بازار املاک / اجرای مصوبه حمایت از مستأجران

اجرای مصوبه حمایت از مستأجران

اجرای مصوبه حمایت از مستأجران

پلمب پنج املاکی متخلف در مشهد سید مرتضی مدنی فدکی، مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی از استمرار طرح برخورد با متصدیان واحدهای صنفی املاک خبر داد. واحدهای صنفی که مصوبه سران قوا را در مورد میزان مجاز افزایش اجاره واحدهای مسکونی و آپارتمان‌ها در شهرها رعایت نکنند طعم برخورد قاطع و عبرت‌آموز را خواهند چشید و کمترین آن پلمب واحد صنفی متخلف خواهد بود.

ششم تیرماه جاری بود که مدیرکل تعزیرات حکومتی در یک نشست خبری از ورود سران قوا به موضوع افزایش افسارگسیخته اجاره‌بهای واحدهای مسکونی خبر داد.

مدنی فدکی در تشریح مصوبه جدید تنظیم بازار که در حمایت از مستأجران و در راستای کاهش دلالی‌ها و افزایش اجاره‌بهای بی‌ضابطه آن صادر شده، بیان کرد:
 با پیشنهاد وزارت راه‌وشهرسازی برای ساماندهی بهای رهن و اجاره واحدهای مسکونی در شهرها با توجه به نوسان‌های غیرمنطقی که در این زمینه شاهد بودیم، ستاد تنظیم بازار موضوع را مورد بررسی قرار داد.
از همین رو مصوب شد مالکان واحدهای مسکونی که در اجاره دیگران قرار دارد، مکلف هستند در کلانشهرها و در هنگام تمدید قرارداد اجاره فقط تا میزان ۲۰درصد به رقم قرارداد سال گذشته اضافه کنند.
این رقم برای شهرهای کم‌جمعیت مانند تربت‌حیدریه و... متفاوت است. از همین رو اعلام می‌کنم در صورتی که خلاف مصوبه ستاد تنظیم بازار کشوری که مدتی یک ساله دارد، رفتار شود با قاطعیت برخورد تعزیراتی را شاهد خواهند بود.
برهمین اساس به اتحادیه املاک مشهد و دیگر شهرهای استان اعلام شده موضوع را به تمامی واحدهای صنفی تحت امرشان اعلام و با آن‌ها اتمام حجت کنند. اگر گزارش تخلفی در این زمینه به تعزیرات حکومتی واصل شود متصدی واحد املاکی متخلف طعم جریمه، پلمب و برخورد قاطع تعزیرات حکومتی را خواهد چشید.

اگر در جایی هم مالک واحد اجاره‌ای بنا به دلایلی نظیر فروش و یا در اختیار فرزندان قرار دادن واحد مذکور درخواست تخلیه واحدی را داشته باشد، ابتدا موضوع در شورای حل اختلاف مطرح و با تأیید آن‌ها این اقدام صورت خواهد گرفت.
اما از این وعده ۱۴ روز نگذشته بود که مطلع شدیم با دستور مدیرکل تعزیرات حکومتی طرح ویژه‌ای برای نظارت بر این ماجرا آغاز شده و در نخستین گام به سراغ مشاوران املاک منطقه هاشمیه رفتند که آوازه تخلفات آن‌ها از دور به گوش می‌رسید و با اینکه آن‌ها در جریان صدور مصوبه قرار گرفته بودند اما همچنان در مسیر منفعت‌طلبی حرکت می‌کردند و مستأجران را با صدور قولنامه‌های غیرقانونی تحت فشار قرار می‌دادند.

برخورد با لیدرها در نخستین گام

از همین رو سراغ رئیس شعبه سیار تعزیرات حکومتی مشهد که به صورت میدانی اجرای طرح را مورد پایش قرار داده بود و دستورات مورد نیاز را در محل صادر کرده بود، رفتیم. امید جلیلی در تشریح اقدام‌های صورت گرفته بیان کرد: 

در راستای اجرای مصوبه سران قوا و با دستور مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی پس از تشکیل تیم ویژه‌ای متشکل از مأموران نظارت براماکن عمومی فرماندهی انتظامی خراسان رضوی و کارشناسان اتاق اصناف مشهد بررسی صدور قولنامه‌ها در واحدهای املاک شهر مشهد در دستور کار قرار گرفت.

در مرحله نخست قرار بر این شد به سراغ آن دست از واحدها در منطقه هاشمیه برویم که گزارش‌های متعددی از رعایت نکردن مصوبه سران قوا (افزایش قیمت اجاره‌بها نسبت به سال قبل فقط تا سقف ۲۰درصد) توسط آن‌ها واصل شده بود.

در این زمینه تعدادی از متخلفان اصلی این حوزه شناسایی شدند و به صورت سرزده بازرسی از این واحدهای صنفی صورت گرفت. وقتی اولین واحد مشاور املاک مورد بازرسی قرار گرفت مستنداتی بدست آمد که نشان می‌داد متصدی واحد مذکور هم در قراردادها افزایش غیرمجاز و بالاتر از مصوبه را لحاظ کرده و هم در زمان انجام خرید و فروش ملک، کمیسیون غیرقانونی را از شهروندان دریافت کرده است. باتوجه به جمیع تخلفات صورت گرفته دستور پلمب واحد مذکور صادر شد. از سوی دیگر سردر واحد متخلف پرده اعلام تخلف نصب و در مسیر دید شهروندان قرار گرفت.

مخفی کردن قولنامه‌ها و بهانه‌ای مضحک

 متأسفانه پس از برخورد با اولین واحد، برخی متخلفان موضوع حضور تیم نظارتی در منطقه را به دیگران اطلاع داده و آن‌هایی که ریگی به کفش داشتند تمامی قولنامه‌ها را جمع‌آوری کردند.
کار به اینجا رسید که وقتی برای بازرسی وارد واحد صنفی دوم، سوم و... شدیم آن‌ها مستنداتی روی میز قرار می‌دادند و سعی داشتند به آن استناد کنند
متعلق به دو یا سه سال پیش بود! نکته جالب ماجرا این بود که آن‌ها مدعی بودند در این دو یا سه سال هیچ معامله‌ای انجام نداده‌اند. 

ادعای خنده‌دار مطرح شده در حالی بود که به آن‌ها گفته شد یعنی در این سه سال تمامی نیروهای دفتر بدون هیچ مزدی در واحد صنفی حضور پیدا کرده‌اند؟
در ادامه متخلفان پاسخی برای ماجرا نداشتند و بازهم از ارائه قولنامه‌ها خودداری کردند که به این واسطه دستور پلمب تمامی واحدهای مورد اشاره داده شد.

بازداشت یک متخلف و رصد تخلفات 

در حین پلمب یکی از واحدها، متصدی متخلف به سمت بنده حمله‌ور و ضربه‌ای به سینه من وارد کرد که در ادامه مأموران وارد عمل شده و فرد خاطی به کلانتری محل منتقل و بازداشت شد. 
دستور نصب پرده سردر املاکی مذکور هم صادر که در ادامه مشخص شد افرادی این پرده را پس از رفتن تیم نظارتی کنده بودند که دوباره دستور نصب پرده صادر شد.

در منطقه امامت هم یک املاکی پلمب شد. متخلفان برای آنکه قولنامه‌های تنظیم شده غیرمجاز آن‌ها لو نرود از طریق یک گروه مجازی موضوع را به دیگران اطلاع داده بودند.
 اما ما در اجرای مصوبه که در راستای حمایت از مستأجران است قاطع هستیم و در صورت مراجعه به واحدهای صنفی و عدم ارائه قولنامه‌های اجاره، دستور پلمب واحد صادر خواهد شد.


در یکی از موارد حتی متصدی مشاور املاک قولنامه‌هایی را ارائه کرد که بدون شماره تلفن مستأجر و موجر و یا خریدار و یا فروشنده بود. 
وقتی ماجرا به دقت بررسی شد معلوم شد هدف لو نرفتن میزان وجوه دریافتی بود و موضوع زمانی لو رفت که مشخص شد شماره تلفن افراد را به صورت کد دار در دفتری دیگر درج کرده بودند.
 تا به این لحظه حدود پنج واحد صنفی در این حوزه پلمب و یک نفر هم بازداشت شده است.

خاطیان جز اجرای قانون راهی ندارند

مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی نیز بیان کرد: همان‌طور که وعده داده بودیم در راستای اجرای مصوبه سران قوا به سرعت وارد عمل شدیم.
 برخوردهای ما با خاطیان نشان داد به هیچ عنوان مماشاتی در کار نیست و باید انصاف در صدور قولنامه‌های اجاره و اجرای مر قانون در نظر گرفته شود.
 این طرح در کل استان خراسان رضوی به صورت دقیق در حال اجرا و پیگیری است و افراد خاطی هیچ راهی جز حرکت در مسیر قانون ندارند در غیر آن، طعم اجرای عدالت را خواهند چشید.

  • تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده

    تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده

    در حالیکه گفته می‌شود بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند در درازمدت به سیاستی پررونق برای تولید مسکن در بافت فرسوده تبدیل شود اما شواهد حاکی از آن است که با گذشت حدود دو ماه و نیم از ابتدای سال جاری هنوز برنامه تسهیلات بانک‌ها در بافت فرسوده ابلاغ نشده است.

  • سکته قیمت در بازار مسکن

    سکته قیمت در بازار مسکن

    بازار معاملات مسکن طی روزهای سپری‌شده از خرداد با «چرخش انتظارات» همراه شد؛ اما این تغییر معنادار با کدام محرک‌ها رقم خورد؟

  • ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید پایش شود

    ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید پایش...

    رئیس شورای اسلامی شورای شهر تهران در واکنش به حواشی مطرح شده در خصوص اسامی ساختمان های ناایمن گفت: ایمن سازی ساختمانهای ناایمن باید مورد پایش قرار بگیرد.

  • قیمت ساخت مسکن ۱۴۰۲

    قیمت ساخت مسکن ۱۴۰۲

    بررسی‌‌‌های کارشناسی نشان می‌دهد بخش عمده رشد قابل‌توجه هزینه ساخت مسکن در سال‌جاری به تورم بالای مصالح ساختمانی بازمی‌گردد و سهم دستمزد کارگران ساختمانی در این موضوع کمتر است. به این ترتیب دولت باید تمرکز خود را بر مهار تورم مصالح ساختمانی معطوف و به این ترتیب از رشد بیش از پیش هزینه‌‌‌های ساختمانی در فصول آتی سال ۱۴۰۲ جلوگیری کند.

  • طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی

    طرح ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (هفتم خرداد) خود به ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح دو فوریتی کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی خواهند پرداخت.

  • چگونه مسکن در ۱۷ سال، ۵۲ برابر گران شد؟

    چگونه مسکن در ۱۷ سال، ۵۲ برابر گران شد؟

    عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن می‌گوید: با شوآف و شعار و اعلام آمارهای میلیونی، نه مردم صاحب مسکن می‌شوند و نه تولیدی به اسم مسکن خواهیم داشت.

  • آشفتگی بازار مسکن

    آشفتگی بازار مسکن

    در شرایط فعلی بخش عمده خریداران و حتی فروشنده‌هایی که برای خریدوفروش آپارتمان در شهر تهران به دنبال کشف قیمت واقعی برای انجام هر چه سریع‌تر معامله مدنظر خود هستند از معاملات خود بازمانده‌اند.

  • خرید مسکن آسان‌تر می‌شود؟

    خرید مسکن آسان‌تر می‌شود؟

    خبر تازه وزیر اقتصاد درباره فروش متری مسکن وزیر اقتصاد نوسان را ذات و ماهیت بازار سرمایه دانست و گفت: باید تاحد ممکن ابزارهای لازم برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم عامه مردم و غیرحرفه‌ای ها را فراهم کنیم. اما برخی در زمان نوسان بازار به دنبال این بودند تا بر طبل واکنش های هیجانی بکوبند.

  • اقساط سنگین وام نهضت‌ملی مسکن

    اقساط سنگین وام نهضت‌ملی مسکن

    در حالی تمرکز برای تامین نیاز مردم به سرپناه در قالب اجرای طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شده که شواهد حاکی از عدم توانایی اقشار میان درآمدی برای تامین آورده و بازپرداخت سود تسهیلات این طرح است. برنامه‌ای که چنانچه در آن اصلاحاتی انجام نشود دولت را برای ادامه این مسیر با چالش مواجه می‌کند.

  • افزایش هزینه عوارض ساختمانی، به گرانی مسکن دامن نمی‌زند

    افزایش هزینه عوارض ساختمانی، به گرانی...

    افزایش هزینه عوارض ساختمانی به گرانی مسکن دامن نمی‌زند. در حالی که بسیاری از سازندگان مسکن، افزایش نرخ عوارض ساختمانی را به عنوان یکی از عناصر اصلی گرانی نهاده های تولید مسکن میدانند. همچنین سلب انگیزه آنها برای سرمایه گذاری در این بازار عنوان می کنند. اما در مقابل مهندس مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران بر این باور است که با توجه به اینکه عوارض ساختمانی تنها بین یک تا دو درصد از هزینه کل ساختمان را شامل می شود. بنابراین افزایش آن تاثیر چندانی بر گرانی مسکن ندارد.

  • اراضی نهضت ملی مسکن به ۳۰‌هزار هکتار رسید

    اراضی نهضت ملی مسکن به ۳۰‌هزار هکتار...

    اراضی نهضت ملی مسکن به ۳۰‌هزار هکتار رسید با توجه به آنکه دولت اعلام کرده بود که در هر سال یک میلیون واحد مسکونی در کشور می‌سازد در حال حاضر بعد از گذشت دو سال میزان اراضی این طرح به ۳۰ هزار هکتار رسید.

  • واگذاری مسکن به کارگران و حداقل بگیران

    واگذاری مسکن به کارگران و حداقل بگیران

    سورپرایز ویژه رئیسی برای کارگران و حداقل بگیران، کارگران صاحبخانه شدند ، جزییات جدید از واگذاری مسکن کارگران پیگیری تامین زمین برای احداث شهرک‌های مسکونی کارگران و تکمیل واحدهای نیمه تمام مسکن مهر توسط وزارت راه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

  • واگذاری ۴۵۰ واحد مسکونی در راستای جوانی جمعیت در چهارمحال و بختیاری

    واگذاری ۴۵۰ واحد مسکونی در راستای جوانی...

    واگذاری ۴۵۰ واحد مسکونی در راستای جوانی جمعیت در چهارمحال و بختیاری مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) چهارمحال و بختیاری گفت: ۲ دغدغه مهم خانواده‌ها برای فرزندآوری مسکن و اشتغال است. لذا از ماه آینده تعداد ۴۵۰ منزل مسکونی که توسط شرکت توسعه‌گران عمران ستاد در شهرکرد و بروجن ساخته‌شده‌است، واگذار می‌شود.

  • بهره‌برداری از سه‌هزار واحد طرح مسکن‌مهر در یزد

    بهره‌برداری از سه‌هزار واحد طرح...

    رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد: سه هزار واحد طرح ملی مسکن تا پایان امسال قابل بهره‌برداری است.

  • ساخت ۲۸۰هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن

    ساخت ۲۸۰هزار واحد مسکونی توسط بنیاد...

    ساخت ۲۸۰هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن اهواز- رئیس بنیاد مسکن گفت: در شهرها و روستاهای کشور در مجموع ۲۸۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است.

  • پروانه‌ساختمانی ۲۰هزار واحد نهضت‌ملی مسکن اصفهان

    پروانه‌ساختمانی ۲۰هزار واحد نهضت‌ملی...

    پروانه‌ساختمانی ۲۰هزار واحد نهضت‌ملی مسکن اصفهان - معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: در طرح نهضت ملی مسکن استان اصفهان تا کنون برای حدود ۲۰ هزار واحد پروانه ساختمانی صادر شده‌است.

  • کمبود آپارتمان کوچک‌متراژ در تهران

    کمبود آپارتمان کوچک‌متراژ در تهران

    به گزارش ایسنا، کمبود آپارتمان کوچک متراژ در بازار مسکن شهر تهران محسوس است. بررسی‌ها نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد واحدهای مسکونی عرضه شده برای فروش به بازار مسکن شهر تهران را آپارتمان‌های با متراژ بالای ۹۰ متر مربع تشکیل می‌دهد؛ در حالی که فقط ۳۳ درصد معاملات در این گروه متراژی انجام می‌شود. سهم آپارتمانهای بالای ۱۰۰ متر از معاملات نیز ۲۵ درصد است.

  • بازار اجاره‌مسکن غرب تهران

    بازار اجاره‌مسکن غرب تهران

    بازار اجاره مسکن در غرب تهران، به عنوان یک مقصد محبوب برای مستاجران مهاجر از منطقه پرتقاضای تهران، رونق یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تقاضا برای اجاره آپارتمان در منطقه ۲۲، که به عنوان غربی‌ترین و جوان‌ترین منطقه پایتخت شناخته می‌شود، رو به افزایش است.

  • خانه‌های ویلایی در نهضت ملی‌مسکن

    خانه‌های ویلایی در نهضت ملی‌مسکن

    سهم خانه های ویلایی در نهضت ملی مسکن ابوالفضل نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در برنامه‌ زنده تلویزیونی ثریا با تشریح سیاست های توسعه مسکن گفت: وزارت راه و شهرسازی برای حل معضل مسکن دو خط تلاش را دنبال کرد. نخستین خط افزایش عرضه مسکن و مسیر دیگر نیز کنترل تقاضاهای سرمایه بود.

  • نکات قابل‌توجه برای اجاره‌خانه

    نکات قابل‌توجه برای اجاره‌خانه

    اجاره کردن یا اجاره دادن ملک گاهی با چالش‌هایی برای مالک یا مستاجر همراه است و اکثر این چالش‌ها به دلیل بی‌اطلاعی طرفین از قوانین مربوط به عقد قراردادهای استیجاری است. در روزهایی که ملک به خصوص در شهرهای بزرگ قیمت‌های سرسام‌آوری دارد خرید آن به ویژه برای جوانان با سختی‌هایی همراه است بنابراین بسیاری از افراد و خانواده‌ها با اجاره خانه و پرداخت مبلغی به عنوان رهن و اجاره ملک مورد اجاره را برای مدت یک سال یا کمتر یا بیشتر در اختیار می‌گیرند.

  • دادمستاجران از اجاره بها

    دادمستاجران از اجاره بها

    اجاره آپارتمان در برخی شهرستان‌های استان تهران تقریباً با مناطق ارزان این شهر برابری می‌کند و بعضاً پیشی هم گرفته است. حدود یک ماه از آغاز سال ۱۴۰۲ می‌گذرد و آن‌طور که مشاوران املاک فعال در استان تهران فاصله گرفتن نرخ‌های پیشنهادی اجاره بها با قدرت پرداختی مردم، مهم‌ترین عامل در کسادی بازار اجاره و نیز تخلیه خانه‌ها و عدم تمدید اجاره‌ها محسوب می‌شود.بررسی‌ها نشان می‌دهد بعد از عید، نرخ‌های پیشنهادی نسبت به سال گذشته نوسان بیشتری را تجربه کرده است تا برگی دیگر از تورم در زندگی مردم ورق بخورد.