و ما نظاره‌گر یک بی‌نظمی معماری در جلوه بناها هستیم که هریک بی‌ارتباط از دیگری، آجر به آجر بالا رفته‌اند.» امانی ادامه می‌دهد: «بافت‌های فرسوده، همواره جزو معضل‌های پر دردسر برای مدیران شهری بوده‌اند که با برنامه‌ریزی صحیح و تخصصی می‌توانند به فرصت‌های طلایی برای شکوفایی اقتصادی، فرهنگی، کاهش آمار آسیب‌های اجتماعی، تقویت و ایمن‌سازی ساختمان‌های شهری تبدیل شوند. این فرصت‌های طلایی در نهایت توسعه پایدار هر محله و شهر را تضمین می‌کند. البته فراهم آمدن شرایط این نوسازی‌ها به بازوی قدرتمند دیگری با نام «مشارکت‌پذیری» شهروندان نیز احتیاج دارد که آن هم در گرو به سامان بودن وضعیت اقتصادی جامعه است.

جلب مشارکت شهروندان می‌تواند کمیت و کیفیت نوسازی در محله‌ها را ارتقا بخشد. برای این منظور توصیه می‌شود از پژوهش‌ها و مطالعات مرتبط با نوسازی بافت‌های فرسوده شهری، کارشناسان و تشکیل اتاق فکر بهره‌گرفت. چراکه تفاوت‌های شهری، معماری و فرهنگی هر محله موجب می‌شود نسخه نوسازی و بهسازی منحصر به همان محله ارائه شود. نسخه‌ای که با پیروی از الگویی خاص، بهترین نمونه از نوسازی منطبق با مختصات محله را ضمن در نظر گرفتن معماری کلی شهر، ترسیم می‌کند.»

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان

۷۴  درصد ابنیه در ناحیه ۲ فرسوده است.

۴ درصد ابنیه در ناحیه یک فرسوده است.

۹۴ درصد شاخص فرسودگی منطقه بدون در نظر گرفتن مساحت فرودگاه، پادگان‌ها و محدوده‌های صنعتی است.

۴۳ هزار نفر در بافت‌های فرسوده منطقه ساکن هستند.

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان

تراکم فرسودگی در محله‌های منطقه (این آمار بدون احتساب معابر عمومی فرسوده است)

محله استادمعین: ۶. ۴ هکتار.
محله دکتر هوشیار: ۲۳. ۸ هکتار.
محله شهید دستغیب: ۳۵ هکتار.
محله امامزاده عبدالله(ع) : ۱۴. ۳ هکتار.
محله مهرآبادجنوبی: ۲۰ هکتار.
محله شمشیری: ۱۸ هکتار.
محله سرآسیاب: ۱۲. ۶ هکتار.

محله دکتر هوشیار با ۳۶‌درصد نوسازی در منطقه رتبه نخست را دارد.

محله شهید دستغیب با ۲۹‌درصد نوسازی پیش می‌رود.

۲۱‌درصد از بافت فرسوده محله استادمعین نوسازی شده است

زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان
سید علی شریفی، معاون شهرسازی و معماری شهردار منطقه ۹
رتبه هشتم مناطق فرسوده تهران از آن ماست
نهمین تکه از پایتخت با ۱۷۲ هکتار بافت فرسوده (۱۱۳۸۲ پلاک فرسوده)، جایگاه هشتم فرسوده‌ترین‌ها را در بین مناطق ۲۲ گانه تهران از آن خود کرده است. «سید علی شریفی»، معاون شهرسازی و معماری شهردار منطقه ۹، با اشاره به این مطلب می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین معضلات منطقه ۹، بافت فرسوده است که محله «شهید دستغیب» با بیش از ۶۳‌درصد فرسودگی، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. رتبه‌ای که به سبب ریزدانگی پلاک‌ها، عرض نامناسب معابر و قدمت محله و ابنیه، حاصل شده است.

در مقابل، محله «استاد معین» با ۸‌درصد فرسودگی، در رتبه آخر این نمودار قرار دارد که دلیل آن نیز مساحت قابل توجه محله و جدید بودن آن مطرح شده است.» شریفی با تأکید بر اعطای تسهیلات مناسب با شرایط محله‌های کم برخوردار ادامه می‌دهد: «بخشودگی عوارض صدور پروانه ساخت‌وساز، بخشودگی عوارض پذیره تجاری در غیرراسته‌های مصوب با لحاظ شرایط ۵۰‌مترمربع، واگذاری رایگان بن‌بست‌هایی که در اثر تجمیع، کارکرد خود را از دست داده‌اند، تراکم نسبت به مساحت و عرض معبر، پارکینگ، وام ودیعه مسکن (۶۰ میلیون تومان) به ازای هر ملک با نرخ ۴‌درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه، وام بافت فرسوده (۵۰ میلیون تومان با نرخ ۹‌درصد و ۱۲۰ میلیون تومان با اوراق ۱۶‌درصد) به ازای هر واحد، ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان، تهیه طرح معماری، پرداخت کمک هزینه انشعابات به میزان ۵۰‌درصد برای پروژه‌های پیشتاز و اولویت‌دار تجمیعی از جمله تسهیلات نوسازی در منطقه است که به آن باید پرداخت یارانه سود بانکی دوران مشارکت، کمک هزینه اجرای نمای متناسب با فرهنگ معماری و هویت محله و خدمات مهندسی را که ویژه محله‌های کم برخوردار است نیز اضافه کرد.»

معاون شهرسازی و معماری می‌افزاید: «براساس بررسی‌های انجام شده همکاران ما، علل کم اقبالی نوسازی بافت‌های فرسوده از سوی اهالی منطقه، مشکلات ورثه‌ای، اعتیاد مالک پلاک، کهولت سن، حفظ حریم خصوصی، شلوغی و مشکلات آپارتمان‌نشینی، بی‌اعتمادی به سرمایه‌گذاران و سود پایین اقتصادی، شناسایی شده است که تلاش می‌شود از طریق دفاتر توسعه محلی در نواحی مرتفع شود. برای مثال، در کنار همه تسهیلات ارائه شده که ذکر شد، معرفی سرمایه‌گذاران مطمئن و متخصص یکی از خدمات ویژه در منطقه است.» از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه، ۳۲ پروانه ساخت در ناحیه یک و ۴۰ پروانه ساخت در ناحیه ۲ صادر شده است.

همشهری آنلاین 

  • راه اندازی بورس مسکن

    راه اندازی بورس مسکن

    موضوع بورس مسکن در سال های اخیر توسط شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس مطرح شده اما تا امروز به سرانجام نرسیده است؛ طبق این طرح افراد می توانند به متراژی که توانایی پرداخت قیمت آن را دارند "یونیت" (واحدی از متراژ منزل) خریداری کنند و بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را فراهم آورند. حالا به تازگی شهردار تهران خبر داده که نرم افزار بورس مسکن آماده شده و باید به بازار سرمایه بپیوندد؛ ‌موضوعی که دوباره خرید متری خانه را به کانون توجه بازگرداند.

  • بررسی وضعیت مشاورین املاک

    بررسی وضعیت مشاورین املاک

    لزوم شناسایی عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت مسکن و زمین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر بازرسی از یک هزار و ۴۳ واحد مشاوره املاک در زنجان تا پایان هفته گفت: این بازرسی با هدف بررسی وضعیت پروانه کسب و نحوه فعالیت آن‌ها انجام می‌شود. مجید گلشنی رئیس سازمان صمت استان زنجان با اعضای هیات رئیسه اتحادیه مشاورین املاک دیدار کرد.

  • کاهش کیفیت مسکن در تهران

    کاهش کیفیت مسکن در تهران

    اخیراً سخنگوی شهرداری تهران صدور مجوز برای خانه‌هایی با متراژ 25 متر را تکذیب کرد و حداقل متراژ برای صدور مجوز را 35 متر دانست. اما ساخت خانه های 35 متری برای تامین رفاه یک خانواده مناسب است؟ ساخت خانه های 35 متری منجر به کاهش کیفیت بخش مسکن در تهران شده است. در حالی که افزایش هزینه‌های زندگی و کمبود زمین در کشورهای مختلف جهان باعث شده مردم به خرید و یا اجاره خانه‌هایی کوچک‌متراژ رو بیاورند.

  • خریداران مسکن در  سال نو

    خریداران مسکن در سال نو

    به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است. به گزارش نبض بازار، بازار مسکن امسال خیلی زود به استقبال شب عید رفته است و پایتخت در ایام منتهی به بهمن‌ماه با افزایش حجم عرضه روبه‌رو شده و به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است.

  • واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

    واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

    واحدهای ویلایی که جایگزین واحدهای کوچک متراژ می‌شوند در حالی که پیش از این برای بهبود و افزایش تعداد واحدهای مسکونی در بازار مسکن وعده ساخت واحدهای کوچک متراژ داده شده در حال حاضر طرح بلندپروازانه ساخت واحدهای بزرگ متراژ و ویلایی از سوی دولت مطرح شده است.

  •  مالیات بر عایدی سرمایه

    مالیات بر عایدی سرمایه

    کارشناس امور مالیاتی: مالیات بر عایدی سرمایه، مانعی برای پرش قیمت در بازارهای مالی است کارشناس امور مالیاتی گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند مانعی برای پرش قیمت در چهار بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارز باشد.

  •  بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

    بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

    یک علت دیگر این موضوع به نسبت کمتر ساخت آپارتمان ریزمتراژ در مقایسه با سهم واحدهای با مساحت‌‌‌های بالاتر مربوط می‌شود که باعث شده است همواره عرضه واحد ریزمتراژ کمتر از عرضه واحدهای با مساحت بیشتر باشد. فایل اجاره آپارتمان نوساز در بازار اجاره واحدهای مسکونی نقلی و ریزمتراژ نایاب شد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» از تازه‌‌‌ترین وضعیت بازار اجاره آپارتمان‌‌‌های ریزمتراژ و نقلی (واحدهای مسکونی با متراژ تا ۶۰ مترمربع) نشان‌دهنده آن است

  • تحویل واحد های مسکونی  تا پایان مهر

    تحویل واحد های مسکونی تا پایان مهر

    تحویل هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید پردیس گفت: هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان تحویل می‌شود و ۲۲ هزار واحد هم تا بهار و و تابستان ۱۴۰۲ تکمیل می‌شود.

  • آرزوی خرید خانه

    آرزوی خرید خانه

    آن‌گونه که ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، شاخص طول دوره انتظار برای خرید خانه در ایران از 15 سال به 34 سال رسیده است. در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است. از آنجا که بر اساس نرم‌های جهانی، طول دوره انتظار برای خرید خانه بیش از 10 سال، غیر طبیعی و ناهنجار به شمار می‌رود. همین اعداد 15 یا 34 سال خود گواه وضعیت وخیم سرپناه در کشور به شمار می‌رود.

  • تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

    تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

    تورم و قیمت دلار همیشه به عنوان عوامل تاثیرگذار بر بازار مسکن شناخته می‌شوند اما سوال این است که دلار با چه سرعتی بر بازار مسکن اثر می‌گذارد و حالا که دلار مجددا صعودی شده، می‌تواند موج افزایشی جدیدی را در بازار مسکن رقم بزند؟ به صورت سنتی این باور وجود دارد که قیمت دلار و بازار مسکن ارتباط نزدیکی با هم دارند. به این صورت که با افزایش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز در مسیر صعودی قرار می‌گیرد.

  • چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

    چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

    را خانه های دولتی در شهر های جدید نصف قیمت پروژه های خصوصی هستند اما باز هم جذابیت ندارند؟ با وجود تفاوت قیمت آشکار پروژه های دولتی در شهر های جدید و خانه ‌ها و آپارتمانها شخصی ساز اما باز هم این پروژه ها برای مردم جذابیت چندانی ندارند. به گزارش نبض بازار، مسکن یکی از نیازهای اصلی خانوار ایرانی به ویژه در کلانشهر هاست اما با این وجود در شهرهای حومه ، پروژه های دولتی آنگونه که باید مورد استقبال قرار نگرفته است.

  • فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

    فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

    هر برگ از اوراق مسکن سال جاری، از یک هفته قبل ۱۰۸ هزار تومان آغاز شده و امروز این اوراق به ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ هزار ریال رسیده است. آخرین وضعیت قیمت ارواق مسکن (تسه) سال گذشته فروردین ماه به ۱.۲۴۰.۰۰۰ هزار ریال و در اردیبهشت ماه ۱.۲۰۰.۷۰۰ هزار ریال و در خرداد ماه ۱.۲۴۰.۱۰۰ هزار ریال بود و این اوراق در دی ماه سال گذشته نیز با قیمت ۱.۲۰۰.۰۰۰ هزار تومان معامله می‌شد و در سال جاری با قیمت ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ معامله شده است.

  • ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

    ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

    هنگام خرید آپارتمان معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز بر لزوم دریافت شناسنامه فنی ساختمان توسط خریداران در هنگام پیش فروش آپارتمان تاکید کرد. محمد عزتی با اشاره به اهمیت صدور شناسنامه فنی ساختمان در کاهش تخلفات ساختمانی اظهار کرد:

  •  رشد قیمت اوراق مسکن

    رشد قیمت اوراق مسکن

    با آنکه قیمت اوراق مسکن تا هفته قبل 108 هزارتومان بود در حال حاضر به قیمتی بیش از 120 هزارتومان رسیده است. برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید. قیمت اوراق مسکن در دی ماه سال گذشته قیمتی حدود 120 هزارتومان داشت و حدود یک هفته قبل در سال جاری 108 هزارتومان بود که در حال حاضر به 120 هزار و 100 تومان رسیده است.

  • خبر خوش برای فرهنگیان

    خبر خوش برای فرهنگیان

    خبر خوش اول صبحی برای این گروه از فرهنگیان صندوق ذخیره فرهنگیان جزئیات ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان را اعلام کرد. حمیدرضا نجف‌پور کردی، مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان خبر داد.

  • آپارتمان‌از گلاب‌دره تا یافت آباد

    آپارتمان‌از گلاب‌دره تا یافت آباد

    امسال از جمله سال‌هایی است که حتی از خواب زمستانه قیمت آپارتمان خبری نبوده است. عجیب است که هوا سرد شده ، فصل جابه جایی گذشته، زمستان است . اما هنوز قیمت خرید مسکن و اجاره آن به خواب نرفته است.

  • قیمت آپارتمان در شهرهای حومه چقدر ؟

    قیمت آپارتمان در شهرهای حومه چقدر ؟

    نوسانات اقتصادی در سال های گذشته تلاطماتی را در بازار ملک ایجاد کرده که ارتعاشات آن به حومه پایتخت هم رسیده است؛ به طوری که قیمت ها نسبت به چهار سال قبل بعضا تا ۱۲ برابر رشد نشان می دهد. در حال حاضر حداقل بودجه لازم برای خرید آپارتمان در شهرهای اطراف تهران ۵۵۰ میلیون تومان است.

  • بازار مسکن قرمز شد

    بازار مسکن قرمز شد

    فروشندگان عقب‌نشینی کردند در روزهای ابتدایی زمستان بیشتر فایل های پیشنهادی فروش آپارتمان به رنگ قرمز درآمد. نه فروشندگان تمایلی به فروش املاکشان دارند نه خریداران توان پرداخت هزینه های خرید آپارتمان‌هایی را دارند که روزانه قیمت‌شان بالا می‌رود.

  • عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده

    عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده

    مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌غربی: عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده زلزله خوی در شهر دیزج آغاز شد ارومیه - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی از عملیات اجرایی و بازسازی ۶۷۰ واحد شهری و روستایی در شهر دیزج از توابع شهرستان زلزله‌زده خوی خبر داد. به اتمام آوار برداری ۶۷۰ واحد مسکونی از یک هزار و ۱۰۰ واحد احداثی شهری و روستایی مناطق زلزله زده شهرستان خوی عملیات اجرایی و بازسازی ۴۰۰ واحد مسکونی روستایی و ۲۷۰ واحد شهری در شهر دیزج دیز آغاز شده است.

  • رفع بن بست شهرک مسکونی تهران

    رفع بن بست شهرک مسکونی تهران

    بن بست غربی‌ترین شهرک مسکونی تهران با اجرای طرح راه سازی رفع می شود. شهردار منطقه۲۲ دیروز از اجرای طرح راه سازی S۲۰ در شمال شهرک مرواریدشهر به عنوان غربی‌ترین شهرک مسکونی پایتخت بازدید کرد .

  • معاملات مسکن داغ‌تر می‌شود؟

    معاملات مسکن داغ‌تر می‌شود؟

    در آذرماه تقاضای خرید اوراق تسهیلات مسکن رشد ۲۰ درصدی داشته است . که می‌تواند نشان‌گر تداوم افزایش تقاضای مصرفی برای خرید ملک باشد. بررسی معاملات اوراق تسهیلات مسکن دید مناسبی نسبت به میزان تقاضا در بازار مسکن می‌دهد. بررسی‌های فردای اقتصاد نشان می‌دهد که در آذرماه برای سومین ماه پیاپی شاهد افزایش تقاضا برای خرید تسه‌ها بودیم.