بازار املاک / یک میلیون مسکن رئیسی عملی نیست

یک میلیون مسکن رئیسی عملی نیست

چرا وعده رئیسی برای ساخت یک میلیون مسکن در سال عملی نیست؟ تهدید مسکن ملی برای بورس تهران امروز در نشست دوره ای مدیران عامل بانک‌ها با حضور وزیر مسکن حمایت از ساخت مسکن در دستور کار بانک ها قرار گرفت. حالا دیگر به نظر می‌رسد ابرپروژه نهضت ملی مسکن وارد فازی جدید و اجرایی شده است.‌ پروژه‌ای که از مناظر مختلف با انتقاداتی جدی مواجه است.

 بررسی‌ها نشان می‌دهد که تامین مصالح ساخت یک میلیون مسکن مشروط به مواردی مانند کاهش جدی صادرات، سرمایه‌گذاری و افزایش تولید در صنایعی مانند فولاد و سیمان و همچنین تامین برق و گاز این صنایع است. 

اما از طرفی تامین مصالح ارزان‌قیمت یکی از عوامل وضع تعرفه سنگین بر صادرات محصولات معدنی بوده است که می‌تواند منجر به ایجاد رانتی سنگین در این صنایع به ضرر سهامداران آن‌ها و به کام رانت‌جویان شود.

ریسک قحطی سوخت در ایران

عبور از بحران کرونا و کاهش قیمت نسبی سوخت موجب بازگشت روند مصرف بنزین و گازوئیل به مسیر پیش از کرونا یعنی رشد پرشتاب شده است، به طوریکه امروز وزیر نفت نسبت به رسیدن سطح تولید و مصرف سوخت در کشور هشدار داد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف بنزین در ایام تعطیلات عید بیش از 20 درصد رشد داشته و به بیش از سطح تولید رسیده است. در این میان تفاوت قیمت بنزین ایران با قیمت بازاری فوب خلیج فارس به حدود 17 هزار تومان رسیده که قاچاق سوخت را با سود اقتصادی سرشاری همراه کرده و این می‌تواند به قحطی بنزین در شهرهای مرزی و سپس کمبود در مرکز کشور منجر شود.

 از این رو به نظر می‌رسد ایران به زودی نیازمند واردات برای تامین نیاز داخل شود. این در حالی است که در شرایط تحریم به دلیل محدودیت منابع ارزی و دشواری معامله با دیگر کشورها، واردات سوخت با دشواری‌هایی همراه است.


شوک به دلار در راه است؟

سخنگوی دولت و همچنین یک عضو کمیسیون انرژی مجلس امروز تایید کردند بخشی از مطالبات ارزی کشور در دولت قبل هزینه شده است. به عبارتی دولت پیشین به ازای دلارهایی که در دسترس نبودند از بانک مرکزی ریال دریافت کرده بود و اکنون بخشی از درآمدهای جدید حاصل از فروش نفت و آزادسازی پول‌های بلوکه شده، صرف تسویه این بدهی دولت به بانک مرکزی می‌شود.


 اتفاقی که می‌تواند موجب فشار دوجانبه بر قیمت دلار با جذب نقدینگی و افزایش عرضه ارز شود. اما حال با افزایش تردیدها نسبت به احیای برجام و به کما رفتن مذاکرات، اثرگذاری این موضوع بر نرخ ارز با تردید مواجه است. چراکه سابقه ذهنی فعالان بازارها حاکی از آن است که جریان درآمدهای ارزی در صورت باقی‌ماندن تحریم‌ها پایدار نخواهد بود.

۱۱ روش رایج کلاه‌برداری با بیت کوین


کلاه‌برداری در دنیای ارزهای دیجیتال همواره رو به رشد است و این موضوع یکی از دغدغه‌‌های اصلی طرفدران این حوزه را تشکیل می‌دهد. فیشینگ روش دیگیریست که در آن سعی می‌شود با سرقت اطلاعات، به دارایی افراد دستیابند.

 اولین شکایتی برای تخلف فیشینگ در سال ۲۰۱۴ علیه یک نوجوان کالیفرنیایی ثبت شد که صفحه جعلی وبسایت "America Online" را ایجاد کرده بود و با هک اطلاعات از حساب افراد پول برداشت کرده بود. فیشینگ براساس هدف و نوع حمله به انواع مختلفی تقسیم می‌شود و در کل ۱۱ روش را شامل می‌شود.

رشد انفجاری یا تدریجی بورس تهران؟


شاخص کل بورس تهران امروز رشد نزدیک به ۰.۸ درصدی را تجربه کرد. به این ترتیب نماگر اصلی بورس تهران به یک میلیون و ۵۱۳ هزار واحد رسید. فضای نسبتا متعادل را در کلیت بازار سهام امروز شاهد بودیم. فارس، ‌شپنا، شتران و شبندر در میان نمادهای با بیشترین اثر مثبت بر شاخص کل قرار داشتند. 


خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در سطح اندک ۵۰ میلیارد تومان قرار داشت و این متغیر نیز تعادل نسبی را در بازار نشان می‌دهد. بورس تهران همچنان انگیزه‌های کافی برای ادامه رشد را دارا است، اما شدت عدم قطعیت و ابهام تا حدی بالا بوده و همین موضوع مانعی در برابر رشد پرشتاب بورس است. همین فضا نیز باعث شده که سهام چندان میل به نزول از خود نشان ندهد.

ارائه تسهیلات ودیعه مسکن به مددجویان...

در سال ۱۴۰۳ تسهیلات ویژه مسکن محرومان با هدف تامین مسکن اعم از خرید،احداث و پرداخت ودیعه در نظر گرفته شده است.

رکود سنگین در بازار مسکن

آنطور که کارشناسان بازار مسکن می‌گویند رکود این بازار در ۱۶ سال اخیر بی‌سابقه بوده و خرید ملک نسبت به ۱۰ سال گذشته، ۳ برابر سخت‌تر شده است!

افزایش وام مسکن رسما کلید خورد

در طرح مسکن ملی، نقش بانک‌ها و پیش‌خریداران به‌طور قابل توجهی تغییر کرده است. بانک‌ها که قرار بود ۷۰ درصد هزینه ساخت مسکن را تأمین کنند، تاکنون نتواسته‌اند یا شاید نخواسته‌اند این وظیفه را به درستی انجام دهند. طبق آمار رسمی، بانک‌ها تنها ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های مسکن ملی پرداخت کرده‌اند، در حالی که مردم، یعنی ۸۰۰ هزار خانوار ثبت‌نام‌کننده، مجموعاً ۳۰۰ هزار میلیارد تومان آورده نقدی پرداخت کرده‌اند.

اطلاعاتی که متقاضیان نهضت ملی مسکن ...

اخیراً فرزانه صادر مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که در ۵ سال گذشته فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی تحویل شده است و بقیه واحدها در مراحل مختلف فونداسیون، سفت‌کاری، نازک‌کاری و … است.

هشدار جدی به خریداران مسکن

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: قولنامه در دادگاه‌ها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد و از رؤسای اتحادیه املاک خواهش دارم به مشاوران املاک این مسئله را تذکر دهند.

قیمت تمام شده ساخت واحد‌های نهضت ملی...

عضو انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران گفت: میزان آورده متقاضیان در نهضت ملی مسکن به بیش از ۸۰۰ میلیون تومان رسیده که با تسهیلات ساخت قیمت تمام شده به یک میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

شرایط معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی اجاره‌...

بر اساس ماده یک قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، موجران در صورتی که با مستأجران خود قرارداد سه‌ساله منعقد کنند، ۱۰۰ درصد از مالیات معاف خواهند بود

متقاضیان ملی مسکن؛ اولویت تحویل با چه...

طبق برنامه ریزی جدید تمامی متقاضیانی که صاحب فرزند هستند و در قالب طرح جوانی جمعیت قرار می‌گیرند در اولویت تخصیص واحد مسکونی هستند، اما اولویت مربوط به افرادی است که آورده خود را زودتر تکمیل کرده باشند.

ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، گفت: حباب مسکن در شهر‌های کشور به خصوص تهران و مناطق شمالی پایتخت عدد قابل توجهی است. این حباب ناشی از تقاضای سفته‌بازی است.

پزشکیان مستاجران را سورپرایز کرد

بررسی عوامل مالی طرح ناتمام «مسکن ملی» که مسئولیت تأمین هزینه‌های آن بر عهده بانک‌ها و احتمالاً بودجه سال‌های آینده خواهد بود، نشان می‌دهد که با قیمت‌های کنونی، حداقل ۶۰۵ همت منابع بانکی لازم است تا به‌عنوان وام ساخت، برای احداث خانه‌های ۱.۸ میلیون پیش‌خریدار قطعی پرداخت شود

شاه کلید حل مشکل مسکن در ایران چیست؟

با توجه به بالا بودن قیمت زمین در کلان شهر‌ها در جهت استفاده بهینه از زمین برای ساخت طرح مسکن اقتصادی در بافت‌های فرسوده وشهر‌های کوچک اطراف کلان شهر‌ها (اقماری) به زودی کاربردی و اجرایی می‌شود.

2 بار وام اجاره خانه برای 3 گروه از...

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف مبلغ تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۳ در شهر تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است. طبق این مصوبه، سود تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر دوره بازپرداخت آن ۵ سال تعیین شده است.

وام یک میلیاردی دولت برای مستاجران

برای دریافت این وام متقاضی باید ابتدا ۲۵۰ میلیون تومان برای خرید اوراق هزینه کند، سپس حدود ۵۰ میلیون تومان در دفترخانه پرداخت کند که رقم دریافتی حاصل از کسر این هزینه‌ها حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود که با این مبلغ دریافتی، متقاضی تنها می‌تواند ۸ الی ۱۰ متر از یک واحد مسکونی را خریداری کند، از سوی دیگر عده کمی توان حجم بازپرداخت این وام را خواهند داشت.

اجرای طرح وام ارزان برای خرید خانه

با هزینه ساخت یک واحد ۸۰ متری در پرند، می‌توان یک واحد ۴۰ متری در تهران خرید

مالیات زمین و مسکن در بودجه ۱۴۰۴ چگونه...

بر اساس جزئیاتی که از لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شده، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از پانصد میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال ۱۴۰۴ مالک املاک فوق بوده است.

دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

اقدامات عمدی نظیر انحصار زمین و عدم الحاق آن به محدوده شهر، باعث افزایش بی‌رویه قیمت مسکن است.

شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

سقف وام ودیعه مسکن اعلام شده و با رعایت شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳، به سامانه خودنویس مراجعه کرده و برای صفر کردن حق الزحمه‌های میلیونی پرداخت می‌کنیم. همچنین یادآور می‌شویم که در ماه خرداد سال گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ۱۱ طرح دو فوریتی کنترل و تنظیم اجاره و قیمت‌گذاری مسکونی‌ها موافقت کردند.

معاملات مسکن همچنان روند خوبی ندارد

جدیدترین گزارش بانک مرکزی از معاملات بازار مسکن در مردادماه نشان می دهد که قیمت مسکن در مردادماه ۱۴۰۳ نسبت به آذرماه ۱۴۰۲، با رشد ۴۷ درصدی همراه بوده است.

خبر خوش برای مالکین / مالیات های این...

بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها صاحبخانه‌هایی که ملک خود را به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر، اقشار سه دهک پایین جامعه و افراد تحت پوشش بهزیستی اجاره دهند مشمول ۱۰۰ درصد معافیت مالیات بر درآمد اجاره خواهند شد.

سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

شدت گرفتن تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای طی هفته‌‌‌های اخیر بر روند معاملات خرید ملک و اجاره‌‌‌بها اثرگذار شده است؛ اگرچه تشدید تنش منطقه‌‌‌ای زمینه‌‌‌ساز رشد نرخ ارز در کشور شده و به شکل معمول قیمت مسکن در کشور همگرا با نرخ ارز نوسان دارد؛ اما این مرتبه این دو بازار، رفتاری واگرا از خود بروز داده‌‌‌اند. افزایش ریسک تنش منطقه‌‌‌ای طی دو هفته اخیر باعث شده تا بخشی از صاحبان ملک حاضر به ارائه تخفیف در معاملات فروش خانه شوند، امااین افزایش تخفیف نیز نتوانسته تا به اینجای کار بازار فروش خانه در پایتخت را داغ

متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن که پیش‌تر و در سنوات گذشته این تسهیلات را دریافت کرده‌اند با شرط تسویه تسهیلات قبلی امکان دریافت مجدد تسهیلات را خواهند یافت. شرط پرداخت مجدد تسهیلات مجدد ودیعه مسکن مربوط به متقاضیانی است که در سال‌های 1399 و 1400 تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده و تسویه تسهیلات را انجام داده‌اند، این دسته از متقاضیان با درج گزینه تسویه تسهیلات از طریق شعب بانک عامل این امکان را برای بار دوم خواهند یافت تا نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند.