بازار املاک / یک میلیون مسکن رئیسی عملی نیست

 یک میلیون مسکن  رئیسی  عملی نیست

یک میلیون مسکن رئیسی عملی نیست

چرا وعده رئیسی برای ساخت یک میلیون مسکن در سال عملی نیست؟ تهدید مسکن ملی برای بورس تهران امروز در نشست دوره ای مدیران عامل بانک‌ها با حضور وزیر مسکن حمایت از ساخت مسکن در دستور کار بانک ها قرار گرفت. حالا دیگر به نظر می‌رسد ابرپروژه نهضت ملی مسکن وارد فازی جدید و اجرایی شده است.‌ پروژه‌ای که از مناظر مختلف با انتقاداتی جدی مواجه است.

 بررسی‌ها نشان می‌دهد که تامین مصالح ساخت یک میلیون مسکن مشروط به مواردی مانند کاهش جدی صادرات، سرمایه‌گذاری و افزایش تولید در صنایعی مانند فولاد و سیمان و همچنین تامین برق و گاز این صنایع است. 

اما از طرفی تامین مصالح ارزان‌قیمت یکی از عوامل وضع تعرفه سنگین بر صادرات محصولات معدنی بوده است که می‌تواند منجر به ایجاد رانتی سنگین در این صنایع به ضرر سهامداران آن‌ها و به کام رانت‌جویان شود.

ریسک قحطی سوخت در ایران

عبور از بحران کرونا و کاهش قیمت نسبی سوخت موجب بازگشت روند مصرف بنزین و گازوئیل به مسیر پیش از کرونا یعنی رشد پرشتاب شده است، به طوریکه امروز وزیر نفت نسبت به رسیدن سطح تولید و مصرف سوخت در کشور هشدار داد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف بنزین در ایام تعطیلات عید بیش از 20 درصد رشد داشته و به بیش از سطح تولید رسیده است. در این میان تفاوت قیمت بنزین ایران با قیمت بازاری فوب خلیج فارس به حدود 17 هزار تومان رسیده که قاچاق سوخت را با سود اقتصادی سرشاری همراه کرده و این می‌تواند به قحطی بنزین در شهرهای مرزی و سپس کمبود در مرکز کشور منجر شود.

 از این رو به نظر می‌رسد ایران به زودی نیازمند واردات برای تامین نیاز داخل شود. این در حالی است که در شرایط تحریم به دلیل محدودیت منابع ارزی و دشواری معامله با دیگر کشورها، واردات سوخت با دشواری‌هایی همراه است.


شوک به دلار در راه است؟

سخنگوی دولت و همچنین یک عضو کمیسیون انرژی مجلس امروز تایید کردند بخشی از مطالبات ارزی کشور در دولت قبل هزینه شده است. به عبارتی دولت پیشین به ازای دلارهایی که در دسترس نبودند از بانک مرکزی ریال دریافت کرده بود و اکنون بخشی از درآمدهای جدید حاصل از فروش نفت و آزادسازی پول‌های بلوکه شده، صرف تسویه این بدهی دولت به بانک مرکزی می‌شود.


 اتفاقی که می‌تواند موجب فشار دوجانبه بر قیمت دلار با جذب نقدینگی و افزایش عرضه ارز شود. اما حال با افزایش تردیدها نسبت به احیای برجام و به کما رفتن مذاکرات، اثرگذاری این موضوع بر نرخ ارز با تردید مواجه است. چراکه سابقه ذهنی فعالان بازارها حاکی از آن است که جریان درآمدهای ارزی در صورت باقی‌ماندن تحریم‌ها پایدار نخواهد بود.

۱۱ روش رایج کلاه‌برداری با بیت کوین


کلاه‌برداری در دنیای ارزهای دیجیتال همواره رو به رشد است و این موضوع یکی از دغدغه‌‌های اصلی طرفدران این حوزه را تشکیل می‌دهد. فیشینگ روش دیگیریست که در آن سعی می‌شود با سرقت اطلاعات، به دارایی افراد دستیابند.

 اولین شکایتی برای تخلف فیشینگ در سال ۲۰۱۴ علیه یک نوجوان کالیفرنیایی ثبت شد که صفحه جعلی وبسایت "America Online" را ایجاد کرده بود و با هک اطلاعات از حساب افراد پول برداشت کرده بود. فیشینگ براساس هدف و نوع حمله به انواع مختلفی تقسیم می‌شود و در کل ۱۱ روش را شامل می‌شود.

رشد انفجاری یا تدریجی بورس تهران؟


شاخص کل بورس تهران امروز رشد نزدیک به ۰.۸ درصدی را تجربه کرد. به این ترتیب نماگر اصلی بورس تهران به یک میلیون و ۵۱۳ هزار واحد رسید. فضای نسبتا متعادل را در کلیت بازار سهام امروز شاهد بودیم. فارس، ‌شپنا، شتران و شبندر در میان نمادهای با بیشترین اثر مثبت بر شاخص کل قرار داشتند. 


خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در سطح اندک ۵۰ میلیارد تومان قرار داشت و این متغیر نیز تعادل نسبی را در بازار نشان می‌دهد. بورس تهران همچنان انگیزه‌های کافی برای ادامه رشد را دارا است، اما شدت عدم قطعیت و ابهام تا حدی بالا بوده و همین موضوع مانعی در برابر رشد پرشتاب بورس است. همین فضا نیز باعث شده که سهام چندان میل به نزول از خود نشان ندهد.

  • مسکن از سبد خانوارها پر کشید؟

    مسکن از سبد خانوارها پر کشید؟

    تغییر قدرت خرید خانوارها، الگوی تقاضا در بازار مسکن تهران را تغییر داده و خریداران به سمت واحدهای کوچک‌تر و قدیمی‌تر رفته‌اند؛

  • بازار مسکن در رکود ماند اما خانه ارزان نشد

    بازار مسکن در رکود ماند اما خانه ارزان...

    رکود معاملات و کاهش قدرت خرید خانوارها هنوز نتوانسته قیمت مسکن را پایین بیاورد. افزایش هزینه ساخت، به‌ویژه رشد ۱۰۶ درصدی قیمت مصالح ساختمانی، در کنار کاهش سهم زمین از قیمت تمام‌شده، همچنان یکی از موانع اصلی کاهش قیمت خانه به شمار می‌رود.

  • پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

    پیش‌بینی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

    رفتار بازار مسکن نسبت به تغییرات نرخ ارز با بازارهای دیگر تفاوت دارد. فعلا قیمت مسکن پابه‌پای دلار پیش نرفته است

  • کاهش تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش مسکن

    کاهش تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش مسکن

    طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تأثیر جنگ‌های اخیر بر اقتصاد کشور و بخش مسکن، گفت: مسئله مسکن صرفاً به میزان عرضه مربوط نمی‌شود، بلکه کاهش توان اقتصادی خانوارها، دسترسی مردم به مسکن را دشوارتر کرده است.

  • وام ۳۶۵ میلیونی مستأجران

    وام ۳۶۵ میلیونی مستأجران

    سقف وام ودیعه مسکن مستأجران در تهران به ۳۶۵ میلیون تومان رسیده است؛

  • پاییز «رکودزا» در انتظار بازار مسکن

    پاییز «رکودزا» در انتظار بازار مسکن

    صدای پای پاییز «رکودزا» در شرایطی به گوش فعالان بازار مسکن می‌رسد که افزایش هزینه نهاده‌های ساختمانی، قیمت تمام‌شده ساخت را بالا برده و هم‌زمان افت قدرت خرید، تقاضای مصرفی را محدود کرده است؛

  • سقف ۲۷ درصدی افزایش اجاره‌بها

    سقف ۲۷ درصدی افزایش اجاره‌بها

    در نبود آمار رسمی از بازار مسکن، تصویر روشنی از وضعیت بازار اجاره هم وجود ندارد. داوود بیگی‌نژاد نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت بازار اجاره می‌گوید تمدید قراردادها التهاب بازار اجاره را کاهش داده و نقل‌وانتقال در این بازار را کمتر کرده است.

  • تداوم رکود معاملات و افزایش گرانی

    تداوم رکود معاملات و افزایش گرانی

    بازار مسکن در حالی با تداوم رکود معاملات مواجه است که رشد هزینه ساخت، کاهش قدرت خرید و تشدید نااطمینانی‌ها از آینده بازار، فاصله قیمت خانه با توان مالی خانوارها را بیشتر کرده است.

  • قیمت دلار و طلا مسکن را گران می‌کنند؟

    قیمت دلار و طلا مسکن را گران می‌کنند؟

    در کوتاه‌مدت ممکن است اثر مستقیمی نداشته باشد، ولی در میان‌مدت به هر حال افزایش قیمت دلار از طریق کانال‌های تورمی که وارد می‌کند،

  • زمان تحویل واحد‌های مسکن ملی

    زمان تحویل واحد‌های مسکن ملی

    وزارت راه و شهرسازی از تحویل ۸۰ هزار واحد مسکونی در دولت چهاردهم خبر داد.

  • بحران بازار مسکن عمیق تر شد

    بحران بازار مسکن عمیق تر شد

    بحران بازار مسکن عمیق تر شد تورم نقطه‌به‌نقطه مسکن در مردادماه به ۳۲.۵ درصد و تورم اجاره‌بها به ۳۱.۸ درصد رسید؛

  • هزینه ساخت مسکن به 60 میلیون تومان رسید

    هزینه ساخت مسکن به 60 میلیون تومان رسید

    افزایش شدید هزینه ساخت مسکن در کنار رشد قیمت زمین و کاهش قدرت خرید خانوارها، رکود بازار مسکن را عمیق‌تر کرده

  • وام مسکن ۲ میلیاردی

    وام مسکن ۲ میلیاردی

    در حالی بازار مسکن شهریورماه در آرامش نسبی به سر می‌برد، افزایش هزینه ساخت، تورم و سیاست‌های دستوری همچنان فشار صعودی بر قیمت‌ها وارد می‌کند.

  • نسبت بازدهی مسکن به دیگر بازارها کاهش یافت

    نسبت بازدهی مسکن به دیگر بازارها کاهش...

    بازدهی مسکن در مقایسه با سایر بازارها کاهش یافته و متوسط قیمت پیشنهادی واحدهای مسکونی در ماه گذشته ۲.۳ درصد افزایش یافته است.

  • آشفتگی در بازار مسکن

    آشفتگی در بازار مسکن

    در 5 سال اخیر یکی از بی سابقه ترین دوره های جهش قیمتی را تجربه کردیم، به طوری که هزینه ساخت مسکن در این بازه زمانی بیش از 1000 درصد افزایش یافته است.

  • عامل اصلی رشد قیمت مسکن و اجاره‌بها

    عامل اصلی رشد قیمت مسکن و اجاره‌بها

    افزایش چندبرابری قیمت مصالح و تجهیزات ساختمانی، یکی از عوامل اصلی رشد هزینه ساخت‌وساز و به تبع آن افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بهاست.

  • ثبت نام مسکن استیجاری زوج های جوان

    ثبت نام مسکن استیجاری زوج های جوان

    فرصت ثبت درخواست مسکن استیجاری زوج های جوان برای متقاضیان استان های تهران و خراسان رضوی آغاز شده است؛

  • آغاز پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن

    آغاز پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن

    با تصمیمات اتخاذ شده در شورای‌عالی مسکن، روند بهره‌مندی اقشار کم‌برخوردار از تسهیلات حوزه مسکن شتاب گرفته و آمار متقاضیان دریافت وام در شهرهای جدید با رشد قابل توجهی همراه بوده است.

  • سقف وام مسکن افزایش پیدا کرد

    سقف وام مسکن افزایش پیدا کرد

    با تصمیم هیات عالی بانک مرکزی، سقف وام‌های مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم افزایش یافت.

  • تصمیم جدید دولت برای بازار اجاره

    تصمیم جدید دولت برای بازار اجاره

    بستر ثبت‌نام متقاضیان آماده شده و تلاش می‌کنیم ثبت‌نام مسکن استیجاری را با حداکثر ظرفیت ممکن تا پیش از هفته دولت آغاز کنیم.

  • عرضه مسکن متری از فردا آغاز می‌شود

    عرضه مسکن متری از فردا آغاز می‌شود

    در شرایطی که بخش قابل توجهی از درآمد خانوارها صرف هزینه‌های مسکن می‌شود، شهرداری با اجرای طرح «خانه‌ریز» به دنبال فراهم کردن امکان خرید سهم‌های کوچک از یک ملک مشخص برای شهروندان است.