بازار املاک / قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

قیمت‌های بالا و نبود جای خواب

گزارش‌های ستاد خدمات سفر حاکی از این است که ظرفیت اقامتی بعضی شهرها از جمله شیراز، مشهد و جزایر جنوبی ۱۰۰درصد تکمیل شده و فعلا جالی خالی برای اسکان مسافران نوروزی در شهرهای بزرگ نیست، حتی در مدارس، حسینه‌ها و یا سالن‌های ورزشی. این وضعیت دست‌مایه‌ای شده تا عده‌ای خانه‌های شخصی خود را با قیمت‌های نجومی به مسافران اجاره بدهند.

 عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور ـ گفته شهرهای بزرگ زیارتی و گردشگری با مشکل اقامت روبه‌رو شده‌اند. 

سعید اوحدی، معاون توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه نیز همزمان با پایان موج اول سفرهای نوروزی گفته که با پیک اقامت در برخی استان‌ها روبه‌رو بودیم و در برخی از شهرها و استان‌ها به حد اضطرار رسیدیم. 

در شهرهای مشهد، شیراز و یزد دَرِ مساجد و تکایا به روی مردم باز شد و مسافران در این اماکن ساکن شدند.
سیدمصطفی فاطمی ـ دبیر ستاد خدمات سفر ـ هم گفته که با تکمیل ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی (هتل، هتل آپراتمان، مهمانپذیر و بومگردی‌ها)، از همان شب دوم فروردین‌ماه در شهرهای بوشهر، مشهد، شیراز و یزد از ظرفیت مساجد و حسینیه‌ها استفاده شده، زیرا سردی هوا به‌ویژه در شهر مشهد امکان اسکان مسافران در فضای آزاد را گرفته بود.

فاطمی همچنین در گفت‌وگو با ایسنا، قیمت اقامتگاه‌ها در برخی نقاط پرمسافر از جمله مناطق آزاد را عجیب و غریب می‌داند و می‌گوید: با توجه به ساختار مناطق آزاد، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در آن مناطق اجازه نظارت ندارند، اما به تبع آن مناطق، سایر نقاط کشور نیز به افزایش قیمت تمایل دارند، در نتیجه کنترل قیمت‌ها به‌ویژه در مناطق آزاد، ضرورت دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در جزیره کیش که از همان روزهای نخست تعطیلات، با تکمیل ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی مواجه شد، قیمت خانه‌های اجاره‌ای رشد فزاینده‌ای پیدا کرد؛ یک آپارتمان کوچک یک‌خوابه که در حالت عادی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد، در تعطیلات نوروز، شبی تا سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اجاره داده شده و الان هم جای خالی ندارد. 

قیمت یک سوئیت با ظرفیت اقامت دو نفر با ضعیف‌ترین خدمات و امکانات بهداشتی شبی دو و نیم میلیون تومان اجاره داده شده، درحالی که قیمت همین سوئیت کوچک تا قبل از تعطیلات شبی ۷۰۰ هزار تومان بود. نرخ کرایه روزانه خانه‌های دوطبقه ساحلی نیز فراتر از این ارقام است؛ یک شب اقامت در ویلایی دوطبقه که برای شش نفر ظرفیت دارد و تنها ویژگی آن مشرف بودن به دریا است، نزدیک به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

البته وضعیت قیمت هتل‌های کیش دست‌کمی از خانه‌های اجاره‌ای ندارد، قیمت یک اتاق دوتخته در هتل پنج‌ستاره این جزیره بیش از سه میلیون تومان است و نرخ یک شب سوئیت تک‌خواب در همان هتل به بیش از ۱۲ میلیون تومان می‌رسد.

 بنا به گفته مسؤولان گردشگری هزینه اقامت به‌ویژه در خانه‌های اجاره‌ای جزایر جنوبی و مناطق آزاد با توجه به ازدحام جمعیت از کنترل خارج شده است.

تحقیقا در هر شهری که با انبوه مسافر مواجه شده، همین وضعیت حاکم است. پیش از آغاز تعطیلات نوروز، اجاره یک هفته ویلایی دوطبقه با استخر در رامسر تا حدود ۲۶ میلیون تومان بود، البته این قیمت مشروط بر آن بود که از چندماه قبلِ نوروز آن ویلا به اجاره گرفته شود. برخی گزارش‌ها نیز حاکی از این است که نرخ کرایه روزانه برخی ویلاها با متراژ بالا و دارای استخر در شهرهای شمالی برای تعطیلات نوروز از ۱۴ میلیون تومان فراتر رفته است.

بررسی نرخ اجاره یک شب اقامتگاه‌های غیررسمی در رشت که پیش‌بینی می‌شود هفته شلوغ‌تری به نسبت هفته اول تعطیلات نوروز داشته باشد، نشان می‌دهد قیمت‌ها سه تا چهار برابر شده است. آپارتمان چهارنفره مبله‌ای که در شهر رشت در روزهای عادی شبی یک میلیون تومان اجاره داده می‌شود  برای هر شب در نوروز به چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.

محسن داوری، فرماندار مشهد که جزو شهرهای پرازدحام و شلوغی بود که تمام ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی آن تکمیل شده و از اماکن اضطراری همچون مدرسه، خوابگاه، سالن وروزشی و حسینیه برای اسکان مسافران نوروزی استفاده شده، نیز مهمترین مشکل مسافران این شهر را به هزینه‌های اقامت مربوط دانسته و گفته که واحدهای اقامتی غیررسمی مبالغ بالاتری از مسافران و زائران درخواست می‌کنند.

این پیش‌بینی و احتمال مطرح است که با توجه به رشد سفرهای نوروزی در هفته دوم تعطیلات، قیمت‌ها به ویژه در خانه‌های اجاره‌ای با جهش قابل توجهی در روزهای آینده مواجه خواهد شد که حتما نظارت و کنترل جدی‌تری را می‌طلبد.

  • آخرین خبرها از اخذ مالیات از لوکس‌نشینان

    آخرین خبرها از اخذ مالیات از...

    با توجه به گزارش دیوان محاسبات مبنی بر صفر بودن اجرای مالیات خانه و خودروهای لوکس به جهت عدم تصویب مقررات در دولت، معاون سازمان امور مالیاتی توضیحاتی درباره اقدامات و آمادگی این سازمان برای اخذ مالیات از لوکس‌نشینان ارائه کرد.

  • شیوع «معاوضه» در معاملات مسکن

    شیوع «معاوضه» در معاملات مسکن

    یک محرک در بازار مسکن «تقاضای تبدیل مصرفی» و «صاحبان املاک سرمایه‌ای» را پای میز معامله ملک آورد. نتایج تحقیقات میدانی نشان می‌دهد طی هفته‌های اخیر با وجود «تداوم رکود سنگین معاملات مسکن» دو گروه خریدار و فروشنده مقابل هم نشسته و در حال انجام معامله هستند. معاملات ملکی این دو گروه، شکل جدیدی از معاوضه است.

  • 224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح شد

    224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح...

    224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح شدخبرگزاری آریا - مراسم افتتاح 224 واحد مسکونی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان برگزار شد.

  • روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد مانع تداوم قیمت کاذب مسکن می شود

    روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد مانع...

    نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مجلس برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی گفت: روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد باید مانع تداوم قیمت کاذب مسکن شود.

  • فراخوان وزیر به خانه اولی ها

    فراخوان وزیر به خانه اولی ها

    وزیر راه و شهرسازی شرط اصلی ورود متقاضیان مسکن به طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال را اعلام کرد.

  • سومین جشنواره شهر ایمن در شیراز برگزار می‌شود

    سومین جشنواره شهر ایمن در شیراز برگزار...

    رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از برگزاری سومین جشنواره شهر ایمن با مشارکت شهروندان از هفتم مهر ماه سال جاری خبر داد.

  • احتمال شوک قیمتی به بازار مسکن

    احتمال شوک قیمتی به بازار مسکن

    براساس گفته‌های مدیرعامل بانک مسکن، تسهیلات خرید مسکن جوانان در تهران به یک میلیارد، در شهرهای بزرگ به ۸۵۰ میلیون تومان و در سایر شهرها نیز به ۷۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. آیا حالا باید منتظر شوک قیمتی به بازار مسکن باشیم؟

  • آیا ماه صفر نحس است؟ آیا خرید خانه در این ماه نهی شده است؟

    آیا ماه صفر نحس است؟ آیا خرید خانه در...

    حضرت آیت الله العظمی مکارم به پرسشی درباره ماه صفر پاسخ گفته است.

  • چگونه برای کف خانه خود، پوشش مناسب انتخاب کنیم؟

    چگونه برای کف خانه خود، پوشش مناسب...

    موکت و پارکت دو نوع کفپوش هستند که هر کدام طرفداران خاص خودشان را دارند. بنابر اعلام ساختمانچی، گاهی اوقات افراد بین خرید موکت یا خرید پارکت به عنوان کفپوش، دچار تردید می شوند. در اینجا سعی داریم فواید این دو کفپوش را مورد مقایسه قرار دهیم تا افرادی که به دنبال خرید آن هستند؛ بتواند خرید مناسب تری داشته باشند. بنابراین اگر بین انتخاب موکت یا پارکت دچار تردید هستید؛ با ما همراه باشید.

  • خرید منبع کویل دار

    خرید منبع کویل دار

    منبع کویل دار که به آن منبع کویلی نیز گفته می‌شود، یک نوع مبدل حرارتی می‌باشد که آب گرم مصرفی ساختمان‌ها و مجتمع‌ها را تامین و ذخیره می‌کند و به جای منابع دو جداره در موتورخانه‌ها و پکیج‌ های مخزن ‌دار نصب می‌شود. منبع کویلی یک کویل مسی دارد که شامل لوله‌های رفت و برگشتی می‌باشد و آب داغ یا بخار در آنها جریان می‌یابد.

  • کارت اعتباری مصالح ساختمانی چیست و چه تاثیری دارد؟

    کارت اعتباری مصالح ساختمانی چیست و چه...

    بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه مسکن معتقدند قیمت مصالح ساختمانی در رقابت با قیمت مسکن قرار گرفته و ساختمان‌سازی نیازمند برنامه‌ریزی جدی است. با توجه به افزایش چشم گیر قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان، فولاد و آهن آلات بسیاری از سازندگان با مشکل گرانی و همچنین کمبود مصالح ساختمانی روبه‌رو شده‌اند که همین خود باعث کاهش چشم گیر صدور پروانه ساختمانی و میزان ساخت‌وساز در کشور شده است که این خود زمینه ساز نگرانی بسیاری از سازندگان و انبوه سازان شده است.

  • بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر از ۱۰ هزار تومان باشد

    بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر...

    عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر از ۱۰ هزار تومان باشد

  • ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی مناطق زلزله زده دنا

    ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی...

    ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی مناطق زلزله زده دنابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون بازسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی اداره کل بنیاد مسکن استان در جلسه ستاد بازسازی شهر سی‌سخت گفت: تاکنون هزار و ۱۰۰ پرونده واحد های مسکونی در مناطق زلزله زده شهرستان دنا در مرحله اجرا به ثبت رسیده است که از این تعداد ۵۰۰ پرونده مربوط به روستا‌های این شهرستان است. سهراب اصالت زاده با بیان اینکه ۲۸۰ واحد در مناطق زلزله زده به مرحله بهره برداری است

  • ۳۰۰۰ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته می شود

    ۳۰۰۰ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته...

    استاندار ایلام گفت: در قالب طرح اقدام ملی مسکن سه هزار و ۲۵ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته می‌شود.

  • دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک فرسوده در گفت‌وگو با اهالی، مسئولان و کارشناسان

    دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک...

    زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان یکی از پیامدهای توسعه شهرها و افزایش به دور از انتظار جمعیت، فرسودگی و فشردگی بافت‌های مسکونی و شهری است.

  • خانواده‌های نیازمند گلپایگانی از طرح ملی مسکن استقبال نکردند

    خانواده‌های نیازمند گلپایگانی از طرح...

    گلپایگان- رئیس کمیته امداد گلپایگان گفت: به دلیل قیمت بالای زمین در گلپایگان، خانواده‌های محرومان از ثبت نام در طرح ملی مسکن استقبال نکردند و ضرورت دارد خیران در این امر خیر سهیم شوند. محمد سوادکوهی اظهار داشت: در شهرستان گلپایگان چهار و هزار و ۲۰۰ خانوار تحت حمایت کمیته امداد هستند که در مجموع ۶ هزار و ۵۰۰ نفر را شامل می‌شوند.

  • هیچ دولتی در جهان تجربه ساخت یک میلیون واحد مسکونی را ندارد

    هیچ دولتی در جهان تجربه ساخت یک میلیون...

    نائب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اجرای پروژه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال بسیار سخت و پیچیده است و در هیچ کشوری، دولت چنین تجربه ای را نداشته است. حسین سلاح ورزی در کلاب‌هاوس با موضوع ساخت یک یملیون واحد مسکونی در یک سال امکان‌پذیر است؟

  • یک کارشناس:سهم دولت از اقتصاد ایران به ۸۲ درصد رسیده است

    یک کارشناس:سهم دولت از اقتصاد ایران به...

    یک کارشناس اقتصادی گفت: باید در نظر داشت افزایش تولید مسکن به صورت قانون درآمده و هر دولتی می‌آمد موظف به اجرای این قانون بود. به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، وی تاکید کرد: بر کسی پوشیده نیست اجرای این طرح مخارج زیادی ایجاد می‌کند و فشاری مضاعف بر کسری بودجه دولت ایجاد خواهد شد.

  • تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات ثبتی کشور/تهیه اولین لایحه تنقیحی حوزه ثبت و ارائه آن به مجلس

    تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات...

    رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه از تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات ثبتی کشور و همچنین تهیه اولین لایحه تنقیحی جامع در حوزه قوانین و مقررات ثبتی و ارائه آن به مجلس خبر داد.

  • قفل بازار مسکن

    قفل بازار مسکن

    با نظارت دولت باز می‌شود؛ نه دخالت بازار مسکن در دو سال اخیر به‌ویژه در دوران شیوع اپیدمی کرونا و عمیق‌تر شـدن بحران تورم و رکود و همچنین فعالیت فزآینــده بانک‌ها در این بازار، با رشد قیمت عجیبی مواجه شده است. پلتفرم تبلیغات ویدیویی طاووس

  • قطعی سایت املاک و اسکان ابتدای هفته آتی برطرف می‌ شود

    قطعی سایت املاک و اسکان ابتدای هفته آتی...

    محمودزاده گفت: به دلیل اتصال سامانه‌های تایید کننده به بخش‌های دیگر، سامانه املاک و اسکان به مدت دو روز قطع شده که در ابتدای هفته آینده این مشکل برطرف خواهد شد.