بازار املاک / «سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

 «سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

«سامانه املاک و اسکان» همچنان مورد بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی

با اراده قوی دولت، ساخت بیش از یک میلیون واحد مسکونی امکان پذیر است عضو سابق شورای عالی مسکن، توجه ویژه به سامانه املاک و اسکان را از اولویت‌های نخست وزارت راه راه و شهرسازی دانست و پیرامون این مسئله خاطر نشان کرد: وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی، مدیریت و کنترل بازار است و نه ساخت و ساز مسکن.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ سید ابراهیم رئیسی،  در خلل کارزار انتخاباتی خود وعده ثبات بازار مسکن و تولید سالانه یک میلیون واحد مسکونی را به مردم  داد؛ در حال حاضر و پس از گذشت ۵۰ روز از انتخاب «رستم قاسمی» به عنوان وزیر راه و شهرسازی، وی اقدامات و اظهار نظرات مثبتی را پیرامون وعده‌  احداث یک میلیون واحد مسکونی در سال را داشته و در گفتگو‌های متعدد با اصحاب رسانه زوایای مختلفی از وعده رئیس جمهور منتخب را تشریح کرده است.

علیرغم تمامی نکات مذکور تا کنون وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم نسبت به وضعیت سامانه املاک و اسکان بی اعتنا بوده و تمامی مصاحبه‌های انجام شده پیرامون این مسئله فقط از سوی «محمود محمود زاده» معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهر سازی مطرح شده است.

این درحالی است که توجه به ابعاد نرم افزاری و ایجاد شفافیت در آمار‌های موجود در بازار مسکن به مراتب از اهمیت بیشتری نسبت به رویکرد‌های سخت افزاری در معقوله احداث و در کل ثبات بازار مسکن دارد.

در این راستا، «افشین پروین‌پور» عضو سابق شورای عالی مسکن و کارشناس این حوزه در گفتگو با بازارنیوز به مسئله بی اعتنایی وزیر راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان اشاره و پیرامون این موضوع اظهار کرد: در مرحله نخست باید خاطر نشان کرد که وظیفه اصلی وزارت راه و شهرسازی و سیاست‌گذاران حاضر در این وزارتخانه، مدیریت و کنترل بازار مسکن است و نه ساخت و ساز خانه؛ ساخت و ساز مسکن فقط یکی از جنبه‌های وظیفه وزارت راه و شهرسازی محسوب می‌شود.

عضو سابق شورای عالی مسکن ادامه داد: در حال حاضر و در کنار تولید مسکن، وزارت راه و شهرسازی باید از طریق سامانه‌هایی نظیر سامانه املاک و اسکان تنظیم گری و در نتیجه تعادل در عرضه و تقاضای مسکن را برعهده بگیرد و این هدف مهم فقط با استفاده از تولید مسکن میسر نمی‌شود.

وی تشریح کرد: درحال حاضر میزان تعداد مسکن در مقابل تعداد خانوار‌ها بسیار زیاد است چرا که این خانه‌ها به صورت نا عادلانه‌ای توزیع شده است؛ هم اینکه به دلیل تغیر ماهیت مسکن به یک کالای سرمایه‌ای، تاکنونشاهد نوسانات قیمتی متعددی در بازار خود بوده است.

پروین‌پور متذکر شد: درحال حاضر اولویت نخست وزارت راه و شهرسازی باید حمایت از سامانه املاک و اسکان باشد و در این راستا سیاست‌گذار حاضر در این وزارتخانه باید تمام تلاش خود را بر این مسئله متمرکز کنند؛  پس تحقق این اولویت وزارت راه و شهرسازی  می‌تواند به برسی کامل تقاضا‌هایی مصرفی و سرمایه‌ای موجود در بازار مسکن بپردازند.

این کارشناس مسکن با بیان این که کارکرد سامانه املاک و اسکان می‌تواند تا حدی باعث تعدیل قیمت مسکن در بازار شود گفت: با اجرا این سامانه و به دنبال آن ایجاد شفافیت در بازار مسکن، حباب قیمت‌ها ترکیده و میزان اجاره‌بها خانه‌ها تعدیل و روند کاهشی پیدا خواهد کرد؛ به هر حال سامانه املاک و اسکان ابزار نرم افزاری است که وزارت راه و شهرسازی ناگزیر است از آن استفاده کند.

وی در ادامه تاکید کرد: به اعتقاد من، اجرا و توجه ویژه وزارت راه و شهرسازی به سامانه املاک و اسکان باید در دستور کار اصلی این وزارتخانه‌  قرار بگیرد؛ نکته‌حائز اهمیت این است که اولویت اصلی و فرعی برای سیاست‌گذاران وزارت راه و شهرسازی تغییر پیدا کرده است.

عضو سابق شورای عالی مسکن تصریح کرد: تنظیم بازار مسکن از طریق سامانه املاک و اسکان در نهایت به شناخت میزان عرضه و تقاضا و تعیین و تکلیف مالکیت افراد نسبت به املاک ختم می‌شود؛ پس از تحقق این اهداف، وزارت راه و شهرسازی می‌تواند درحوزه ت..

تحقق وعده ساخت مسکن، منوط بر اراده قوی دولت

پروین پور در ادامه به وعده احداث یک میلیون مسکن در سال توسط وزارت راه و شهرسازی اشاره و پیرامون این مسئله اظهار کرد: تحقق این وعده بستگی به اراده دولت دارد؛ زمانی که اراده قوی برای تحقق این هدف در تمامی دستگاه‌های دولتی وجود داشته باشد به طور قطع احداث این تعداد واحد مسکونی هم قابل اجرا خواهد گفت و به جرئت می‌توان گفت که با اراده محکم دولت، امکان ساخت بیش از یک میلیون مسکن در سال هم امکان پذیر خواهد بود.

این کارشناس حوزه درپایان تشریح کرد: این اراده می‌تواند خود را به شکل اعمال حاکمیت دولت بر بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی برای تخصیص زمین‌های خود برای تکمیل این‌پروژه، نشان دهد؛ اگر این اراده در تمامی سطوح دولت جاری شود، یقینا احداث این حجم از احداث مسکن امکان پذیر خواهد بود.


گفتنی است که رستم قاسمی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه مدیران شرکت راه آهن، از راه‌اندازی سامانه ثمن برای ثبت نام متقاضیان جهش تولید از چهارشنبه هفته جاری(۲۸ مهر) خبر داد. اما تا کنون هیچ صحبتی در نورد سامانه‌املاک و اسکان نداشته است.

نیوز

  • جزئیات تغییر قیمت در بازار مسکن

    جزئیات تغییر قیمت در بازار مسکن

    افزایش قیمت مسکن در خرداد امسال در مقایسه با خرداد سال گذشته برای خانوارهای ایرانی نزدیک به ۳۲ درصد و در یک ماه گذشته ۲.۳ درصد بود که البته آمار از افت ۸ درصدی شتاب تورم ماهیانه این بخش حکایت دارد. بازار مسکن در کل کشور، سومین ماه از سال جاری را با رشد ۲.۳ درصدی قیمت نسبت به ماه گذشته پشت سر گذاشت. طبق اعلام مرکز آمار از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، تورم سالیانه مسکن (دوازده ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۱) کل کشور به ۲۷.۵ درصد رسید.

  • نمايشگاه بين المللي تجهيزات ساختماني

    نمايشگاه بين المللي تجهيزات ساختماني

    آغاز بکار چهاردهمين نمايشگاه بين المللي در و پنجره و تجهيزات ساختماني در هشت سالن نمایشگاه بین المللی تهران با حضور صد‌ها شرکت ساختمانی آغاز بکار کرد. نمایشگاه صنعت در و پنجره و تجهیزات ساختمانی از امروز صبح با حضور شرکت‌های ساختمانی

  • ساخت‌ و سازهای غیرمجاز شهرکرد

    ساخت‌ و سازهای غیرمجاز شهرکرد

    ساخت‌ و سازهای غیرمجاز شهرکرد زیر ذره‌بین کارگروهی ویژه معاون عمرانی فرمانداری شهرکرد گفت: با تشکیل کارگروه ویژه «برخورد با ساخت و ساز و تغییر کاربری غیرمجاز» از هفته گذشته ساخت‌ و سازهای غیراصولی ویژه و تخصصی‌تر بررسی می‌شود. ساخت و سازهای غیرمجاز با کاربری‌های مختلف اعم از مسکونی، تجاری و یا دامداری، تغییر کاربری‌های غیرمجاز و یا موضوعاتی مانند دست‌درازی به اراضی ملی و ساخت و سازهای غیراصولی در داخل شهرکرد و محدوده شهری مواردی هستند که مورد بررسی قرار می‌گیرند.

  • مالیات خانه‌های لوکس فقط ۲۷ میلیون ....!

    مالیات خانه‌های لوکس فقط ۲۷ میلیون...

    وزیر اقتصاد موانع اخذ مالیات از خانه‌های لوکس را نبود ضمانت اجرایی در روند این زمینه می‌داند. عملکرد دو ماهه سازمان مالیاتی در سال جاری نشان می‌دهد که فقط ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از خانه‌های گران قیمت مالیات گرفته شده است.مالیات از واحدهای مسکونی و باغ ویلاهایی که ارزش آنها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، از سال گذشته عضوی از خانواده پایه‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی شد و در آن سال، بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی لوکس شناسایی شد.

  • ارزان‌ترین و گران‌ترین شهرهای کشور

    ارزان‌ترین و گران‌ترین شهرهای کشور

    این ۵ شهر ایران گرانترین خانه‌ها را دارند بررسی گزارش مرکز آمار از قیمت مسکن در شهرهای منتخب کشور نشان می دهد که ۵ شهر تهران، اصفهان، تبریز، شیراز و مشهد گران ترین شهرهای کشور در حوزه مسکن در بهار ۱۴۰۰ بوده اند.اگر چه قیمت مسکن در شهرهای مختلف کشور طی سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است اما در این میان برخی شهرهای کشور، رقم های عجیب و غریبی را در قیمت مسکن ثبت کرده اند و در این میان تهران به عنوان پایتخت کشور از رقبای خود به حد چشمگیری جلوتر است.

  • تمدید قرارداد‌ اجاره مسکن حکم تخلیه برای مستأجران

    تمدید قرارداد‌ اجاره مسکن حکم تخلیه...

    جزئیات تمدید یکساله قرارداد‌های اجاره مسکن و صدور حکم تخلیه برای مستأجران شهر تهران و سایر کلانشهرها 25 درصد، سایر نقاط شهری 20 درصد که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق مالک و مستأجر با نرخ‌های کمتر از موارد فوق بلامانع است. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای بسته پیشنهادی وزارت راه برای حمایت از مستأجران،‌گفت: تا آخر کنار مردم می‌مانیم.

  • قانون اجاره‌داری قبل از زمستان تهیه شود

    قانون اجاره‌داری قبل از زمستان تهیه شود

    محمدباقر قالیباف گفت: وزارت مسکن و شهرسازی پیشنهاد قانون اجاره داری را با دو ماده دیگر ارائه کرده تا قبل از زمستان قانون اجاره داری نیز تصویب شود.

  • ناظر نرخ اجاره مسکن کیست

    ناظر نرخ اجاره مسکن کیست

    روز گذشته وزیر وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد قرارداد‌های مستاجرین در قالب بسته حمایتی جدید به‌صورت یک ساله و خودکار تمدید می‌شود و نیازی به تخلیه نیست. نقش مشاوران املاک در بازار اجاره با وجود تعیین نرخ افزایش اجاره‌بها برای مستاجران، مشاوران املاک مدعی هستند هیچ نقشی در نرخ‌های اجاره ندارند.

  •  احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی

    احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی

    مدیرکل راه و شهرسازی لرستان : احداث ۲۲۰۰ واحد نهضت ملی در خرم‌آبادمی شود مدیرکل راه و شهرسازی لرستان از آغاز ساحت 2 هزار و 200 واحد مسکن نهضت ملی در خرم آباد خبر داد .

  • کیفیت شن و ماسه کهگیلویه و بویراحمد پایین است

    کیفیت شن و ماسه کهگیلویه و بویراحمد...

    انتقاد معاون عمرانی استاندار؛ کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت و ساز‌های مسکونی کهگیلویه و بویراحمد ضربه وارد کرده است. کیامرث حاجی‌زاده در نشست شورای فنی با انتقاد از کیفیت پایین مصالح ساختمانی به خصوص شن و ماسه. کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت‌ و سازهای مسکونی ضربه وارد کرده و از عملکرد دستگاه‌های متولی در این زمینه رضایت نداریم.

  • افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر

    افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر

    سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان از افزایش ۱۶ درصدی خانوارهای مستأجر در کشور خبر داد و گفت: سیاست دستوری توان کنترل «اجاره بها» را ندارد. بازار مسکن و اجاره، بازاری کاملاً اقتصادی بوده و ارتباط مستقیم بین خرید و فروش و اجاره داری، وجود دارد.

  • تعداد خانه‌های خالی کاهش یافت

    تعداد خانه‌های خالی کاهش یافت

    تعداد خانه‌های خالی با افزایش قیمت مسکن کاهش یافت مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی با بیان "افزایش قیمت مسکن، تعداد خانه‌های خالی را کاهش داد"، گفت: ۸۰ درصد اطلات حساب‌های بانکی برای شناسایی خانه‌های خالی غلط بود.

  •  کاهش اخذ پروانه با افزایش عوارض ساختمان

    کاهش اخذ پروانه با افزایش عوارض...

    قیمت مسکن از تورم جا مانده است عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان گلستان با بیان این که افزایش عوارض در گرگان صدور پروانه را کاهش داد، گفت: مسکن از تورم جا مانده و تورم جلوتر از قیمت فروش ساختمان حرکت می کند. طبق پیش بینی ها، افزایش عوارض ساختمانی در گرگان سبب شد استقبال سازنده ها به اخذ پروانه کم شده و این امر بر درآمد شهرداری تأثیرگذار است.

  • وام 600 میلیونی بانک تجارت برای مسکن

    وام 600 میلیونی بانک تجارت برای مسکن

    وام 600 میلیون تومانی بانک تجارت برای چه افرادی است؟ بانک تجارت به اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برای خرید و ساخت مسکن وام 600 میلیون تومانی پرداخت می‌کند. البته این بانک برای خرید یا ساخت خانه گروه قضات هم وام ویژه‌ای تدارک دیده که مبلغ آن از تسهیلات اعضای هیئت علمی متفاوت است.

  • عوامل قیمت گذاریه مسکن

    عوامل قیمت گذاریه مسکن

    قیمت خانه در کشور به عوامل مختلفی بستگی دارد و دائما در حال تغییر است. داشتن درکی مناسب از این عوامل در زمان خرید و فروش یک ملک، باعث می شود تا یک تصمیم گیری درست حاصل شود. عوامل تاثیر گذار بر قیمت یک ملک

  •  خرید اوراق تسهیلات مسکن

    خرید اوراق تسهیلات مسکن

    هزینه خرید اوراق تسهیلات مسکن چقدر شد؟ بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق تسهیلات مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق وام مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۳۸ هزار و ۶۰۰، ۱۴۰ هزار و ۸۰۰ و ۱۳۹ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارند. هزینه خرید اوراق تسهیلات هزینه اوراق تسهیلات مسکن نسبت به هفته قبل اندکی رشد داشته و بر این اساس متاهل‌های ساکن پایتخت برای تهیه این اوراق باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت کنند.

  • مالیات اجاره بی حساب

    مالیات اجاره بی حساب

    محمد معتمدی: صاحبخانه آموزش ما اجاره را گران نکرده ولی سازمان مالیاتی از او مالیات اجاره بیشتر می‌گیرد!!!

  • فروش مسکن در ترکیه ۲ برابر شد

    فروش مسکن در ترکیه ۲ برابر شد

    آمارهای رسمی نشان داد که فروش املاک مسکونی ترکیه در ماه مه بیش از دو برابر شد زیرا تعداد خریداران جهش یافت و روس‌ها برای دومین ماه متوالی در صدر خریداران قرار گرفتند. به گزارش منیبان، داده‌های موسسه آمار ترکیه (TurkStat) نشان می‌دهد که باوجود هزینه‌های وام‌گیری بالا و قیمت‌های مارپیچ، فروش خانه در ماه گذشته ۱۰۷.۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به ۱۲۲هزار و ۷۶۸ خانه رسید. اقدامات قرنطینه برای مهار پاندمی ویروس کرونا در ماه مه سال گذشته شاهد کاهش فروش به ۵۵هزار و ۱۶۶ دستگاه بود.

  •  مالکیت زمین‌های وقفی حصه اصفهان

    مالکیت زمین‌های وقفی حصه اصفهان

    ضرغامی: مالکیت زمین‌های وقفی بافت مسکونی منطقه حصه در شمال شرق اصفهان تعیین تکلیف می‌شود گروه استان‌ها- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازدید از منطقه حصه از لزوم تعیین تکلیف اسناد مالکیت مردم از یک سو و ارائه خدمات عمومی از جمله لزوم آزادسازی برخی زمین‌های وقفی برای ایجاد مدرسه، مسجد و اماکن تفریحی خبر داد.

  • ورود بازرس کل و بررسی ساختمان های ناایمن

    ورود بازرس کل و بررسی ساختمان های...

    ورود بازرسی کل استان قزوین به رفع مشکل ساختمان های ناایمن بازرس کل قضایی استان قزوین گفت: با تشکیل کمیته ای، واحدهای مسکونی ناامن و در معرض خطر شناسایی و برای رفع مشکل آنها اقدام می شود. عبدالله آقاعلیخانی با حضور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گفت:

  • تیغ تیز اجاره مسکن روی گلوی مردم

    تیغ تیز اجاره مسکن روی گلوی مردم

    وزیر راه و شهرسازی: تیغ تیز بی‌سروسامانی اجاره مسکن را از گلوی مردم بر می‌داریم رستم قاسمی از ارائه بسته جدید خروج بازار اجاره‌بها از بحران به رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: با تایید سران قوا این بسته حرکتی اساسی به جای مُسکن‌های زودگذر است.