بازار املاک / اخذ پول در ازای ارائه "کد رهگیری"

اخذ پول در ازای ارائه "کد رهگیری"

اخذ پول در ازای ارائه "کد رهگیری"

کیسه‌ای که بنگاه‌داران برای وام ودیعه مسکن دوخته‌اند! یکی از شروط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت کد رهگیری است و با این‌که اتحادیه املاک بارها اعلام کرده دریافت کد رهگیری رایگان است، بسیاری از مشاوران املاک طلب هزینه می‌کنند.


ارائه وام ودیعه مسکن برای مستأجران با شرایطی خاص باعث شده برخی مشاوران املاک هم کیسه خود را برای آن بدوزند و برای مواردی همچون درج کد رهگیری و ثبت قراردادهای صوری مبالغ هنگفتی را از متقاضیان دریافت این نوع وام‌ها دریافت کنند.

یکی از شروط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن الزام ثبت کد رهگیری است و در شرایطی که اتحادیه املاک بارها اعلام کرده دریافت کد رهگیری رایگان است اما بازهم بسیاری از مشاوران املاک با دریافت مبالغی از مستأجرانِ از همه‌جا بی‌خبر این کدها را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

سودجویی مشاورین املاک برای کد رهگیری

سامانه طرح اقدام ملی مسکن برای تائید و پایان ثبت نام اقدام به دریافت کد رهگیری قرارداد اجاره می‌کند این در حالی است که بیشتر بنگاه‌های املاک قراردادهای اجاره را بدون دریافت کد رهگیری می‌نویسند و مستأجران برای دریافت کد باید هزینه بالایی پرداخت کنند.

بازار این کد رهگیری‌ها آنقدر داغ شده که حتی سرو کله تبلیغات سودجویان به آگهی‌های تبلیغی هم باز شده و این افراد با دادن مشخصات صوری و ثبت قولنامه‌های دروغین مدارک مورد نیاز را برای اخذ این وام ودیعه برای مستأجران فراهم می‌کنند و این‌گونه با دریافت درصدی از وام این اقدامات را انجام می‌دهند و نام آن را هم تسهیل‌گری در اخذ وام ودیعه مسکن گذاشته‌اند! اقدامی که عامدانه سعی در کلاه گذاشتن بر سر مستأجران و سوءاستفاده از نیاز آن‌ها دارد.

۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان مبالغی است که برخی مشاوران مسکن سودجو در این بازار دلالی‌ها از مستأجران بی‌نوا دریافت می‌کنند در حالی که برای هر قرارداد اجاره که تنظیم می شود باید کد رهگیری آن هم داده شود و مشاورین املاک فقط باید حق کمیسیون خود را دریافت کنند و حق ندارند برای کد رهگیری هزینه‌ای دریافت کنند.

تشدید نظارت بیشتر مسئولان

اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اقتصادی تهران نیوز با اشاره به اعلام مراجع مرتبط برای اخذ وام ودیعه مسکن مبنی بر داشتن اجاره نامه رسمی و یا مبایعه نامه و کد رهگیری گفت: با اینکه بارها توسط این مراجع گفته شده کد رهگیری رایگان است اما مبالغی بین ۲۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان برای این موضوع توسط مشاوران املاک دریافت می‌شود.

وی با بیان اینکه نه وزارت راه و نه اتحادیه املاک هیچکدام این مبالغ را تائید نمی‌کنند و بنگاه‌های املاک این مبالغ را خودسرانه دریافت می‌کنند، افزود: این بار اول هم نیست و در موضوعات مختلف هم اینگونه بوده، در مورد خرید و فروش امتیاز مسکن اقدام ملی آقای وزیر اعلام کرد خرید و فروش غیر قانونی است اما اتحادیه و بنگاه‌ها اعلام کردند این امتیاز را می‌فروشند.

این نماینده مجلس تأکید کرد: مسئولان باید به جای اعلام صرف در این موضوعات نظارت و پیگیری‌های خود در این زمینه افزایش می‌دادند و متخلفان را اعمال قانون می‌کردند تا این اتفاق نیفتد اما به علت اینکه این صنف تخلفات فراوانی دارند و به عنوان اصناف در وزارت صمت قرار گرفته نه در وزارت مربوط جایگاه درستی دارد و قانون هم در انجام اعمال قانون‌هایی که برای متخلفان در نظر گرفته بازدارنده نیست.

وی با انتقاد از عدم نظارت دستگاه‌های نظارتی و سازمان‌های مربوطه در رسیدگی به این کار عنوان کرد: حتما باید به مردم اطلاع رسانی کنند که مردم هم خودشان در زمینه پرداخت این وجوه مقاومت کنند و این را کوتاهی از صنف و دستگاه‌های نظارتی می‌بینم چون هیچ مشکل قانونی هم نداریم و به صراحت همه اعلام کرده‌اند که این پرداخت‌ها غیر قانونی است و تا موقعی که نظارت وجود نداشته باشد و در ست و حسابی اعمال قانون انجام نشود این مسئله به همین منوال پابرجاست.

بررسی موضوعات مرتبط با مردم در کمیسیون‌های مجلس

شاکری با اشاره به بررسی این موضوع در کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: به همه دستگاه‌های مسئول در این زمینه اعلام کردیم لایحه و درخواست بیاورند تا مجلس تسهیل و یا حداقل اعمال قانون کند و از آنها حمایت کند ما منتظر هستیم و به آنها کمک هم می‌کنیم و مجلس به دور از این موضوعات نیست و در حال پیگیری است.

وی با اشاره به تداوم این تخلفات آن را اجحافی سخت به مردم خواند و افزود: با رئیس اتجادیه مشاورین املاک جلسات متعددی برگزار شد و اعلام آمادگی می‌کنند اما اقدامی نمی‌کنند اما از آنها می‌خواهیم اصلاحات و نظرات خود را رسماً برای کمیسیون عمران ارسال کنند.

عضو کمیسیون عمران مجلس همچنین از بررسی حق کمیسیون بنگاه‌ها در مجلس خبر داد و گفت: این موضوع در کمیسیون قضائی مجلس در حال طی کردن مراحل نهایی است و کمیسیون عمران هم به آن ورود کرده و با اصلاحات انجام شده ضوابط آن کاملا تغییر می‌کند و دریافت کمیسیون بنگاه‌ها هم تابع ضوابط مشخصی می‌شود و از قیمت بازاری ملک جدا می‌شود و اینگونه دست دلالان و سوداگران از این موضوع قطع می‌شود که ظرف دو هفته آینده مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

به گزارش شبکه خبری تهران نیوز - سرویس اقتصادی

  • مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت فشار مالکان

    مسکن ارزان شد اما مستاجران همچنان تحت...

    بررسی‌های آماری و داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ تورم بخش مسکن در خردادماه امسال روندی کاهشی داشته و نشانه‌هایی از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در این بازار مشاهده می‌شود.

  • تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

    تصمیم بحث‌برانگیز رسماً ابلاغ شد

    بر اساس دستورالعمل‌ جدید نهادهای انتظامی، اجاره هر نوع ملک به اتباع غیرمجاز از این پس غیرقانونی محسوب می‌شود. در صورت تخلف، نه‌تنها قولنامه تنظیم‌شده فاقد اعتبار است، بلکه ملک مورد نظر نیز پلمپ، مهر و موم و در صورت لزوم، مصادره خواهد شد.

  • واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و پساجنگ

    واکاوی بازار اجاره مسکن در بحران جنگ و...

    تنش‌های اخیر بین ایران و اسرائیل موجب مهاجرت ساکنان تهران به شهر‌های دیگر، به ویژه استان‌های شمالی شده است.

  • پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

    پیش بینی بازار اجاره در تابستان ۱۴۰۴

    در شرایطی که کشور در بحبوحه تابستان و فصل نقل‌وانتقالات قرار دارد، و هم‌زمان بسیاری از شهرها تحت تأثیر مستقیم یا غیرمستقیم تنش‌های جنگی و فضای ناامن منطقه‌ای قرار گرفته‌اند، انتظارات عمومی از دولت برای ایجاد تغییرات اساسی در حوزه مسکن بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

  • مالکان با انصاف شدند

    مالکان با انصاف شدند

    نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در شرایط کنونی کشور با همدلی و اتحاد مردم شاهد آن هستیم که بسیاری از مالکان اجاره‌های خود را کاهش و یا بخشیده‌اند.

  • دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

    دغدغه بزرگ مستاجران رفع شد

    در نشست شورای مسکن موضوع ساماندهی بازار اجاره و تعیین نرخ کارشناسی اجاره‌بها پیگیری شد.

  • پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

    پیش بینی بازار مسکن در تابستان ۱۴۰۴

    در حالی‌که فصل‌های بهار و تابستان طبق عرف سال‌های گذشته، همواره به‌عنوان زمان طلایی معاملات مسکن شناخته می‌شدند، فصل‌هایی که به دلیل بهبود شرایط آب‌وهوایی، افزایش جابه‌جایی خانوارها، پایان سال تحصیلی و شروع پروژه‌های ساخت‌وساز، تقاضا برای خرید، فروش و اجاره ملک به اوج می‌رسید، امسال شرایط به‌گونه‌ای متفاوت و نگران‌کننده رقم خورده است.

  • خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

    خریداران و متقاضیان مسکن ملی بخوانند

    وزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۸۴۰ هزار واحد داریم که از پنج سال پیش عملیات ساخت آنها آغاز شده است و به طور قطع یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در وزارتخانه پیگیر آن خواهیم بود، همین است.

  • وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

    وام ۴۰۰ میلیونی برای دهک‌های یک تا سه

    مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه با سقف ۴۰۰ میلیون تومان برای دهک‌های اول تا سوم از طریق نهادهای حمایتی پرداخت می‌شود و نرخ سود آن نیز ۴ درصد در نظر گرفته شده است.

  • مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

    مستاجران در این بحران تنها مانده‌اند

    افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها، کاهش توان خرید خانوارها و نبود نظارتی مؤثر، مستأجران را در تنگنای تلخ انتخاب میان «ماندن یا رفتن» قرار داده است.

  • مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

    مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

    وام ودیعه مسکن، نوعی کمک‌هزینه بانکی است که به مستاجران پرداخت می‌شود تا بخشی از ودیعه (رهن) یا اجاره ماهانه مسکن را تأمین کنند. در سال ۱۴۰۴، این وام به‌صورت هدفمندتر از سال‌های گذشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی، وضعیت تاهل و میزان درآمد خانوار، به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

  • کاهش نرخ اجاره خانه‌های کلنگی

    کاهش نرخ اجاره خانه‌های کلنگی

    نایب رئیس اول اتحادیه املاک گفت: در پی خروج گسترده اتباع، عرضه خانه‌های کلنگی افزایش یافته و نرخ اجاره در این بخش کاهش پیدا کرده است، اما سامانه‌های ثبت قرارداد همچنان با مشکل مواجه‌اند.

  • اجاره مسکن از حقوق ماهانه پیشی گرفت

    اجاره مسکن از حقوق ماهانه پیشی گرفت

    بسیاری از اجاره‌نشین‌ها با این دغدغه روبه‌رو هستند که آیا توان پرداخت مبلغ بالاتر اجاره را خواهند داشت یا نه، و این موضوع نگرانی‌هایی درباره تأمین هزینه‌های روزمره زندگی‌شان ایجاد می‌کند.

  • افزایش چراغ خاموش اجاره بهای مسکن

    افزایش چراغ خاموش اجاره بهای مسکن

    این روزها همزمان با نزدیک شدن به فصل اجاره مسکن بررسی ها و آمارها حاکی از آن است که قیمت ها روز به روز در حال افزایش است و این در حالیست که حدود دو ماه پیش وعده تعیین سقف اجاره مسکن و کنترل این بازار از طریق ابزارهای نظارتی داده شده بود.

  • افغانستانی ها دولت را شوکه کردند

    افغانستانی ها دولت را شوکه کردند

    حضور فزاینده و بی‌ضابطه اتباع خارجی، به‌ویژه مهاجران افغان، که نقش تأثیرگذاری در تشدید فشار بر بازار مسکن ایفا کرده‌اند.

  • صاحب‌خانه‌های منصف پاداش می گیرند

    صاحب‌خانه‌های منصف پاداش می گیرند

    موجرانی که ملک خود را طبق ضوابط قانونی به بازار عرضه کنند، امکان استفاده از تسهیلات جعاله مسکن با سقف ۲۸۰ میلیون تومان را خواهند داشت.

  • پیش بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

    پیش بینی قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

    بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ تاکنون بدون نوسان، ثابت و بدون تغییر باقی مانده است

  • پیامک عجیب وزارت مسکن

    پیامک عجیب وزارت مسکن

    در حالی‌که بسیاری از مستأجران در تأمین هزینه‌های اجاره درمانده‌اند، وزارت راه و شهرسازی با ارسال پیامکی از آنها خواسته طی دو هفته، ۱۲۰ میلیون تومان برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن واریز کنند

  • رشد ۴۰ درصدی هزینه‌‌های اجاره

    رشد ۴۰ درصدی هزینه‌‌های اجاره

    وزارت راه و شهرسازی با انتشار گزارشی از وضعیت بازار مسکن اعلام کرد که تورم سالانه اجاره‌بهای مسکن در کشور طی یک سال منتهی به اردیبهشت ۱۴۰۴ به ۳۹.۵ درصد رسیده است.

  • وام مسکن روستایی ۱۴۰۴ چقدر است؟

    وام مسکن روستایی ۱۴۰۴ چقدر است؟

    وام مسکن به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی حمایت مالی برای خرید یا ساخت خانه، نقش مهمی در تحقق رویای خانه‌دار شدن ایفا می‌کند. این تسهیلات که توسط بانک‌ها و نهادهای دولتی ارائه می‌شود، بسته به نوع وام، محل سکونت، و توان مالی متقاضی، می‌تواند بخشی از هزینه‌های خرید یا ساخت مسکن را پوشش دهد.

  • بازار مسکن را از این باتلاق خارج کنید

    بازار مسکن را از این باتلاق خارج کنید

    بازار معاملات مسکن در ماه های اخیر زیر تازیانه تورم قیمت مصالح ساختمانی با رکودی بی سابقه روبرو شده و اکنون قیمت تمام شده محصول نهایی از توان خرید مصرف کنندگان کاملاً خارج است.