بازار املاک / گرانی زمین مسکونی در کدام استانها

 گرانی زمین مسکونی در کدام استانها

گرانی زمین مسکونی در کدام استانها

بیشترین رشد قیمت زمین پارسال مربوط بود به استان بوشهر که تورم سالانه بیش از ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد. چند روز پیش مرکز آمار ایران گزارش بازار مسکن کشور در پاییز سال گذشته را منتشر کرد. مرکز آمار در بخشی از این گزارش به بررسی بازار زمین مسکونی و کلنگی در استان‌های مختلف کشور پرداخته است.

طبق این گزارش متوسط قیمت زمین در پاییز سال گذشته در سراسر کشور رشد فصلی تنها ۲ درصدی را داشت و در قیاس با پاییز سال گذشته رشد حدودا ۲۴ درصدی. 
البته این اعداد در شرایطی است که تهران به عنوان سنگین‌وزن‌ترین استان کشور در میانگین‌گیری پارسال در رکود به سر می‌برد و تورم مسکن در آن تا حدی فروکش کرد. 
اما در بقیه استان‌های کشور چه خبر بود؟

فاصله عجیب قیمت زمین در تهران با سایر استان‌ها


در پاییز سال گذشته متوسط قیمت زمین در استان تهران از مرز ۳۷ میلیون تومانی عبور کرد. 
این در حالی است که متوسط قیمت زمین مسکونی در دومین استان گران کشور یعنی البرز تنها ۵.۵ میلیون تومان بوده است، یعنی تقریبا یک هفتم قیمت زمین در تهران.

 فاصله عجیب قیمت زمین در تهران با سایر استان‌ها در کنار داغ بودن معاملات ملکی در تهران و حجم معامله بیشتر
 باعث شده تا میانگین وزن‌دار قیمت و رشد قیمت در کل کشور بسیار به تهران نزدیک باشد و واقعیت بازار مسکن کل کشور را نشان ندهد. 

به طوری که متوسط قیمت زمین در کل کشور از دومین استان هم بیشتر شده است و بعد از تهران در بالاترین سطح است. 
قم، اصفهان و آذربایجان شرقی دیگر استان‌هایی بودند که قیمت زمین در آن‌ها به نسبت بالا بوده و بعد از کرج در جایگاه سوم تا پنجمین استان گران کشور برای خرید زمین قرار گرفته‌اند.

کهگیلویه و بویراحمد تنها استانی بوده که در پاییز سال گذشته متوسط قیمت زمین مسکونی در آن کمتر از یک میلیون تومان بوده است. 
بعد از این استان هم کمترین قیمت زمین مربوط می‌شود به ایلام، لرستان، بوشهر و کرمان.

جهش قیمت زمین در استان‌ها


بررسی روند یک ساله قیمت زمین مسکونی در استان‌های مختلف نشان می‌دهد که بیشترین رشد قیمت در استان بوشهر بوده است. 

بوشهر با جهش ۱۰۶ درصدی قیمت زمین در بازه پاییز ۹۹ تا پاییز ۱۴۰۰، تنها استانی بوده که قیمت زمین در آن بیش از دو برابر شده است. 

بعد از بوشهر هم ایلام، کرمان، مازندران و آذربایجان‌ها بیشترین رشد قیمت زمین در یک ساله منتهی به پاییز پارسال را تجربه کردند.

البته برخی از استان‌ها مانند سمنان، خراسان جنوبی و یزد به علت کمبود معامله در برخی از فصل‌ها، داده قیمتی ندارند و تورم آن‌ها محاسبه نشده است. 

اما در سمت پایین جدول استان تهران قرار گرفته است که به نوبه خود این که تهران کمترین تورم در زمین مسکونی داشته است جالب توجه است. 

رشد سالانه قیمت زمین در حالی در استان‌های مختلف به طور متوسط (حسابی و غیروزن‌دار) حدود ۵۷ درصد بوده

که این عدد در استان تهران تنها ۲۰ درصد بوده است. البته این به معنی عقب ماندن تهران در رشد قیمت نیست. 

زیرا که در سال‌های قبل‌تر این پایتخت بود که با سرعت بیشتری رشد قیمت را تجربه می‌کرد. 

در واقع می‌توان گفت جهش قیمت زمین در استان‌های دیگر تا حدی جبران جاماندگی رشد این استان‌ها نسبت به تهران بوده است. 

به طور معمول هم تلاطمات بازار ملک از تهران شروع می‌شود و سپس به استان‌های دیگر می‌رسد. 

بعد از تهران هم کمترین رشد را کهگیلویه‌ و بویراحمد، فارس و قزوین داشته‌اند.

در مقیاس فصلی اما ترتیب تغییر می‌کند و استان‌های شمالی با تورم بیشتری مواجه می‌شوند. به طوری که در فهرست ۵ استانی که در پاییز سال گذشته بیشترین رشد فصلی قیمت زمین را تجربه کرده‌اند هر سه استان شمالی قرار دارند. 

مرکزی، گلستان، خوزستان، مازندران و گیلان استان‌هایی بودند که پاییز پارسال بیشترین رشد قیمت زمین را تجربه کردند. 

کمترین رشد هم مربوط می‌شود به کهگیلویه، چهارمحال بختیاری و بوشهر. 

به نظر می‌رسد بعد از جهش عجیبی که قیمت زمین در بوشهر طی فصل‌های پیشین تجربه کرده باعث شده تا رشد قیمت در این استان در پاییز سال گذشته تقریبا متوقف شود.

  • ثبت بیشترین افزایش قیمت مسکن انگلیس در ۱۴ سال اخیر

    ثبت بیشترین افزایش قیمت مسکن انگلیس در...

    متوسط قیمت خانه در انگلیس به بالای ۲۴۲ هزار پوند رسیده است.

  • تهیه مسکن کارگری از اولویت‌های جامعه کارفرمایان استان یزد است

    تهیه مسکن کارگری از اولویت‌های جامعه...

    یزد سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد با بیان این که بخش قابل توجهی از حقوق و دستمزد کارگران برای اجاره بها صرف می‌شود، تهیه مسکن کارگری را از اولویت های جامعه کارفرمایان استان خواند.

  • خرید و فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر قانونی است

    خرید و فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر...

    معاون مسکن و بازآفرینی شهری راه و شهرسازی کردستان گفت: فروش امتیاز واحدهای مسکن ملی غیر قانونی است و مشکلات حقوقی بسیاری را برای خریدار و فروشنده ایجاد خواهد کرد.

  • ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به استان کهگیلویه و بویراحمد

    ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به...

    از سوی معاون اول رئیس‌جمهور؛ ابلاغ مصوبه پرداخت تسهیلات بانکی به استان کهگیلویه و بویراحمد

  • جذب ۳برایر اعتبارات استانی از محل اعتبارات ملی

    جذب ۳برایر اعتبارات استانی از محل...

    ساخت ۵۴۴ واحد مسکونی برای روستاییان سمنان سمنان مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان سمنان از جذب سه برایر اعتبارات استانی از محل اعتبارات ملی از سوی این نهاد خبر داد.

  • افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکن

    افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی...

    افزایش 47 درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکنمرکز آمار ایران از افزایش ۴۷ درصدی تورم قراردادهای تمدیدی اجاره‌بهای مسکن در تابستان امسال نسبت به فصل مشابه سال گذشته خبر داد.

  • تخریب ۸۰ درصدی واحدهای مسکونی در ۲۵ روستای زلزله‌زده اندیکا

    تخریب ۸۰ درصدی واحدهای مسکونی در ۲۵...

    مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: ارزیابی‌های انجام شده در ۲۵ روستا نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد واحدهای مسکونی در زلزله اخیر به‌طور کامل تخریب‌شده که احداثی تشخیص داده شده است.اتمام ارزیابی‌ها طی دو روز آینده

  • جزئیات زلزله خوزستان_ تخریب ۱۰۰ درصدی ۴۰۰ روستا

    جزئیات زلزله خوزستان_ تخریب ۱۰۰ درصدی...

    بامداد امروز (۱۷ مهر) زلزله‌ای به بزرگی ۵ ریشتر استان خوزستان، حوالی قلعه خواجه، را لرزاند و ساعت ۹:۳۵ نیز پس‌لرزه‌ای به قدرت ۴.۶ ریشتر رخ داد. این زلزله باعث تخریب برخی منازل مسکونی و مصدومیت ۳ نفر تاکنون شده است.

  •  معرفی تولید کنندگان برتر میلگرد ایران

    معرفی تولید کنندگان برتر میلگرد ایران

    لیست تولید کنندگان میلگرد ایران را قرار داده شده است تا شناخت مناسبی نسبت به آن ها پیدا کنید. همچنین در انتها یک روش مطمئن برای خرید میلگرد از کارخانه های فولادی مشهور ایران معرفی خواهد شد.

  • مسکن در نیمه اول ۱۴۰۰ چطور گران شد؟

    مسکن در نیمه اول ۱۴۰۰ چطور گران شد؟

    برآیند تغییرات قیمتی نشان می‌دهد که در نیمه اول سال ۱۴۰۰، رشد ۴.۷ درصدی قیمت مسکن اتفاق افتاده است.

  • افزایش قیمت اوراق مسکن

    افزایش قیمت اوراق مسکن

    قیمت این اوراق در تیر و مرداد و شهریور سال جاری نیز به ترتیب ۷۳ هزار و ۱۰۰، ۷۳ هزار و ۴۰۰ و ۷۴ هزار و ۳۰۰تومان است و این گزارش بر اساس قیمت شهریور ماه نوشته شده است.

  • خسارت 60 درصدی به واحد های مسکونی کوهرنگ

    خسارت 60 درصدی به واحد های مسکونی...

    زلزله 30 تا 60 درصد به واحد های مسکونی،مراکز خدماتی و تاسیسات در شهرستان کوهرنگ خسارت وارد کرد.

  • کدام دسته از خبرنگاران و اصحاب هنر مشمول مسکن دولتی خواهند شد؟

    کدام دسته از خبرنگاران و اصحاب هنر...

    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اگر خبرنگار و هنرمندی قبل‌تر از امکانات دولتی برای خانه‌دار شدن استفاده کرده باشد و یا مالک خصوصی باشد نمی‌تواند مشمول تفاهمنامه ساخت مسکن بین وزارت راه و وزارت ارشاد شود.

  • زلزله به ۲۰۰ منزل مسکونی در ایذه خسارت زد

    زلزله به ۲۰۰ منزل مسکونی در ایذه خسارت...

    سرپرست فرمانداری ایذه گفت: زلزله ۵.۷ ریشتری صبح روز دوشنبه، به ۲۰۰ واحد مسکونی در شهرستان ایذه خسارت وارد کرد.

  • بهره‌برداری از 147 واحد مسکونی روستایی در خراسان جنوبی همزمان با روز روستا

    بهره‌برداری از 147 واحد مسکونی روستایی...

    مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: به مناسبت روز روستا 147 واحد مسکونی در روستاهای استان آماده بهره برداری است.

  • فعلا منتظر کاهش تورم در دولت رئیسی نباشید

    فعلا منتظر کاهش تورم در دولت رئیسی...

    افزایش تورم و گرانی فزاینده قیمتها منتشر می شود نوشت:تورم مانند تب، نشانه بیماری و پیامد آن است و نه خود بیماری.

  • سقف جدید تسهیلات خرید و ساخت خانه به شعب بانک مسکن ابلاغ شد

    سقف جدید تسهیلات خرید و ساخت خانه به...

    بانک عامل بخش مسکن از ابلاغ مصوبه شورای پول و اعتبار درباره افزایش سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اوراق به تمامی شعب بانک در سراسر کشور خبر داد.

  • خانه » اخبار » قیمت خانه در محدوده قیطریه

    خانه » اخبار » قیمت خانه در محدوده...

    هر متر مربع یک دستگاه واحد مسکونی ۱۳۵ متری، با عمر بنای ۱۵ سال، واقع در منطقه قیطریه تهران، نبش اتوبان صدر به مبلغ ۶۵ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد

  • مشکل سند ۱۳۵ هکتار زمین مسکونی پس از ۲۵ سال مرتفع شد

    مشکل سند ۱۳۵ هکتار زمین مسکونی پس از ۲۵...

    نماینده مردم فیروزآباد، قیروکارزین و فراشبند گفت: طی جلسه‌ای، زمین های ۱۳۵ هکتاری بلوار شهید بهشتی فیروزآباد، نیروی انتظامی و زمین های تعاونی سه‌گانه‌ای دادگستری، منابع طبیعی و ثبت اسناد تعیین تکلیف شد.

  • رقم اقساط و بازپرداخت تسهیلات مسکن و جعاله

    رقم اقساط و بازپرداخت تسهیلات مسکن و...

    طبق مصوبه بانک مرکزی سقف تسهیلات از محل اوراق گواهی حق‌تقدم در شهر تهران برای زوجین از ۲۰۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان افزیش یافت و مبلغ این وام به صورن انفرادی از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان رسید. افزایش سقف تسهیلات «ساخت و خرید مسکن» و «جعاله مسکن» از محل اوراق گواهی حق‌تقدم در یک‌هزار و سیصد و بیستمین جلسه شورای پول و اعتبار در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ تصویب و پس از چندی به بانک مسکن ابلاغ شد.

  • افزایش چند برابری مشاوران املاک

    افزایش چند برابری مشاوران املاک

    افزایش قارچ‌گونه بنگاه‌های معاملاتی که به‌وضوح دیده می‌شود در نگاه اول شاید به‌عنوان یک معضل مطرح نشود اما پیشی‌گرفتن تعداد مشاوران از تعداد مسکن می‌تواند نشان‌دهنده رکود سنگین در بازار مسکن باشد.