بازار املاک / چینی ها برای ساخت مسکن به ایران می آیند

چینی ها برای ساخت مسکن به ایران می آیند

چینی ها برای ساخت مسکن به ایران می آیند

عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه با چینی‌ها برای ساخت انبوه‌ مسکن در ایران، گفت:‌انبوه‌سازان ایرانی توان ساخت یک میلیون مسکن را دارند.

محمدرضا رضایی کوچی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مذاکره با چینی‌ها برای ساخت و ساز انبوه در کشور، اظهار کرد:‌ از نظر ما کشور توان تولید یک میلیون واحد مسکونی در سال و حتی بیشتر را دارد.

وی تصریح کرد:‌ در بحث تولید مصالح ساختمانی در کشور خودکفا هستیم؛ یعنی همه اجزای مورد نیاز در ساخت و ساز مسکن را در کشور تولید می‌کنیم. در بحث مصالح ساختمانی مهم‌ترین نهاده سیمان و فولاد است که در این دو بخش نیز  امروز بیش از ۲ برابر نیاز کشور تولید داریم.

وی با یادآوری این‌که بخش عمده‌ای از مصالح ساختمانی تولید داخل صادر می‌شود،‌افزود: از سوی دیگر بیش از ۵۰۰ هزار مهندس عمران در کشور داریم؛ یکی نیروی مجرب آماده به کار. کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که این تعدد مهندس دارند. ایران سومین کشور در دنیاست که بیشترین تعداد مهندس را در مقایسه با جمعیت کشور داریم.

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: شرکت‌ها و مشاورانی در کشور داریم که در حوزه مسکن سوابق خوبی دارند و به ‌راحتی می‌توانند یک میلیون مسکن را بسازند. گرچه وزارت راه و شهرسازی با برخی کشورها از جمله چین وارد مذاکره شده است. البته به ‌نظرم نیازی به این کار نیست چون ظرفیت داخل کشور یعنی توان مهندسی و نیروهای انسانی به‌راحتی می‌توانیم سالانه یک میلیون مسکن در کشور بسازیم.

رضایی کوچی اضافه کرد:‌در بحث صنعتی سازی برخی خطوط تولید را داریم که به‌واسطه بی‌توجهی در شرایط خوبی به سر نمی‌برند. می توانیم شرکت‌ها را در صنعتی‌سازی تقویت کنیم تا بتوانیم در این حوزه وضعیت بهتری را پیدا کنیم.

مخالفت رئیس‌ کمیسیون عمران مجلس با ورود چینی‌ها به ایران؛ رضایی: ایرانی‌ها توان ساخت 1 میلیون مسکن را دارند

دیروز عضو کمیسیون عمران مجلس با تشریح جزئیات جدید قانون جهش تولید از مذاکره با چینی‌ها برای ورود به ساخت و ساز انبوه‌مسکن در کشور خبر داده بود.

اقبال شاکری با یادآوری این‌که مطابق قانون بانک‌ها موظف هستند برای ساخت‌وساز مسکن (قانون جهش تولید مسکن) سالانه ۲۰ درصد تسهیلات پرداخت کنند، اظهار کرد: برای امسال (۱۴۰۰) این رقم ۳۶۰هزار میلیارد تومان است که برای سال‌های بعد با توجه به تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی مبلغ تسهیلات نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با تأکید بر این‌که بانک‌ها مکلف به پرداخت تسهیلات هستند و در صورت عدم همراهی مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد، افزود: متأسفانه بانک‌ها سرکش هستند و به‌سادگی زیر بار انجام قوانین نمی‌روند، با توجه به همین مسئله به وزیر اقتصاد پیامک زدم که برای ساخت سالانه یک‌میلیون مسکن بانک‌ها را سرخط بیاورد.

وی با اعلام این‌که در قانون جهش تولید مسکن تسهیلات ۲۰۰ تا ۴۵۰ میلیون تومانی پرداخت خواهد شد در پاسخ به پرسش تسنیم درباره سود و دوره بازپرداخت این وام‌ها گفت: سود وام مذکور متغیر و از ۵ تا ۱۲ درصد است، به‌عبارت دیگر بسته به منطقه‌ای که وام پرداخت می‌شود سود آن نیز متفاوت است و در تهران وام ۴۵۰میلیون تومانی با سود ۱۲درصدی پرداخت خواهد شد.

وی  با بیان این‌که دوره بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ساله است،‌ ادامه داد: واحدهای قانون جهش تولید طی دو سال ساخته می‌شوند و پس از تحویل به متقاضیان واجد شرایط بازپرداخت تسهیلات طی ۱۸ سال آغاز خواهد شد.

شاکری  با یادآوری این‌که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده است ثبت‌نام قانون جهش تولید هفته آینده آغاز می‌شود در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر این‌که چه تضمینی وجود دارد سازندگان در بازه زمانی ۲ساله واحدها را تکمیل کنند و اتفاقات مسکن مهر (طولانی شدن روند ساخت) تکرار نمی‌شود،‌ اضافه کرد: به نکته بسیار مهمی اشاره کردید،‌ وزارت راه و شهرسازی باید برای این موضوع برنامه‌ریزی کند و در قراردادهای ساخت مسکن تمام مؤلفه‌ها از جمله ریسک افزایش قیمت و... در نظر گرفته شود.

شاکری بیان کرد: در قانون جهش تولید مسکن قرار است بنیاد مسکن،‌ ستاد اجرایی،‌ بنیاد مستضعفان و... ساخت‌وساز را انجام دهند که در صورت تأخیر در ساخت واحد استفاده از ابزارهایی مانند دستور جلب سخت‌تر می‌شود.

وی همچنین از مذاکره با چینی‌ها برای ورود به ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید خبر داد و گفت: وزارت راه و شهرسازی با ۴ تا ۵ سازنده بزرگ کار را شروع می‌کند و این سازندگان نیز از انبوه‌سازان و شرکت‌های کوچک‌تر برای ساخت واحدها استفاده خواهند کرد.

وی با اشاره به برنامه خوب وزارت راه برای ساخت واحدها گفت: بر اساس اعلام وزارت راه در سال اول ساخت ۲میلیون مسکن و در سال دوم نیز ساخت ۲میلیون دیگر آغاز می‌شود، به این ترتیب در ۴ سال دولت سیزدهم ۴میلیون مسکن ساخته می‌شود که می‌تواند تأثیر مناسبی در بازار مسکن داشته باشد.

وی توضیح داد: پیش‌بینی می‌کنیم قیمت‌ها مانند قبل رشد نداشته باشد و در حد متعادلی افزایش قیمت مسکن داشته باشیم، ضمن این‌که با ابزارهای دیگر از جمله مالیات بر عایدی سرمایه می‌توانیم بازار مسکن را بیش از پیش کنترل کنیم.

تسنیم 

  • معاملات بازار مسکن یخ زد

    معاملات بازار مسکن یخ زد

    در بررسی تحولات بازار ارز و اثرگذاری آن بر بازار مسکن، با دو پیامد اصلی مواجه هستیم که یکی مربوط به کوتاه مدت و دیگری مربوط به بلندمدت است.

  • حل معمای بازار مسکن

    حل معمای بازار مسکن

    بازار مسکن ، در هفته ناآرامی‌ها شکل متفاوتی از نوسانات را پشت‌سر گذاشت؛ از رسیدن تعداد فایل‌های روزانه عرضه‌شده به ۴۰۰‌واحد تا سطح قیمت پیشنهادی ۱۲۱‌میلیون‌تومانی به ازای هر متر‌مربع.

  • ترمز بازار مسکن کشیده شد

    ترمز بازار مسکن کشیده شد

    در چند روز گذشته به دلیل فضای ناآرامی ها که حاکم شد، منجر به قطع اینترنت سراسری شد.

  • بازار سرد اجاره بها در زمستان

    بازار سرد اجاره بها در زمستان

    با اجرای طرح مسکن استیجاری اگر چه هنوز زود است که بگوییم بازار اجاره آرام می شود اما به دلیل نبود تقاضا نرخ‌های اجاره نسبت به تابستان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

  • پرداخت یک میلیارد و 250 میلیون تومان برای وام مسکن

    پرداخت یک میلیارد و 250 میلیون تومان...

    معاون وزیر راه و شهرسازی از پرداخت یک‌میلیارد و 250میلیون تومان برای خانه‌دار کردن دهک 1 تا 4 خبر داد

  • آیا مسکن استیجاری می‌تواند فشار اجاره را کاهش دهد؟

    آیا مسکن استیجاری می‌تواند فشار اجاره...

    «اینکه بعد از سال‌ها توجه به مسکن استیجاری جلب شده، اتفاق مثبتی است؛ اما نباید تصور کنیم یک طرح آزمایشی می‌تواند در کوتاه‌مدت فشار بازار اجاره را کاهش دهد.»

  • خانه‌به‌دوشی مدرن

    خانه‌به‌دوشی مدرن

    در شهری که اجاره از دستمزد جلو زده و زندگی برای بسیاری از اجاره‌نشین‌ها به تجربه‌ای موقت، ناپایدار و بی‌قصه تبدیل شده است.

  • تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

    تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

    در فاصله حدوداً دو ماه تا اتمام سال ۱۴۰۴، بازار اجاره مسکن زیر سایه ناپایداری‌های ارزی به یکی از حساس‌ترین مقاطع خود نزدیک می‌شود؛

  • معمای ثبات اجاره در زمستان

    معمای ثبات اجاره در زمستان

    همزمان با ورود به فصل زمستان و اقدام دولت برای اجرای طرح مسکن استیجار عمومی، بازار اجاره مسکن با آرامش نسبی مواجه شده است.

  • سیگنال دلار به قیمت مسکن می رسد؟

    سیگنال دلار به قیمت مسکن می رسد؟

    با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، بازار مسکن بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است؛

  • بازار مسکن زیر فشار تاریخی

    بازار مسکن زیر فشار تاریخی

    در ماه‌های اخیر، در حالی که بازار ارز و طلا با جهش‌های پی‌درپی در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند، بخش مسکن همچنان در سایه رکودی عمیق و طولانی‌مدت باقی مانده است.

  • پیش‌بینی  از قیمت مسکن در دی و بهمن

    پیش‌بینی از قیمت مسکن در دی و بهمن

    به دلیل نوسانات افزایشی قیمت ارز و طلا، برخی کسانی که امروز متقاضی بالقوه بازار مسکن هستند ترجیح می‌دهند مستاجر بمانند ولی طلا و ارز خریداری کنند؛

  • نحوه ثبت نام وام مسکن 1404

    نحوه ثبت نام وام مسکن 1404

    وام مسکن مددجویان بهزیستی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان و با نرخ سود ۴ درصد به مددجویان بهزیستی برای خرید، احداث و تأمین ودیعه مسکن در سال 1404 اعطا میشود.

  • تورم اجاره مسکن کاهش یافت

    تورم اجاره مسکن کاهش یافت

    گزارش جدید مرکز آمار ایران حاکی است، در یکسال منتهی به آذر ۱۴۰۴ تورم مسکن، ‌آب، برق و گاز نسبت به یکسال منتهی به آبان امسال ۲ دهم درصد کاهش یافته است.

  • اجاره‌بها از تورم سبقت گرفت

    اجاره‌بها از تورم سبقت گرفت

    بازار اجاره مسکن تهران در آذر ۱۴۰۴ وارد فاز تازه‌ای از بحران شده است؛ داده‌های میدانی نشان می‌دهد میانگین اجاره‌بهای هر متر مربع در پایتخت به بازه بی‌سابقه ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان رسیده؛

  • تغییرات در بازار مسکن ورق بازگشت و تحولات آغاز شد

    تغییرات در بازار مسکن ورق بازگشت و...

    نسبت «قیمت به اجاره مسکن» به‌عنوان یک دماسنج اصلی بازار معاملات آپارتمان‌های تهران، در آخرین به‌روزرسانی این دستگاه سنجش اوضاع، در فاصله بسیار پایین از «نقطه اوج تاریخی» قرار گرفته و حتی از «سطح میانگین تاریخی» هم پایین‌تر آمده‌است؛

  • جزئیات وام ۴۰۰ میلیون تومانی مستأجران

    جزئیات وام ۴۰۰ میلیون تومانی مستأجران

    شرط اصلی بهره‌مندی از این وام، نداشتن سابقه مالکیت مسکن و معرفی توسط نهادهای ذی‌ربط است.

  • واگذاری مسکن اجاره ای دولت به مستاجران

    واگذاری مسکن اجاره ای دولت به مستاجران

    فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، نیمه ماه جاری جزئیات طرح «استیجار عمومی» را اعلام کرد.

  • پیش بینی بازار مسکن در زمستان 1404 و سال آینده

    پیش بینی بازار مسکن در زمستان 1404 و...

    احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

  • رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    نوروز امسال عامل تعیین‌کننده در بازار مسکن نخواهد بود؛

  • مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت داشته است

    مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت...

    جاماندگان بازار ارز به مسکن پناه بردند رکود ادامه دارد.