بازار املاک / معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با دانشجو

فاطمی عقدا: امکان ساخت ۱ میلیون مسکن وجود دارد/ دهک‌های درآمدی تفکیک شود


معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دولت آقای رئیسی سال آینده یعنی بعد از یک سال از آغاز دوره کاری خود باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته باشد. این وعده‌ای است که رئیس دولت به مردم برای چهار سال آینده داده است. حال این وعده تا چه حد شدنی و قابل تحقق است و چه امکانات و لوازمی برای اجرایی شدن آن باید در دسترس باشد را سید محمود فاطمی؛ کارشناس مسکن و معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی برای ما توضیح داده است که در ادامه مشاهده می‌کنید.

معاون اسبق وزارت راه و شهرسازی با تاکید براینکه امکان ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال وجود دارد گفت: قطعا امکان ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی درسال وجود دارد، اما باید لوازم آن مهیا شود. تامین زیر ساخت‌های لازم می‌تواند زمینه‌های تحقق وعده آقای رئیس جمهور را ایجاد کند.

فاطمی عقدا در خصوص مولفه‌های لازم برای تحقق وعده ساخت و ساز مسکن در دولت سیزدهم گفت: اگر دولت چهار مولفه اصلی یعنی منابع، زمین، ساختار‌های اجرایی و عوامل اجرایی را در نظر بگیرد و آن‌ها را با برنامه ریزی برای تحقق ساخت و ساز مسکن به خط کند می‌تواند به وعده خود جامه عمل بپوشاند. در حال حاضر عوامل اجرایی مثل صنعتی سازان، انبوه سازان، سیستم‌های حمایتی در بخش تامین منابع در کشور وجود دارد از این نظر مشکل چندانی وجود ندارد، مساله مهم تفکیک اولویت‌ها و مولفه‌ها از یکدیگر است.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: قطعا نیازی نیست که یک میلیون واحد مسکونی در سال با حمایت همه جانبه وتامین مالی دولتی ساخته شود. بخشی از هزینه ساخت و ساز را افراد پردرآمد و دهک‌های بالا متقبل می‌شوند چرا که از عهده پرداخت اقساط و وام‌های نسبتا سنگین بانکی برمی آیند؛ لذا در این موضوع نیازی به حمایت مالی آنچنانی دولت وجود ندارد.

 فاطمی عقدا خاطر نشان کرد:، اما برخی از دهک‌های جامعه به دلیل عدم تامین منابع مالی و یا عدم توانایی پرداخت قسط‌های سنگین بانکی باید به صورت مستقیم مورد حمایت مالی دولت در ساخت و ساز‌های مسکن قرار بگیرند. جامعه هدف یعنی دهک‌های کم درآمد باید مورد حمایت‌های بیشتر دولتی قرار بگیرند، پس تفکیک دهک‌های نیازمند به ساخت و ساز و خرید مسکن برای حمایت‌های دولتی موضوع مهمی است.

وی در این باره تصریح کرد: اگر دولت این موضوع و موارد را از هم تفکیک دهد پروژه انجام شدنی است و دولت از نظرتامین منابع ساخت و ساز با مشکل چندانی رو به رو نمی‌شود. دولت برای این منظور می‌تواند از منابع تعیین شده در طرح رشد و جهش تولید برای دهک‌های کم درآمد استفاده کند و دهک‌های شش به بالا در تامین هزینه‌های ساخت و ساز مسکن مورد نیاز خود یا فرزندانشان باید مشارکت مالی داشته باشند

اما دهک‌های شش به پایین جامعه حتما باید مورد پوشش‌های حمایتی مالی و تسهیلات بلند مدت دولتی قرار بگیرند.

سید محمود فاطمی عقدا درباره هدایت منابع بانکی به سمت ساخت و ساز مسکن برای تحقق وعده رئیس جمهور گفت: اگر تمامی منابع و تسهیلات بانکی در حوزه مسکن چه در بانک مسکن و سایر بانک‌ها به سمت تولید مسکن هدایت شوند و خانه‌های خالی که در بازار وجود دارد با قوانین سخت گیرانه مالیاتی عرضه شوند، از آن سود دولت نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد بهای خانه را وام آن هم با اقساط طولانی مدت پرداخت کند قطعا می‌توان منتظر تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال بود.

کارشناس بازار مسکن خاطر نشان کرد: این طرح شدنی است، چرا که خوشبختانه کشور هم از توان فنی و اجرایی بالایی برای ساخت و ساز مسکن برخوردار است وهم اگر دولت سنجیده عمل می‌کند می‌تواند با استفاده از منابع صندوق حمایت از تولید و جذب منابع مالی بزرگی از بازار سرمایه و حتی جذب سرمایه‌های خارجی بخش مسکن را دچار رونق کند.

فاطمی عقدا خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بازار ایران جذاب است دولت و مجلس با وضع قوانین مطلوبی در این موضوع می‌توانند در‌های کشور را به روی سرمایه‌های خارجی باز کنند تا خارجی‌ها با سرمایه‌های خود مسکن بسازند و در یک بازار رقابتی به فروش برسانند، قطعا آن‌ها هم مشتریان خاص خود را خواهند داشت. اگر روال براین اساس مدیریت شود حتما می‌توانیم در سال یک میلیون مسکن بسازیم. یعنی اصل قصه ساخت یک میلیون واحد در سال شدنی است.

وی دراین باره توضیح داد: اگر زمینه‌ها برای سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن فراهم شد مثل مسکن مهر باید به سرمایه گذار خارجی زمین داده شود، اما با سرمایه‌های آن‌ها ساخت و ساز مسکن کلید زده شود. 

وقتی چنین موضوعی محقق شود مسکن تولید شده در یک بازار رقابتی با قیمت عادلانه به فروش می‌رسد. ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی در ایران امکان پذیر است، مشروط به اینکه ساختار اجرایی این طرح و پروژه ملی به صورت کامل تعریف شود و سهم هر کدام از دستگاه‌ها مشخص باشد.

 در کنار انبوه سازان و وزارت راه و شهرسازی، بهزیستی؛ کمیته امداد نیز اقشار مورد حمایت خود را این بار به صورت ویژه‌تر برای خانه دار شدن مورد حمایت قرار دهند. بی تردید با هدایت و نظارت صحیح می‌توان به تحقق وعده رئیس جمهور امیدوار بود.

  •  50 واحد مسکونی به محرومان کمیته

    50 واحد مسکونی به محرومان کمیته

    تحویل 50 واحد مسکونی به محرومان کمیته امداد خراسان شمالی مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی از تحویل 50 واحد مسکونی محرومان از محل تفاهم نامه با یکی از کارخانجات خبرداد. عصر امروز مجید الهی راد، مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگاران در رابطه با ساخت مسکن محرومان، اظهارکرد: یکی از کارخانجات تعهد ساخت ۵۰ واحد مسکونی برای محرومان استان را داشت که هم اکنون این واحد ها در حال اتمام هستند.

  • قیمت آپارتمان۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • ریزش قیمت مسکن

    ریزش قیمت مسکن

    پیش‌بینی عجیب رییس اتحادیه املاک درباره قیمت مسکن رییس اتحادیه مشاوران املاک با اعلام اینکه سال ۱۴۰۱ سال کاهش قیمت مسکن است، گفت: این شرایط تا دو تا سال آینده نیز در کشور ادامه دارد و شاهد تداوم کاهش قیمت مسکن خواهیم بود.

  • چگونه وام ۴۸۰ میلیونی مسکن بگیریم؟

    چگونه وام ۴۸۰ میلیونی مسکن بگیریم؟

    هزینه وام مسکن نسبت به حدود ۱۰ روز قبل تفاوت چندانی نداشته و بر این اساس متاهل‌های ساکن تهران میتوانند با پرداخت ۹۱ میلیون تومان، نسبت به اخذ وام ۴۸۰ میلیون تومانی اقدام کنند.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۹۸ هزار و ۳۰۰، ۹۳ هزار و ۲۰۰ و ۹۴ هزارتومان قیمت دارند.

  • رهن و اجاره در پونک تهران

    رهن و اجاره در پونک تهران

    قیمت رهن و اجاره مسکن در منطقه پونک تهران یک دستگاه واحد مسکونی حدود ۱۳۰ متر، واقع در منطقه پونک با عمر بنای ۶ سال، با مبلغ ۴۵۰ میلیون تومان ودیعه و ۵ میلیون تومان اجاره داده می‌شود.فهرست رهن و اجاره آپارتمان در منطقه پونک تهران به شرح زیر است؛

  • ساخت مسکن مهر ارتش در خرم‌آباد

    ساخت مسکن مهر ارتش در خرم‌آباد

    سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان خبر داد؛ ساخت ۱۲۰۰ واحد مسکونی توسط تعاونی مسکن مهر ارتش در خرم‌آباد سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان از ساخت ۱۲۰۰ واحد مسکونی توسط تعاونی مسکن مهر ارتش در خرم‌آباد خبر داد. روز چهارشنبه در سومین روز از هفته کارگر سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان از پروژه مسکن مهر لشکر ۸۴ خرم آباد بازدید کرد.

  • تسهیلات بافت فرسوده دوگنبدان

    تسهیلات بافت فرسوده دوگنبدان

    رئیس بنیاد مسکن گچساران گفت: با پیگیری های انجام شده میزان تسهیلات بافت فرسوده این شهرستان افزایش یافته است. محمد مراد راغ پور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گچساران اظهار کرد: افزون بر یک هزار میلیارد ریال اعتبار در قالب تسهیلات بانکی ارزان قیمت و ۲۲۰ میلیارد ریال به صورت بلاعوض برای احیای بافت فرسوده دوگنبدان هزینه شده است. این میزان تسهیلات برای نوسازی ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده دوگنبدان پرداخت شده است.

  • قیمت آپارتمان چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • ۵۲ درصدخانه از بی دوام است

    ۵۲ درصدخانه از بی دوام است

    مدیر بنیاد مسکن گرگان از مجموع ۳۲ هزار واحد مسکونی روستایی در گرگان، ۱۷ هزار واحد معادل ۵۲ درصد بی دوام هستند. در گرگان ۹۳ روستا داریم و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد واحدهای مسکونی روستایی ۳۲ هزار و ۵۰۷ واحد بوده که از این تعداد ۱۵ هزار و ۵۰۳ واحد بادوام و ۱۷ هزار و ۷۵ واحد بی دوام است؛ یعنی ۵۲ درصد واحدهای روستایی گرگان بی دوام هستند.

  •  دو عاملی  جدید بازار مسکن

    دو عاملی جدید بازار مسکن

    براساس آمار رسمی متوسط قدرت خرید واقعی خانوارهای کشور برای حدود ۱۵ سال گذشته به‌طور کلی روندی کاهشی را تجربه کرده است، در سال ۱۴۰۱ حتی در صورت دستیابی به رشدهای اقتصادی مناسب، افزایش چشمگیر قدرت خرید متقاضیان مصرفی برای ورود به بازار مسکن دور از انتظار است.دو عامل اساسی نقش پررنگی در شکل‌دهی به تحولات بازار مسکن در سال ۱۴۰۱ ایفا خواهند کرد؛ ضعف تقاضای مصرفی و تحولات کلان اقتصاد.

  • قیمت آپارتمان سه‌شنبه6اردیبهشت

    قیمت آپارتمان سه‌شنبه6اردیبهشت

    قیمت روز آپارتمان در تهران سه‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.توجه کنید که قیمت‌ها بر حسب مترمربع به تومان بوده و تقریبی است.

  • با ۵۰۰ میلیون تومان صاحب خانه شوید

    با ۵۰۰ میلیون تومان صاحب خانه شوید

    در چند سال اخیر، خرید خانه تبدیل به رویای دست نیافتنی بسیاری از ایرانیان شده است، چرا که عمده خانواده‌ها قادر به تامین هزینه‌های میلیاردی برای تهیه سرپناه نیستند.در سال‌های گذشته همواره مسکن مهر جزو آپارتمان‌های ارزان قیمت به ویژه در اطراف شهرهای بزرگ محسوب می‌شد اما اکنون واحدهای مسکونی مهر نیز دچار جهش قیمت شده و برای خرید آنها در شهر جدید پردیس حداقل باید بین ۷۶۰ میلیون تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان داشت.

  • خیز قیمت اوراق مسکن

    خیز قیمت اوراق مسکن

    روند صعودی هزینه وام مسکن ادامه‌دار شد؛ خیز قیمت اوراق مسکن برای فتح قله ۱۰۰ میلیون تومانی در حالی که قیمت اوراق تسهیلات مسکن در هفته نخست پس از تعطیلات نوروز تا ۷۸ هزار تومان کاهش یافته بود، دوباره روند صعودی خود را پیش گرفت به حدود ۱۰۱ هزار تومان رسید.و روز یکشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به‌طور میانگین به حدود ۱۰۱ هزار تومان رسید.این قیمت در مقایسه با قیمت هفته نخست پس از تعطیلات نوروزی افزایشی ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد.

  • آغاز پذیرش درخواست‌های وام خرید

    آغاز پذیرش درخواست‌های وام خرید

    ودیعه مسکن اعضای هیات علمی پذیرش درخواست‌های اعضای هیأت علمی متقاضی وام خرید یا ودیعه مسکن، در سال ۱۴۰۱ توسط ستاد امور رفاهی وزارت علوم آغاز شد. همایون حسینیان مشاور ستاد امور رفاهی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار مهر از آغاز پذیرش درخواست‌های اعضای هیأت علمی متقاضی وام خرید یا ودیعه مسکن، در سال ۱۴۰۱ خبر داد. تأمین اعتبار بانک‌ها معمولاً از اردیبهشت ماه شروع می‌شود و زمان پرداخت وام‌ها نیز از اردیبهشت ماه به بعد خواهد بود.

  •  قیمت آپارتمان دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت روز آپارتمان در تهران دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  • پیش‌بینی آینده مسکن

    پیش‌بینی آینده مسکن

    مدیران رده‌بالا هم حقوقشان صرف اجاره مسکن می‌شود دولت مستقیم ورود نکند قیمت مسکن به دلیل کسری تولید به شدت افزایش پیدا کرده و با درآمدها همخوانی ندارد و حتی دهک‌های بالا را هم درگیر کرده است، یعنی یک مدیر رده‌بالا باید تمام حقوق خود را بدهد تا بتواند سرپناه مناسب شان خود را تامین کند.

  •  مشکل خرید خانه برای پزشکان

    مشکل خرید خانه برای پزشکان

    یک کارشناس مسکن با بیان این ادعا که طبقات بالای جامعه مثل پزشکان و دندانپزشکان هم در خرید مسکن ناتوان شده‌اند گفت: مسکن مثل یک چرخ در حال حرکت است که متقاضیان به آن نمی‌رسند.در حال حاضر قیمت مسکن در بازار به مراتب کمتر از هزینه ساخت است. به طور مثال سال گذشته در منطقه ۲۲ پروژه مسکونی وجود داشت که قیمت آن متری ۲۳ تا ۲۵ میلیون تومان تعیین شده بود ولی هم‌اکنون قیمت تمام شده در همان منطقه حدود ۳۰ میلیون تومان در هر متر مربع درمی‌آید که مشتری قدرت خرید ندارد.

  • پایین ترین خانه ها در تهران

    پایین ترین خانه ها در تهران

    قیمت مسکن در یافت آباد و عبدل آباد به ترتیب به متری ۱۱ و ۱۴ میلیون رسیده است. براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم. توجه کنید که قیمت‌ها بر حسب مترمربع به تومان بوده و تقریبی است، چراکه قیمت مسکن در تهران با توجه به نوع ساختمان، امکانات، خیابان و یا نظر مالک تغییر می‌کند.

  • سود سیمانی ها در بورس کالا

    سود سیمانی ها در بورس کالا

    کدام عوامل روی سودآوری شرکت های سیمانی اثرگذار خواهد بود؟ با توجه به طرح نهضت تولید ملی مسکن که سالانه ساخت یک میلیون مسکن را در دستورکار قرار دارد، چه دورنمایی برای صنعت سیمان دیده میشود.ناظران و تحلیلگران بازارهای کالایی بر این باورند با شروع ساخت واحدهای مسکونی در قالب طرح اقدام ملی مسکن و رونق نسبی در بخش ساخت و ساز، افزایش تقاضا برای سیمان را شاهد خواهیم بود.

  • ساخت ۸۰۰ واحد مسکونی معلولان لرستان

    ساخت ۸۰۰ واحد مسکونی معلولان لرستان

    مشارکت بنیاد مستضعفان در ساخت ۸۰۰ واحد مسکونی معلولان لرستان مدیر عمران و زیرساخت بنیاد مستضعفان در لرستان از مشارکت این بنیاد در ساخت ۸۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی با اولویت خانواده‌های دارای دو معلول لرستانی خبر داد.

  •  یک میلیون مسکن  رئیسی  عملی نیست

    یک میلیون مسکن رئیسی عملی نیست

    چرا وعده رئیسی برای ساخت یک میلیون مسکن در سال عملی نیست؟ تهدید مسکن ملی برای بورس تهران امروز در نشست دوره ای مدیران عامل بانک‌ها با حضور وزیر مسکن حمایت از ساخت مسکن در دستور کار بانک ها قرار گرفت. حالا دیگر به نظر می‌رسد ابرپروژه نهضت ملی مسکن وارد فازی جدید و اجرایی شده است.‌ پروژه‌ای که از مناظر مختلف با انتقاداتی جدی مواجه است.