بازار املاک / وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

از امروز متقاضیان دریافت وام مسکن می‌توانند در سایت ارائه شده ثبت نام کنند. وام مسکن چیست و چگونه می‌شود وام مسکن را دریافت کرد؟ وام مسکن گونه‌ای از وام است، که جهت تأمین هزینه خریداری، ساخت‌وساز یا نوسازی ملک، در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی قرار می‌گیرد. بانک مسکن به عنوان شناخته‌شده‌ترین بانک در زمینه‌ی «وام مسکن»، چندین نوع وام‌ مسکن را ارائه می‌دهد.

ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از فردا ۱۲ خرداد ماه آغاز می‌شود. وامی که به مستاجران این امکان را می‌دهد که بین ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات اجاره مسکن دریافت کنند. جزئیات وام ودیعه مسکن چیست؟
مستاجرانی که متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن هستند می‌توانند از فردا ۱۲ خرداد ماه برای ثبت‌نام وام ودیعه مسکن به سامانه saman.mrud.ir مراجعه و ثبت‌نام کنند.

مبلغ وام ودیعه مسکن

مبلغ وام اجاره مسکن بر اساس شهر مجل سکونت افراد متفاوت است. مبلغ این وام در تهران ۱۰۰ میلیون تومان است. اما در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر، مستاجران می‌توانند از وام ۷۰ میلیون تومانی استفاده کنند و در سایر شهرها مبلغ این وام ۴۰ میلیون تومان است. اما سوال دیگری که وجود دارد این است که سود وام ودیعه مسکن چقدر است؟ سود وام ودیعه مسکن ۱۸ درصد است و متقاضیان ۵ سال برای بازپرداخت این وام فرصت دارند. این در حالی است که مدت بازپرداخت اقساط این وام بانکی در سال گذشته سه سال بود.

اقساط وام ودیعه مسکن

اقساط پرداختی این وام هم در شهرهای مختلف متفاوت است. مستاجران تهرانی که این وام را دریافت کنند باید ماهانه دو میلیون و ۵۳۹ هزار تومان اقساط پرداخت کنند. این رقم به این معناست که مجموع اصل و سود وام در تهران ۱۵۲ میلیون تومان می‌شود. یعنی گیرندگان وام باید در مجموع ۵ سال حدود ۵۲ میلیون تومان سود به بانک پرداخت کنند.

مبلغ اقساط ماهانه وام ۷۰ میلیون تومانی هم یک میلیون و ۷۷۷ هزار تومان است و سود آن حدود ۳۶ میلیون تومان می‌شود. عددی که نشان می‌دهد مستاجران کلانشهر باید در مجموع حدود ۱۰۶ میلیون تومان به بانک برگردانند.
قسط وام ۴۰ میلیون تومانی هم یک میلیون تومان است و افراد باید در مجموع این پنج سال ۲۱ میلیون تومان سود به بانک بدهند و در مجموع ۶۱ میلیون تومان به بانک برگردانند.
سال گذشته نرخ سود وام اجاره مسکن کمتر بود اما امسال افزایش پیدا کرده است.

مشمولان وام ودیعه مسکن

اما همه مستاجران نمی‌توانند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند. دریافت این وام سه شرط دارد، اول اینکه وام اجاره مسکن تنها به افرادی پرداخت می‌شود که متقاضی سرپرست خانوار باشد. دومین شرط این است که متقاضی نباید مالک خانه باشد. سومین شرط پرداخت این وام بانکی هم داشتن اجاره نامه با کد رهگیری است.

برای ثبت‌نام این وام بانکی نیاز نیست که افراد به بانک‌ها و یا وزارت راه و شهرسازی مراجعه حضوری داشته باشند. متقاضیان می‌توانند از فردا ۱۲ خرداد ماه به سامانه saman.mrud.ir مراجعه و درخواست خود را ثبت‌ کنند. پس از آن وزارت راه و شهرسازی اطلاعات متقاضیان را بررسی می‌کند و در صورت داشتن شرایط، متقاضی را به بانک عامل معرفی می‌کند.

براساس مصوبه شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات کمک ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۱ در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استانها ۷۰ میلیون و سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان است.

نرخ سود این تسهیلات ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت آن ۵ ساله است.

 سود ۵۲ میلیون تومانی وام مسکن ۱۰۰ میلیونی؟؟! بانک‌ها در مسیر اجاره‌نشین‌ها سنگ‌اندازی می‌کنند؟
در حالی شورای پول و اعتبار با پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن در تهران موافقت کرده که سود این وام در دوره بازپرداخت ۵ ساله ۵۲.۳ میلیون تومان است.

سوم ماه جاری شورای پول و اعتبار با اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن با نرخ مصوب این شورا، دوره بازپرداخت حداکثر پنج سال، در سقف‌های 100، 70 و 40 میلیون تومانی به ترتیب در تهران، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت و سایر شهر‌ها و از محل منابع بانکی موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن در سقف کلی سالانه 40 هزار میلیارد تومان در سال 1401 موافقت کرد.

یکی از تفاوت‌های مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار برای حمایت از اجاره‌نشین‌ها با وام حمایتی دو سال گذشته میزان سود آن است.
 سود وام مذکور 18 درصد است و قرار نیست دولت مانند گذشته مابه‌التفاوت 7 تا 9 درصدی آن را پرداخت کند.

بر این اساس میزان اقساط وام 100 میلیون تومانی کمک ودیعه مسکن برای تهرانی‌ها ماهانه 2 میلیون و 539 هزار تومان است. کل سود این تسهیلات 52 میلیون و 360 هزار تومان در بازپرداخت 5 ساله است.
در مراکز استان‌ها، مستأجران پس از طی کردن مراحل دریافت وام که احتمالا با سخت‌گیری‌از سوی بانک‌ها و موسسسات مالی عامل روبرو خواهد شد باید ماهانه یک میلیون و 777 هزار تومان قسط برای وام 70 میلیون تومانی پرداخت کنند.

کل بازپرداخت این وام در دوره 5 ساله 106 میلیون و 652 هزار تومان است؛ به‌عبارت دیگر متقاضی 36 میلیون و 652 هزار تومان سود وام 70 میلیون تومانی را پرداخت خواهد کرد.
در سایر شهرها که قرار است وام کمک ودیعه مسکن 40 میلیون تومانی پرداخت شود، میزان اقساط ماهانه حدود یک میلیون تومان است. کل سود این تسهیلات در دوره بازپرداخت 5 ساله حدود 21 میلیون تومان خواهد بود.

وام ودیعه مسکن نسبت به سال گذشته برای تهرانی‌ها 30 میلیون تومان افزایش یافته است. گرچه این میزان افزایش هم‌خوانی با تورم عمومی کشور ندارد اما می‌تواند به‌عنوان یک مُسکن کوتاه‌مدت مشکل اجاره‌نشین‌ها را حل کند. البته به شرطی که بانک‌های عامل در مرحله معرفی ضامن سخت‌گیری بیش از حدی از خود نشان ندهند.


رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.
وی در همان نشست همچنین بر مطرح شدن پیشنهاد افزایش سقف وام ودیعه مسکن به ۱۰۰ میلیون تومان برای مستأجران تهرانی در شورای پول و اعتبار نیز تأکید کرده بود.

وزیر راه و شهرسازی ۳ خرداد در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه حمل و نقل ریلی اعلام کرد: بعدازظهر امروز (۳ خرداد) پیشنهاد افزایش وام ودیعه مسکن به ۱۰۰ میلیون تومان در جلسه شورای پول و اعتبار بررسی می‌شود که نهایتاً مصطفی قمری وفا مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی همان شب (۳ خرداد) از تصویب این پیشنهاد خبر داد اما خبری از بررسی پیشنهاد افزایش سقف وام خرید مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان نشد.

در همین ارتباط محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن در گفت وگو با خبرنگار مهر از عدم موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان خبر داد.

 شورای پول و اعتبار با پیشنهاد افزایش وام مشارکتی ساخت مسکن به ۶۰۰ میلیون تومان در تهران موافقت کرده است.
به گفته شایان به نظر می‌رسد شورای پول و اعتبار در نیمه دوم امسال بار دیگر این پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی را بررسی کند.

در حال حاضر تسهیلات خرید مسکن با همان سقف‌های فعلی پرداخت می‌شود که شامل ۲۰۰ میلیون تومان وام خرید مسکن فردی و ۴۰۰ میلیون تومان برای زوجین در تهران، ۱۶۰ میلیون تومان برای متقاضیان انفرادی و ۳۲۰ میلیون تومان زوجین ساکن در شهرهای بزرگ، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر و ۸۰ و ۱۶۰ میلیون تومان برای متقاضیان انفرادی و زوجین ساکن سایر شهرها به همران ۸۰ میلیون تومان وام جعاله مسکن برای کل کشور می‌شود.

سود ۵۲ میلیون تومانی وام مسکن ۱۰۰ میلیونی؟؟! بانک‌ها در مسیر اجاره‌نشین‌ها سنگ‌اندازی می‌کنند؟

در حالی شورای پول و اعتبار با پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن در تهران موافقت کرده که سود این وام در دوره بازپرداخت ۵ ساله ۵۲.۳ میلیون تومان است.
سوم ماه جاری شورای پول و اعتبار با اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن با نرخ مصوب این شورا، دوره بازپرداخت حداکثر پنج سال، در سقف‌های 100، 70 و 40 میلیون تومانی به ترتیب در تهران 

مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت و سایر شهر‌ها و از محل منابع بانکی موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن در سقف کلی سالانه 40 هزار میلیارد تومان در سال 1401 موافقت کرد.
یکی از تفاوت‌های مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار برای حمایت از اجاره‌نشین‌ها با وام حمایتی دو سال گذشته میزان سود آن است. سود وام مذکور 18 درصد است و قرار نیست دولت مانند گذشته مابه‌التفاوت 7 تا 9 درصدی آن را پرداخت کند.

بر این اساس میزان اقساط وام 100 میلیون تومانی کمک ودیعه مسکن برای تهرانی‌ها ماهانه 2 میلیون و 539 هزار تومان است. کل سود این تسهیلات 52 میلیون و 360 هزار تومان در بازپرداخت 5 ساله است.
در مراکز استان‌ها، مستأجران پس از طی کردن مراحل دریافت وام که احتمالا با سخت‌گیری‌از سوی بانک‌ها و موسسسات مالی عامل روبرو خواهد شد باید ماهانه یک میلیون و 777 هزار تومان قسط برای وام 70 میلیون تومانی پرداخت کنند.

کل بازپرداخت این وام در دوره 5 ساله 106 میلیون و 652 هزار تومان است؛ به‌عبارت دیگر متقاضی 36 میلیون و 652 هزار تومان سود وام 70 میلیون تومانی را پرداخت خواهد کرد.
در سایر شهرها که قرار است وام کمک ودیعه مسکن 40 میلیون تومانی پرداخت شود، میزان اقساط ماهانه حدود یک میلیون تومان است. کل سود این تسهیلات در دوره بازپرداخت 5 ساله حدود 21 میلیون تومان خواهد بود.

به گزارش تسنیم، وام ودیعه مسکن نسبت به سال گذشته برای تهرانی‌ها 30 میلیون تومان افزایش یافته است. گرچه این میزان افزایش هم‌خوانی با تورم عمومی کشور ندارد اما می‌تواند به‌عنوان یک مُسکن کوتاه‌مدت مشکل اجاره‌نشین‌ها را حل کند. البته به شرطی که بانک‌های عامل در مرحله معرفی ضامن سخت‌گیری بیش از حدی از خود نشان ندهند.

  • اشتراک نشینی مستاجران در پی افزایش اجاره بها و تورم

    اشتراک نشینی مستاجران در پی افزایش...

    افزایش سرسام‌آور اجاره‌بها و تورم، مستاجران را به اجاره خانه‌های اشتراکی مجبور کرده و این سبک زندگی حالا نه‌تنها مهاجران، بلکه خانوارهای ایرانی را نیز درگیر کرده است.

  • انفجار قیمت مسکن با سیگنال مجلس قطعی شد

    انفجار قیمت مسکن با سیگنال مجلس قطعی شد

    نوسانات شدید در بازار ارز و افزایش بی‌سابقه نرخ دلار در روزهای اخیر، نگرانی‌های گسترده‌ای را در میان مردم و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر این روند ادامه پیدا کند، اثرات دومینویی آن به زودی دامن‌گیر سایر بخش‌های اقتصادی خواهد شد.

  • افزایش ۱۰۰ درصدی تسهیلات

    افزایش ۱۰۰ درصدی تسهیلات

    وام دو میلیاردی خرید مسکن در شهری مثل تهران اولا به چیزی نزدیک ۴۰۰ میلیون برای خرید اوراق تسه احتیاج دارد و در وهله دوم اقساط تقریبا ۳۸ میلیونی در ماه به‌جا می‌گذارد

  • پیش بینی حساس قیمت مسکن بعد از عید 1404

    پیش بینی حساس قیمت مسکن بعد از عید 1404

    زمزمه‌هایی در بازار مسکن از احتمال گرانی در سال آینده شنیده می‌شود. فعالان این حوزه معتقدند که قیمت مسکن در حال حاضر در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود جهش قیمت‌ها رخ دهد. اما برخی دیگر بر این باورند که بازار مسکن در دو سال اخیر در رکود بوده و این وضعیت تا زمانی که سرمایه‌های موجود در بازار طلا و ارز به سمت بازار مسکن هدایت نشود، ادامه خواهد داشت.

  • شرایط جدید وام ودیعه مسکن

    شرایط جدید وام ودیعه مسکن

    دریافت این نوع وام معمولاً به شرایط خاصی متصل است که باید توسط درخواست‌کننده رعایت شود.

  • تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی

    تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی

    شورای عالی مسکن پیش از این تصویب کرده بود که‌ بانک ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن پرداخت کنند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این قانون اجرایی نمی شود و همین امر خود باعث کاهش میزان ساخت وساز در کلان شهرها از جمله تهران شده است.

  • تبخیر وام مسکن به ۳۰‌درصد می‌‌‌رسد

    تبخیر وام مسکن به ۳۰‌درصد می‌‌‌رسد

    وام خرید مسکن در کشور تطابقی با متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان ندارد، درواقع سهم پوشش‌‌‌دهی وام درکل هزینه خرید خانه بسیار پایین بوده و همین امر از جمله دلایل بروز رکود تاریخی در بازار مسکن کشور تلقی می‌شود.

  • آخرین وضعیت بازار مسکن

    آخرین وضعیت بازار مسکن

    در حال حاضر هزینه ساخت در مواردی به بیش از نرخ واحد‌های آماده در بازار مسکن رسیده است. بازار مسکن در رونق نسبی غیرتورمی پیش از عید به سر می‌برد، اما قیمت‌های اعلامی نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته و در مواردی کاهش نیز یافته است.

  • جدیدترین وضعیت بازارجدیدترین وضعیت بازار مسکن مسکن

    جدیدترین وضعیت بازارجدیدترین وضعیت...

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک از افزایش نقل و انتقالات در دفاتر املاک از دی‌ماه به دلیل نزدیک شدن به عید نوروز خبر داد، اما تاکید کرد که این رونق با افزایش قیمت همراه نبوده است.

  • پرداخت وام مسکن فقط با حضور واسطه ها

    پرداخت وام مسکن فقط با حضور واسطه ها

    در بازار مسکن ایران پدیده‌ای جدید مشاهده شده است؛ واسطه‌هایی که با همکاری بنگاه‌های املاک، روند دریافت وام بانکی را برای خریداران سرعت می‌بخشند. این افراد که معمولاً در سیستم بانکی نفوذ دارند، با دریافت مبالغی خدمات خود را ارائه می‌کنند. هرچند حضور این واسطه‌ها می‌تواند روند دریافت وام را برای متقاضیان تسهیل کند، اما سوالاتی درباره شفافیت، عدالت و نظارت بانکی بر این فرایندها مطرح شده است.

  • رونق بازار مسکن ایران

    رونق بازار مسکن ایران

    همزمان با کاهش تنش‌ها در منطقه و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، به نظر می‌رسد رکود بازار مسکن نیز رو به بهبود رفته و میزان معاملات مسکن رشد کرده است. در همین راستا، منصور غیبی،‌ کارشناس بازار مسکن، گفته است، میزان معاملات مسکن در دی‌ماه افزایش یافته و بالاترین میزان خرید مربوط به خریدهای سرمایه‌ای بوده است. حالا سوال این است که با تشکیل دولت دونالد ترامپ، بازار مسکن چه وضعیتی پیدا خواهد کرد.

  • قیمت خانه افسار پاره کرد

    قیمت خانه افسار پاره کرد

    مهمترین مولفه‌های مهم اثرگذار در تعیین قیمت مسکن، نرخ ارز است؛ بنابراین دور از انتظار نیست که افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بر روی قیمت‌ها در بازار مسکن اثر گذار باشد.

  • افزایش قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

    افزایش قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

    تحولات سیاسی می‌تواند به چالش‌های جدیدی برای اقشار کم‌درآمد و متوسط منجر شود. رشد سریع قیمت‌ها در بازار مسکن، توان خرید مردم را کاهش داده و موجب افزایش شکاف طبقاتی در تأمین مسکن خواهد شد. این وضعیت ممکن است به بحران‌های اجتماعی مانند افزایش نرخ بی‌خانمانی و کاهش سطح رفاه عمومی منجر شود.

  • فروش اقساطی مسکن آغاز شد

    فروش اقساطی مسکن آغاز شد

    مدیرعامل بانک مسکن از فروش اقساطی ۷۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: بانک مسکن باید ۱۷۲ هزار میلیارد تومان برای این طرح تامین مالی انجام دهد.

  • معاملات مسکن از رکود خارج شد

    معاملات مسکن از رکود خارج شد

    بررسی‌ بازار مسکن نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است.

  •  تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

    تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

    بازار مسکن در شرایط رکودی قرار دارد و خریداران با احتیاط وارد این بازار می‌شوند. با توجه به تحولات سیاسی منطقه و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، کارشناسان معتقدند که تثبیت امنیت و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی می‌تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند. در این شرایط، خریداران باید پیش از افزایش قیمت‌ها اقدام کنند تا از افزایش تقاضا و گرانی بعدی جلوگیری کنند.

  • پشت پرده گرانی خانه فاش شد

    پشت پرده گرانی خانه فاش شد

    واحدهای طرح نهضت ملی مسکن که قرار بود زیر یک میلیارد تومان ساخته شوند

  • هزینه اوراق وام بانک مسکن چقدر است؟

    هزینه اوراق وام بانک مسکن چقدر است؟

    وام مسکن یکی از روش‌های اصلی تأمین مالی خرید خانه در ایران است که از طریق روش‌های مختلفی مانند وام‌های بانکی، صندوق‌های پس‌انداز مسکن، وام جوانان و اوراق تسهیلات مسکن (تسه) ارائه می‌شود.

  • احیای بازار مسکن با روش مجلس

    احیای بازار مسکن با روش مجلس

    در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

  • مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

    مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

    بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد، خرید واحدهای آماده مسکن مهر به مراتب ارزان‌تر از واحدهای در حال ساخت نهضت ملی مسکن بوده و برای مردم مقرون‌به‌صرفه تر است.

  • بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

    بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

    در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود. بر اساس گزارش اتاق تعاون ایران، دو عامل اصلی در افزایش اخیر قیمت مسکن مؤثر بوده‌اند: در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود.